• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

4η ΜΣΕΠ Λευκάδα

andreas cooker

New member
Καλησπέρα. Ο σκοπός του άρθρου αυτού είναι να παρουσιάσει μία από τις καλύτερες μονάδες της αεροπορίας. Πρόκειται για μια μικρή μονάδα στη Λευκάδα ( η οποία έχει οδική πρόσβαση με την στερια) με δύναμη 40- 50 άτομα. Ο δίκας και οι μόνιμοι είναι πολύ εντάξει. Όλοι παίζουν 7 μέσα 7 off, στο μέσα με εξόδους και διανυκτερεύσεις. Αγγαρείες ελάχιστες και κλίμα πολύ καλό.
Οι ντόπιοι παίζουν 3-3 με έξοδο στο μέσα. Πραγματικά ιδιαίτερα για κάποιους που δουλεύουν το 7 έξω είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Το μισό μήνα μπορείς να δουλεύεις κανονικά. Όσοι έχουν ερωτήματα ας γράψουν.
 

airman

New member
Πόση ώρα είναι είπες απο την πόλη της Λευκάδας μέχρι την κορυφή του βουνού;
Υψόμετρο 1.100μέτρα και κάτι; Πιάνει και χιόνι εκεί; <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

stvn

New member
Μια ερώτηση ρε παιδιά. Στη μονάδα της Λευκάδας παίρνουν ειδικότητα μετερεωλόγου? Και γενικότερα σε ποιες μονάδες ανά την Ελλάδα υπάρχει αυτή η ειδικότητα?
 

gpan

New member
Παιδιά καλη χρονιά σε όλους με υγεία!
Σχετικά με τη μονάδα στη Λευκάδα έχω και γω κάποιες ερωτήσεις
1) Για να πάει κάποιος πρέπει απαράιτητα να έχει κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα και ποιά?
2) Το 7-7 ισχύει σίγουρα και για όλους? Και από την αρχή που παίρνει κάποιος τη μετάθεση για εκεί?
3) Ποια είναι η κατάσταση εκεί? Λίγο περισσότερα λόγια μπορεί κάποιος να γράψει?

Και πάλι καλή χρονιά
 

mitsospa

New member
magkes ypiretw 6 mines stin leukada..i monada den yparxei..einai apisteuta..eimai apo athina,den exw kamia sxesi me leukada ki omws emeina edw..ametathetos..to 7-7 isxyei kanonikotata,skopies elaxistes ki autes mono ton prwto mina..eksodoi,dianyktereuseis..apla den fantazeste..
 

vouzas

New member
παιδες το παλικαρι πανω τα λεει πολυ καλα !το 7-7 ισχιει..πολυ καλο κλιμα στο στρατοπεδο,σκοπιες ειδικα καλοκαιρι βγαινουν χαλαρα..αν σκεφτεις οτι κανεις μιση θητεια με το 7-7 με εξοδους καιι διανυκτερευσεις..

***Μυστικά:
1. τα βραδια στη λευκαδα εχει πολλα γκομενακια !!
2. καλοι αξιωματικοι
3. ευκολες σκοπιες
4.φαγητο απιστευτο (καρμποναρες,χαμπουρκερ, πιτσα κλπ)
5.τελευταιο αλλα κυριο ΤΕΛΕΙΕΣ τουαλετες..
 

maverik

New member
[quote author="vouzas"]παιδες το παλικαρι πανω τα λεει πολυ καλα !το 7-7 ισχιει..πολυ καλο κλιμα στο στρατοπεδο,σκοπιες ειδικα καλοκαιρι βγαινουν χαλαρα..αν σκεφτεις οτι κανεις μιση θητεια με το 7-7 με εξοδους καιι διανυκτερευσεις..

