• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Απαλλαγή λόγω παχυσαρκίας

NikV

New member
Χαιρετώ, ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες!

Περιγράφω την περίπτωσή μου:

Παρουσιάστηκα με τη Β' ΕΣΣΟ 2016 και πήρα διετή αναβολή για λόγους υγείας, καθώς είχα ΔΜΣ>40, όπως λέει και στο Π.Δ.11/2014 στην περίπτωση 17 του Πίνακα νοσημάτων. Υποχρεούμαι να καταταγώ εκ νέου με τη Γ' ΕΣΣΟ 2018, όπως έλεγξα στο site της στρατολογίας.

Η κατάσταση της υγείας μου δεν έχει αλλάξει, θα έλεγα μάλιστα πως έχει επιδεινωθεί (τρέχων ΔΜΣ=47). Εάν πάω στο φρουραρχείο 5 ημέρες πριν την κατάταξη και παραπεμφθώ στην υγειονομική επιτροπή και έπειτα στην επιτροπή απαλλαγών χωρίς να παρουσιαστώ, ποιες είναι οι πιθανότητες να απαλλαγώ (έστω και με επανεξέταση στην 5ετία);

Ο λόγος που προβληματίζομαι είναι γιατί στον πίνακα νοσημάτων δεν λέει ξεκάθαρα "Ι/5", αλλά "Κ/4-Κ/5". Ευχαριστώ θερμά!
 

AdamZots

New member
Σύμφωνα με αυτό το άρθρο (<!-- m -->http://www.ellinikos-stratos.com/forum/ ... p?TID=6576<!-- m -->) εφόσον η κατάσταση σου δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο (για τις προδιαγραφές του ΕΣ) με την παρουσία σου στην μονάδα θα βγεις "Ικανός κατηγορίας 5" και θα φύγεις την ίδια ημέρα και δεν θα ξαναασχοληθείς με τον στρατό.

Στην περίπτωση του να πας φρουραρχείο δεν μπορώ να σου πω κάτι εγώ. Καλύτερα να περιμένεις απάντηση από κάποιον που ξέρει.
 
Top