• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Εξαγορα

noone

New member
Γεια σας
Ξερει κανεις αν υπαρχει τροπος εξαγορας μερους της θητειας απο φανταρο?
Προσωπικα εχω υπηρετησει πανω απο το μισο της θητειας αλλα προσωπικα θα με διευκολυνε πολυ να μπορουσα να εξαγορασω το υπολοιπο (ανεξαρτητως ποσου).
ο,τι γνωριζετε ειναι καλοδεχουμενο
ευχαριστω
 

George84

New member
Αυτο ισχυει μεχρι στιγμής. Μετα τα 35 μπορεις να εξαγορασεις τη θητεια με 3€/μέρα.
Ακουγοταν ομως πριν λιγο καιρο οτι θα γινουν διάφορες αλλαγες, όπως μειωση θητειας, υποχρεωτική στρατευση στα 18 και αναγκαστική τρίμηνη υπηρεσία όλων με δυνατότητα εξαγοράς του υπόλοιπου με περίπου 800-1000€ μήνα (το ακριβες ποσο μπορεις να το βρεις κάπου εδώ στο forum). Τώρα, το πότε θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος και τι απ' αυτα θα ισχύουν, είναι πράγματα που δεν μπορούμε να ξέρουμε. Θα δείξει.
 

noone

New member
δηλαδη οι κατω των 35 δεν εχουν το δικαιωμα εξαγορας σημερα?
ευχαριστω για τις πληροφοριες
 

George84

New member
[quote author="noone"]δηλαδη οι κατω των 35 δεν εχουν το δικαιωμα εξαγορας σημερα?
ευχαριστω για τις πληροφοριες[/quote]
Μέχρι στιγμής απ' όσο ξέρω όχι.
Αλλά λογικά θα αλλάξει ο νόμος, αν όχι φέτος, μες στους πρώτους μήνες του 2010 που θα μειωθεί και η θητεία. Βέβαια, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.
 

noone

New member
απολυομαι σε 4 μηνες και δε βλεπω να το προλαβενω <!-- s:? -->:?<!-- s:? -->
τελευταια ερωτηση προς το παρον...ξερει κανεις ποιος θα ηταν ο καλυτερος τροπος για να το ψαξω? να παω ρουφ μηπως?
 

assistant

New member
Σου παραθέτω στο link
τα σημεία επικοινωνίας του Υπεθα.
Μεταξύ αυτών υπάρχει το Γραφείο Κοινού στην Αθήνα στη Σόλωνος 34, στο Κολωνάκι.
http://www.mod.mil.gr/Pages/MainAnalysisPage6.asp?HyperLinkID=6
Προσωπικά, δε βλέπω να μπορείς να εξαγοράσεις το υπόλοιπο πάντως.
Κάνε την καρδιά σου πέτρα, να περάσει και όσος καιρός έμεινε...
 
A

admin

Guest
Εξαγορά θητείας για τους κάτω των 35 δεν προβλέπεται...
 

lawfighter

New member
[quote author="admin"]Εξαγορά θητείας για τους κάτω των 35 δεν προβλέπεται...[/quote]
Σε καποιες μοναδες του ναυτικου στο Αιγαιο πληρωνεις και φευγεις...
 
A

admin

Guest
[quote author="lawfighter"][quote author="admin"]Εξαγορά θητείας για τους κάτω των 35 δεν προβλέπεται...[/quote]
Σε καποιες μοναδες του ναυτικου στο Αιγαιο πληρωνεις και φευγεις...[/quote]


Πώς το εννοείς αυτό; Πολύ αμφιβάλλω αν ισχύει... Τι πάει να πει σε κάποιες μονάδες; Είτε ισχύει για όλους είτε για κανένας, και πιστεύω ακράδαντα ότι δεν ισχύει για κανέναν..
 

lawfighter

New member
[quote author="admin"][quote author="lawfighter"][quote author="admin"]Εξαγορά θητείας για τους κάτω των 35 δεν προβλέπεται...[/quote]
Σε καποιες μοναδες του ναυτικου στο Αιγαιο πληρωνεις και φευγεις...[/quote]


Πώς το εννοείς αυτό; Πολύ αμφιβάλλω αν ισχύει... Τι πάει να πει σε κάποιες μονάδες; Είτε ισχύει για όλους είτε για κανένας, και πιστεύω ακράδαντα ότι δεν ισχύει για κανέναν..[/quote]
Δεν ισχυει επισημα,ισχυει ανεπισημα...Πολυ μιζα...
 

assistant

New member
Ίσως εννοείς ότι ρίχνουν χρήμα για να μπορούν να μην είναι παρόντες στη μονάδα και να επιστρέψουν όταν έρχεται επίσημα η απόλυσή τους.
Δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία εξαγοράς θητείας κάτω των 35.
 

