• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

για Δ ΕΣΣΟ

pas2007

New member
Καλησπερα.
Νεος στο φορουμ, παρουσιαζομαι τον Νοεμβρη. Εχω κανει διακοπη αναβολης και περιμενω χαρτι καταταξης.
Σαν νεος εχω αρκετες αποριες για ολα σχεδον.
Παρακολουθω τακτικα το φορουμ αλλα θελω καποιες επιπλεον πληροφοριες.

Για την πρωτη μερα στη καταταξη τι θα πρεπει να ξερω?
Την ακτινογραφια μπορω να την βγαλω απο οποιοδηποτε δημοσιο νοσοκομειο?
Απο εγγραφα τι χρειαζεται? επισης απο πραγματα που πρεπει να εχω εκεινη την ημερα τι προτεινετε? τα κιτ νεοσυλλεκτων ειναι εντελει απατη? ξερω οτι καποια πραγματα τα δινουν απο μεσα αλλα δεν υπαρχουν και καποια που πρεπει να τα παρουμε εξτρα?

Τωρα σε πιο πρακτικα ζητηματα.
επιτρεπεται πριν το εγερτιριο να ξυπνας νωριτερα για να ετοιμαζεσαι για να μη αργω η πεφτουν καμπανες και για αυτο? αν δεν μπορει καποιος να κανει push ups τιμωρηται?
και κατι τελευταιο. Το φρουραρχιο σε τι μας χρησιμευει?
τωρα οσον αφορα για την αυξηση θητειας αυτο ειναι αλλη ιστορια ε? υπαρχει περιπτωση απο οτι καταλαβα να κανω 12 μηνο.
αυτες ειναι για αρχη οι ερωτησεις μου χαζες και μη. Ξερω πως ειναι απαντημενες αλλα θα ηθελα καποιες επιπλεον πληροφοριες για να φυγει το αγχος.

Ευχαριστω.
 

Chessmaster

New member
Την ακτινογραφια μπορω να την βγαλω απο οποιοδηποτε δημοσιο νοσοκομειο?

Ναι.

Απο εγγραφα τι χρειαζεται?

Αστυνομική ταυτότητα και το χαρτί κατάταξης. Αν έχεις πρόχειρο το βιβλιάριο εμβολίων που έκανες μικρός πάρε και αυτό. Αν έχεις πτυχίο βγάλε μια φωτοτυπία (χεστήκανε, αλλά έτσι για το ονόρε).


επισης απο πραγματα που πρεπει να εχω εκεινη την ημερα τι προτεινετε? τα κιτ νεοσυλλεκτων ειναι εντελει απατη? ξερω οτι καποια πραγματα τα δινουν απο μεσα αλλα δεν υπαρχουν και καποια που πρεπει να τα παρουμε εξτρα?

Μην ασχολείσαι με τα λαμόγια στα πρατήρια που θέλουν να σου φορτώσουν 100 άχρηστα πράγματα. Πάρε 4-5 φανελάκια, πάτους για αρβύλες, κανένα ζευγάρι γάντια, φακό, είδη υγιεινής. Τα άλλα τα βλεπεις μέσα. Μη χαλάς άδικα λεφτά

Τωρα σε πιο πρακτικα ζητηματα.
επιτρεπεται πριν το εγερτιριο να ξυπνας νωριτερα για να ετοιμαζεσαι για να μη αργω η πεφτουν καμπανες και για αυτο?

Δεν υπάρχει λόγος να ξυπνάς πιο νωρίς.

αν δεν μπορει καποιος να κανει push ups τιμωρηται?

Προφανώς όχι.

και κατι τελευταιο. Το φρουραρχιο σε τι μας χρησιμευει?
τωρα οσον αφορα για την αυξηση θητειας αυτο ειναι αλλη ιστορια ε? υπαρχει περιπτωση απο οτι καταλαβα να κανω 12 μηνο.

Μην αγχώνεσαι άδικα. Προς το παρόν 9μηνο κάνεις.

αυτες ειναι για αρχη οι ερωτησεις μου χαζες και μη. Ξερω πως ειναι απαντημενες αλλα θα ηθελα καποιες επιπλεον πληροφοριες για να φυγει το αγχος.

