• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΓΕΑ / Μοίρα ΓΕΑ

themisp

New member
Καλημέρα παιδιά.
Πως είναι αυτή την περίοδο στο ΓΕΑ? Φεύγει πολύς κόσμος τον Αύγουστο?
 

ramza

New member
1/1 μας παει και βουτανε 15 ατομα καθε μηνα για να πανε στο Ζουμπερι. Δεν ειναι καθολου καλα τα πραγματα οπως βλεπεις γιατι εχουμε μεγαλες ελλειψεις απο τοτε που εφυγαν οι Α' και Β' εσσο του 2008... Και οι σκοπιες δεν ειναι καθολου αστειο πραγμα (8ωρα, 10κιλο εξοπλισμο, συχνες περιπολους και καμερες απο πανω μας)...
 

idanikos7

New member
Η Μ.ΓΕΑ θεωρώ ειναι από τις χειρότερες μονάδες πλέον στΗν Αθήνα σίγουρα... το 1-1 με 2-1...για το συνολο σχεδον τΗς θητείας... σε πολύ μεγάλο βαθμό προβλεπόμενη για τα δεδομένα της ΠΑ...οπότε μακρυά... όπως έχει αναφερθεί οι υπηρεσίες είναι αρκετα 'βαριές' (φουλ εξάρτηση προβλεπόμενη στο επακρο με 6 εφόδους ανα νούμερο ...ταγματα και αλλες μαλακίες..παρακαλάς να πας στο φυλάκιο στον υμηττό που λέει ο λόγος το οποίο επανδρώνεται από εμάς...) αν εχεις άκρη για να χωθείς μετά αλλού ..(το πεντάγωνο παρέχει πολλές θέσεις για λούφα...αν ξέρεις οτι θα φύγεις ή θα χωθείς έλα διαφορετικά άστο καλύτερα)..γενικότερα ζείς πιό έντονα το γεγονος οτι επειδή πλεον μπαίνουν λίγοι το πήξιμο είναι αρκετά αισθητό...δυστυχώς φαίνεται ότι και στΗν ΠΑ τα καλά τελειώνουν...
 

idanikos7

New member
απο κατι νεούς που εχω επαφές πίσω στην μοίρα αφου απολύθηκα ...ισχύουν τα ίδια...δεν βλεπω ν αλλαζει Η κατασταση...πλεον εχουν μείνει δύο σκοπιές (συν πύλες και υμηττός...) αλλά και πάλι δεν βγαίνει...ισχύουν τα προηγούμενα...αν έχεις βυσμα για καβάντζα διαφορετικά 1-1...διαλέγεις και παίρνεις...
 

serg

New member
Δηλαδή μέρες off δεν υπάρχουν??οταν λες φιλε εχουν μεινει 2 σκοπιες συν πύλη συν βυρωνα τι εννοεισ??στον βυρωνα τι πας και κανεις απο το γεα????και αυτες τις δυσκολες μερες τις αεροποριας που λιγες μοναδες ειναι κομπλε για καβαντζα γεα τι προτεινεις?
 

Surfacing

New member
S.O.S

Γνωρίζει κανείς τι θα γίνει τελικά με το θέμα του ΓΕΕΘΑ το οποίο λεεί θέλει να καταργήσει το ΣΑΦ(σμήνος άμυνας φρούρισης) και να μεταφέρει ολους τους φαντάρους στην δύναμη του?

Ας απαντήσει κάποιος γιατί τα πράγματα προβλέπονται να είναι τραγικά...
 

