• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Πού μας οδηγεί η Χούντα Παπαδήμου;

dimig

New member
«Σταγονίδια» στη Σχολή Ευελπίδων;

Ποιοι ανοίγουν τις «ντουλάπες» με τους «σκελετούς» της ιστορίας μας;

Ποιοι ετοιμάζουν παιχνίδια εις βάρος της Δημοκρατίας;

Είναι φανερό ότι κάποιοι φασίστες, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, θα επιστρατεύσουν ακόμα και το «φάντασμα» του Τέως.


659765ed4434871cfd2924604be0cf66.jpg


Ζούμε αναμφίβολα σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και πολλά από αυτά, τα οποία βιώνουμε, μας φαίνονται πρωτόγνωρα. Είναι όμως πραγματικά πρωτόγνωρα ή μήπως πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό ντεζαβού; Μήπως πραγματικά το έχουμε ξαναδεί το έργο; Μήπως θα επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά πως, όποιος δεν μαθαίνει την ιστορία του —και άρα δεν διδάσκεται από αυτήν— αναγκάζεται να την κάνει "επανάληψη" μέχρι να τη μάθει;

Εδώ βέβαια βρίσκεται και το πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης. Όπως δείχνουν τα πράγματα, όχι μόνον βλέπουμε το ίδιο "έργο", αλλά δεν άλλαξαν ούτε οι "πρωταγωνιστές". Βλέπουμε το "έργο" εκείνο, το οποίο είχαμε "ορκιστεί" πως δεν θα το αφήσουμε ποτέ πια να παιχτεί ξανά ...Το ακατάλληλο εκείνο "έργο", το οποίο είχαμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας πως δεν θα αφήναμε ποτέ τα παιδιά μας να το δούνε ...Το "έργο" της Χούντας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Από τη Χούντα ξεφύγαμε και από το πολύ το "γλέντι", που καταφέραμε και τη "ρίξαμε", ξεχάσαμε τα δεδομένα ...Ξεχάσαμε τι έπρεπε να προσέχουμε και σε Χούντα ξανακαταλήξαμε.

Δυστυχώς αυτό ήταν το χειρότερο. Από το πολύ το "λιβάνισμα" στους "ήρωες" του αντιδικτατορικού αγώνα, δεν καταλάβαμε ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι έγιναν δικτάτορες. ...Κάποιοι το "υποψιάστηκαν", όταν η διαβόητη Δαμανάκη μάς "απείλησε" με έξοδο από το Ευρώ —σε περίπτωση που δεν υποταχθούμε στους δανειστές μας—, αλλά γρήγορα το ξέχασαν και άλλαξαν "πλευρό", για να μην διαταράξουν τον "ύπνο" τους ...Κάποιοι το "μυρίστηκαν", όταν η πρώην υπάλληλος του Κοσκωτά και του "Πολυτεχνείου" Όλγα Τρέμη μάς απείλησε, επειδή "στεναχωρούμε" τους δανειστές μας, αλλά και πάλι "εφησυχάστηκαν" ...Μας καθησύχαζε όλους ο Γιωργάκης ...Ο γιος του μεγάλου "Τιμονιέρη", ο οποίος μας τόνιζε το πόσο "τίμιοι" είναι οι "δανειστές" μας σε αντίθεση με τη δική μας "εγκληματική" φύση ...Μας καθησύχαζε όλους ο βουλιμικός Βαγγέλης, ο οποίος μας υποσχόταν νέα δάνεια από τη μεγάλη "κατσαρόλα" των δανειστών μας.

Αυτό, το οποίο συμβαίνει σήμερα, είναι κατά πολύ χειρότερο από κάθε προηγούμενη φορά. Είναι χειρότερο, γιατί γίνεται φανερά και ο κόσμος δεν αντιδρά ...Φέρεται σαν υπνωτισμένος ...Δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τα βασικά ένστικτα της αυτοσυντήρησής του ...Αφήνεται να πιστεύει στις προπαγάνδες τους και στα ψέματά τους ...Λαχταράει το ψέμα, ακόμα κι όταν γνωρίζει εξ' αρχής ότι είναι τέτοιο ...Το λαχταράει, όπως ο ναρκομανής το ναρκωτικό του, παρ' όλο που γνωρίζει ότι στο τέλος θα τον σκοτώσει.

