• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

9/2/2010 2/39 ΣE/ΕΟΔ 'ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ'

ASPHYX

New member
2/39 ΣE/ΕΟΔ 'ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ'

Kαλησπέρα παρουσιάζομαι στο 2/39 ΣE/ΕΟΔ 'ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ' απο όσο λέει στο army!!!
Θα θελα να μάθω τι είναι τα ΣE/ΕΟΔ 'ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ'??
Τι λεει σα στρατόπεδο που σε στέλνουν συνήθως μετά και ότι άλλο σας έρθει και γνωρίζεται...
Ευχαριστώ <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers --> <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

ereynitikos

New member
ΚΑΙ ΓΩ ΤΙΣ ΙΔΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΩ...ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ...ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΖΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΛΠ....Η ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ???
 

ygeionomikarios

New member
Προφανώς και ΔΕΝ γίνεται ευζωνική εκπαίδευση σε κέντρο νεοσυλλέκτων. Η βασική εκπαίδευση είναι κοινή για όλα τα ΚΕΝ (με εξαίρεση το Μ.Πεύκο όπου τα πράγματα είναι σαφώς πιο ζόρικα).
Αυτό που γίνεται είναι επιλογή για Πρ. Φρουρά. Δηλαδή θα έρθουν σε κάποια φάση αξιωματικοί της Πρ.Φρουράς και θα επιλέξουν όσους έχουν τα σωματικά προσόντα για να γίνουν εύζωνες (το βασικό κριτήριο είναι το ύψος). Αυτοί που θα επιλεγούν θα μετατεθούν αμέσως μετά το τέλος της βασικής εκπαίδευσης στην Πρ. Φρουρά και από εκεί θα απολυθούν (αμετάθετοι). Αν και πλέον έχουν φτιάξει πολύ τα πράγματα στη Φρουρά παρ' όλα αυτά δεν παύει να είναι ίσως η πιο προβλεπόμενη και απαιτητική μονάδα του Ε.Σ. Γι' αυτό αν θέλετε να κάνετε μια χαλαρή θητεία καλό είναι να αποφύγετε αυτή τη μετάθεση ακόμα και αν είστε Αθηναίοι. Ας πάνε μόνο όσοι πραγματικά γουστάρουν να γίνουν εύζωνες.
 

ASPHYX

New member
ygeionomikarie εγω είμαι τελειοφοιτος του τει νοσηλευτικης υπάρχει καμιά περίπτωση αφου παρουσιαστώ μετά να πάω για εκπαίδευση νοσηλευτή ή θα πρεπε να χα παρουσιαστεί απο την αρχή υγειονομικό??
 

Alonso

New member
09/02 2/39 και εγώ..
Έχει πέσει τρελλό googlαρισμα και από οτι
κατάλαβα δεν είναι ούτε Λαμία ουτε Θήβα..Ασπρόμαυρο δλδ.

Το μεγάλο μείον είναι οτι παίζει πάαααααρα πολύ Κύπρος και αν
είσαι στους τυχερούς και δεν παίξει,πας Έβρο.Στόμα ή κώλο ένα πράγμα.. <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

ASPHYX

New member
ΜΕσολογγι είναι Alonso!!

Για Κύπρο δυστηχώς το χω ακούσει και γώ!!

Δηλαδή αυτό που λένε να πας στρατό να γίνεις άντρας δεν το κόβεις να ισχύει ε??
Ή θα μας γαμάνε ή... τέσπα πουστράκια θα γίνουμε!!???
Και αν πάμε Κύπρο πουστράκιαν!!!
 

ygeionomikarios

New member
[quote author="ASPHYX"]ygeionomikarie εγω είμαι τελειοφοιτος του τει νοσηλευτικης υπάρχει καμιά περίπτωση αφου παρουσιαστώ μετά να πάω για εκπαίδευση νοσηλευτή ή θα πρεπε να χα παρουσιαστεί απο την αρχή υγειονομικό??[/quote]

Τελειόφοιτος ή απόφοιτος;;
Κανονικά για να πάρεις την ειδικότητα Ν/Τ και να περάσεις την αντίστοιχη εκπαίδευση πρέπει να παρουσιαστείς στο υγειονομικό. Πάντως όταν παρουσιαστείς στο Μεσολόγγι δώσε τους ξανά το πτυχίο σου μήπως και σε μετατάξουν στο υγειονομικό.
 

Alonso

New member
[quote author="ASPHYX"]ΜΕσολογγι είναι Alonso!!

Για Κύπρο δυστηχώς το χω ακούσει και γώ!!

Δηλαδή αυτό που λένε να πας στρατό να γίνεις άντρας δεν το κόβεις να ισχύει ε??
Ή θα μας γαμάνε ή... τέσπα πουστράκια θα γίνουμε!!???
Και αν πάμε Κύπρο πουστράκιαν!!![/quote]


Το μόνο που συμφωνούν όλοι για το Μεσολλόγι είτε πέρασαν
καλά είτε δύσκολα είναι οτι δεν είχαν πρόβλημα μετά στα κέντρα τους.
Εκπαίδευση σωστή δλδ.

Τώρα αν πάμε Κύπρο ότι οικονομία έχουμε στην άκρη την ξεχνάμε συν οτι
θα ακούς και απο πάνω"δεν έχω τραπέζι καλαμαρά" από τα αδέλφια μας κατα τ'άλλα
Κύπριους όταν θα βγαίνουμε.

