• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Υποχρεωτική θητεία για γυναίκες ή αύξηση θητείας?

θητεία υποχρεωτική ή εθελοντική για άνδρες και γυναίκες

  • 6 μήνες για όλους υποχρεωτικά

    Votes: 0 0,0%
  • 12 μήνες μόνο οι άνδρες

    Votes: 0 0,0%
  • 9 μήνες εθελοντικά οι γυναίκες και υποχρεωτικά οι άνδρες

    Votes: 0 0,0%
  • Εθελοντική για όλους

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    0
  • Poll closed .

caushy

New member
Όχι και να μας αυξήσουν τη θητεία χωρίς να μας προσφέρουν τίποτα ως αντάλλαγμα.
Ισότητα και στις υποχρεώσεις!!!!!!!!!
 

Kati

New member
Εντάξει το θέμα είναι σχεδόν ένα χρόνο πίσω αλλά με έκανε να γελάσω!

Και ποιος θα σου φτιάχνει τα πουλόβερ, ποιος θα σου ράβει τις κάλτσες, ποιος θα σου ετοιμάζει φαγητό όταν εσύ πας να πολεμήσεις αν πάνε και οι γυναίκες υποχρεωτικά φαντάροι;
<!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
Ισότητα και στις υποχρεώσεις λέει! Να φανταστώ εσύ κάνεις τις δουλειές πριν τις κάνει η μητέρα σου ή όταν βλέπεις την αδερφή σου να έρχεται από τη δουλειά και ξεκινάει τις δουλειές της λες να τις κάνετε μαζί!

Σε καλό σου γέλασα πάλι!
 

Kati

New member
Kd305 αν θέλεις διόρθωσε λιγάκι το ύφος με το οποίο μου αναφέρεσαι, γιατί αν μη τί άλλο "ακούγεσαι" εριστικός και προσβλητικός. Δηλαδή αν δεν αλλάξω πλευρό τί θα κάνεις; Επίσης αν δεν κατάλαβες το αστείο της ανάρτησής μου δεν είναι δικό μου θέμα.
Τέλος αν θέλεις να συζητήσεις και μου παραθέσεις τα επιχειρήματά σου σε ο,τιδήποτε υποστηρίζεις καλώς αν όμως θέλεις να τσακωθείς με κάποιον εγώ δεν έχω τσακωθεί με κανέναν εδώ μέσα τόσο καιρό οπότε μην με προκαλείς για κάτι τέτοιο γιατί δε θα το έχεις.

Και μιας και απαντάς με σοβαρό ύφος... Μα είμαστε σοβαροί;; Υποχρεωτικοί θητεία για τις γυναίκες;

Ο caushy λέει
Όχι και να μας αυξήσουν τη θητεία χωρίς να μας προσφέρουν τίποτα ως αντάλλαγμα.
δηλαδή αντάλλαγμα προς τους άντρες που πάνε υποχρεωτικά φαντάροι και με πιθανή άυξηση θητείας, θα είναι να υπηρετούν υποχρεωτικά και οι γυναίκες και όχι κάποια επιπλέον αμοιβή, ή κάποια μόρια παραπάνω για επαγγελματική αποκατάσταση αργότερα ή χίλια δύο άλλα πράγματα.

Ποιο το όφελος του άντρα στην υποχρεωτική θητεία μιας γυναίκας; Γιατί εγώ δε βρίσκω κάτι.
 

p_h

New member
μην τσακώνεστε, δεν υπαρχει περιπτωση να γίνει κάτι τέτοιο..
 

kd305

New member
[quote author="Kati"]Kd305 αν θέλεις διόρθωσε λιγάκι το ύφος με το οποίο μου αναφέρεσαι, γιατί αν μη τί άλλο "ακούγεσαι" εριστικός και προσβλητικός. Δηλαδή αν δεν αλλάξω πλευρό τί θα κάνεις; Επίσης αν δεν κατάλαβες το αστείο της ανάρτησής μου δεν είναι δικό μου θέμα.
Τέλος αν θέλεις να συζητήσεις και μου παραθέσεις τα επιχειρήματά σου σε ο,τιδήποτε υποστηρίζεις καλώς αν όμως θέλεις να τσακωθείς με κάποιον εγώ δεν έχω τσακωθεί με κανέναν εδώ μέσα τόσο καιρό οπότε μην με προκαλείς για κάτι τέτοιο γιατί δε θα το έχεις.