petrosthevar

New member
Γειά σας παίδες... φιλε Surfacing ποιος εισαι?? Αν εισαι στη ΜΓΕΑ σιγουρα με ξερεις και σε ξερω!!! Το ακουσα απο τα παιδια οτι παιζει να γινει αυτο αλλα πραγματικα αν βαλεις κατι τι εχουμε ακουσει ολοι σε ολη μας τη θητεια,πραγματικα δε ξερεις τι να πιστεψεις και τι οχι...!! Ισως ειναι μια φημη που τεχνηεντως διοχετευτηκε προς τα εξω για να σταματησουμε να γκρινιαζουμε για τις υπηρεσιες!! Μακαρι παντως να γινει η ενοποιιηση και να κλεισουν οι σκοπιες του 5γωνου γιατι πραγματικα ειναι γελοια η ολη φαση.Να υπαρχουν παντου καμερες εγκατεστημενες,καθως και ανιχνευτες κινησης και αντι να κοιτουν το δρομο να κοιτουν το σκοπο...!!! Τραγελαφικη η κατασταση πραγματικα!!
Ο λογος ομως που ποσταρω δεν ειναι αυτος! Αυτο που θελω να τονισω, ειναι ενα και σπουδαιο! ΜΑΚΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ Μ.ΓΕΑ!!! Αν εχετε ακρες για να χαθειτε καπου μεσα στο ΓΕΑ οπως Α2/2 , Ασφαλεια Μοιρας ΓΕΑ, Γρ.Τυπου,ΕΓΑ ,Υπασπ/ΥΓΕΑ ή ακομη καλυτερα σε καποια υπηρεσια όπως ΕΞΕΔ , Μ.Τ.Α ή ΣΟΥΤΣΟΥ τοτε καλώς... αλλιώς μακρια!! Είναι ειρωνια να εχεις χρησιμοποιησει την ακρη σου για να πας στο 5γωνο και αντι να φτιαχτεις , να φτασεις στο σημειο να σε πηγαινει 2-1 και 3-1 πολλες φορες με 8ωρα στην Σ5 καθως και 10κιλο εξοπλισμο και επιπροσθετα να κανεις οτι αγγαρεια μπορεις να φανταστεις...! Πραγματικα δεν αντεχεται, περισσοτερο απο ψυχολογικης αποψης,γιατι ολος ο στρατος ειναι θεμα ψυχολογιας!!! Ευτυχως εγω και αλλα παιδια ανηκουμε στους τυχερους, που καταφεραμε και ''εξαφανιστηκαμε'. Οσοι λοιπον σκεφτεστε να την κανετε προς 5γωνο μερια και δη για ΓΕΑ, να ειστε πολυ προσεκτικοι για να μη τρεχετε μετα και να μη φτανετε.. Με τιμή
 

psaroulis69

New member
Γεια σας και από εμένα παιδιά!

Η κατάσταση στο πεντάγωνο είναι όπως την περιγράφει ο φίλος petrosthevar! Δυστυχώς οι καθυστερήσεις είναι όχι γιατί υπάρχει κάποια πρόθεση ή συνωμοσία αλλά γιατί όπως όλα στη Ελλάδα γίνονται αργά. όλα πάνε με ρυθμούς χελώνας! πάντως για να μην απογοητεύουμε και τους καινούργιους σημειώνω τα εξής: α) δεν έχει ουσιαστικές αγγαρείες για κανέναν στο πεντάγωνο μια και τουαλέτες και μαγειρεία δεν έχουμε εμείς αλλά έχει μόνιμο προσωπικό καθώς και καθαρίστριες β) η συμπεριφορά των ανωτέρων υπαξιωματικών και όλων των αξιωματικών είναι άψογη και αντιλαμβάνονται την δυσκολία της κατάστασης γ) η κατάργηση των σκοπιών αν γίνει (εγώ πιστεύω ότι θα γίνει μέχρι αρχές Οκτωβρίου όπως λένε όλοι οι αξιωματικοί) τότε αυτόματα η Μ. ΓΕΑ θα είναι ένας επίγειος παράδεισος!! (όπως είναι για τους άοπλους από τώρα εεε...) δ) ακόμα και βύσμα να μην βάλεις θα είσαι σε γραφείο όταν δεν κάνεις σκοπιές... (τώρα όσο πιο βύσμα τόσο λιγότερες σκοπιές) ε) οι περισσότερες επιστασίες είναι για τις καθημερινές το Σ/Κ το πεντάγωνο ουσιαστικά κλείνει και είναι μόνο όσοι έχουν σκοπιά (αυτά τα λέω για αντιληφθούμε πόσο εύκολα αλλάζουν τα πράγματα!!! και ποια η δυσκολία του πενταγώνου!)

