• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΓΕΑ / Μοίρα ΓΕΑ

gademis

New member
Μάγκες, υπηρέτησα στη Μ.ΓΕΑ το 2005 και μπορώ να σας πω ότι είναι μια μονάδα που μπορεί να σε παίξει από θεϊκά μέχρι τρελή εμπλοκή μέσα στον ίδο μήνα.

1) ότι και να κάνετε αποφύγετε σαν τον διάολο την ΛΑΞ. Έχει πολλή αγκαρεία και σχεδόν καθόλου επιβράβευση, Συν τοις άλλοις πρέπει να είσαι αρκετά τυπικός (άμα δε σε κάνουν και γκαρσόνι την έκατσες για τα καλά)
2) αν βρεθείτε στην ειδικότητα σας, παίζει να παίξετε και καλά. Όταν ήμουν εγώ η ΣΣΕ μπορούσε να σε φτιάξει αρκετά καλά . Όντας πυροσβέστης έκανα ψιλοπροβλεπέ υπηρεσία πυροσβέστη (μόνο που ήμουν και πάντα αμοιβός παράλληλα οπότε ήξερα ότι σχεδόν πάντα ότι θα έκανα ένα-δύο νούμερα - οι κουρασμένοι από τα γραφεία που έβγαιναν ΕΥ μία φορα μάλιστα ευθέως απείλησα έναν ενιαμηνίτη ότι θα έτρωγε πολύ άγριο ξύλο αν τολμούσε να βγει ΕΥ, ήταν θυμάμαι η μόνη φορά που κοιμήθηκα όλο το βράδυ σε εκείνο το διάστημα) αλλά με έπαιζε και 4,5-0,5 γιατί έπρεπε να μπει μονιμάς να κάνει υπηρεσία για να βγω εγώ. Παράλληλα σχεδόν πάντα έκανα και υπασπηστήριο του Δικα της Μ.ΓΕΑ και αφού έμαθα τον κωδικό στο PC της γραμματείας έλιωνα στο FM. Κοινώς το σπίτι μου το έβλεπα με το καλαμάκι. Αργότερα ήλθε η επόμενη σειρά οπότε ήρθε και ένα παλικάρι που παίζαμε παράλληλα και ΣΚ παρά ΣΚ έξω και με την παράλληλη αλλάγη των σκοπιών (έκλεισαν τότε η Σ4 και η Σ6 και ελπίζω για όλους τους φαντάρους να μην ξανανοίξανε) σταμάτησα να μπαίνω αμοιβός. Αγκαρείες γενικά λόγω επιστασίας δεν είχαμε μόνο καμιά φορά να ψιλοκαθαρίζαμε το παρκάκι έξω από την εκλησία και κανά κουβάλημα για τη ΣΣΕ (μην φανταστείτε τίποτα τρελλά). Η πλάκα 'ηταν 'ότι μια φορά για πλάκα διάβαζα τις υπηρεσίες της μονάδα και γέλαγα γιατί ήμουν γραμμένος δύο φορές σε υπηρεσίες υπαξιωματικών (υπασπηστήριο και πυρασφάλεια) και με είχαν βάλει σε τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες σμηνιτών (θαλαμοφύλακας, μαγειρεία, και δεν θυμάμαι τις άλλες 2).

Αυτό που μου έμεινε από όλο το σκηνικό είναι αυτό που μου είπε την τελευταία μέρα ο σμηνίας που έβγαζε τις υπηρεσίες, ΜΟυ είπε πάλι καλά που υπήρχαμε 5 άτομα που φόραγαν μπατζοστολή στην μονάδα και μπορούσε να βγάζει πρωινή σκοπιά. Σημείωση αυτό έγινε σε μονάδα με 150 σχεδόν οργανικούς τότε, τα συμπεράσματα δικά σας.
 

KOITAWPSILA

New member
Καλησπέρα μπαίνω με την επόμενη ΕΣΣΟ και θέλω να ρωτήσω γενικά τι παίζει με ον/οφφ στη μοίρα ΓΕΑ?
 

papale

New member
Καλησπέρα, είμαι γιατρός, αμέσως μετά την Τρίπολη πήγα στο ΓΝΑ και τώρα μου ήρθε μετάθεση για μοίρα ΓΕΑ. Ξέρει κανείς τι παίζει με τους γιατρούς?
Ευχαριστώ!
 