Και μιας και απαντάς με σοβαρό ύφος... Μα είμαστε σοβαροί;; Υποχρεωτικοί θητεία για τις γυναίκες;


Ποιο το όφελος του άντρα στην υποχρεωτική θητεία μιας γυναίκας; Γιατί εγώ δε βρίσκω κάτι.[/quote]


στο ισραήλ γιατί πηγαίνουν οι γυναίκες στρατό ? φυσικά και θα έπρεπε η θητεία στην Ελλάδα να ήτανε υποχρεωτική από την στιγμή που μπορούνε γυναίκες να μπούνε σε στρατιωτικές σχολές..

το όφελος θα είναι η επάνδρωση των μονάδων και λιγότερες υπηρεσίες για τον καθένα που πήζει στο κάθε στρατόπεδο...

γιατί να πρέπει να καταλάβω εγώ αν το εννοείς εσύ για πλάκα η όχι ? σε ξέρω και από χτες ?
 

Kati

New member
[quote author="kd305"]
στο ισραήλ γιατί πηγαίνουν οι γυναίκες στρατό ? φυσικά και θα έπρεπε η θητεία στην Ελλάδα να ήτανε υποχρεωτική από την στιγμή που μπορούνε γυναίκες να μπούνε σε στρατιωτικές σχολές..
το όφελος θα είναι η επάνδρωση των μονάδων και λιγότερες υπηρεσίες για τον καθένα που πήζει στο κάθε στρατόπεδο...
γιατί να πρέπει να καταλάβω εγώ αν το εννοείς εσύ για πλάκα η όχι ? σε ξέρω και από χτες ?[/quote]

Και στην Κορέα πάνε οι γυναίκες στρατό αλλά δε θα αναλύσω γιατί πάνε σε άλλες χώρες υποχρεωτικά.

Συγνώμη αλλά το επιχείρημα ότι πάνε σε στρατιωτικές σχολές ορισμένα κορίτσια άρα να πάνε και υποχρεωτικά όλες οι γυναίκες δεν το θεωρώ και πολύ πετυχημένο. Αντίστοιχα θα σε ρωτήσω και όσοι σπουδάζουν ιατρική γιατί να μην πάνε υποχρεωτικά όλοι οι υπόλοιποι να γίνουν ιατροί. Δε θεωρώ ότι συνάδει η επιλογή των σπουδών κάποιων με την υποχρέωση της θητείας.

Και πες ότι λένε, υποχρεωτική θητεία και για τις γυναίκες, νομίζεις ότι θα γίνει επάνδρωση όλων των στρατοπέδων στο σημείο που περιγράφεις εσύ; Εγώ περισσότερο πιστεύω θα ισχύσει η εξαγορά της θητείας, Ι5 αναβολές επί αναβολών και από εκεί και πέρα επάνδρωση των μονάδων σε λίγο καλύτερη κατάσταση από ό,τι τώρα.

Για εμένα δεν είναι ακραίο να πουν υποχρεωτική θητεία και των γυναικών, προσωπικά παραλίγο να διαλέξω και στρατιωτική σχολή για μόνιμη, αλλά μου φάνηκε παράλογος ο τρόπος που το θέτει ο συγγραφέας του θέματος.
Ότι θεωρεί πως αν του αυξήσουν τη θητεία -προφανώς αυτός έχει τελειώσει τώρα τη θητεία του- αντάλλαγμα προς αυτόν θα είναι η υποχρεωτική θητεία για τις γυναίκες. Αντί να ζητήσει περισσότερα λεφτά για όσο καιρό θα είναι φαντάρος, ή να ζητήσει περισσότερα μόρια για ευκολότερη επαγγελματική αποκατάσταση αργότερα, έτσι όπως είναι τα πράγματα πλέον στη χώρα μας. Είναι λες και στο ξεκάρφωτο μια ετοιμόγεννη επειδή πονάει να λέει να "φτιάξουμε" άντρες που θα γεννάνε και αυτοί ή με κάποιο τρόπο όταν θα γεννάει μια γυναίκα θα συνδέονται με τη γυναίκα και θα απορροφάνε τους πόνους της τουλάχιστον κατα το ήμισυ. Παραθέτω ένα εξωπραγματικό παράδειγμα για να δεις πώς μου φάνηκε το επιχείρημα του συγγραφέα του θέματος έτσι που το έθεσε.