ευχαριστώ και καλή θητεία σε όλους μας
 

petrosthevar

New member
Η περιγραφη που δινει ο φιλος psaroulis69 ειναι κατα προσεγγισην πολυ ρεαλιστικη περι του τι προκειται να συμβει μολις πραγματοποιηθει η ένωση ολων των μοναδων του Πενταγωνου(Μ/ΓΕΑ,Τ/ΓΕΣ,Τ/ΓΕΕΘΑ,Δ/ΓΕΝ,ΜΥ ΥΠΕΘΑ). Θα προκειται πραγματικα για εναν επιγειο παραδεισο!!! Σε σχεση με το τι επικρατει αυτη τη στιγμη σε αλλες μοναδες τη ΠΑ.(Γιατι οι παλιες χρυσες εποχες της αεροποριας εχουν περασει ανεπιστρεπτι απο τη στιγμη που κοπηκαν οι μεταταξεις που ειχαν σαν αποτελεσμα σειρες 2000+ ατομων). Η δικη μου περιγραφη αντικατοπτριζει πανω κατω την τωρινη και προτερη κατασταση οπως την εζησα εγω στους 3 μηνες που υπηρξα Τσατσος(φανταρος δηλαδη του 5γωνου <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->).
Πραγματι, δεν υπαρχουν αγγαριες σε καθημερινη βαση. Αν και αρχηγειο, η κατασταση ειναι σχετικα χαλαρη αν και οχι χυμα οπως σε αλλες μοναδες της ΠΑ. Στη ΜΓΕΑ και στο ΓΕΑ γενικοτερα παρατηρειται ενα φαινομενο μοναδικο!! Σμηναρχοι,Ταξιαρχοι και Υποπτεραρχοι να σου μιλουν στον πληθυντικο και απο την αλλη καποιοι καραβαναδες οπως ΕΠΟΠια και ΕΜΘ να την εχουν δει ΠΤΕΡΑΡΧΟΙ... Αντι για ΕΠΟΠ-Υποσμηνιες πχ , την εχουν δει ΕΠΟΠ-Ταξιαρχοι!! Ο Διοικητης δειχνει να ειναι καλος ανθρωπος, αν και λογω της καταστασης και των ''περιεργων'' συνθηκων που επικρατουν(...), ενδεχομενως (και δικαιολογημενα) να φαινεται δυσαρεστος και να γινεται αντιπαθης σε μεγαλο μερος των στρατευσιμων της Μοιρας, χωρις απαραιτητα να το αξιζει!! Αν εχεις καποιο προβλημα παντως, δεν υπαρχει περιπτωση να σε αγνοησει οπως θα εκαναν απειροι αλλοι στη θεση του, αυτο ειναι το μονο σιγουρο! Αυτα τα ολιγα συμπληρωματικα... Αν χρειαστει θα επανελθω!! Με τιμη!
 

rpdnick

New member
Αν καταργηθουν οι σκοπιες(που θα αργησει ακομα,γτ σε ΟΛΕΣ τις μοναδες λεγε για τις ηλεκτρονικες,αλλα...),τοτε θα αραιωσει και ο κοσμος ,γτ σιγα μην εχουν στο 5γωνο κοσμο που δεν δινει νουμερα,ενω αλλες μοναδες στεναζουν...αρα ειναι "μια η αλλη"...Το Γεα θα γινει ΟΛΟ παραδεισος (και η Μ/Γεα δλδ ) αλλα νεες σειρες αν μπουν,μονο με κυαλι και πολυμπριζο στο Γεα
 

Av8r

New member
Μ/ΓΕΑ είναι μια χαρά. Ακόμα και στην Μοίρα να ξεμείνει κάποιος (ΣΕΕΠ, στρατολογία κτλ), οι υπαξιωματικοί είναι ΟΛΟΙ σούπερ (με εξαίρεση έναν, με τον οποίο όμως δεν είχα εγώ προσωπικά πάρε δώσε καθότι άοπλος).

Αν δε καταφέρετε να πάτε σε κλαδάρχη, ή γενικά στο κτήριο του ΓΕΑ, μια χαρά. Όσο για τις συνενώσεις, δεν θα είναι για ΟΛΕΣ τις διοικήσεις στο ΓΠεντάγωνο (πχ η ΜΥ θα παραμείνει ως έχει). η Μ/ΓΕΑ θα ενταχθεί μεν στο Τ/ΓΕΕΘΑ, αλλά απομένει να δούμε σε ποιο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι πάνε στο ΓΕΑ και μπουν στο κεντρικό κτήριο, ξεχνούν υπηρεσίες σε βαθμό που να κάνουν λιγότερες από ό,τι κάνουν άλλοι σμηνίτες στην ΜΥ πχ (όχι οτι είναι και πολλοί...)

