• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Κατ'εξαιρεση μεταθεση ΣΟΣ

Dev

New member
Καλησπερα σε ολους
παρουσιαζομαι μαζι με τον αδερφο μου στην Δ εσσο (θηβα)
Δεδομενου οτι ισχυει η κατ'εξαιρεση μεταθεση για εναν απο τους 2 μας σε τοπο συμφεροντων λογω παραλληλης θητειας ηθελα να κανω μια ερωτηση.Καταρχας συμφωνησαμε εγω να εκμεταλευτω το δικαιωμα αυτο και ο αδερφος μου να κανει κανονικα θητεια σε παραμεθωριο κλπ. Ομως ο ιδιος δεδομενου οτι εχει το υψος θελει να παει προεδρικη φρουρα.
Τι συμβαινει στην περιπτωση που ο αδερφος μου επιλεγει για προεδρικη φρουρα και αναγκαστικα θα υπηρετησει αθηνα? χανω εγω το δικαιωμα να ερθω ως κατ'εξαιρεση μεταθεση στην αθηνα απ'οπου και καταγομαι?

ΑΝ καποιος γνωριζει παρακαλω ας απαντησει
ευχαριστω
 

p_h

New member
με κάθε επιφύλαξη, η προεδρική φρουρά δεν ειναι κατ'εξαιρεση μετάθεση, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις, ρώτα όμως και στο στρ. γραφείο για σίγουρα.
 

theod1986

New member
Αγορίνα μάλλον δεν το δικαιούσαι. Αλλιώς θα υπήρχε καταστρατήγηση του σκοπού του νόμου.
Μου χε τύχει περίπτωση με 2 Δραμινούς, που ο ένας υπηρετούσε στην Καβάλα και ο άλλος στη
5η Μοίρα Καταδρομών στη Δράμα λόγω του ότι ήταν ειδικές δυνάμεις, χωρίς να το χει επιλέξει. Έκανε λοιπόν την αίτησή του ο πρώτος και απορρίφθηκε πανηγυρικά. Σκοπός του νόμου είναι ο ένας από τους 2 να υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων του για προφανείς κοινωνικούς λόγους. Αν λοιπόν, έστω και τυχαία, ο ένας υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων του, δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής της σχετικής ευεργετικής διάταξης.
 

theod1986

New member
Σε κάθε περίπτωση θα κάνεις την αίτησή σου. Δεν το λέω για να σε αποτρέψω, αλλά το πιο πιθανό είναι να απορριφθεί.
Καλή τύχη!!!
 

ψάρρι

New member
Καλημερα σε ολους,
γραφω εδω για να μην ανοιγω νεο θεμα.
κατατασσομαι τον Σεπτεμβρη στρατο ξηρας, δικαιουμαι κατ'εξαιρεση μεταθεση γιατι ειμαι ορφανος πατρος.
Θελω να ρωτησω αν θα μετατεθω κοντα στον τοπο κατοικιας μου (Αττικη) αμεσως μετα το κεντρο ή θα παω πρωτα σε καποια μοναδα παραμεθωριο και μετα κοντα στον τοπο κατοικιας μου?
ευχαριστω θερμα ολους.
 

kd305

New member
θα πας σίγουρα 1 μήνα παραμεθόριο,από εκεί και πέρα θα πρέπει τις πρώτες ημέρες που θα παρουσιαστείς να στείλεις τα έγγραφα για την κατ'εξαίρεση,αν το αφήσεις αυτό για όταν θα πας στην μονάδα θα κάτσεις περισσότερο καιρό
 

ψάρρι

New member
[quote author="kd305"]θα πας σίγουρα 1 μήνα παραμεθόριο,από εκεί και πέρα θα πρέπει τις πρώτες ημέρες που θα παρουσιαστείς να στείλεις τα έγγραφα για την κατ'εξαίρεση,αν το αφήσεις αυτό για όταν θα πας στην μονάδα θα κάτσεις περισσότερο καιρό[/quote]
ευχαριστω πολυ.
Φιλος που μπηκε με την εσσο Ιουλιου υγεονομικο Αυλωνα, ειναι ορφ.πατρος και εχει εναν μικροτερο αδερφο, μου ειπε οτι δεν θα παρει κατ'εξαιρεση μεταθεση.
Για αυτον παιζει ρολο το οτι εχει αδελφο, εστω μικροτερο?
 

kd305

New member
εγώ σου απάντησα απλά τι παίζει με την κατ'εξαίρεση...

Κοινωνικοί λόγοι που αιτιολογούν κατ’ εξαίπεση μετάθεση

Θάνατος γονέα ή αδελφού/αδελφής,εντός έτους (τελευταίο 12μηνο).

αν δεν ισχύει αυτό δεν δικαιούσαι κατ'εξαίρεση
 

ψάρρι

New member
[quote author="kd305"]εγώ σου απάντησα απλά τι παίζει με την κατ'εξαίρεση...

Κοινωνικοί λόγοι που αιτιολογούν κατ’ εξαίπεση μετάθεση

Θάνατος γονέα ή αδελφού/αδελφής,εντός έτους (τελευταίο 12μηνο).

