• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

[ΑΠΟΡΙΕΣ] Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

someone1985

New member
Καλησπέρα σας!

Σιγά-σιγά πλησιάζει η ημέρα της αποφοίτησής μου από την σχολή κι επομένως το χαρτί θα είναι κοντά. Σκέφτομαι να δοκιμάσω τις Ειδικές Δυνάμεις. Διαβάζοντας από ‘δω και από ‘κει, κατέληξα στα κάτωθι. Μπορείτε να μου πείτε αν τα λέω καλά;

Πριν προχωρήσω, να ρωτήσω το εξής:
Σε περίπτωση που στα 18 σου χρόνια συμπληρώσεις στο Δελτίο Απογραφείς κάποια μονάδα εκτός από Ειδικές Δυνάμεις δεν υπάρχει θέμα, έτσι; Αυτό διότι, όταν παρουσιαστείς σε κάποιο Κέντρο του Στρατού Ξηράς, υπάρχει κάποιος στρατολόγος αξιωματικός από τις Ειδικές Δυνάμεις που περιοδεύει στα κέντρα Πεζικού - Πυροβολικού κλπ προκειμένου να στρατολογήσει εθελοντές που θέλουν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις.
Σωστά;

Ξεκινάω... Υπάρχουν δύο τρόποι κατάταξης: Επιλέγοντας τον πρώτο κάνεις 9 μήνες· με τον δεύτερο 14 μήνες.
Πρώτος τρόπος:
Σύμφωνα με wikipedia:«Κάθε Έλληνας όταν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια είναι υποχρεωμένος να περάσει περιοδεύον. Εκεί συμπληρώνει το Δελτίο Απογραφής Εφέδρου, όπου και δηλώνει προτίμηση για το Σώμα ή Όπλο που θέλει να υπηρετήσει. Εκτός από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία), μπορεί να επιλέξει και τις Ειδικές Δυνάμεις».
Έτσι, επιλέγεις Ειδικές Δυνάμεις και σε μεταφέρουν στην κατάλληλη μονάδα, π.χ στο Μεγάλο Πεύκο.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Α) Υπάρχουν δοκιμάσιες, ή ξεκινάς εκπαίδευση κατευθείαν;
Β) Αν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θελήσεις να φύγεις από τις Ειδικές Δυνάμεις, τι γίνεται;


Δεύτερος τρόπος:
Πηγαίνεις για δύο μήνες στην ΣΕΑΠ. Όσοι φοιτούν στην ΣΕΑΠ έχουν τον τίτλο «Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί» ή αλλιώς «ΥΕΑ». Την 6η εβδομάδα φοίτησης δηλώνεις ότι επιθυμείς να υπηρετήσεις σε μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, όπως καταδρομέων, αλεξιπτωτιστών ή πεζοναυτών.
Στο τέλος του δίμηνου καλείσε να φέρεις εις πέρας κάποιες αθλητικές δοκιμασίες, σου παίρνουν μία συνέντευξη και παίρνεις +5 βαθμούς αν έχεις αποφοιτήσει από κάποιο ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΤΕΦΑΑ.
Μόλις αποφοιτήσεις από ΣΕΑΠ λαμβάνεις τον τίτλο «Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός» (ή αλλιώς «ΔΕΑ») και φεύγεις με τον βαθμό «Έφεδρος Ανθυπολοχαγός». Από ‘κει και πέρα μεταφέρεσαι στη μονάδα, παραδείγματος χάριν των καταδρομέων, και συνεχίζεις την εκπαίδευση μέχρι το τέλος της θητείας σου. Αν, όμως, επιλέξεις την μονάδα των αλεξιπτωτιστών και τοποθετηθείς στην 2η ΜΑΛ, τότε πας για εκπαίδευση στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών (ΣΒΕΑ).
Σωστά;

Τέλος, αληθεύει ότι επιλέγοντας Ειδικές Δυνάμεις μέσω ΣΕΑΠ έχεις κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τους άλλους;
Για παράδειγμα:
α) Μπορείς να νοικιάσεις σπίτι και μόλις τελειώνεις την καθημερινή εκπαίδευση μπορείς να μένεις εκεί αντί στο θάλαμο.
β) Παραπάνω μισθό σε σχέση με τους άλλους.
γ) Πρόσβαση σε έναν διαφορετικό εστιατόριο.
Αν αληθεύουν, υπάρχουν άλλα;

Ισχύουν όλα αυτά που έγραψα;
 
Top