• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Στους 18 μήνες η θητεία - Καταργείται σε Ναυτικό & Αεροπορία

A

admin

Guest
Και φυσικά το παρακάτω ήταν πρωταπριλιάτικη είδηση. Άντε και του χρόνου! <!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->



Σταδιακή αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς με ταυτόχρονη κατάργηση της σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία πρόκειται να εξαγγείλει εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές η επόμενη ΕΣΣΟ του Μαΐου πρόκειται να υπηρετήσει 12 μήνες ενώ η θητεία θα αυξάνεται ανά δύο μήνες σε κάθε επόμενη ΕΣΣΟ μέχρι να φτάσει τους 18 μήνες για την ΕΣΣΟ που πρόκειται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2012. Οι ήδη υπηρετούντες, πλην αυτών που θα απολυθούν εντός του Απριλίου και του Μαΐου, θα υπηρετήσουν όλοι δωδεκάμηνη θητεία. Ταυτόχρονα η επόμενη ΕΣΣΟ θα είναι και η τελευταία όπου το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία θα δεχθούν κληρωτούς οπλίτες.
Τα παραπάνω μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα από την κυβέρνηση λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς οι οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν για την πρόσληψη περαιτέρω Επαγγελματιών Οπλιτών. Έχει υπολογιστεί ότι κάθε νεοπροσλαμβανόμενος ΕΠΟΠ στοιχίζει 1500 Ευρώ μηνιαίως, αν συνυπολογιστούν ο μισθός, οι ασφαλιστικές εισφορές, ο πάσης φύσεως εξοπλισμός και οι στολές τους καθώς και η σίτησή τους όταν αυτοί έχουν υπηρεσία εντός του στρατοπέδου. Το αντίστοιχο κόστος για κάθε οπλίτη είναι περίπου το μισό.

Αν και η κυβέρνηση αναμένει αντιδράσεις τόσο από τους οπλίτες, όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το χάπι θα χρυσωθεί με την εξαγγελία ότι θα διατεθούν περίπου 20 εκατομμύρια Ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών στις μονάδες, ώστε η στρατιωτική θητεία να είναι πιο παραγωγική και χρήσιμη, καθώς και με το γεγονός ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου η θητεία αναμένεται να μειωθεί, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, από το 2014 κι έπειτα.
 
Top