• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

2015 ΣΤ' ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ Πεζικό (Τρίπολη)

skopanthropos

New member
Καλησπέρα στη παρέα και καλή θητεία σε όσους παρουσιάζονται Τρίπολη με την ΣΤ' ΕΣΣΟ.

Θα ήθελα να ρωτήσω, παρόλο που υπάρχει το αρκετά κατατοπιστικό αντίστοιχο θέμα για την πολεμική αεροπορία, τι ειδικότητες υπάρχουν και ποιες είναι οι πιθανές μεταθέσεις-επιλογές που έχουμε στο πεζικό; Τόσο για τις μονάδες όσο και στο κέντρο νεοσύλλεκτων.

Τέλος, αν γνωρίζει κάποιος κατά πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψιν γραμματικές γνώσεις και ξένες γλώσσες.
Υπάρχει η σχετική ανακοίνωση από την 2012 ΕΣΣΟ <!-- m -->http://www.army.gr/stratologia/katataxi ... thro75.pdf<!-- m -->
Αλλά δίνουν όντως προσοχή σε αυτά;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την οποιαδήποτε πιθανή απάντηση.
 

Panos90

New member
φίλε καλημέρα,
Μαζι θα παρουσιαστούμε, και εγώ τρίπολη 10/11 παρουσιάζομαι
Εχω επιλεχθεί πεζικό, αν και αυτο εχω την εντύπωση οτι αυτο παίζει, ανάλογα με τις γνώσεις, πτυχεία κτλ.
Πιστεύω οτι θα μας ρωτήσουν σχετικά όταν μπούμε.
 

Νίκος_Ν

New member
Είχα κάνει στην 124 ΠΒΕ όταν για μια χρονιά έκαναν εκεί Βασική Εκπαίδευση και τα τρία σώματα. Πεζικό, Ναύτες, Σμηνίτες. Έχετε τις ίδιες εγκαταστάσεις με τους σμηνίτες, άρα είναι αρκετά καλές. Καλύτερες από αυτές που θα έχετε στη μονάδα (πχ μεγαλύτερα κρεβάτια!). Αν ισχύουν ακόμα τα ίδια η εκπαίδευσή σας θα είναι λίγο πιο σκληρή από άλλα στρατόπεδα του πεζικού (βάσει όσων μου αφηγήθηκαν άλλοι στρατιώτες πεζικού).

Το σώμα δεν έχει σχέση με πτυχία εκτός αν είσαι καπετάνιος που πας ναυτικό ή γιατρός που πας υγειονομικό. Με τα χαρτιά έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε πάρουν σε γραφείο (αν έχουν μείνει κενές θέσεις από τα βύσματα). Δεν χάνεις τίποτα να τα δώσεις.

Ότι λέει ο οδηγός της Πολεμικής Αεροπορίας χοντρικά ισχύει και για εσάς, εκτός από ειδικότητες φυσικά. Επίσης θα σας τρέχουν οι αξιωματικοί σας περισσότερο από ότι οι αξιωματικοί της αεροπορίας τους σμηνίτες. Π.χ. θα έχετε πιο πολύ τρέξιμο στη γυμναστική, θα πηγαίνετε για φαγητό με βήμα ή τροχάδιν ενώ αυτοί περπατώντας, θα έχετε περισσότερες αναφορές, κτλ. Πεζικάριοι μού είχαν αναφέρει ότι την 1η μέρα που τους έδειξαν πώς να στρώνουν τα κρεβάτια, μετά τη γυμναστική τα βρήκαν ξέστρωτα και έπρεπε να τα ξαναστρώσουν "τέλεια". Αυτά φυσικά αν είναι ακόμα έτσι. Πχ μπορεί να άλλαξε ο επικεφαλής του πεζικού και να είναι πιο χαλαρός τώρα. Γι αυτό καλό θα είναι όταν τελειώσετε από εκεί να ξανάρθετε από εδώ και να γράψετε από μόνοι σας την τρέχουσα κατάσταση.
 
Top