• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΠΟΙΟ ΤΟ Ι ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΡΟΥΣ?

1983

New member
Καλησπέρα παιδιά καλή θητέια σε όσους από εμάς μπαίνουμε τον Νοέμβριο και καλή συνέχεια σε όλους τους υπόλοιπους. Όπως θα δείτε είμαι καινούργιος σαν μέλος του thiteia.org αλλά παρακολουθώ το forum από τον Ιούνιο. Μάλιστα είμαι τόσο τακτίκος αναγνώστης του forum που είναι σαν να έχω μπεί ήδη φαντάρος. <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> Σίγουρα από το θέμα καταλάβατε περι τίνος πρόκειται. Έχω κάποια κιλά παραπάνω. Βασικά δεν είναι κάποια είναι αρκετά κιλά παραπάνω. Έχω διαβάσει κάτι σχετικό με το Ι για υπέρβαρους,... αλλά ομολογουμένος δεν το πολυκατάλαβα. Μήπως κάποιος ξέρει τίποτα παραπάνω για το.... είδος μου?


Ευχαριστώ.[/b]
 

manos18

New member
Το θέμα είναι αν θα είσαι ενοπλος ή αοπλος. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος συντλεστής στο νόμο. Αν είσαι αοπλος είτε ι3 αοπλο είτε Ι4 δεν έχει καμια διαφορά.

Ειδικότερα: Φισιολογικό βάρος είναι το αναστημάσου σε εκατοστα μείον 100.

Αν το βάρος σου είναι 2/10 - 3/10 πάνω απο το φισιολογικό τοτε έχεις Ι2
Αν το βάρος σου είναι 3/10 - 5/10 πάνω απο το φισιολογικό τοτε έχεις Ι3
Αν το βάρος σου είναι 5/10 - 7/10 πάνω απο το φισιολογικό τοτε έχεις Ι4
 

1983

New member
Ευχαριστώ κατ' αρχήν για την άμεση απάντηση manos18. Είχα διαβάσει αυτά που μου έγραψες και όπως μου τα παρουσίασες τα κατάλαβα καλύτερα. Δεν μπορούσα να καταλάβω πως το εννοούσανε με τα ποσοστά.Τώρα όλα καλά.Γνωρίζει μήπως κανένας πως είναι η συμπεριφορά των φαντάρων καθώς και των ανωτέρων στο θέμα των κιλών?


Ευχαριστώ.
 

ppanos

New member
[quote author="manos18"]Το θέμα είναι αν θα είσαι ενοπλος ή αοπλος. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος συντλεστής στο νόμο. Αν είσαι αοπλος είτε ι3 αοπλο είτε Ι4 δεν έχει καμια διαφορά.

Ειδικότερα: Φισιολογικό βάρος είναι το αναστημάσου σε εκατοστα μείον 100.

Αν το βάρος σου είναι 2/10 - 3/10 πάνω απο το φισιολογικό τοτε έχεις Ι2
Αν το βάρος σου είναι 3/10 - 5/10 πάνω απο το φισιολογικό τοτε έχεις Ι3
Αν το βάρος σου είναι 5/10 - 7/10 πάνω απο το φισιολογικό τοτε έχεις Ι4[/quote]
Φιλαράκι εγώ δεν το κατάλαβαινω.π.χ. είμαι 1.82 και είμαι 102 κιλά.που βρίσκομαι?
 

geog

New member
Εξ' όσων γνωρίζω, γιατί δεν έχω πάει φαντάρος, η αντιμετώπιση ποικίλλει δυστυχώς. Συνήθως υπάρχουν διακρίσεις από φαντάρους νεαρότερης ηλικίας περισσότερο. Αλλά μη μασάς, αυτά είναι τον πρώτο καιρό. Μετά παίρνεις την ειδικότητα και όλα ΟΚ. Καλή μας θητεία!
 

