• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Εννιάμηνο - Μονάδες με 9μηνο στην αεροπορία

otto29

New member
Καλημέρα σε όλους...Μπαίνω 31/8/10 (Γ ΕΣΣΟ 2010).
Υπάρχουν μονάδες που να είναι εννιάμηνη η θητεία οπως στον στρατό ξηράς....??
Αν υπάρχουν ποιές είναι αυτές και πως παιζουν off άδειες κ λοιπά......?
 

karhas

New member
Kalispera! Mpaino D ESSO 2010 kai exo to idio erotima me ton psarouli... Mporei kapoios pou 3erei re paidia na apantisei?? Ti ginetai me to 9mino?? Mou exoun pei oti me an pas paramethorio kaneis 9mino. Ti paizei ekei?
 

otto29

New member
Υπάρχουν μονάδες με εννιάμηνο στη αεροπορία.
Εγώ υπηρετώ στην 130 Σμηναρχία Μάχης στην Λήμνο οπου είναι εννιάμηνη θητεία.
Αλλεσ μονάδες με εννιάμηνο ειναι στον Ισμαρο (Κομοτηνή), στην Κάρπαθο και κάπου στην Αλεξανδρούπολη.
Οσοι είστε αεροπορία κ το σκεφτεστε για εννιάμηνο σπεύσατε...αξίζει !
 
Για να κάνεις 9μηνο πρέπει να πας ΟΛΗ τη θητεία σου (μετά τη βασική εννοείται στην 124) στο Ανατολικό Αιγαίο.
πχ. 1 μήνα Τρίπολη και 8 Ρόδο
 

otto29

New member
[quote author=">*Αιθεράρχης*<"]Για να κάνεις 9μηνο πρέπει να πας ΟΛΗ τη θητεία σου (μετά τη βασική εννοείται στην 124) στο Ανατολικό Αιγαίο.
πχ. 1 μήνα Τρίπολη και 8 Ρόδο[/quote]Ισχύει οτι πρέπει να κάνεις όλη σου την θητεία για να πας εννιάμηνο. Το καλύτερ βέβαια είναι να βρείς κάποια ειδικότητα που να έχει εκπαίδευση έτσι ώστε αφού τελειώσεις την βασική να πας για 1-1,5 μήνα να εκπαιδευτείς και μετά να πας παραμεθόριο για εννιάμηνο.
 

Sminitis2010B

New member
[quote author="otto29"][quote author=">*Αιθεράρχης*<"]Για να κάνεις 9μηνο πρέπει να πας ΟΛΗ τη θητεία σου (μετά τη βασική εννοείται στην 124) στο Ανατολικό Αιγαίο.
πχ. 1 μήνα Τρίπολη και 8 Ρόδο[/quote]Ισχύει οτι πρέπει να κάνεις όλη σου την θητεία για να πας εννιάμηνο. Το καλύτερ βέβαια είναι να βρείς κάποια ειδικότητα που να έχει εκπαίδευση έτσι ώστε αφού τελειώσεις την βασική να πας για 1-1,5 μήνα να εκπαιδευτείς και μετά να πας παραμεθόριο για εννιάμηνο.[/quote]

Με αυτό δεν κατάλαβα τι κερδίζεις? Καλύτερα είναι μετά την βασική να πας κατευθείαν στη μονάδα γιατί ειδάλλως θα έχεις 1-1.5 μήνα μια ας πούμε mini-βασική.
 

otto29

New member
Μόνο οι μπατζήδες κάνουν ζόρικη εκπαίδευση (περνάνε άλλη μια τρίπολη για 1,5 μήνα) η εκπαίδευση στις άλλες ειδικότητες είναι πιο χαλαρή. Επίσης κερδίζεις το γεγονός οτι είσαι στην Αθήνα για 1-1,5 μήνα......Σε όλες τις ειδικότητες κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης σαββατοκύριακα έχεις άδεια και αν δεν έχεις υπηρεσία έχεις έξοδο τα απογεύματα......και φυσίκα πας για λιγότερο χρονικό διάστημα παραμεθόριο χωρίς να χάσεις το εννιάμηνο.
 

Sminitis2010B

New member
[quote author="otto29"]Μόνο οι μπατζήδες κάνουν ζόρικη εκπαίδευση (περνάνε άλλη μια τρίπολη για 1,5 μήνα) η εκπαίδευση στις άλλες ειδικότητες είναι πιο χαλαρή. Επίσης κερδίζεις το γεγονός οτι είσαι στην Αθήνα για 1-1,5 μήνα......Σε όλες τις ειδικότητες κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης σαββατοκύριακα έχεις άδεια και αν δεν έχεις υπηρεσία έχεις έξοδο τα απογεύματα......και φυσίκα πας για λιγότερο χρονικό διάστημα παραμεθόριο χωρίς να χάσεις το εννιάμηνο.[/quote]

ok σωστός.
 

otto29

New member
Καλή δύναμη σε όσους μπαίνουν....
Τέτοιες μέρες πέρσι έμπαινα κ εγώ και μου φαίνεται σαν να ήταν χτες.....
Όσοι δεν θέλετε να κάνετε 12μηνο ψαχτείτε για 9μηνο σε Λήμνο, Ρόδο, Ίσμαρο, Κάρπαθο κ λοιπά νησιά....
Εγώ που πήγα Λήμνο με ανεκπαίδευτη ειδικότητα δεν το μετάνιωσα....
 

Sminitis_

New member
Να σας ρωτήσω βρε παιδιά. Η θητεία σε όλα τα ραντάρ της πολέμικης αεροπορίας δεν είναι 9μήνες;
To ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για τα ραντάρ πάρνηθας αι Υμηττού. Σωστά;
Πολλά μέσα μιλούν για αύξηση σε 12 μήνες σε ραντάρ που δεν ανηκουν σε νησιά.
Αν άποιος έχει υπηρετήσει, ή γνωρίζει περι του θέματος ας τοποθετηθεί.
 
Top