• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Φημες & αλλα!

Lazro

New member
Παιδιά καταρχήν καλησπερα, είναι η πρώτη μου φορά που γράφω.

Η ιστορία μου με τα στρατολογικά είναι μικρή είχα διακόψει με σκοπό να μπώ τον Φεβρουάριο αλλά με όλα αυτά που άκουγα για τόσο χαμηλή σε ατομά ΕΣΣΟ με συνδυασμό τον φόρτο εργασιάς που μου παρουσιάστηκε πήρα αναβολή για Μαϊο.

Τώρα πλησιάζει ο Μαϊος και αρχίζουν οι φημολογίες σιγά σιγά. Ο στρατός θα καταργηθεί το 2010 και αλλά τέτοια ωραία!

Τώρα... το ερωτημά μου είναι απλό και περιεκτικό, ούτως οι άλλος εγώ δεν έχω άλλη επιλογή παρα το να πάω τον Μαϊο.

Τι πιθανότητες δίνετε για κατάργηση του Στρατού το 2010. Πέρνωντας υπόψη τα παρακάτω:

1.) Πολλοί πιο ισχυρές χώρες οπως για παράδειγμα η Γερμανία έχουν στρατό υποχρεωτικό ενώ έχουν όλλοι την άνεση να το κάνουν επαγγελματικό.
2.) Οικονομική κρίση και όλα τους συναφή περιορισμούς που θα μας καταβάλουν από τις Βρυξέλες
3.) H στρατοκαβλίαση που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ και ελπίζω σε μια παραγωγική συζήτηση!
 

EVANS

New member
καταρχηνν δεν ειπαν οτι θα καταργηθει ο στρατος αλλα το ναυτικο και η αεροπορεια.λοιπον, η γνωμη μου ειναι οτι ο στρατος θελει πολυ δουλεια ακομη για να καταργηθει.στην ελλαδα ο καθενας κοιταει να φορτωσει την δουλεια σε αλλους.ετσι θα την πληρωνει ο ναυτης-σμηνιτης-στρατιωτης.δλδ πρεπει να υπαρχει παντα καποιος να κανει ολη την σκατοδουλεια. και εποπ να παρουν που για 7 χρονια θα ειναι ουσιαστικα σκοπανθρωποι και χαμαληδες δεν θα καλυψουν ποτε την απουσια των στρατευσιμων.εκτος αυτου οι εποπ εχουν ιδιαιτερα επαχθη δικαιωματα για το κρατος οπως ενσημα, επιδοματα, δωρα, οδοιπορικα, αναρρωτικες και αλλα τετοια πραγματα του διαβολου(σαν δεν ντρεπονται) που εμεις δεν τα εχουμε.τελος, οι φανταροι θα ειναι παντα αιμοδοτες για την εκαστοτε κυβερνηση ακομ και αν καταργηθουν ναυτικο και αεροπορεια.οποτε ας μην χαιρομαστε για καταργηση του στρατου στην ελλαδα.
 
A

admin

Guest
Λοιπόν:

1) Η υποχρεωτική θητεία (και όχι ο στρατός φυσικά!) δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί μέχρι το 2010, ούτε έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο έστω και ως φήμη

2) Πιθανόν να καταργηθεί η θητεία στο ναυτικό ή την αεροπορία αλλά είναι άγνωστο από πότε (ο υπουργός μίλησε για σταδιακή κατάργηση από το 2010, το τι σημαίνει αυτό, ο ίδιος μόνο γνωρίζει!)

3) Ακόμα πιο πιθανό είναι να γίνει εννιάμηνη η θητεία ως το 2010 στο στρατό ξηράς. Το αν πρέπει/ μπορεί/ είναι λογικό να γίνει είναι άλλη ιστορία.
 

assistant

New member
Έχοντας κάνει θητεία στην Αεροπορία, θεωρώ πολύ δύσκολο να καταργηθεί εντελώς.
Υπάρχουν πάγιες ανάγκες σμηνιτών στις διάφορες μονάδες.
Το ίδιο πιστεύω και για το Ναυτικό.
Ήδη παίρνουν διαρκώς ΕΠΟΠ με μια προοπτική κατάργησης στράτευσης των απλών φαντάρων, αλλά ο χρόνος είναι λίγος μέχρι το 2010 για να σταματήσουν να κατατάσσονται εντελώς φαντάροι σε ΠΑ και ΠΝ.
Με τους ρυθμούς που εξελίσσονται τα πράγματα, θα το έβλεπα ανέφικτο για τουλάχιστον 2-4 χρόνια ακόμα.

