• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Πολεμική Αεροπορία - Διδακτορικό

akou

New member
Καλησπέρα,
Είμαι 29 ετών και καλώς εχόντων των πραγμάτων τον επόμενο μήνα ξεμπερδεύω με το διδακτορικό, το οποίο σημαίνει, ότι σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή για να καταταχθώ στην αεροπορία. Έχω μερικά ερωτήματα και ελπίζω να σας βρίσκω σε καλή σχετικά διάθεση για να με βοηθήσετε, καθώς ακούω πολλά και διάφορα.

1.ΟΚ είναι μια καμπή στη επαγγελματική μας ζωή και πολλοί επιλέγουν να μη το κάνουν είτε φεύγουν κατευθείαν έξω, αλλά το έψαξα για περαιτέρω αναβολή (ακόμη και με τη διάκριση διαπρέποντος επιστήμονος) και κάποια στιγμή, θα χρειαστεί να πας δικαστήριο και να πληρώσεις; Τα χρήματα τα παίρνεις πίσω; Γενικά επειδή θέλω την ησυχία μου, ήταν σημαντικός λόγος που με έκανε να μπω στρατό.

2. Μπορείς να είσαι στην αεροπορία, αλλά να συνεχίσεις να βρίσκεσαι και στο παν/μιο; Είμαι Πάτρα και στο εργαστήριο υπάρχει αρκετή δουλειά, μπορώ, να υπηρετώ και στις άδειεις - που λένε ότι είναι περισσότερες στην αεροπορία- να βρίσκομαι στο παν/μιο; Αξίζει κάτι τέτοιο; Έχω ακούσει ότι συνάδελφος πληρωνόταν κιόλας, αν και μου φαίνεται λίγο -εως πολύ- δύσκολο.

3. Το διδακτορικό βοηθάει κάπου; Σε πρώτο βήμα, ασχολούμαι με χημεία υλικών και δε χρώματα, που ξέρω ότι η αεροπορία έχει ενδιαφέρον, μπορώ να μπω σε κάποια ανάλογη ειδικότητα; Το σκέφτομαι και για να περάσει πιο εύκολα ο χρόνος.

4. Επιπλέον, ισχύει ότι με διδακτορικό παίρνεις πιο εύκολα μετάθεση για τη πόλη συμφερόντων; Η πόλη συμφερόντων τί ακριβώς είναι; Μπορώ να δηλώσω στη Λάρισα, όπου είναι η αδερφή μου, και έχω πχ. περισσότερες άδειες ή μονο τη διανυκτέρευση αφορά;

5. Ισχυεί ακόμη και σήμερα (Αύγουστος 2021) ότι αν κάνεις παραμεθώριο, ακόμη και στην αεροπορία, πας 9 μήνες;

6. Ό,τι καλό, από όσους έχουν υπηρετήσει στην αεροπορία, καλοδεχούμενο.

Ευχαριστώ πολύ
Και καλή δύναμη/τύχη σε όλους.
 
Top