1983

New member
Κοίταξτε σε ότι αφορά την συμπεριφορά των άλλων απεναντί μου και απέναντι σε οποιοδήποτε άτομο αντιμετωπίζει το πρόβλημα του βάρους την βρίσκω το λιγότερο αδιάφορη. Προσωπικά απο την πέμπτη δημοτικού ήμουνα 1,80 και αρκετά κιλά σε σχέση με την ηλικία μου οπότε ο προσδιορισμός "χοντρέ" σαφώς και πλέον δεν με ενοχλεί τόσο ώστε να με κάνει να στεναχωριέμαι.Σε ότι αφορά εσένα ppanos είναι το εξής:

το ύψος σου σε εκατοστά: 182-100 (αυτό τον αριθμό τον έχει βάλει η στρατολογία). Οπότε το αποτέλεσμα είναι 82. Τόσα κιλά θα έπρεπε να ήσουνα. Τώρα 102 (τα κιλά που είσαι) - 82 (τα κιλά πού έπρεπε να ήσουνα) αποτέσμα 20 (κιλά παραπάνω) .Τώρα για παράδειγμα τα 3/10 σημαίνει ότι πρέπει αν είσαι 30% πανώ απο το φυσιολογικό. Δηλαδή για εσένα θα έπρεπε να είναι 106,6 κιλά για να είσαι στα 3/10. Άρα θα βγείς Ι2.

Ελπίζω να τα έκανα σωστά... <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

natasa

New member
επειδη το γνωριζω καλα το θεμα το αγορι μου παρολο που δεν τον λεει κανεις υπερβαρο αλλα αρκετα γεματο, τον χαρακτηρισαν Ι3 και του εγραψαν στην αιτιολογια κατι σχετικο με παχυσαρκεια και οτι πρεπει να αποφευγει τις μεγαλες αποστασεις με πεζοπορια και τις πολλες ωρες ορθιος αν και ποτε δεν ειχε προβλημα με της αποστασεις (σε καποιους δημιουργηται δυσπνοια)

η γνωμη μου ειναι οτι ο στρατος ειναι μια καλη ευκαιρια να αδυνατισει κανεις και οχι γιατι ειναι αισθητικο το θεμα αλλα για λογους υγειας....
τωρα οσο για τη συμπεριφορα πιστευω πως δεν αλλαζει κατι σε σχεση με τον κοσμο εξω.
και για τους ανωτερους δεν πιστευω πως θα θα εχεις καποια διαφορετικη μεταχειρηση εκτως βεβαια αν το προβλημα που αναφερεις οφειλεται σε παθολογικα αιτια

ελπιζω να βοηθησα... Καλη θητεια!!!!!
 

1983

New member
Ευχαριστώ, να είσαι καλά natasa, αλλά ταυτόχρονα με ακολούθουν και όλααα τα "ωραία" του βάρους.Μέση και αναπνοή. Σου λέω σφήζω απο υγεία. Θα δούμε όταν θα πάω με το καλό. Αντέ καλή μας θητεία.
 

ppanos

New member
[quote author="natasa"]επειδη το γνωριζω καλα το θεμα το αγορι μου παρολο που δεν τον λεει κανεις υπερβαρο αλλα αρκετα γεματο, τον χαρακτηρισαν Ι3 και του εγραψαν στην αιτιολογια κατι σχετικο με παχυσαρκεια και οτι πρεπει να αποφευγει τις μεγαλες αποστασεις με πεζοπορια και τις πολλες ωρες ορθιος αν και ποτε δεν ειχε προβλημα με της αποστασεις (σε καποιους δημιουργηται δυσπνοια)

η γνωμη μου ειναι οτι ο στρατος ειναι μια καλη ευκαιρια να αδυνατισει κανεις και οχι γιατι ειναι αισθητικο το θεμα αλλα για λογους υγειας....
τωρα οσο για τη συμπεριφορα πιστευω πως δεν αλλαζει κατι σε σχεση με τον κοσμο εξω.
και για τους ανωτερους δεν πιστευω πως θα θα εχεις καποια διαφορετικη μεταχειρηση εκτως βεβαια αν το προβλημα που αναφερεις οφειλεται σε παθολογικα αιτια