Η Μ/ΓΕΑ κατά την ταπεινή μου γνώμη και την εμπειρία μου έχει τα περισσότερα φαντάσματα.
 

idanikos7

New member
από την δική μου εμπειρία στο κεντρικό κτίριο του Γεα Γ κλάδος...το γραφείο δεν έκοβε καμμία υπηρεσία... όταν΄είχα υπηρεσία κανονικά και εκεί ...για παραδειγμα όταν είχα πρςτο πρωινό πηγαινά μετα γραφείο καπακι και το πριν αν είχα 12-3 για να καταλάβειςε...υπήρχαν κατι υπασπιστήρι ακαι κατι υπηρεσίες που έκοβαν αλλά όχι όλες ...οπότε και αν πας στο κεντρικό Γεα δεν σημαίνει καθάρισες....από την άλλη για μένα μακραν καλυτερη φάση ήταν το Σεεπ./.τότε με την ΠαΠαλ...για όσους ξερουν ήταν παράδεισος..γενικά σεεπ ήταν πιο χαλαρα από το να κατσεις σε γραφείο....την έπεφτες σε θάλαμο χαλαρότατα...γενικά Μγεα έλα΄μόνο γιατι θα χαθείς μετα και το χεις φιξαρει στανταρ...διαφορετικά θα μεινεις μόνος σου να κανεις τα πάντα...το χειροτερπ πηξιμο στην θητεία μου το φαγα εκεί...
 

geokarbou

New member
παιδιά να ρωτησω αν υπαρχει κανεις αερονομος εδω η αν μπορει καποιος να μαθει, τι παιζει με τους αερονομους εκει πως μας παει? εινια καλα σαν μοναδα?? με υπηρεσιες και επιστασιες τι γινεται??
ευχαριστω προκαταβολικα!!
 
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι αρχικά: Άλλο Μ.ΓΕΑ και άλλο ΓΕΑ. Στη Μοίρα είσαι φαντάρος <!-- sPDT_Armataz_01_02 -->PDT_Armataz_01_02<!-- sPDT_Armataz_01_02 --> στο ΓΕΑ αξιωματικός <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers --> . Βάλτε λυτούς και δεμένους (άμα θέλετε σώνει και ντε πεντάγωνο και όχι π.χ. Σούτσου, Μουσείο) να πάτε σε ένα απο τα εξής του ΓΕΑ (με τυχαία σειρά):

Α) ΚΕΠΙΧ - έχει στα χαρτιά 1 σμηνίτη που δε τον βλέπεις παρά σπάνια - δεν έχω πολλές πληροφορίες καλό φαίνεται

Β) ΕΓΑ - 1,5 μέσα 4 έξω περίπου με off (Σκοπιές ΟΧΙ. χρυσό κλουβί γιατί έχεις το @#$% το σμήναρχο πάνω απτο κεφάλι σου και δεν έχει καλό καναπέ για ύπνο το βράδυ, η τηλεόραση όμως είναι σούπερ. Δε μπορείς να φεύγεις απο το γραφείο το βράδυ που είσαι μόνος σου σε όλο τον 4ο όροφο μπας και χτυπήσει το τηλέφωνο που δε χτυπάει σχεδόν ποτέ. Ε μη τα θέλουμε όμως κι όλα δικά μας...)

Γ) Α2/2 - 1 μέσα 3 έξω με off (Σκοπιές ΟΧΙ. Ο τμηματάρχης πολύ καλος και δυνατός. Όλη μέρα ξύσιμο, εκτός απο το να φέρεις φαγητό απο τη μοίρα. Το βράδυ όμως έχει 2ωρο περίπολο που πας βόλτα με το τζηπ κι άμα σου κάτσει το 4-6 σου γ@#$ει τον ύπνο, επίσης απόγευμα-πρωί πας για σημαία. Ε μη τα θέλουμε όμως κι όλα δικά μας...)

