• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΕΡΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, με την στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, να συνεχίσει με κάθε τίμημα την πολιτική συμμετοχής του ελληνικού στρατού σε ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, προκειμένου να αναβαθμίσει τον ιμπεριαλιστικό περιφερειακό του ρόλο ο ελληνικός αστικός κόσμος και να πάρουν ένα μερίδιο από την πίττα των κερδών εφοπλιστές-κατασκευαστές κλπ είναι η απόφαση αποστολής νέων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

Αιφνιδιαστικά λοιπόν, μια βδομάδα μετά τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση που κατά τα άλλα «δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος», υλοποιεί τις δεσμεύσεις απέναντι σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, στέλνοντας επείγον σήμα σε μονάδες τους στρατού, μέσω του οποίου (80) περίπου μόνιμα στελέχη καλούνται να μετατεθούν στο Αφγανιστάν.

Οι δεσμεύσεις επομένως που έχουν αναλάβει ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης και η υπουργός εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη προβλέπουν την συγκρότηση νέας Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ-2) που θα σταθμεύει στην ιδιαίτερα επικίνδυνη επαρχία Χεράτ.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στο Κιλκίς και αφού περάσουν το στάδιο εκπαίδευσης μέχρι το τέλος Ιουλίου θα μεταφερθούν στο Αφγανιστάν.

Χαρακτηριστικό της «βιασύνης» της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των αντιδράσεων που αναμένονταν στην συγκρότηση του εν λόγω σώματος είναι το γεγονός ότι το ΓΕΣ δεν κάλεσε να δηλώσουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, αλλά διέταξε τα συγκεκριμένα στελέχη που επιλέγηκαν.

Με αυτή τη μεθόδευση, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού στρατού παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα, αφού ο όρκος των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων αφορούν την Υπεράσπιση της Άμυνας της Χώρας και του ίδιου του Συντάγματος και όχι την συμμετοχή σε αποστολές εκτός ελληνικής επικράτειας. Όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, επικαλείται τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα, για να τους υποχρεώσει να συμμετάσχουν σε αποστολές εκτός ελληνικής επικράτειας. Ακριβώς για αυτό το λόγο υπάρχει και η παράμετρος του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, που στην συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάζεται βίαια, στοχεύοντας στη δημιουργία αρνητικών δεδομένων και για τις επόμενες αποστολές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την συμπαράσταση των ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, αποδεικνύει ότι θεωρεί το σύνολο των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων ως Αναλώσιμους, ενώ η επιλογή συγκρότησης ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ στοχεύει στην κάμψη των κοινωνικών αντιστάσεων για την συμμετοχή σε τέτοιου είδους αποστολές, αλλά και στον περιορισμό των αντιδράσεων εν όψει των φέρετρων που αναμένονται.

Και πραγματικά, τα αστικά κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, υπολογίζουν ότι πλέον από το Αφγανιστάν έφτασε η στιγμή να επιστρέψουν τα πρώτα φέρετρα. Σε αυτό εξάλλου τείνει ο συνυπολογισμός των εξής γεγονότων:

1. Το Αφγανιστάν γίνεται ολοένα μια ζώνη εκτός ελέγχου, την οποία οι κατοχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και οι διεφθαρμένες δυνάμεις των Αφγανών συνεργατών τους ελέγχουν ελάχιστα. Οι επιθέσεις των Ταλιμπάν, που ισχυροποιούνται συνεχώς από τις πλατιές λαϊκές μάζες που πεινούν και καταπιέζονται, επεκτείνονται και γίνονται βιαιότερες, αποτελεσματικότερες.

Είναι ενδεικτικές οι ειδήσεις που κάνουν λόγο για δύο νέες ισχυρές εκρήξεις στην Πόλη Χοστ του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις πολίτες και να τραυματιστούν είκοσι. Είχε προηγηθεί νωρίτερα επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Κανταχάρ, στην οποία σκοτώθηκαν τρεις Αφγανοί στρατιώτες.

2. Τα θύματα των κατοχικών Νατοϊκών δυνάμεων διαρκώς αυξάνονται. Την προηγούμενη βδομάδα, ο Καναδός οπλίτης Μαρτέν Ντουμπέ έχασε την ζωή του όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που προσπαθούσε να εξουδετερώσει στα περίχωρα της περιοχής Παντζουάγι, 20 χλμ. νοτιοδυτικά του Κανταχάρ.
Ήταν η δεύτερη απώλεια του καναδικού εκστρατευτικού σώματος, που αριθμεί 2800 οπλίτες στην περιοχή Κανταχάρ, μέσα σε μια βδομάδα.

3. Πρόσφατα ο Ελληνικός Στρατός επιτάχυνε τις εξελίξεις προμήθειας του νέου τροχοφόρου ΤΟΜΑ, καθώς τον προηγούμενο μήνα το ΓΕΣ, με επείγον σήμα στους Έλληνες Ακολούθους Άμυνας (ΑΚΑΜ) σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο απαιτούσε την προμήθεια (10) μεταχειρισμένων οχημάτων 6Χ6 ή 8Χ8 από τα αποθέματα των συμμαχικών στρατών.