lawfighter

New member
[quote author="assistant"]Ίσως εννοείς ότι ρίχνουν χρήμα για να μπορούν να μην είναι παρόντες στη μονάδα και να επιστρέψουν όταν έρχεται επίσημα η απόλυσή τους.
Δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία εξαγοράς θητείας κάτω των 35.[/quote]
Ακριβως αυτο.Επισημα ειναι εξοδουχοι.Ανεπισημα απολυμενοι.
 

observer

New member
Δεν ισχυει αυτό ουτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Υπηρετώ στο Π.Ν. και τα ξέρω εκ των έσω... Αν έχεις πολύ καλο βύσμα, πολλά γίνονται με εξόδους, άδειες κλπ... κοινώς γίνεσαι φάντασμα... Αλλα αυτό γίνεται παντού και όχι μόνο σε συγκεκριμένες μονάδες, ούτε συγκεκριμένα στο Π.Ν.... Απλά, στο ναυτικό η 'συγκέντρωση' καλών βυσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη....
 

lawfighter

New member
[quote author="observer"]Δεν ισχυει αυτό ουτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Υπηρετώ στο Π.Ν. και τα ξέρω εκ των έσω... Αν έχεις πολύ καλο βύσμα, πολλά γίνονται με εξόδους, άδειες κλπ... κοινώς γίνεσαι φάντασμα... Αλλα αυτό γίνεται παντού και όχι μόνο σε συγκεκριμένες μονάδες, ούτε συγκεκριμένα στο Π.Ν.... Απλά, στο ναυτικό η 'συγκέντρωση' καλών βυσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη....[/quote]
To oτι υπηρετεις στο ΠΝ δεν σημαινει οτι γνωριζεις τα παντα για ολες τις μοναδες.Υπαρχει μοναδα στο Αιγαιο που φτιαχνεις τουαλετες και γινεσαι φαντασμα,φτιαχνεις πορτοπαραθυρα και γινεσαι φαντασμα,φτιαχνεις ηλεκτρολογικα και γινεσαι φαντασμα,σκας απλως 3 χιλιαρικα και γινεσαι φαντασμα..
 

mirrorofsorrow

New member
Εκτός της περίπτωσης εξαγοράς της κανονικής θητείας, που όντως ισχύει το οτι πρέπει να είσαι 35 ετών και άνω, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις εξαγοράς μέρους της θητείας υπο προυποθέσεις όπως επίσης και διάφορων ποινών.

Γνωστός μου πλήρωσε 3 ευρώ/μέρα για ποινή που είχε φάει (φυλάκιση 30 μερών) για μη προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην στρατολογία (για αναβολή).

Και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν γίνεται να εξαγοραστεί η αναρρωτική άδεια. Παρουσιάστηκα 12/5/2008 στο ΚΕΥΠ Λαμίας, 20/6/2008 έφυγα για ΚΕΕΜ Γύθειο για εκπαίδευση για μάγειρας. ΑΠο κει, πήρα 3ήμερη ΑΑ και στην Αθήνα είχα τροχαίο με μηχανή (κάταγμα στην σπονδυλική). Συνολικά χρεώθηκα 185 μέρες αναρρωτική. Υπάρχει περίπτωση να είναι εξαγοράσιμη ολόκληρη ή μέρος της;
 

ikarus260

Member
185 μέρες σημαίνει επιπλέον θητεία, μια που σου τρώει και απ' την κανονική. Άρα 36 μέρες είναι κανονική + αναρρωτική, άρα βγαίνουν αρκετές μέρες επιπλέον θητεία, οι οποίες νομίζω (δεν σε παίρνω και στο λαιμό μου) είναι εξαγοράσιμες
 

mirrorofsorrow

New member
Κάπως έτσι έχουν υπολογιστεί μέχρι στιγμές οι μέρες και αυτό που ξέρω μέχρι στιγμής είναι οτι θα υπηρετήσω (185 - 18 ειδική - 18 κανονική + 3 ορκωμοσίας) 152 μέρες παραπάνω. Έχω ρωτήσει για το αν αυτές οι 152 είναι εξαγοράσιμες αλλά οι απόψεις διίστανται. Μόλις πάω στη νέα μου μονάδα (Τάγμα ΓΕΣ) την Δευτέρα θα το ξαναρωτήσω στην στρατολογία.
 

ikarus260

Member
Καλή υπομονή, αν και πιστεύω ότι είναι εξαγοράσιμες (είναι λίγο παλούκι όπως και να χει 150 μέρες παραπάνω).
 
Top