***Μυστικά:
1. τα βραδια στη λευκαδα εχει πολλα γκομενακια !!
2. καλοι αξιωματικοι
3. ευκολες σκοπιες
4.φαγητο απιστευτο (καρμποναρες,χαμπουρκερ, πιτσα κλπ)
5.τελευταιο αλλα κυριο ΤΕΛΕΙΕΣ τουαλετες..[/quote]

χαχαχα είσαι τρομερός. Γράφτηκες στο φορουμ 1 λεπτό μετά το ποστ του mitsospa και συμφώνησες αμέσως με τα κολακευτικά σχόλια του για την Λευκάδα.
Εγώ ξέρεις τι πιστεύω; ότι είσαι το ίδιο πρόσωπο, σε πηγαίνει αίμα στην ΜΣΕΠ και ψάχνεις χαζούς να έρθουν μέχρι την Λευκάδα για να τους χώσεις και να ελαφρώσεις εσύ.
Με την προτροπή ότι έχει γκομενάκια στην Λευκάδα <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->
 

kostis24

New member
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ,ΕΧΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΕΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΑΠΛΑ ΧΑΛΙΑ,ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛ..ΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΝΑ ΑΡΑΞΕΙ,ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ... <!-- s:slap -->:slap<!-- s:slap -->
ΜΑΚΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ,ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ...(ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΟΥΠΕΡ???ΧΑΧΑ..ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ...)
 

kantina

New member
Paidia symfwnw apolyta me to kosti24!!i monada exei liga atoma twra k den einai toso kala...to 7-7 kapoies fores isxyei k kapoies spaei...einai mperdema an den eisai lefkaditis!k twra to xeimwna exei foul kryo....skefteito kala osoi thelete na erthete k min akoute polla.kapoioi theloun na sas paraplanisoun wste na pane atoma k na fane xwsimoooo!!!opoios thelei perissoteres plirofories as epikoinwnisei!!!kali tyxi!
 