Μιλάμε για άρρωστη κατάσταση και ίσως αυτό είναι το μόνο πραγματικά πρωτόγνωρο της σημερινής κατάστασης. Ακόμα και σε άλλες εποχές, όπου ο ελληνικός λαός ήταν αγράμματος και ανενημέρωτος, αντιδρούσε, όταν αντιλαμβανόταν κίνδυνο. Έβγαινε στον δρόμο της αντίστασης, ακόμα κι όταν εκεί τον περίμενε ένα οπλισμένο παρακράτος. Όμως, αν μη τι άλλο, ήταν και πονηροί αυτοί, οι οποίοι επιχειρούσαν να τον "δουλέψουν". Σήμερα ούτε αυτό δεν συμβαίνει. Ακόμα και ο Γιωργάκης, ο οποίος επιχειρεί να μας "δουλέψει", είναι μακράν πιο βλάκας από τον μέσο Έλληνα ...Και όμως, μας "δουλεύει" χωρίς πρόβλημα. Ο κόσμος δεν αντιδρά, ακόμα κι όταν υποτίθεται "γνωρίζει" τι συμβαίνει.

Η ευκολία που υπάρχει σήμερα στον τομέα της ενημέρωσης, όχι μόνον δεν λειτουργεί προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά προκαλεί τα αντίθετα φαινόμενα. Λες και παίζουμε κάποιο παιχνίδι γνώσεων, στο οποίο δεν υπάρχουν συνέπειες για τον χαμένο ...Το παιχνίδι του "...βρες την παρανομία" και αυτό αρκεί. Υπάρχει γνώση για ό,τι συμβαίνει. Παλαιότερα ο κόσμος αντιδρούσε και μόνο στην υποψία ότι κάτι παράνομο συνέβη από την πλευρά της εξουσίας. Σήμερα δεν αντιδρά, ακόμα κι αν υπάρχουν αποδείξεις πως υπάρχει παρανομία ...Παρανομία σε βαθμό συνταγματικής εκτροπής. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, που να μην έχει ενημερωθεί και ως εκ τούτου να μην είναι σίγουρος πως υπάρχει συνταγματική "εκτροπή" με τον διορισμό του Παπαδήμου ως Πρωθυπουργού. Καταλύθηκε η συνταγματική τάξη, εξαιτίας αυτού του διορισμού ...Καταλύθηκε η ίδια η Δημοκρατία μας.

Το γνωρίζουν όλοι. Όλοι έχουν αναγνώσει τις αναλύσεις που το αποδεικνύουν. Δεν χρειάστηκε καν λογοκρισία, προκειμένου να εμποδιστούν τα μέσα να ενημερώσουν τον λαό ...Οι πάντες ενημερώθηκαν. Είδε κανείς καμία αντίδραση; Όχι βέβαια. Γιατί; Γιατί, ακόμα και οι λέξεις πλέον έχουν χάσει το νόημά τους. Βλέπουμε ανθρώπους να πανηγυρίζουν για τη "σωτηρία" μας, επειδή παίρνουν νέα δάνεια με ακόμα χειρότερους όρους από τους ίδιους τοκογλύφους, οι οποίοι μας απειλούν με "θάνατο". Βλέπουμε ανθρώπους να μας "σώζουν" κάθε λίγους μήνες από τη τοκογλυφία με τα χρήματα των ίδιων των τοκογλύφων. Βλέπουμε ανθρώπους να "υποδέχονται" σαν "σωτήρες"-ελεγκτές αυτούς, τους οποίους κάποτε τους ονομάζαμε Γκεσταπίτες και έπρεπε να τους συνοδεύουν τα τανκ των κατακτητών για να πάνε στα γραφεία τους.....

συνέχεια στο http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/12/stagonidia-sti-sxoli-euelpidon.html
 
Top