ελπιζω να βοηθησα... Καλη θητεια!!!!![/quote]
έχω και πλατυποδία σε αρκετό βαθμό τέτοιο ώστε αν περπατάω χωρίς κατάλληλο παπούτσι να προκαλούνται πόνοι σε γόνατα και μέση.
 

alexadros

New member
[quote author="1983"]Καλησπέρα παιδιά καλή θητέια σε όσους από εμάς μπαίνουμε τον Νοέμβριο και καλή συνέχεια σε όλους τους υπόλοιπους. Όπως θα δείτε είμαι καινούργιος σαν μέλος του thiteia.org αλλά παρακολουθώ το forum από τον Ιούνιο. Μάλιστα είμαι τόσο τακτίκος αναγνώστης του forum που είναι σαν να έχω μπεί ήδη φαντάρος. <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> Σίγουρα από το θέμα καταλάβατε περι τίνος πρόκειται. Έχω κάποια κιλά παραπάνω. Βασικά δεν είναι κάποια είναι αρκετά κιλά παραπάνω. Έχω διαβάσει κάτι σχετικό με το Ι για υπέρβαρους,... αλλά ομολογουμένος δεν το πολυκατάλαβα. Μήπως κάποιος ξέρει τίποτα παραπάνω για το.... είδος μου?


Ευχαριστώ.[/b][/quote] Κατηγορία σωματικής ικανότητας αλλάζει κάποιος, που έχει παραπάνω κιλά από το φυσιολογικό, αποκλειστικά και μόνο, για τη δική του υγεία, για τους λόγους που αναφέρει και η φίλη Νατάσσα. Η συμπεριφορά των φαντάρων καθώς και των ανώτερων στο θέμα των κιλών νομίζω πως δεν πρέπει να σε απασχολεί κάποιοι θα το σχολιάσουν κάποιοι όχι. Στη Μονάδα μου έχει παιδιά υπέρβαρους και δεν υπάρχει κάποια διαφορετική συμπεριφορά από τους υπόλοιπους . Συνέχισε να μην σε απασχολούν σχόλια τέτοιου είδους. Καλή Θητεία <!-- sPDT_Armataz_01_34 -->PDT_Armataz_01_34<!-- sPDT_Armataz_01_34 -->
 

natasa

New member
[quote author="ppanos"]
έχω και πλατυποδία σε αρκετό βαθμό τέτοιο ώστε αν περπατάω χωρίς κατάλληλο παπούτσι να προκαλούνται πόνοι σε γόνατα και μέση.[/quote]

ίσως αν το αναφερεις στο γιατρο μπορεί να σου δωσει την άδεια να κάνεις τις ασκήσεις με αθλητικά παπούτσια και όχι με άρβυλα

νομίζω πως κάποιος που θέλει να σχολιάσει κάτι αρνητικά είτε είναι στο στρατό είτε όχι θα το κάνει. είναι θέμα καλλιέργιας και διακριτικότητας και όχι στρατού......
 

geog

New member
Για την πλατυποδία το πιθανότερο είναι να βγεις "ελεύθερος αρβυλών" που σημαίνει ότι δε θα φοράς αρβύλες.
 

spartakos

New member
Γεια σας και απο εμένα!
Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν αυτούς τους συντελεστές τους τηρούν κατα γράμμα.Δηλαδή εγώ είμαι 1,80 και 104 κιλά αλλα δεν αντιμετωπιζω κανένα πρόβλημα ουτε στο τρέξιμο ουτε σε κάτι άλλο που να εμποδίζει την κινητικότητα μου.Αυτο παίζει κάποιο ρόλο η αυτοί απλά σε ζυγίζουν και βάση του ύψους βγάζουν την ικανότητα του καθένα.
 

moloch82

New member
Είμαι 180 και 123 κιλά. Σίγουρα λοιπόν Ι3 και οριακά φτάνω και το Ι4.
Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η απαλλαγή που αναφέρεται παραπάνω, καθώς μετά από 10 λεπτά άσκησης ψάχνω την καρδιά μου και την ανάσα μου. Απ' ότι καταλαβαίνω λοιπόν το Ι3 μπορεί να συνοδεύεται από επιπλέον συγκεκριμένες απαλλαγές. Σωστα;
 