Ο λόγος είναι η μετακίνηση του ΤΕΣΑΦ (Τάγμα Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν) από την «ήρεμη» Καμπούλ στην επικίνδυνη περιοχή της Χεράτ, προκαλώντας αυξημένες απαιτήσεις μεταφοράς προσωπικού και υλικών με «υψηλό επίπεδο ασφάλειας». Υπενθυμίζεται ότι στο Αφγανιστάν ο ελληνικός στρατός έχει στείλει μόνο ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης VBL και μη θωρακισμένα οχήματα γενικής χρήσης Mercedes-Benz MB-240GD.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις περιορισμού των πολεμικών εξοπλισμών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι δαπάνες για τις αποστολές εκτός συνόρων αυξάνονται.

Δεν είναι μόνο το αυξημένο μισθολογικό κόστος των ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων-χωρικών υδάτων (συνυπολογίζοντας τις δύο φρεγάτες που συμμετέχουν στην Νατοϊκή και Ευρωπαϊκή αρμάδα στη Σομαλία). Το κόστος των (10) επιπλέον τεθωρακισμένων για το Αφγανιστάν υπολογίζονται στα 300000 ευρώ.

Και όλα αυτά ενώ το ελληνικό κράτος δανείζεται συνεχώς, ολοένα ακριβότερα, δεν έχει να πληρώσει αυξήσεις στους μισθούς, να καταβάλλει συντάξεις και να νοικιάσει πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Τέλος, είναι αποκαλυπτικό για τον ρόλο των Ενώσεων Αποστράτων και των Λεσχών Εφέδρων, τις γνωστές συντηρητικές και φασιστικές γιάφκες, που ποδηγετούν γνωστά ανδρείκελα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι σε καμιά ανακοίνωση τους δεν καταδίκασαν τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, δε διαμαρτυρήθηκαν για την εμπλοκή στελεχών παρά τη θέληση τους σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ.

Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα της επιστροφής των ελληνικών στρατευμάτων κατοχής που βρίσκονται εκτός συνόρων.

• Να σταματήσει η κατοχή Αφγανιστάν-Ιράκ-Βαλκάνια. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να αποχωρήσουν άμεσα οι Ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις από την Αφρική-Βαλκάνια.
• Να αποχωρήσει η χώρα μας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΟΑΣΕ.
• Να κλείσουν οι βάσεις.
• Να μπλοκάρουμε τις πολεμικές δαπάνες.
• Να μπλοκάρουμε το ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 

periplanwmenos

New member
spartake, wraio to keimenaki de lew
alla
as poume oti i epithumia sou ginei pragmatikotita ......

xm.. gia na doume.....ellada eksw apo to nato kai eurwpi......

the result

= plithwrismos, 200 ta ekato kai bale.. xeirotera kai apo ti serbia
me apla logia, ellas tha ginei kati sa to soudan tis afrikis, me miden eksagwges , kai anuparkti oikonomiki drasthriotita

an nomizeis oti twra me to kapitalismo , ta pragmata einai asxima, perimene na deis otan tha eisai kai eksw apo tin oikonomia tis eurwpaikis enwsis, ti kala pou tha nai

giati i rwssia toulaxisto, kai alles kommounistikes xwres, exoun mia baria biomhxania, pou tous epitrepei na agnooun se ena bathmo to nato pou les esu

esy (emeis) ws ellada ti exeis na epideikseis apo biomhxania kai paragwgh? tin feta, kai to tzatziki? LOL
gia na poulas tsambouka stin eurwpaiki enwsi, prepei na exeis kai kati na to stirikseis

pame sto allo twra....


mi summetoxi sto nato, kai sta koina tis eurwpis......
se 3 xronia i tourkia tha exei parei to miso agaio, kai ti thraki, ta skopia kai i boulgaria ti misi makedonia, kai i ellas tha nai ws ti lamia to polu
toulaxisto twra sto nato, exeis kai kapoion na se prostatepsei se periptwsi polemou

giati an perimeneis na se prostatepsei i shmerini ellhniki genia tis frapedias, kai tou fon mpizou, apo pithano eisbolea... klafta

LOLOL

kai telos....apodunamwsi tou stratou, kai pliris afoplismos opws proteineis....

gia ti dania kai tin elbetia, auta einai omorfes protaseis....
gia tin ellada kai me tous geitones pou exoume .. .den paizei.....


opote suntrofe spartake, proteinw filika panta, kales oi outopies , alla mia geusi apo pragmatikotita de blaptei
<!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
 

Φερετρα

New member
Μην ξεχνάτε ότι πολλά στελέχη βασίζονται σε τέτοιου είδους αποστολές ως παραπάνω εισόδημα. Σίγουρα υπάρχει ο κίνδυνος αλλά πάντα για το ρίσκο υπάρχει η ανταμοιβή…
 
Top