Ευχαριστω.
 

andreasmatt

New member
Στο μόνο που θα διαφωνήσω με τον προλαλήσαντα είναι στο τι να χεις μαζί σου. Σίγουρα στα πρατήρια στρατιωτικών ειδών θα σου πουλήσουν μέχρι και παραλλαγή πατάτες... αλλά απ την άλλη κι η αφαιρετική λογική του φίλου δεν είναι ιδιαίτερα ορθή... Στο κέντρο θα μείνεις σίγουρα 15+ μέρες, οπότε τα φανελάκια κάντα τουλάχιστον 7-8, συν τα δυο που θα σου δώσουν μέσα να σαι καλυμμένος, κι άοσμος <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->

Απ την άλλη ναι πάτους κλπκλπ, μην ξεχάσεις λουκέτα για τα προσωπικά σου είδη, 5 για αρχή είναι οκ, έχε κι ένα μεγάλο μπας και σας χρεώσουν κι όπλα... Αναφορικά με το εγερτήριο, σαν ψάρι και γω ξύπναγα για μια βδομάδα νωρίτερα 5 λεπτά... δεν κερδίζεις τπτ και αργότερα θα καταλάβεις ότι ακόμα και 5 λεπτά παραπάνω ύπνος είναι δώρο... Μην ανησυχείς για καμπάνες, για να φας καμπάνα στο Κέντρο, πρέπει να το επιδιώξεις! Κι επίσης, αόρκιστος δεν τιμωρείσαι, μπορεί να βγεις στον τάκο, να σε κάνουν να νιώσεει άσχημα, αλλά καμπάνες μετά το " Ορκίζομαι..".

Μη μασάς, ένα αστείο παραμυθάκι είναι, δυο μέρες μέσα και μετά θα βρεις μόνος το βημα σου. Μην αναλώνεσαι ψάχνοξντας και ρωτώντας, γιατι μπορεί και να χαθείς ή να αγχωθείς. Ο καθένας το βιώνει διαφορετικά!
 

pas2007

New member
ευχαριστω για το ενδιαφερον. Σιγουρα ο καθενας βιωνει διαφορετικα το καθετι και το ιδιο περιμενω και εγω να δω. Σχετικα με τα αντικειμενα που πρεπει να εχω βλεποντας και κανοντας πιο πολυ σημασια εχει τα ατομικα εγγραφα και κυριως αυτα που αφορουν καποιο προβλημα υγειας. Για τις καμψεις που ρωτησα περι αυτου προκειται οχι γιατι δεν θελω να κανω. Οπως δεν θελω να παω και Ι5. Ελπιζω βεβαια εκει μεσα να τα λαμβανουν αυτα υποψην αλλωστε υπαρχουν αποδεικτικα. Για το ξυπνημα το ρωτησα επιδη ειδα ενα ενδεικτικο προγραμμα εκπαιδευσης και αν θυμαμαι καλα εχουμε 15' για να πλυθουμε, ξυριστουμε, ντυθουμε, γενικα για την πρωινη επισκεψη στην τουαλετα αλλα δεν ξερω αν φτανουν αυτα τα 15' για ολους, τελοσπαντων θα το ανακαλυψω και αυτο. Κατι αλλο. Τα μπλουζακια μπορουν να ειναι μονοχρωμα ασπρα η μαυρα η πρεπει να εχουν το σημα του Ε.Σ οπως εχω δει?
Λοιπον θα επανελθω συντομα.
Καλο βραδυ.
 

mitsos185a

New member
Τα μπλουζακια πρεπει να ειναι παραλλαγης οπως και το χιτωνιο που φορας. Στο κεντρο δεν χρειαζεσαι να σηκωνεσαι πιο νωρις, κανονικα με το εγερτηριο. Στην μοναδα ειναι αλλη ιστορια αν απο τις 6 που ειναι το εγερτηριο μεχρι τις 7 που ειναι η επιθεωρηση θαλαμου εχεις να καθαρισεις το μισο στρατοπεδο,να ξυριστεις, να πας αγημα σημαιας, να πας στην πρωινη φρουρα και να προλαβεις να φας και πρωινο τοτε σηκωνεσαι απο τις 5 και τρεχεις. Αυτο συνηθως γινεται οταν εισαι νεος οταν παλιωσεις ξυπνας μιση ωρα μετα το εγερτηριο.
 