Drummer

New member
Ξέρει κανείς τί παίζει στους κλαδάρχες,υπαρχηγό κλπ?
Κάνουν υπηρεσίες?
Και στη Μ.ΓΕΑ τί παίζει με τους ένοπλους και άοπλους?
 

airmanGESSO11

New member
Καλησπερα σε ολους
Ειμε και εγω Μοιρα ΓΕΑ..το μόνο που έχω να πω είναι οτι αν εχετε καλο βυσμα, ζητήστε να σας φέρουν εκει...ο διοικητης ειναι τελειος, κ ολα γενικά πολύ καλά, πολυ καλύτερα σε σχεση με καθε αλλο στρατοπεδο...αναλογα την επηστασια μπορει να σε παιξει απο 1-1 μεχρι 1-4, ενω παιζει να καταργηθη κ η μονη σκοπια που εχουμε...
 

KOITAWPSILA

New member
Παιδες τι λεει ΓΕΑ/ΜΓΕΑ αυτον τον καιρο? ποιες επιστασιες ειναι καλες? κ γενικα τι να περιμενω για τον αδερφο μου που ειναι Β 12 και παιζει να παει εκει σε 1-2 βδομαδες?
 

alapmanesaig

New member
Αυτή τη στιγμή στη μοίρα γεα μας παίζει 1-1 με την προοπτική να γίνει 1-2 με οφφ αν έρθουν λίγα ακόμα άτομα. Το καλό είναι ότι υπάρχει πολύ χαλαρό κλίμα στη μονάδα, καμία σχέση δηλαδή με τα τρεξίματα και τις φωνές της Τρίπολης. Αγγαρείες παίζουν πάρα πολύ σπάνια καθώς τις καθαριότητες, τις τουαλέτες και τα μαγειρία τα αναλαμβάνει πολιτικό προσωπικό. Δεν υπάρχει ούτε υπηρεσία θαλαμοφύλακα. Οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά καλές και το φαγητό πολύ καλύτερο σε σχέση με της Τρίπολης, αλλά και να μη σου αρέσει κάτι φροντίζει γι' αυτό το Γυάλινο εντός του πενταγώνου που έχει από ποικιλία σε τυροπιτοειδή και φρέντο μέχρι γύρο και σουβλάκια.
 

rpdnick

New member
Διακοσα ατομα ορκιστηκαν περιπου στην προηγουμενη ΕΣΣΟ, μην περιμενεις καλυτερευση και οφφ <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
 

Blazer

New member
Καλησπερα, 12 του μηνα παρουσιαζομαι στη ΜΓΕΑ και θα ηθελα να μαθω την κατασταση που επικρατει αυτη την περιοδο εκει. Μεσα-εξω κλπ.
(Εχω ειδικοτητα οδηγου αν γνωριζει καποιος τι παιζει με 'μας θα βοηθουσε)
 

Neosminitis

New member
Ένα update για το 2022. Όπως και παλαιότερα, ή θα είσαι τέλεια ή θα φας χώσιμο για όλη την υπόλοιπη θητεία σου. Οι ειδικότητες έχουν πολύ μικρή σημασία, εκτός αν είσαι οδηγός ή βοηθός μάγειρα. Οι οδηγοί έχουν δικό τους σμήνος στην Μοίρα και οι βοηθοί πάνε στην Λέσχη Αξιωματικών (ΛΑΞ). Οι υπόλοιποι κανονικά ανήκουν στο άλλο σμήνος της Μοίρας, το ΣΕΕΠ.