Δ) Ασφάλεια - 1 μέσα 3-4 έξω με off (Σκοπιές σπάνια ορισμένοι στρατεύσιμοι αερονόμοι. Ο προιστάμενος πολύ καλός σαν άνθρωπος αλλά δεν ξέρει να πει όχι. Κοινώς ότι του ζητήσουν απο τη μοίρα ή κάποιος φαντάρος θα πει ναι κι ας κάνει όλους τους άλλους κουλουβάχατα. Οι υπηρεσίες χωρίζονται: 1. Πύλη 462 και πύλη αεροπορίας τις δίνουν οι υποσμηνίες και οι ΕΠΟΠ - άρα δε σας νοιάζει. 2. Πύλη 4ου (ΑΓΕΑ) δίνουν υποσμηνίες, ΕΠΟΠ και στρατεύσιμοι αερονόμοι - κάψιμο υπηρεσία που λήγει όταν φύγει ο αρχηγός και τελευταία εχει σπάσει σε δύο νούμερα. Μετά σπίτι σας. 3. Πύλη ανωτάτων δίνουν οι στρατεύσιμοι αερονόμοι μαζί με αρχιφύλακα (απο ΑΝΘΣΤΗ έως ΥΠΣΓΟ) που είναι όλοι τους καλά παιδιά με ελάχιστες εξαιρέσεις. 1 ώρα το πρωί και 1 ώρα το απόγευμα ανοίγεις τις πόρτες των ανώτατων να μπουν και βγουν αντίστοιχα, ενδιάμεσα δε κάνεις τίποτα παρά να βλέπεις τηλεόραση με τον αρχιφύλακα και διανυκτερεύεις μέσα σε ράντζο που στήνεις στην ανωτάτων ενώ ο αρχιφύλακας την κάνει όταν φύγουν ΑΓΕΑ και κλαδάρχες. 4. Γραφείο ασφαλείας δίνουν στρατεύσιμοι αερονόμοι (σπάνια) και σμηνίτες. Μανούρα υπηρεσία αφού φέρνεις φαγητά, απαντάς όλη μέρα σε τηλέφωνα, βγάζεις εισόδους, δίνεις-παίρνεις κλειδιά, βάζεις βενζίνες, εξοδόχαρτα, αλλαγές σκοπών (18:00, 00:00, 02:00), αλλά είσαι όλη μέρα μόνος σου στο γραφείο. Πολύ καλή το Σ/Κ 5. Πύλη 2ου είναι η τέλεια υπηρεσία που κυνηγούν στρατεύσιμοι και υπαξιωματικοί να κάνουν αφού ανοίγεις το μαγαζί 9:00 με 12:00 και μετά πας σπίτι σου. Άσε που δε χρειάζεται να ρίχνεις πόρτα σε κανέναν ούτε θα δεις καναν ανώτατο σε αντίθεση με την πύλη 4ου. 6. Πύλη ΚΕΠΙΧ Ανοίγει εξαιρετικά σπάνια, σχεδόν ποτέ εκτός άμα γίνει πόλεμος ή πέσει αεροπλάνο, και την κάνουν μονιμάδες.
Ε μη τα θέλουμε όμως κι όλα δικά μας...



* Οι πληροφορίες αφορούν το ΓΕΑ ΤΩΡΑ. πχ Το Α2/2 πριν απο 3 χρόνια έπαιζε 1-15 off και πριν 3 μήνες 1-1 άααντε 2. Όλα είναι ρευστά και ανάλογα με το πόσοι στρατεύσιμοι υπάρχουν διαθέσιμοι εκείνη τη στιγμή που πάτε. Απλά να ξέρετε οτι αν πηγαίνει χάλια σε αυτά, ελάχιστες θέσεις θα παίζουν καλύτερα στην Π.Α. Αυτή τη στιγμή και η μοίρα παίζει σχετικά καλύτερα απο το αγγούρι που έφαγαν πρόσφατα αλλά...ξαναλέω άλλο βούρτσα άλλο...
Επίσης στις υπηρεσίες που ανέφερα ΜΗ μιλάτε για πολιτικά (ειδικά αν δεν είστε ΠΑΣΟΚοι) γιατί και οι τοίχοι έχουν αυτιά... Και επίσης ΜΗΝ πάτε αν δεν έχετε ταξίαρχο και πάνω ή τον επικεφαλή του ίδιου του γραφείου - θα σας @#$ πιθανότατα οι άλλοι στρατεύσιμοι.

Ελπίζω να βοήθησα...
 

marcos

New member
Γνωρίζει κανείς πως είναι οι υπηρεσίες αυτή τη στιγμή στην ασφάλεια του ΓΕΑ και στο Τ-Η?
 

bill_viper

New member
[quote author="marcos"]Γνωρίζει κανείς πως είναι οι υπηρεσίες αυτή τη στιγμή στην ασφάλεια του ΓΕΑ και στο Τ-Η?[/quote]
Καλησπέρα φίλε μου, αν και άργησα να σου απαντήσω και προφανώς θα'σαι κάπου αλλού εκτός από Τ-Η, γιατί εκεί είμαι μόνος μου.

Ήμασταν 3 φαντάροι στο Σμήνος Τ-Η. Κάναμε 2 υπηρεσίες την εβδομάδα, και μετά είχαμε στα καπάκια 2 off.

Πλέον ο ένας έφυγε με μετάθεση για Σκύρο, ο άλλος απολύεται 1η Ιουνίου κι έχω μείνει μόνος κι έρημος.

Καλά είναι, ειδικά όσο ήμασταν με τα off μας ήταν κομπλέ. Αν έρθει κανάς καινούριος πάλι έτσι θα παίζουμε.
 
Top