αν δεν ισχύει αυτό δεν δικαιούσαι κατ'εξαίρεση[/quote]
σε εμενα εχει περασει το 12μηνο οποτε ουτε εγω δεν δικαιουμαι λογικα.
 

theod1986

New member
Υπάρχει μία υπουργική απόφαση που ορίζει τα εξής:
"Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις που αφορούν στην
οικογενειακή κατάσταση ή άλλα σοβαρά προβλήματα, ο
στρατευμένος μπορεί να υποβάλει εγγράφως αίτηση για
μετάθεσή του σε οποιοδήποτε χρόνο από την τοποθέτηση του στη Μονάδα, ανάλογα
με τη σοβαρότητα του προβλήματος του. Το αίτημα εξετάζεται από επιτροπή στην
οποία προεδρεύει ο Δντής Β` Κλάδoυ τoυ ΓΕΣ, που εισηγείται με αιτιολογημένη
έκθεση στον Β` Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για έγκριση ή
απόρριψη του αιτήματος. Η απόφαση κοινοποιείται στο ΥΕΘΑ."

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί πασπαρτού για όποια Μονάδα λαχταρά η καρδιά σου!!! χαχαχα
Απλώς, θα πρέπει ή να έχεις βύσμα ή να γράψεις μία ωραιότατη αίτηση για κατ' εξαίρεση μετάθεση με σάλτσες, οικογενειακές τραγωδίες και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα. Εγώ, καθώς δεν είχα βύσμα, ακολούθησα τη δεύτερη επιλογή και δικαιώθηκα.
Επίσης γνωστός μου, του οποίου η μητέρα απεβίωσε το 2007, κατάφερε επίσης να πάρεις μετάθεση το έτος 2011 (ίσως να είχε και βύσμα, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος). Η συμβουλή μου: Επιμένουμε και κάνουμε οπωσδήποτε αίτηση για κατ' εξαίρεση, εφόσον βέβαια συντρέχει κάποιος κοινωνικός λόγος (ακόμη και οικονομικά προβλήματα), προσέχουμε τη διατύπωση (σάλτσες), τη σύνταξη και την ορθογραφία της αίτησής μας και προσκομίζουμε όσα περισσότερα δικαιολογητικά μπορούμε για την απόδειξη των κοινωνικών προβλημάτων μας. Αιτήσεις με ξερή διατύπωση και ελάχιστα δικαιολογητικά, ακόμη και αν έχεις χοντρό οικογενειακό πρόβλημα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απορριφθούν.
Για περισσότερες απορίες και tips σας περιμένω στο <!-- e --><a href="mailto:theod1986@yahoo.gr">theod1986@yahoo.gr</a><!-- e --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
Και άσε τους Στρατηγούς να κουρεύονται <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
 

ψάρρι

New member
Προσωπικα βυσμα δεν θα εβαζα για μεταθεση, και γενικως στον Στρατο δεν θα εβαζα.
Ειμαι αντιθετος γιατι μπορει να επαιρνα τη θεση καποιου που εχει πραγματικη αναγκη αλλα δεν εχει βυσμα.
Το προβλημα που εχω ειναι οτι μενω σε απομακρυσμενη περιοχη και η μητερα μου ενω εχει διπλωμα δεν οδηγει οποτε ολες τις δουλειες τις κανω εγω.
Αναρωτιεμαι λοιπον αν μετατεθω μακρια απο το σπιτι μου, πως θα καλυπτονται απλες αναγκες οπως το σουπερμαρκετ ας πουμε (το κοντινοτερο απεχει 6χλμ απο το σπιτι) η πληρωμη λογαριασμων κλπ.
Δεν με νοιαζει να παω στην ακρη της Χωρας, με νοιαζει ομως να μην δημιουργηθει προβλημα στο σπιτι μου.
Αυτα ομως δεν αποδεικνυονται με δικαιολογητικα . <!-- s:? -->:?<!-- s:? -->
 

theod1986

New member
Τελικά είσαι μεγάλο ψάρι!!! <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
Βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει και θα βρεις έγγραφα που να αποδεικνύουν αυτό που θες.
Στη ζωή πρέπει να είμαστε επίμονοι και επινοητικοί, όχι μοιρολάτρες.
Κάνε την αίτησή σου και πρόσεχε τις σάλτσες.
Φυσικά αυτό που αναφέρεις για σούπερ μάρκετ και λογαριασμούς, φαντάζομαι ότι είναι κακόγουστο αστείο.
Μην τολμήσεις και το γράψεις στην αίτησή σου, γιατί θα γελάει όλη η Δ/νση Οπλιτών Θητείας μαζί σου.
 