1983

New member
Σε ότι αφορά αυτό που αναφέρεις spartakos οτι θα βγείς Ι λογικά θα βγείς αλλά μάλλον Ι2 που δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με με το Ι1. Αλλά ο γιατρός θα σε βγάλει και θα σου πεί οτι άμα χάσεις τα κιλά και φτάσεις τα κανονικό βάρος σου θα σε αλλάξουνε Ι. Αλλά και πάλι σε ρωτάνε αν θέλεις να γράψουνε χαρτι για να κάνεις λιγότες ασκήσεις και ότι θες τους το λες.

Τώρα για εσένα moloch82 ναι το Ι θα είναι στην κατάταξη 3. Μπορεί όμος να βγείς Ι3 ΧΟ (Χωρίς Όπλο) ή Ι3 ΜΟ (Με Όπλο). Αλλά σίγουρα θα κάνεις λιγότερες ασκήσεις και σκοπιές. Αλλά θα είσαι θαλαμοφύλακας ή σε κάτι άλλο. Οπότε συνοδέυετε από συγκεκριμένες απαλλαγές.

Εύχομαι να σας βοήθησα.

Να κάνω μια άσχετη με το Θέμα ερώτηση:

Στο χαρτί κατάταξης που το έλαβα σήμερα έγραφε εκτός από το ΥΕΑ και ΑΣΕ. Γνωρίζει κάποιος από εσάς τι είναι αυτό το ΑΣΕ ή δεν σημαίνει κάτι?


Ευχαριστώ.
 

1983

New member
Καλό <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> αν και δεν εννοούνε αυτό. Πήρα τηλέφωνο στην στρατολογία και μου είπανε οτι θα μου πούνε όταν παρουσιαστώ <!-- s:? -->:?<!-- s:? --> . Μου είπανε ότι δεν υπάρχει λόγος να αγχώνομαι <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> . Θα δούμε. Πλάκα είχε πάντος έτσι όπως το έγραψες. <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

greekarmygr

New member
Εγω παιδια εχω υψος 1.71 και ειμαι 112 κιλα και οσο για το θεμα των κιλων εχω αγχωθει αρκετα.Απο οτι διαβασα παραπανω μαλλον θα πρεπει να με βγαλουμε Ι3 ή Ι4. Το προβλημα ειναι οτι παραλο που εχω αυτα τα αρκετα παραπανω κιλα εγω δεν θελω να βγω αοπλος. Η ερωτηση που ηθελα να κανω ειναι αν μπορω να αποφυγω τις αοπλες κατηγοριες και να βγω Ι2? Αν γνωριζει καποιος ας απαντησει ειναι σημαντικη πληροφορια για εμενα ευχαριστω.
 

1983

New member
Να σου απαντήσω greekarmygr. Εσύ με τα κιλά που έχεις μπορεί να βγείς και Ι3 ΜΟ. Αυτό εξαρτάται όμως, εάν ο γιατρός που θα σε κοιτάξει δεί οτί θα σου είναι δύσκολο να κάνεις όλα αυτά που θα κάνουν οι φαντάροι θα σε ρωτήσει αν θέλεις να σε βάλει να μην κάνεις τόσα πολλά. Εσύ ανάλογα του λές αυτό που θέλεις. Επίσης μπορεί να σου πεί οτί σε βάζει Ι3 και θα σε ξαναδεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και άμα έχεις χάσει τα κιλά που πρέπει θα κατάβεις σε χαμηλότερο Ι τώρα το τι κατηγορίας θα είναι δεν το γνωρίζω. Υποθέτω οτί θα είναι Ι2 το οποίο φυσικά δεν έχει καμία διαφορά με το Ι1. Ελπίζω να περάσεις καλά στο στρατό και να μην ζορίζεις τον οργανισμό σου. Καλός ή κακός έχουμε κάποια κιλά παραπάνω οπότε πρέπει να προσέχουμε λίγο παραπάνω.

Καλή θητεία.
 
Top