Δάκρυσα από τα γέλια με τα παραπάνω μηνύματα <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
Επειδή πέρασα κάμποσους μήνες στη Λευκάδα πριν μερικά χρόνια, γράφτηκα στο φόρουμ μόνο για να καταθέσω δυο-τρία πραγματάκια. Με την επιφύλαξη ότι έχει περάσει καιρός. Βέβαια τέτοιες μονάδες είναι σαν του Αγγελόπουλου τις ταινίες, ο χρόνος κυλάει βασανιστικά αργά και δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα.
Κατ' αρχάς η μονάδα διαιρείται στον καταυλισμό και στο ραντάρ, υψόμετρο 1.100 και 1.200 αντίστοιχα. Εννοείται εξωφρενικό κρύο το χειμώνα (έχω δει θερμόμετρο να γράφει -9 μια νύχτα Γενάρη), ομίχλη να μη βλέπεις στα 10 μέτρα τα πρωινά, υγρασία τρελή, είχαμε 2 μήνες χιόνι το χειμώνα κτλ. Ο καταυλισμός είναι μίνι στρατόπεδο, το ραντάρ είναι ένα κλειστό κτίριο που θυμίζει παρακμιακό διαστημικό σταθμό στο στυλ, λαμαρίνες, εσωτερικές σκάλες, αίθουσα με οθόνες και μπλιμπλίκια. Οι περισσότερες ειδικότητες μένουν κάτω, πάνω ήταν τηλέτυπα, τηλεφωνητής και ένας έξτρα καψιμιτζής (γιωτάδες & βύσματα alert). Υπήρχε στην πόλη της Λευκάδας και Λέσχη Αξιωματικών όπου υπήρχε μάγειρας και σερβιτόρος-οι για να τρώνε οι καραβανάδες. Είχε δουλειά κάθε μέρα αλλά ήταν κάθε μέρα σπίτι τους (ντόπια υπερβύσματα alert).
Το 2005 έπαιζε 14-7 και είχαμε καμιά 35-40 άτομα σταθερά. Στις 14 είχαμε 3 εξόδους, που και που διανυκτερεύσεις. Σε κάποιες επιστασίες, στο ραντάρ, δηλαδή στους γιωτάδες που είχαμε σε τηλέτυπα κτλ., τους έπαιζε πραγματικά 7-7 και τότε. Αναρωτιέμαι πόσους έχει σήμερα για να είναι τόσο γαμάτα... Πριν πάει η σειρά μας, σύμφωνα με ότι έλεγαν οι παλιοί, τους είχε πάει αίμα. Γενικά ήταν πως θα κάτσει η μονάδα. Και τι κουμάσι είναι ο διοικητής.
Όντως είναι πλεονέκτημα να είσαι ντόπιος σε όλα τα νησιά.
Με το κορυφαίο φαί, απλά πέθανα... Σε μας μαγείρευε ένας τσοπάνος που είχε πει ψέμματα ότι ήξερε να μαγειρεύει, πήγε να μας δηλητηριάσει επανειλημμένα και κατάντησε απόκληρος μέσα στη μονάδα. Και ο ΕΠΟΠ μάγειρας ήταν επίσης λίγδης. Απλά να πω ότι έχω δει πράσινη καρμπονάρα <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> και δεν είναι ψέμμα. Μου φαίνεται μούφα η πληροφορία, εκτός κι αν έχουν βρει κανένα ικανό και σούπερ φιλότιμο άτομο.
Οι φοβερές τουαλέτες ΕΙΝΑΙ μούφα. Τουρκιά standard edition.
Οι σκοπιές στην εποχή μου ήταν όντως χαλαρές. Με τα κρύα και το χιόνι μπορέσες να την κοπανήσεις πολλές φορές τα βράδια γιατί ήξερες ότι και ο μόνιμος δεν πρόκειται να αφήσει το κρεβάτι του και τα περίπολα ήταν ανέκδοτο. Όλη η μοναδά ήταν λίγο σκορποχώρι. Εδώ ο μόνιμος που ήταν επόπτης ραντάρ την έπεφτε για ύπνο και έλεγε στον καψιμιτζή να τον ξυπνήσει αν γίνει κάτι... Κατά καιρούς είχε όμως πολύ βαρβάτες αγγαρείες.
Δεν μπορώ να πω ότι γενικά πήζαμε στη δουλειά και στην κούραση (όπου λέξεις τύπου "πτέρυγα μάχης", "προβλεπέ", "ετοιμότητα", "γυάλισμα" κτλ., φανταστείτε το ακριβώς αντίθετο), αλλά ότι σε τρέλαινε η βαρεμάρα και το φαλακρό βουνό. Μετά τις 10 μέρες εκεί σου τη βάραγε το κρύο, η ερημιά, η ρουτίνα κτλ. Οι καραβανάδες δεν ασχολούνταν. Με το που έφευγε ο δίκας το μεσημέρι, είχαμε πλήρη χαλάρωση. Ποιος να ανέβει εκεί πάνω, εκτός από κανά τουρίστα που χανόταν στο δρόμο το καλοκαίρι... Μία φορά είχε γίνει νυκτερινή εξωτερική (είχα ήδη φύγει) και βρήκαν το στρατόπεδο σε διάλυση.
Η φάση ήταν σχεδόν αυτοδιοίκηση τότε ώρες-ώρες. Αν οι φαντάροι που είχαν τον έλεγχο ήταν εντάξει και είχαν να κάνουν με συνεννοήσιμους ανθρώπους, τότε τα φέρναμε βόλτα. Αν ήταν χώστες και ζώα, πήγαινε η φάση χάλια.
Το νησί όντως μετράει. Το καλοκαίρι.
Τότε για τα δεδομένα της αεροπορίας της εποχής ήταν μάλλον λίγο πάνω του μετρίου. Δεν ήταν ότι χειρότερο, αλλά κορυφαία μετάθεση δεν την έλεγες ούτε. Το off ήταν πάντως απόλαυση.
Και τέλος το κυριότερο: Θυμάμαι καλά που είχαμε βάλει τηλεφωνητές και άτομα στην πύλη να λένε παραμύθια σε αφελείς μπας και καταφέρουμε να φέρουμε κάποιον στη μονάδα με μετάθεση. Αυτά συνήθως γίνονται σε στιγμές απελπισίας.
Συμβουλές. 1) Πάρτε αξιόπιστες πληροφορίες, 2) Αν είναι να πάτε (το off είναι πειρασμός), πηγαίνετε άνοιξη-καλοκαίρι.

Αυτά με αγάπη, από Δ' 04.
 
Top