• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΕΡΩΤΗΣΗ...

grappi7

New member
ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΑΝ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΝΟΗΤΕΣ!!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ[ΕΠ.ΟΠ]?
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟ :
ΠΩΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΘΑ ΠΕΡΝΩ???
 

lefty012

New member
Οι ΕΠ.ΟΠ. είναι οπλίτες που πληρώνονται. Οπλίτες είναι οι Στρατιώτες και οι Υπαξιωματικοί (δηλαδή μέχρι και Αρχιλοχίας/Αρχικελευστής/Αρχισμηνίας). Κυρίως οι υπηρεσίες των οπλιτών είναι σκοπιές, περίπολα και γενικότερα τραβάνε το χαμαλίκι στις διάφορες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά τα πρώτα 7 χρόνια για τους ΕΠΟΠ.

Οι ΕΠ.ΟΠ μένουν μία ζωή υπαξιωματικοί και αποστρετεύονται με το βαθμό του Ανθυπασπιστή. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είσαι 40 χρονών ΕΠ.ΟΠ. και να σε διατάζει ένας 35χρονος Ανθυπασπιστής που βγήκε από κάποια σχολή Υπαξιωματικών ή ένας 22χρονος Ανθυπολοχαγός που μόλις αποφοίτησε από την Ευελπίδων.

Για να γίνεις ΕΠ.ΟΠ. πρέπει να βγει προκύρηξη (έγινε πριν λίγους μήνες) και να είσαι στους επιτυχόντες.

Ό,τι άλλο θες ρώτα ελεύθερα.
 

grappi7

New member
ΑΜ ΔΕΝ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ!!!!!ΧΑΧΑΧΑ
ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Η ΣΤΡΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;[ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΠ.ΟΠ
 

panito

New member
θα καταγηρθει στο πολεμικο ναυτικο και αεροπορια,για τους κληρωτους στρατιωτες μονο! [κληρωτοι=φανταροι]
 

lefty012

New member
Για να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία πρέπει τα μισά στρατόπεδα στην Ελλάδα να κλείσουν (κάτι που πρέπει να γίνει) και να μειωθούν οι υπηρεσίες. Με την τωρινή κατάσταση, για να αντικασταθούν οι στρατιώτες χρειάζεται ένας πολύς μεγάλος αριθμός ΕΠ.ΟΠ και από την άλλη ο μόνιμος δεν μπορεί να παίζει 3 μέσα - 1 έξω. Και σε Ναυτικό και Αεροπορία είναι δύσκολο να καταργηθεί η θητεία καθώς υπάρχουν πόστα με χαμαλίκι. Μην ξεχνάτε ότι από τότε που έφυγαν από τα καράβια οι Ναύτες, οι ΕΠ.ΟΠ έχουν φάει μεγάλο πακέτο.
 

mixalis 23

New member
KLHSPERA...

LOIPON THELW NA RWTHSW....OTN PERASA PERIODEYON EIXA DILOSEI GIA NAYTIKO ALLA ME PIRAN STO STRATO KSHRAS...DIAVIVASTHS ME LIGA LOGIA...TWRA EKOPSA THN ANABOLH ALLA DEN ME RWTHSAN POU THELW NA DILOSW... EXW TELEIOSEI ...TEXNITHS NAYPIGIKHS VIOMIXANIAS...KAI TO PTYXIO MOU TO EDWSA OTAN EKOPSA THN ANAVOLH...LOIPON THELW NA RWTHSW..HPARXEI PERIPTOSH NA DOUN TO PTYXIO KAI NA ME KALESOUN STO NAYTIKO...EPIDEIS EXW KAI PROIPHRESIA KAI STA KARAYRIA...STHN IDIKOTHTA POU EIXA....?????
 

kd305

New member
[quote author="mixalis 23"]KLHSPERA...

LOIPON THELW NA RWTHSW....OTN PERASA PERIODEYON EIXA DILOSEI GIA NAYTIKO ALLA ME PIRAN STO STRATO KSHRAS...DIAVIVASTHS ME LIGA LOGIA...TWRA EKOPSA THN ANABOLH ALLA DEN ME RWTHSAN POU THELW NA DILOSW... EXW TELEIOSEI ...TEXNITHS NAYPIGIKHS VIOMIXANIAS...KAI TO PTYXIO MOU TO EDWSA OTAN EKOPSA THN ANAVOLH...LOIPON THELW NA RWTHSW..HPARXEI PERIPTOSH NA DOUN TO PTYXIO KAI NA ME KALESOUN STO NAYTIKO...EPIDEIS EXW KAI PROIPHRESIA KAI STA KARAYRIA...STHN IDIKOTHTA POU EIXA....?????[/quote]


θα πας στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις και θα κάνεις αίτηση για μετάταξη θα έχεις μαζί αντίγραφο από το πτυχίο..αν και δύσκολα θα στην κάνουνε
 

pilot_ma

New member
Καλησπερα παιδιά.θα ήθελα να κανω 2 ερωτήσεις.Είμαι πιλότος στην πολιτική αεροπορία και 28 χρονών.Τι πιθανότητες έχω να μπώ σαν ΕΠΟΠ στην αεροπορία στρατού στα απάτσι;και η δεύτερη ερώτηση : τι διαφορά έχουν οι ΕΠΟΠ της αεροπορίας στρατού από τους ΕΠΟΠ της πολεμικής αεροπορίας.Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

kd305

New member
1.το όριο ηλικίας στις προκηρύξεις των εποπ είναι 28χρονών οπότε δυστηχώς δεν σε βλέπω να προλαβαίνεις
2. Μεγάλη διαφορά μιλάμε για άλλα σώματα..άλλα ισχύουνε στον στρατό ξηράς και άλλα στην αεροπορία
 

aruinado

New member
pilot_ma : Πέραν ότι ισχύουν αυτά που είπε ο φίλος kd305, να σε πληροφορήσω ότι πιλότοι ΕΠ.ΟΠ. δεν υπάρχουν κ δεν θα υπάρξουν. Στην Αεροπορία Στρατού -όπου ανήκουν κ τα TEEΠ (Τάγματα Επιθετικών Ελικοπτέρων) - οι ΕΠ.ΟΠ. υπηρετούν ως προσωπικό εδάφους καθαρά και μόνον και ποτέ ως ιπτάμενοι.
 
Top