pas2007

New member
χαιρετω το forum.
Ενδιαφερον πληροφοριες. Κατι αλλο τωρα.
Καποιος με παθολογικο προβλημα αλλα χωρις μεσον μπορει να υπηρετησει σε μοναδα εντος αττικης για διανυκτερευση στο σπιτι του η εχω μεγαλη φαντασια?
πληροφοριακα ρωταω.
εχω αρχισει να φτιαχνω λιστα.
τα ξαναλεμε
 

andreasmatt

New member
Αυτά τα ρωτάς στο στρατολογικό σου γραφείο, όταν πας να κόψεις την αναβοολή σου. Είναι πολύ γενικόλογο το "παθολογικό" πρόβλημα και καλά κάνεις και δεν αναφέρεις κάτι αφού δε θες, αλλά απ την άλλη δε μπορείς να έχεις απάντηση, έστω και στο περίπου. μπορεί να απαλλαγείς από το στρατό με Ι5 μέχρι και να εκληφθεί σαν μικρό-πρόβλημα, οπότε θητεύεις κανονικά. Απο κει και πέρα, γνωρίζω περιπτώσεις που λόγω παχυσαρκίας βγήκαν ι4 και ι5, γνωρίζω περίπτωση με παιδί που χρειάζονταν κάθε μήνα παρακολούθηση -λόγω ενός τρακαρίσματος- στον εγκέφαλο από συγκεκριμένο γιατρό σε συγκεκριμένη πόλη κι έβαλε βύσμα για να πάει στην πόλη του... γιατί αλλιώς δε συγκινούνταν κανείς... όπως και να χει, για να μην ακούς εμπειρίες και για να αποκρυσταλλώσεις άποψη, πήγαινε αύριο στο στρατολογικό σου... Καλυτερα να τρέξεις τώρα την υπόθεσή σου, παρά μέσα στο Στρατό.

Αναφορικά με τις κάμψεις... αν δεν πας ειδικές δυνάμεις ή δεν περάσεις ΛΥΒ/σχολή ΔΕΑ, κάμψεις θα κάνεις μόνο αν το θες μόνος σου γιατι κατά 99,999% δε θα στο ζητήσει κανείς...
 

pas2007

New member
χαιρετω.
Σημερα περασα απο την Στρατολογια Πειραια για καποιες πληροφοριες. Η αληθεια ειναι οτι ουτε απο εκει πηρα απαντηση για αυτο που ρωτησα. Θα πρεπει να περιμενω τις εξετασεις στην καταταξη για τι Ι θα παω και για το αν θα μπορουσα να ειμαι Αθηνα πραγμα που δεν βλεπω να εχει πολλες πιθανοτητες αλλα θα το κυνηγησω λιγο. Μια πληροφορια: μπορουμε να ενημερωθουμε για την καταταξη μας στο stratologia.gr απο τις 20/10 και μετα για την Δ Εσσο. καπου ειδα οτι δεν θα στειλουν χαρτια καταταξης αυτη την φορα για οικονομια και γιατι δεν εχουν χαρτι. Για να παμε να βγαλουμε την ακτινογραφια θελουμε αυτο το χαρτι, χωρις αυτο πως θα παμε να τις βγαλουμε? εχει προβλεθει κατι? η τελευταια στιγμη θα το μαθουμε αν ισχυει αυτο.
καλο βραδυ.
 

pas2007

New member
καλησπερα φορουμ να ρωτησω αν επιτρεπεται η ξυριστικη μηχανη στον στρατο?
 

pas2007

New member
ΚΑΙ μολις το εμαθα

Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2011 Δ΄ ΕΣΣΟ (Νοέμβριος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 113/2011 την 24/11/2011 σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) (ΑΥΛΩΝΑ).

Έχετε επιλεγεί Διαβιβάσεις.

καλη μας θητεια........
 

pas2007

New member
να ρωτησω σχετικα με τις διαβιβασεις τι παιζει? οι υπηρεσιες τι περιλαμβανουν? μπορει να παει καποιος και σαν βοηθητικος εκει?
 

Insomniac

New member
[quote author="pas2007"]να ρωτησω σχετικα με τις διαβιβασεις τι παιζει? οι υπηρεσιες τι περιλαμβανουν? μπορει να παει καποιος και σαν βοηθητικος εκει?[/quote]

Βοηθητικοι νομιζω παντου παιζουν.....Ποιος θα ειναι γραφειο και θαλαμοφυλακας αλλωστε ?
 

outpan

New member
Καλησπερα!νοεμβριο παρουσιαζομαι στο 523 ΤΠ Μαυροδενδριου Κοζανης!κανεις αλλος κατα κει;;;
 

Andreas13

New member
Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2011 Δ΄ ΕΣΣΟ (Νοέμβριος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 113/2011 την 22/11/2011 σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) (ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ).
Έχετε επιλεγεί Ειδικές Δυνάμεις.
 
Top