Και κάτι ακόμη, ακριβώς όπως είπες επειδή δε με γνωρίζεις κι από εχθές για αυτό σου ζήτησα να προσέξεις λιγάκι το ύφος σου από την πρώτη κιόλας ανάρτησή σου καθώς ούτε σου είπα κάτι που σε προσέβαλλε ούτε ήμουν ειρωνική απέναντί σου..

Φιλικά,
<!-- s:) -->:)<!-- s:) -->

[quote author="p_h"]μην τσακώνεστε, δεν υπαρχει περιπτωση να γίνει κάτι τέτοιο..[/quote]
p_h δεν τσακωνόμαστε, συζήτηση κάνουμε <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

kd305

New member
πω μαλακίες γράφεις το έχεις καταλάβει ? σου έδωσα ένα απλό παράδειγμα και πετάς την μέγιστη μπούρδα που σκέφτηκες για να το παίξεις έξυπνη ? αυτό σου είπα είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ,από την στιγμή που σας αφήνουν να εισάγεστε στο στρατό θα έπρεπε να είχατε και στρατιωτική θητεία,εκτός και αν πιστεύεις ότι όλοι οι άνδρες θέλουνε να πηγαίνουν στρατό,δεν με ενδιαφέρει τι θα ισχύει με τα Ι5 και τις αναβολές το θέμα είναι να υπάρχει ισότητα σε ένα τέτοιο θέμα,τώρα τι μου λες για ετοιμόγεννες και ιστορίες με ροζ συννεφάκια,συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτά στα έμαθαν σε κάποιο φεμινιστικό σεμινάριο και εδώ παύω να ασχολούμαι μαζί σου γιατί στο μυαλό σου μερικά πράγματα είναι σαν να βάζεις άσπρα ρούχα με σκούρα,περαστικά σου

Edit by admin: Σεμνά...διαβάζετε τους κανόνες του φόρουμ!
 

p_h

New member
κανονικά θα έπρεπε να κάνουν θητεία όλοι οσοι θέλουν να γίνουν μόνιμοι στο στρατό, αντρες/γυναίκες, ειτε αξιωματικοί, είτε υπαξιωματικοι, για να καταλαβαινουν λιγο ποιους διατάζουν <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 

Kati

New member
[quote author="kd305"]πω μαλακίες γράφεις το έχεις καταλάβει ? σου έδωσα ένα απλό παράδειγμα και πετάς την μέγιστη μπούρδα που σκέφτηκες για να το παίξεις έξυπνη ? αυτό σου είπα είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ,από την στιγμή που σας αφήνουν να εισάγεστε στο στρατό θα έπρεπε να είχατε και στρατιωτική θητεία,εκτός και αν πιστεύεις ότι όλοι οι άνδρες θέλουνε να πηγαίνουν στρατό,δεν με ενδιαφέρει τι θα ισχύει με τα Ι5 και τις αναβολές το θέμα είναι να υπάρχει ισότητα σε ένα τέτοιο θέμα,τώρα τι μου λες για ετοιμόγεννες και ιστορίες με ροζ συννεφάκια,συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτά στα έμαθαν σε κάποιο φεμινιστικό σεμινάριο και εδώ παύω να ασχολούμαι μαζί σου γιατί στο μυαλό σου μερικά πράγματα είναι σαν να βάζεις άσπρα ρούχα με σκούρα,περαστικά σου[/quote]

Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ούτε από επιχειρήματα ούτε από τίποτα και καταλαβαίνεις μόνο στη γλώσσα που μιλάς εσύ αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν το κατέχω το άθλημα τόσο καλά όσο εσύ. Σου ζήτησα ευγενικά να προσέχεις λιγάκι το υφάκι σου όταν αναφέρεσαι σε μενα αλλά προφανώς ούτε αυτό το κατάλαβες από το προηγούμενο μήνυμα μου.
Πόσο δυσνόητο είναι για εσένα να καταλάβεις αυτά που είπα; Το γεγονός ότι σου έδωσα ένα υπερβολικό παράδειγμα το θεώρησα πολύ εύκολο ακόμη και για σενα ώστε να καταλάβεις πώς μου φάνηκε ο τρόπος που έθεσε το θέμα ο άνθρωπος που ξεκίνησε το συγκεκριμένο θέμα.
Το επιχείρημα σου ότι αφού πάνε κάποιοι εκούσια σε στρατιωτικές σχολές θα έπρεπε να πάνε όλες οι γυναίκες δεν ευσταθεί, δεν το καταλαβαίνεις, δε φταις εσύ.. Θα έπρεπε να σου τα μάθουν καλύτερα στο σχολείο.
Δεν έχω αναφέρει πουθένα ότι οι άνδρες καλώς πάνε υποχρεωτικά στρατό όλοι. Αλλά εσύ που έχεις κριτική σκέψη, το κατάλαβες αυτό από τις προηγούμενες αναρτήσεις μου. Εσύ το να πάει η μια κοπέλα στρατό επειδή αύξησαν τη θητεία στα αγόρια το θεωρείς αντάλλαγμα στην αύξηση θητείας;;; Αυτό δεν απαντάς και συνεχίζεις να είσαι είρωνας, προσβλητικός και αν μη τι άλλο και πυθία. Αφού μέσα από δύο αναρτήσεις μου κατάλαβες ότι είμαι έξυπνη, ότι έχω παρακολουθήσει αρκετά φεμινιστικά σεμινάρια ώστε να μην έχω άποψη δική μου αλλά να λέω όσα μου έμαθαν δε μου λες και τους αριθμούς του Τζόκερ να κάνω λίγο καλύτερη ζωή; σε λίγο θα μου πεις ότι με είδες και σε πλατεία να καίω το σουτιέν μου!
Και έτσι, όχι γιατί έχω να σου δώσω εξηγήσεις και επειδή εγώ έχω μάθει να κάνω σωστό διάλογο, παραπάνω σου μιλάω λιγάκι στο υφάκι σου μήπως και με καταλάβεις αλλά το βρίσκω απίθανο αφού δεεεεεν....., να σου διευκρινίσω πως εγώ ουδέποτε δεν έχω παρακολουθήσει σεμινάρια φεμινιστικά ή άλλα πέραν της δουλειάς μου. Όχι ότι σε αφορά απλά δε γίνεται να κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια και οφείλω να σου εξηγήσω εκ νέου.
Για εμένα δεν είναι ακραίο να πουν υποχρεωτική θητεία και των γυναικών....
αυτό προφανώς δεν το είδες γιατί σκεφτόσουν ποιο ειρωνικό σχόλιο να πετάξεις.

Όπως επίσης δεν είδες κι αυτό
Ότι θεωρεί πως αν του αυξήσουν τη θητεία -προφανώς αυτός έχει τελειώσει τώρα τη θητεία του- αντάλλαγμα προς αυτόν θα είναι η υποχρεωτική θητεία για τις γυναίκες. Αντί να ζητήσει περισσότερα λεφτά για όσο καιρό θα είναι φαντάρος, ή να ζητήσει περισσότερα μόρια για ευκολότερη επαγγελματική αποκατάσταση αργότερα, έτσι όπως είναι τα πράγματα πλέον στη χώρα μας.
γιατί σκεφτόσουν πόσο ωραία ειρωνία πέταξες

Και σίγουρα δεν είδες ούτε αυτό
Και κάτι ακόμη, ακριβώς όπως είπες επειδή δε με γνωρίζεις κι από εχθές για αυτό σου ζήτησα να προσέξεις λιγάκι το ύφος σου από την πρώτη κιόλας ανάρτησή σου καθώς ούτε σου είπα κάτι που σε προσέβαλλε ούτε ήμουν ειρωνική απέναντί σου..
Φιλικά,
p_h δεν τσακωνόμαστε, συζήτηση κάνουμε <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
γιατί σκεφτόσουν ακόμη την ειρωνία που πέταξες παραπάνω και αισθανόσουν πολύ ωραία που με τάπωσες...
Συνεχίζεις και είσαι ειρωνικός όπως κάνεις με πολλούς εδώ μέσα όταν δεν έχεις επιχειρήματα να στηρίξεις την άποψή σου, αφού έτσι έμαθες τί να κάνεις... Κράτα τα μυαλά που κουβαλάς και καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνεις.