ψάρρι

New member
Σχετικα με την επιμονη ειμαι απολυτα συμφωνος μαζι σου.
Οσο αφορα το "κακογουστο αστειο" αν εμενες εδω που μενω θα καταλαβαινες πως δεν ειναι.
Φυσικα και αυτα που γραφω εδω δεν μπορουν να γραφουν σε επισημη αιτηση.
Εννοειται πως ειμαι ψαρι! <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 
J

jtg

Guest
καλησπέρα από ένα ακόμη νέο:)
εχω το εξης θεμα: Δικαιουμαι(?) 8 μηνη θητεια και κατεξαιρεση τοποθετηση (δεν εχω καταλαβει ακριβως τη διαφορα με τη μεταθεση) λογω αναπηριας του πατερα μου και ειμαι μοναχοπαιδι.Μου ηρθε να παρουσιαστω Αυλωνα τεθωρακισμενα.Το προβλημα μου ειναι οτι βαση νομου ερχομαι στη πλησιεστερη μοναδα στο σπιτι μου (Αθηνα) αλλα απ οτι κοιταξα δεν υπαρχει μοναδα τεθωρακισμενων εδω.Τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση??
 

p_h

New member
Είτε αυλώνα, είτε σε κάποιο μεικτό τάγμα, έχει μπολικα στην Αθήνα
 

kd305

New member
Για να κάνεις 8 μήνες θα πρέπει ο πατέρας σου να περάσει από την Ανώτατη Υγειονομική επιτροπή του στρατού.
 

Mixalis_85

New member
Φιλε κατ εξαιρεση μεταθεση ειναι η μεταθεση στον τοπο συμφεροντων σου για κοινωνικους λογους οπως ειναι πχ η αναπηρια του πατερα σου. Και απλη μεταθεση ειναι αυτη που γινεται για λογους υπηρεσιακους και οχι για λογους κοινωνικους!
Απλα φιλε επειδη εχω θητευσει περυσι τετοια εποχη σε πρωτο και στρατολογικο γραφειο και εχω φτιαξει απηρες αναφορες προς το ΓΕΣ/ΔΟΘ και ΓΕΣ/ΔΣΛ για κατ εξαιρεσεις μεταθεσεις καποιων παιδιων πρεπει να πας πρωτα επι παραδειγματι στον Εβρο στην παραμεθωριο που υποθετικα σε εχουν στειλει λεμε τωρα, να αναφερεις το προβλημα σου στο πρωτο γραφειο και στην στρατολογια και να τους δωσεις τα απαραιτητα δικαιολογητικα ουτως ωστε η αιτηση σου να εχει αποδεικτικα στοιχεια για να ειναι αποδεκτη και να τεκμηριωνεται. Επισης να ξερεις οτι εφ οσον σταλθει απο την μοναδα σου στην παραμεθωριο η αναφορα σου για κατ εξαιρεση με την υπογραφει του Δκτη σου στο ΓΕΣ υπαρχει μια ειδικη επιτροπη που εγκρινει αυτες τις αναφορες ή τις απορριπτει η οποια συνεδριαζει είτε μια ειτε δυο φορες ανα μηνα και μετα πανε για μια τυπικη υπογραφη στον Υπαρχηγο. Αρα αυτο που θελω να πω ειναι οτι ναι μεν σεβομαι το προσωπικο σου προβλημα που εχεις αλλα δυστυχως οπως και παντου στο δημοσιο ετσι και στον στρατο υπαρχει μεγαλη γραφειοκρατια και καθυστερηση. Δηλαδη δεν θα πας στην μοναδα αυτη στην επαρχια και την επομενη θα φυγεις παλι με μεταθεση στην Αθηνα πχ αν εχεις δηλωσει ως πρωτη στις φρουρες προτιμησης σου....!
Για οποιαδηποτε ερωτηση σου μη διστασεις να ρωτησεις!
 

Mixalis_85

New member
Α,και επειδη εισαι απο ΤΘ που μπορεις να μετατεθεις στην Αθηνα? πολυ απλα μπορεις να πας σχεδον παντου!Εγω στο Χαιδαρι που ημουνα στην ΜΦΑΤ ειχαμε στρατιωτες απο πεζικαριους μεχρι και απο αεροπορια στρατου...!Για αυτο μην τρελενεσαι, ξεμπλεξε να παρεις την κατ εξαιρεση και ολα τα αλλα βρισκονται!
 

FarCry

New member
λοιπον παιδια θελω απαντησεις για τον τοπο συμφεροντων ως διδακτορα που θα παρουσιαστω το μαρτιο


ειμαι γραμμενος στα μητρωα αρρενων αθηνας, 7 διαμερισμα και δημοτης πατρεων αναγραφεται στην αστυνομικη μου ταυτοτητα γιατι δεν εχει μεταφερει τα χαρτια μου στην αθηνα ο πατερας μου

πως δηλωνω ως τοπο συμφεροντων αθηνα, εκει που γεννηθηκα και εχω σπιτι με τους γονεις μου? τι δικαιλογητικα χρειαζονται? δεν θελω να βρεθω καμια πατρα απο βλακεια και δε θελω να μου πουνε οτι δεν υπαρχει κανενα συμφερον για να με μεταθεσουν αθηνα ή ξερω γω καμια αλλη κουλαμαρα

για την κατ εξαιρεση μεταθεση ρωταω

σας ευχαριστω
 
Top