• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Αλλαγή σώματος κατάταξης + ποινή για ελλειπή στοιχεία!

cheetoss

New member
Καλησπέρα παιδιά, έχω δύο θέματα για όποιον γνωρίζει.

Πήγα πριν δύο εβδομάδες και διέκοψα την αναβολή μου. Ταυτόχρονα έχω προγραμματίσει τον γάμο μου για του χρόνου τέλη Αυγούστου. Περίμενα και εγώ να καταταγώ στρατό ξηράς. Μου ρθε σήμερα το χαρτί για Πολεμικό Ναυτικό που είναι 12 μήνες και έμεινα άγαλμα. Γνωρίζετε αν υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να μπορώ να αλλάξω αυτό σε στρατό ξηράς;; Με καίει πραγματικά όσο κ αν τρελό ακούγεται μια τέτοια αλλαγή (ώστε να πάω 9 μήνες και να προλάβω τον γάμο).

Δεύτερο θέμα: όταν πήγα να διακόψω την αναβολή μου, μου ζήτησαν βεβαίωση σπουδών (τελειώνω το διδακτορικό μου). Τους είπα ότι δεν είχα και να το έδινα σε μια βδομάδα. Μου είπαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Και πριν προλάβω να το στείλω, μου ήρθε ένα χαρτί για ποινή 1 μήνα επιπλέον θητείας!!!!!!! γιατί κατέθεσα ελλειπή δικαιολογητικά! ενώ μου έδωσαν τέτοιες οδηγίες από τη στρατολογία Πατρών.

Γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτά τα δύο;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->.
 
Για μετάταξη από το Ναυτικό στο στρατό Ξηράς, μάλλον κομμάτι δύσκολο φίλε. Δεν ξέρω αν ζητήσεις να υπηρετήσεις όμως σε κάποιο μάχιμο όπλο, (π.χ. Τεθωρακισμένα ή Ειδικές Δυνάμεις), μήπως και σε αποδεχτούν. Βέβαια το να υπηρετήσεις στα Τεθωρακισμένα ή στις Ειδικές Δυνάμεις είναι μια απόφαση και ειδικά για το δεύτερο απαιτούνται ψυχικές και σωματικές προδιαγραφές.
Για το δεύτερο θέμα που αναφέρεσαι λογικά πρέπει να επικοινωνήσεις με το Στρατολογικό Γραφείο που ανήκεις, εκ νέου, και να προσκομίσεις οπωσδήποτε το χαρτί που σου ζήτησαν.
 

panmag

New member
Όσο τρελό και αν σου φαίνεται θες χοντρό βύσμα για να πετύχεις μετάταξη. Δεν γίνεται, ακόμα και αυτό που ζητάς.

Το καλό με εσένα είναι ότι θα μπεις με διδακτορικό, που σημαίνει ότι η μετάθεσή σου θα είναι στην περιοχή κατοικίας σου, άρα κάθε δεύτερη/τρίτη μέρα θα είσαι σπίτι σου.

Για το πρόστιμο που λές, από τον Μάη έχουν ξαμολυθεί να μαζέψουν λεφτά και ψάχνουν την παραμικρή παρατυπία για να ρίξουν πρόστιμο (90 ευρώ αν δεν κάνω λάθος είναι το δικό σου).
 
Top