Μια συμβουλή, χαλάρωσε λιγάκι γιατί θα κάνεις ρυτίδες.

[quote author="p_h"]κανονικά θα έπρεπε να κάνουν θητεία όλοι οσοι θέλουν να γίνουν μόνιμοι στο στρατό, αντρες/γυναίκες, ειτε αξιωματικοί, είτε υπαξιωματικοι, για να καταλαβαινουν λιγο ποιους διατάζουν <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->[/quote] Για όσους θέλουν να πάνε μόνιμοι στο στρατό το πρώτο έτος της σχολής φαντάζομαι..δε λειτουργεί σαν προετοιμασία έστω στο ελάχιστο επίπεδο;
 

p_h

New member
Για όσους θέλουν να πάνε μόνιμοι στο στρατό το πρώτο έτος της σχολής φαντάζομαι..δε λειτουργεί σαν προετοιμασία έστω στο ελάχιστο επίπεδο;

όχι βέβαια, άλλο σχολή άλλο θητεία, τους πιπιλανε το μυαλό ότι θα γίνουν ηγητορες και θα διοικούν κανένα στρατό γιαυτο και δεν έχουν καμμία επαφή ούτε με τους φαντάρους ούτε καν με την πραγματικότητα.
Μόνο όταν βγαινουν απο τη σχολή καταλαβαίνουν ότι ειναι υποχρεωμένοι να περάσουν τα νιατα τους υπογράφοντας σε σκοπιές...
 

Kati

New member
Δηλαδή όσα χρόνια διαρκεί η φοίτησή τους στις σχολές μόνο πώς θα ηγούνται τους μαθαίνουν; <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> Αυτό κι αν είναι κουλό. Δε θα έπρεπε να τους δείξουν πράγματα που θα τους χρειαστούν ώστε να ξέρουν πώς να φερθούν σε κάθε συνάδελφο ανώτερου ή κατώτερου βαθμού;

Σημείωση: Ρ_Η επειδή νομίζω ότι βγαίνουμε εκτός θέματος αν ξέρεις κάποιο αντίστοιχο θέμα με αυτό που συζητάμε τώρα πες μου να μεταφερθούμε εκεί <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

p_h

New member
δυστυχώς δε με καταλαβαίνεις, αυτο που σου λέω ειναι ότι στις σχολές κάνουν πλυσιμο εγκεφάλου και νομίζουν ότι θα γίνουν ηγήτορες και άλλα τέτοια, η πραγματικότητα ειναι εντελώς διαφορετική <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 

Kati

New member
Σε κατάλαβα <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> για αυτό λέω ότι είναι κουλό και ότι κανονικά θα έπρεπε να τους ετοιμάζουν για αυτά που θα αντιμετωπίσουν τελειώνοντας τη σχολή.
 

p_h

New member
κοιτα, για να καταλάβεις τη θητεία πρέπει να την έχεις κάνει, πόσο μάταια και αδιάφορη ειναι, δεν θα ξεχάσω έναν ανθυπολοχαγο 22-23 χρονών που μας είχε πει "ό,τι κάνετε στο στρατοπεδο θεωρείται εκπαιδευση", τι επαφή είχε ο ανθρωπος αυτος με την πραγματικότητα και τι επαφή με τους στρατιώτες;
προφανώς έτσι του είχαν πει να λέει και αυτος επαναλαμβανε σαν παπαγαλάκι...
 
Ακομα και να γινοταν κατι τετοιο,θα επρεπε να περασει ενα διαστημα με τις γυναικες εθελοντικα στο στρατο ωστε να δουνε πως θα λειτουργησει.
 
Top