Στο ΣΕΕΠ κάθεσαι όλη την μέρα, εκτός από το πρωί που πρέπει να γίνουν κάποιες αγγαρείες καθαρισμού. Επειδή αυτές γίνονται καθε μέρα όμως, είναι πολύ καθαρά και η όλη φάση διαρκεί το πολύ κανα τέταρτο. Γυρίζεις πίσω, κάθεσαι στον προθάλαμο ή πας και κοιμάσαι μέσα, μέχρι τις 14:00 ή 14 και κάτι που βγαίνεις. Μέχρι πολύ πρόσφατα οι υπηρεσίες ήταν 3-4 τον μήνα, λόγω μεγάλου αριθμού κληρωτών στην Μοίρα γενικότερα. Το αστείο είναι ότι πλέον η μια και μοναδική σκοπιά της Μοίρας γίνεται από το ΛΦΑΤ, οπότε οι υπηρεσίες είναι ακόμα αραιότερες. Απλά κάθεσαι τριγύρω μήπως γίνει τίποτα, ενώ μόνο οι άοπλοι κάνουν θαλαμοφύλακες, όπου πάλι ουσιαστικά δεν κάνουν κάτι τρελό, απλά πηγαίνουν κάποια φαγητά σε συγκεκριμένες επιστασίες και μετά ξανακάθονται. Η άλλη υπηρεσία είναι η σκοπιά του Υμηττού, η οποία επίσης δεν είναι κάτι, αφού πάλι κάθεσαι, όμως φεύγεις αργότερα την επομένη, αφού παίρνει ώρα μέχρι να ανεβούν το βουνό για να έρθουν να σε αλλάξουν.

Οι οδηγοί έχουν λίγες παραπάνω υπηρεσείς τον μήνα, αλλά σε μέσες άκρες και εκείνοι είναι καλά, διότι έχουν κόσμο και η φάση του οδηγού γενικότερα είναι καλή, εφόσον δεν είσαι γιωτάς και κάνεις μαλακίες με τα οχήματα.

Τα γραφεία έχουν ένα ελάχιστο παραπάνω τρέξιμο και φεύγουν συνήθως στις 15:00, αλλά γίνεσαι «δικό τους παιδί» και μπορούν να σε βολέψουν αν χρειαστείς κανα off. Εκ Όσοι είναι εκεί δεν κάνουν αγγαρείες, αλλά δίνουν υπηρεσίες, όμως όπως έγραψα παραπάνω δεν είναι κάτι πλέον χωρίς τις σκοπιές. Οι θέσεις στα γραφεία είναι πολύ μετρημένες, ειδικά για τον αριθμό των φαντάρων που είμαστε στην Μοίρα αυτή την στιγμή. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αν θα ήθελε να πάει σε κάποιο μέσω βύσματος, αφού ναι μεν είναι προβλεπέ η φάση και δεν θα φας ποτέ χώσιμο, όμως εξαρτάται από γραφείο σε γραφείο πόση δουλειά κάνεις κάθε μέρα, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από λιώσιμο μέχρι σχετικά αρκετό άραγμα.

Οι βαρβάτικες, βυσματικές επιστασίες των ΚΕΠΙΧ, ΕΔΑ, ασφάλεια κτλ είναι πλέον τόσο αποκομμένες που κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει καν κόσμος εκεί. Προφανώς, εκεί δεν κάνεις τίποτα και δεν σε κουνά κανένας, αν φυσικά έχουν ακόμα κληρωτούς.

Οι πραγματικά δύσκολες επιστασίες που δεν θέλει κανείς είναι η ΛΑΞ και η Τροφοδοσία. Στην ΛΑΞ είσαι 1-1, από τις 8 μέχρι τις 16:00. Δύσκολη φάση μέσα στην κουζίνα, που βοηθάς τον βοηθό μάγειρα που προανέφερα και τους ΕΠΟΠ μάγειρες. Πολύ τρέξιμο και ορθοστασία, ενώ κάποιες μέρες είναι τόσοι πολλοί οι αξιωματικοί που έρχονται να φάνε που δεν σταματάς να κάνεις κάτι για κανα τετράωρο συνεχόμενα. Το 1-1 δεν βοηθά ιδιαίτερα, αφού τις περισσότερες μέρες είσαι πεθαμένος και η ελεύθερη μέρα περνά πολύ γρήγορα. Δυστυχώς αν πήρατε χαρτί για να πάτε Μ. ΓΕΑ και δεν έχετε βύσμα, μάλλον θα καταλήξετε εκεί. Η Τροφοδοσία έχει μεγαλύτερο ντράβαλο, αφού είναι μέχρι αργά το απόγευμα, αλλά όντως τους πάει 1-2, σπανιότερα 1-3 άτυπα για λίγο.

Γενικά, ό,τι ίσχυε, ισχύει, εκτός από τις υπηρεσίες, αφού λόγω... απώλειας της σκοπιάς, είναι ένα λιγότερο βάρος. Αν έχετε βύσμα, θα περάσετε πολύ καλά. Αν δεν έχετε, μάλλον άσχημα, εκτός αν είστε τυχεροί.
 
Top