• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΓΕΑ / Μοίρα ΓΕΑ

nex

New member
[quote author="aero13"]Μαγκιά του όποιος πάει Μ.γεα...
βέβαια όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν καλές και κακές εκδοχές.
Λοιπόν, ΕΓΑ Κεπιχ ,γραφείο ασφάλειας είναι must.
Στα 2 πρώτα είσαι συνεχώς απασχολημένος κ ετσι δεν κάνεις αλλες υπηρεσίες (λέγε με σκοπιά, περίπολο κτλπ). Για το γραφείο ασφάλειας δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Πάντως σε όλα αυτά παίζουν ολόκληρες μέρες οφ.
Οποιος θέλει κάτι παραπάνω ας μου στείλει μηνυμα.[/quote]

ΚΜΗ και πάλι ΚΜΗ ρεεεε <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
Απ'ότι θυμάμαι γραφείο ασφαλείας και ΚΕΠΙΧ έχουν εσωτερικές υπηρεσίες, ίσως να δώσουν και μια εύκολη υπηρεσία στη μοίρα. ΕΓΑ είναι διάφορα γραφεία, δε νομίζω να κάνουν εσωτερικές υπηρεσίες αλλά δίνουν μια στο τόσο στη μοίρα.
 

passas

New member
Καλησπέρα σε όλους.Αν και αναγνώστης του forum εδώ και καιρό,είναι η πρώτη φορά που postaro.
Ο λόγος είναι ο εξής.Αν και αυτό το φόρουμ περιέχει πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το στρατό και βοηθάει πολύ όλου τους νέους να μην μπούνε τίγκα ψαρωμένοι περιέχει πάρα πολλές ανακρίβειες και αν έχω μάθει ένα πράγμα στο στρατό μέχρι τώρα,είναι να μην πιστεύω αυτά που ακούω,δεν είναι τυχαίο ότι η έκφραση "ράδιο αρβύλα" προέρχεται από το στρατό.

Στο θέμα μας λοιπόν.Είμαι νέος μπήκα με την Γ' ΕΣΟ και ήμουνα από τους τυχερούς (;;;;) που πήραν μετάθεση κατευθείαν μετά από Τρίπολη για Μοίρα ΓΕΑ.Βασιζόμενος σε πολλά απ'αυτά που διάβαζα εδώ μέσα και με αυτά που μου έταζε "ο θείος" θεώρησα τον εαυτό μου προνομιούχο που κατάφερα να πάω κατευθείαν στο Πεντάγωνο.Δυστυχώς το αποτέλεσμα,μέχρι στιγμής τουλάχιστον,με διαψεύδει κατηγορηματικά.

Η Μοίρα ΓΕΑ,όπως και όλος ο στρατός, είναι ο παράδεισος του άοπλου.Αν είσαι άοπλος έκανες την τύχη σου και πιστεύω θα στο προτείνουν όλοι ανεπιφύλακτα.ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες έχουν να κάνουν με ενόπλους και σκοπιές.Δεν έχει μαγειρία,εστιατόρια και τέτοιες πίπες.Οπότε δεν παίζει χώσιμο για τα άοπλα.Η μοναδική υπηρεσία που δίνουνε είναι θαλαμοφύλακες η οποία βγαίνει στην χειρότερη 2 φορές τον μήνα και οι περισσότεροι την γράφουν στ @@ τους και δεν κάθονται καν μέσα.Οπότε από θέμα Μοίρας υπηρεσίες δεν παίζει να φάει ο άοπλος.Από κει και πέρα πολλά έχουν να κάνουν με την επιστασία που θα πάρεις.Εκεί στην χειρότερη να ξέρετε ότι θα φεύγετε κάθε μέρα στις 3 το μεσημέρι και αν σας κάτσει να πάρετε επιστασία που δίνει υπηρεσίες ίσως να μένετε μέσα λίγες φορές τον μήνα.Αλλά είναι πολύ χαλαρά.Φέρνεις laptop βλέπεις ταινίες και η ώρα περνάει κυριλλέ.

