• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΕΠΟΠ επιτροπη απαλλαγων

maria_83

New member
Καλησπέρα,
ο σύζυγός μου είναι ΕΠΟΠ και θέλει να φύγει γιατί για λόγους υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Έχει κλείσει τα υποχρεωτικά χρόνια παραμονής.
Γνωρίζει κανείς τις διαδικασίες για να περάσει επιτροπή απαλλαγών και περίπου πόσο χρόνο παίρνουν;
 

kd305

New member
δεν γνωρίζω για τις διαδικασίες,το μόνο που γνωρίζω είναι ότι μετά την επιτροπή αποστρατεύεται σε 2 μήνες....


για ποιο λόγο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ? τι πρόβλημα υγείας είναι που δεν μπορεί να πάρει ούτε αναρρωτική αλλά ούτε και άδεια άνευ αποδοχών ? είναι δύσκολοι καιροί ...
 

maria_83

New member
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Μετά από ένα ατύχημα που είχε έχει αφόρητους πόνους κάθε φορά που έχουν ασκήσεις ή αθλήματα.
Είναι πολύ δύσκολο και από ότι φαίνεται γίνεται χειρότερα όσο περνάει ο καιρός. Επιπλέον δεν έχει πολλά περιθώρια για αναρρωτική. Την έχει σχεδόν εξαντλήσει λόγω των χειρουργείων.
 

kd305

New member
το ενδεχόμενο να βγει Ι2 και να πάει σε κάτι ποιο χαλαρό δεν το έχει σκεφτεί ??
 

maria_83

New member
εν τέλη κρίθηκε Ι3 και την άλλη εβδομάδα περνάει επιτροπή απαλλαγών. Σε 2 με 3 μήνες θα έρθει και η απόλυση.
Μήπως ξέρει κανείς πως υπολογίζεται η αποζημίωση και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθησει;
 

kd305

New member
4. Αποζημίωση Απόλυσης

α. Οι ΕΠ.ΟΠ που απολύονται μετά τη συμπλήρωσης της επταετούς υποχρέωσής τους παραμονής στις ΕΔ, καθώς και αυτοί που απολύονται πριν από τη συμπλήρωση του παραπάνω χρόνου για λόγους υγείας όπως αναλυτικά αναφέρονται στις παραγράφους 1ε και 1στ του άρθρου 13 του Ν. 2936/2001, δικαιούνται εφάπαξ αποζημίωση. Το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται στο διπλάσιο των ετών υπηρεσίας επί τις αποδοχές που λαμβάνουν κατά την απόλυσή τους. (π.χ. ΕΠΟΠ με 7 έτη υπηρεσίας, λαμβάνει αποδοχές Επιλοχία + 2/3 Αρχιλοχία και σε περίπτωση απόλυσης θα λάβει αποζημίωση ίση με τις αποδοχές 14 μηνών). Ως αποδοχές για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης νοείται το σύνολο των αποδοχών (καταλογιστέο ποσό).

β. Την παραπάνω αποζημίωση δικαιούνται και τα μέλη της οικογένειας του ΕΠ.ΟΠ που αποβιώνει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.


γ. Οι απολυόμενοι για οποιοδήποτε άλλο λόγο πλην των παραπάνω αναφερομένων δε δικαιούνται αποζημίωσης.
 
Top