Μην ξεχνάμε επιπλέον πόσα ρουσφέτια γίνονται από στρατιωτικούς και πολιτικούς με μετατάξεις και μεταθέσεις σε ΠΑ και ΠΝ. Εκλογές έρχονται... Πολλά λέγονται...
 

Lazro

New member
[quote author="admin"]Λοιπόν:

1) Η υποχρεωτική θητεία (και όχι ο στρατός φυσικά!) δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί μέχρι το 2010, ούτε έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο έστω και ως φήμη

2) Πιθανόν να καταργηθεί η θητεία στο ναυτικό ή την αεροπορία αλλά είναι άγνωστο από πότε (ο υπουργός μίλησε για σταδιακή κατάργηση από το 2010, το τι σημαίνει αυτό, ο ίδιος μόνο γνωρίζει!)

3) Ακόμα πιο πιθανό είναι να γίνει εννιάμηνη η θητεία ως το 2010 στο στρατό ξηράς. Το αν πρέπει/ μπορεί/ είναι λογικό να γίνει είναι άλλη ιστορία.[/quote]

1.)Καλα ναι ενοούσα την υποχρεωτική θητεία φυσικά!
2.) Η φήμη περί κατάργησης της θητείας σε ναυτικό και αεροπορία είναι γνωστή, αλλά εγώ άκουσα και φήμη για ολοκληρωτική κατάργηση, και αντικατάσταση με επαγγελματικό για αυτό και δημιούργησα αυτό το θέμα.
3.) Το εννιάμηνο το θεωρώ και εγώ πίθανο αλλά..

Βέβαια ο προβληματισμός που προκύπτει είναι ότι αν υποθέσουμε ότι γίνεται 9 μηνο ο στρατός Ξηράς. ΠΡΕΠΕΙ να συνοδευτεί και με κατάργηση αεροπορίας και στρατού. Διότι εκτώς του ότι θα υπάρξουν απίστευτες αντιδράσεις από νεοσύλεκτους που κατάταχτηκαν για αεροπορία/ναυτικό για άνιση συμπεριφορά και όλα τα συναφή νομικά πλαίσια.

Όποτε το πιθανότερο σενάριο που προκύπτει είναι η κατάργηση αερο/ναυτικό & μειώση της θητείας σε 9μηνό το 2010 και αύτο με την προυπόθεση ότι θα είναι ακόμα κυβέρνηση η ΝΔ άρα το αργότερο με την ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου.

Που και πάλι εμπίπτει στο αν θα προλάβουν να βρούν τόσου ΕΠΟΠ και τις κατάληλες παροχές ως τότε που μάλλον χλομό!!

Αν και από οικονομικής άποψης ίσως να συμφέρε λόγο των θέσεων εργασίας...
 

lawfighter

New member
Οπως εχω καταλαβει υπαρχει στην Ελλαδα ταση επαγγελματικοποιησης των ενοπλων δυναμεων.Ναυτικο και αεροπορια θα γινουν καποια στιγμη(λογικα συντομα)εντελως επαγγελματικοι κλαδοι,ενω θα αυξανονται οι θεσεις των ΕΠ.ΟΠ.και θα μειωνεται η θητεια του στρατου ξηρας.Αρχικα 9μηνο,μετα απο λιγα χρονια 6μηνο,κτλ.

Ομως οσες δεκαετιες και αν περασουν καμια ελληνικη κυβερνηση δεν προκειται να καταργησει τον στρατο.Οταν υπαρχει η τουρκικη προκλητικοτητα και ειναι κατεχομενη η μιση Κυπρος,και ιδιως οταν μιλαμε για περιοδους διεθνους κρισης,ο στρατος δεν καταργειται.

Πιστευω απλως οτι σε πολλα χρονια απο σημερα και αν φτιαξουν τα πραγματα στις διεθνεις μας σχεσεις,ο στρατος θα ειναι μονο η βασικη εκπαιδευση.Θα κραταει πχ 1 μηνα,θα ειναι πιο σοβαρη και πιο στρατιωτικη και με την ορκωμοσια θα παιρνεις και το απολυτηριο.
 

vasoula

New member
Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο θεμα απλα θελω βοηθεια σε μια ερωτηση!! Αν τελικα το κανουν 9μηνο (αν δεν το εχουν ηδη κανει και απλα δεν εχω ενημερωθει) θα κοψουν και απο τους προηγουμενους η οχι ? Πχ αν το 9μηνο αρχισει απο την 306-307 η 304 θα απολυθει νωριτερα? η θα κανουν κανονικα 12 μηνες?
 
Top