Όσον αφορά τους ενόπλους τώρα...Τυπικά υπηρεσίες δίνουν σχεδόν όλοι και όπως προανέφερα οι υπηρεσίες είναι σκοπέτα.Όχι ότι κι ότι.Βάρβαρα σκοπέτα 8ωρα (3+3+2) με full εξάρτιση και αλεξίσφαιρο 8 κιλών.Δυστυχώς στο πεντάγωνο παίζουν ίσως οι χειρότερες σκοπιές απ'όλες τις μονάδες της ΠΑ.Θα πει κανείς δεν είναι τίποτα μωρέ περνάει η ώρα...Δεν ξέρω πως είναι για τους παλιούς,για μένα ακόμα που είμαι νέος εκεί το βλέπω σαν βουνό.
Το χειρότερο είναι,όπως προανέφερε ένας φίλος,ότι αυτό το καιρό μας παίζει 1-2,1-3 καθότι η σειρά μου έφερε πολλούς άοπλους και οι λίγοι ένοπλοι που ήρθανε καταφέρανε να απαλλαχθούν από τις υπηρεσίες.Αυτά σε συνδυασμό με τους Δ που φύγαν σε άδειες απολύσεως (καλοί πολίτες μάγκες) έχουν προκαλέσει μια τραγική κατάσταση.

Είσαι ένοπλος και θες να αποφύγεις τις υπηρεσίες;;;Αυτή τη στιγμή εγώ γνωρίζω για 3 επιστασίες που σίγουρα δεν δίνουν υπηρεσίες.Το ΕΓΑ (Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού) το οποίο έχει γύρω στα 6-8 άτομα τα οποία παίρνουν πολλά off και κάνουν 3-4 φορές τον μήνα υπηρεσίες μέσα στο γραφείο (ταινίες και ξύσιμο),το υπασπιστήριο του Υπαρχηγού και το γραφείο ασφάλειας Α.2.2 (μια απ'τις πλεον βυσματικές θέσεις).Όλες οι άλλες επιστασίες (απ'όσο γνωρίζω δίνουν υπηρεσίες κανονικά.Εξαιρούνται βέβαια οι οδηγοί οι οποίοι κάνουν ξεχωριστές υπηρεσίες λόγω ειδικότητας.

Σχετικά με τα off είναι καθαρά θέμα επιστασίας.Αν πχ είσαι σε ένα γραφείο που χρειάζεται 1 σμηνίτη την μέρα και είστε 2 σμηνίτες μπορείτε να το παίζετε εναλλάξ ανάλογα με το πως σας βολεύει.

Επομένως,έλα στο ΓΕΑ αν είσαι άοπλος ή αν ξέρεις 100% ότι θα απαλλαχθείς από τις σκοπιές.
Μην την πατήσεις σαν πολλούς από μας...
 

panoplos

New member
Στο ΚΕΠΙΧ(γραμματεία) δεν δινουνε υπηρεσίες στη μοίρα,παρά μόνο στο ΚΕΠΙΧ.Περίπολα-σκοπιές δεν έχουνε πλέον.Τους πάει 1,5/1,5 (1/2 κατ'αλλους)με αρκετές ευκολίες στην υπηρεσία,αλλά νέοι σμηνίτες δεν ήρθαν προς το παρόν και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να πάνε....

Η άλλη επιστασία του ΚΕΠΙΧ (πύλη), που ανήκει στην Ασφάλεια,έχει 3 άτομα και τους πάει 1/2 και δεν δίνουν επίσης σκοπιές,ούτε περίπολα...

Η ασφάλεια έχει πάρει κόσμο,αλλά δίνουν αλλαγή και θα τους βάλουν να δίνουν και σκοπιές.

Η Α2/2 δίνει περίπολο,αλλά έχει τα περισσότερα άτομα,που σημαίνει καλά off.

Το ΕΓΑ έχει γεμίσει,αλλά είναι και άπιαστο όνειρο για πολλούς....
 

prokopis

New member
Μια καλησπέρα από εδώ και σε όλους τους μόνιμους αξιωματικούς της μοίρας ΓΕΑ που ξέρω πως μας διαβάζουνε για να μην παραπονιούνται πως δε γράφουμε τίποτε για μεγάλο χρονικό διάστημα!!!

Παρεμπιπτόντως, αυτό το τριημέρο της γιορτής των ενόπλων δυνάμεων διαπιστώθηκε στις υπηρεσίες των ενόπλων μια τάση προς το 1-4! Ελπίζω να συνεχιστεί! <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

mamis

New member
Συνάδελφοι, ποιά είναι η ειδικότητα που πας κατευθείαν απο την Τρίπολη στην μοίρα ΓΕΑ? Και αυτα τα 8ωρα σκοπέτα τα κάνεις συνεχόμενα και καθημερινά?Και κάτι τελευταίο...αυτό τον καιρό σας παίζει 1/2 χωρίς off?
 

milarepa

New member
καλησπέρα παιδιά.
Λοιπόν είμαι Γ'ΕΣΣΟ και πρώτη μετάθεση πήρα Τατόι.ειδικότητα νοσηλευτής.
Δεν λέω καλά είναι απλά λόγω απόστασης για δεύτερη μετάθεση σκέφτομαι κάπου αλλού.

Για Γέα ξέρει κανείς τι παίζει με νοσηλευτές?υπάρχει ιατρείο και αν ναι πως πάνε οι υπηρεσίες?
 

mamis

New member
Γνωρίζει μήπως κανείς πως πηγαίνει τους Αερονόμους στην μοίρα ΓΕΑ?Και τί ακριβώς κάνουν?
Καλές γιορτές να έχουμε!!!!!
 

weskers

New member
Εξακολουθει η Μ.ΓΕΑ να ειναι παραδεισος για τους αοπλους?? Καθε μερα εξω??
 

weskers

New member
Σε ποιες επιστασιες δεν δινεις η τουλαχιστον δινεις λιγες υπηρεσιες σαν αοπλος στην Μ.Γεα??

ΣΕΕΠ ειναι καλα η εχει πολυυυ αγγαρεια?
 

mindevil

New member
[quote author="mindevil"]Παιδιά, πως παίζει αυτό τον καιρό η ΜΓΕΑ; <!-- s:?: -->:?:<!-- s:?: -->[/quote]

Κανείς;;
 

dimitris1234

New member
Γυρω στην μια υπηρεσια τη βδομαδα αν και τωρα ισως παει στο 1-5 γτ εφυγαν αρκετοι για παρελαση στο τατοι
 

Spiros Nousis

New member
Paidia thelw plirofories gia EGA,A2/2 kai upaspistirio yparxigou!ena filaraki mou thelei na paei se mia apo tis 3 me vasi ta off, einai karga vusmatwmenos kai thelei na mathei mono ta off pou paizoun!
 

passas

New member
Φίλε και οι 3 επιστασίες είναι πολύ καλές.Ότι καλύτερο παίζει στο ΓΕΑ.Το καλό είναι πως σε καμία από τις 3 δεν δίνεις υπηρεσίες (στο Α2/2 δίνεις 3 αστείες υπηρεσίες το μήνα για να λες οτι κάνεις και κάτι).Τώρα το πια να διαλέξει είναι στο χέρι του.Εγώ προσωπικά μάλλον ΕΓΑ θα διάλεγα μιας και εκεί είναι τα "παιδιά του Αρχηγού" και δεν σε κουνάει κανείς και τίποτα.

Μην αγχωθεί πάντως όλες είναι κομπλέ.
ΕΓΑ>Α2/2>Υπ.Υ/ΓΕΑ αν με ρωτάς.
 

passas

New member
[quote author="mindevil"][quote author="mindevil"]Παιδιά, πως παίζει αυτό τον καιρό η ΜΓΕΑ; <!-- s:?: -->:?:<!-- s:?: -->[/quote]

Κανείς;;[/quote]

1-1.......... <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

lmmm

New member
ειμαι δελτας δ09 και ψαχνομαι για μεταθεση.ειμαι αοπλος και θαθελα να μαθω πως παιζει τους αοπλους .εχει διαφορα το γεα απο τη μοιρα γεα ???
καθε πληροφορια ευπροσδεκτη.
 

ramza

New member
Μια ερωτηση γι'αυτους που ειναι στο ΓΕΑ. Ποσα ειναι τα γκρουπακια για τις εορταστικες γιορτες του Πασχα και ποιες ειναι οι ημερομηνιες;

Thanks in advance! <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 
Top