Έβρο παίζει να είναι πιο δύσκολα.Και μόνο που είσαι δίπλα στα σύνορα δεν αφήνει πολλά
περιθώρια έστω και για λίγο χαλάρωμα.Τουλάχιστον είσαι Ελλάδα όμως και οι ντόπιοι ΄
έχουν μάθει να ζούν με τους φαντάρους και τους εκτιμούν.(Εντάξει αν είσαι μ@@@@ς
και όπου σταθείς και όπου βρεθείς μιλάς για την Αθήνα τα θέλει ο κ@@@ς σου)

Πάντως έχω την εντύπωση οτι εμάς τους παπούδες θα προτιμήσουν για ΕΛΔΥΚ. <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->

Άσχετο:Από την Δευτέρα 08/02 αρχίζουν οι παρουσιάσεις?
 

ygeionomikarios

New member
Πολύ ράδιο-αρβύλα παίζει ρε νέοι. Δεν παίζει κανένα ρόλο αν θα είσαι Έβρο, νησί κτλ. Το ζήτημα είναι σε τι μονάδα θα είσαι. Υπάρχουν μονάδες στη Ρόδο (που είναι και καλά βυσματικό νησί) οι οποίες είναι κατάμαυρες και μονάδες στον Έβρο που είναι χαλαρές (και το αντίστροφο φυσικά). Επίσης μια μονάδα που πριν λίγους μήνες ήταν χυμείο μπορεί τώρα να είναι μαύρη επειδή άλλαξε ο διοικητής. Επίσης για Κύπρο δεν ισχύει αυτό που λες ότι και καλά δεν χωνεύουν τους Ελλαδίτες φαντάρους. Σε ένα πράγμα μόνο θα συμφωνήσω μαζί σου: αν πας σε ένα μέρος και προκαλείς τους ντόπιους λέγοντας πόσο ωραία είναι στην Αθήνα και πόσο χάλια είναι εδώ, τότε είναι πολύ πιθανό να περάσεις ασχημα στις εξόδους σου.
Και κάτι ακόμα, δεν υπάρχουν ΚΕΝ που σου δίνουν μετάθεση ΕΛΔΥΚ, ή μόνο Έβρο κτλ. Αυτά είναι ράδιο αρβύλες. Η μετάθεση είναι θέμα τύχης και κυρίως βύσματος..Αυτά!
 

ASPHYX

New member
[quote author="ygeionomikarios"]
Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Δευτ 11 Ιαν, 2010 16:51

Απάντηση με παράθεση
ASPHYX έγραψε:
ygeionomikarie εγω είμαι τελειοφοιτος του τει νοσηλευτικης υπάρχει καμιά περίπτωση αφου παρουσιαστώ μετά να πάω για εκπαίδευση νοσηλευτή ή θα πρεπε να χα παρουσιαστεί απο την αρχή υγειονομικό??


Τελειόφοιτος ή απόφοιτος;;[/quote]


Τελειώνω τη πτυχιακή μου και παιρνω πτυχίο!!! <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
 

302lele

New member
Να προσθέσω κι εγώ με την σειρά μου ότι μπορεί να σου γίνει μετάταξη προς υγειονομικό αλλά θέλει ή τύχη ή βύσμα. Αν προσκομήσεις τα χαρτιά από την γραμματεία της σχολής σου ίσως καταφέρεις κάτι, αλλά στην σειρά μου στο ήμουν με 2 παιδιά που ήταν νοσηλευτές (στο ΚΕΝ 2/39) και πήγαν κανονικά ως πεζικάριοι στην παραμεθώριο. Στην παραμεθώριο πάλι γνώρισα 1 παλικάρι που ήταν νοσηλευτής και παρουσιάστηκε στην Κόρινθο ως πεζικάριος αλλά είχε πάρει μαζί το πτυχίο του (νοσηλευτής είναι) και του έγινε μετάταξη και πήγε στην παραμεθώριο ως στρατιώτης υγειονομικού με ειδικότητα νοσηλευτή. Από ότι μου είπε τον "τσιμπήσανε" στο 1ο γραφείο στην Κόρινθο και του κάναν την μετάταξη.

Όσον αφορά το 2/39 ως κέντρο εγώ πέρασα πολύ ωραία. Πολύ κόσμο --> πολύ καλά πήγαιναν οι υπηρεσίες (1 μέσα 3 έξω μπορεί και 4 έξω). Ο 2ος κ 3ος λόχος ήταν μακράν πολύ πιο χαλαροί από τους άλλους 2. Τουτέστιν πολύ χαλαρές πρωινές αναφορές (χωρίς φωνές, όπλο-κράνος-εξάρτηση κλπ), χωρίς Φυλακές-κρατήσεις κλπ κλπ. Οι εγκαταστάσεις ήταν μεν μέτριες αλλά αν τις διατηρείτε καθαρές δεν υπάρχει πρόβλημα. Το φαγητό μέτριο αλλά αυτό είναι θέμα μάγειρα κυρίως. Πέρα από την 3ήμερη γραμμένη άδεια ορκωμοσίας πήραμε και 3 ΠΣΚ άγραφη άδεια. Όσον αφορά τις μεταθέσεις όπως είπε κ η σειρούλα μου ο υγειονομικάριος είναι θέμα τύχης/βύσματος. Άλλοι φύγαν για νησιά, άλλοι για Έβρο, άλλοι για ΕΛΔΥΚ, άλλοι για Αθήνα. Επειδή ήμουν στο 1ο γραφείο του λόχου μου με κατι παιδιά και τις τακτοποιούσαμε-ομαδοποιούσαμε όταν ήρθαν (οι μεταθέσεις) τα ματάκια μου κ τα αυτάκια μου είδαν/άκουσαν πολλές αλλαγές τις τελευταίας στιγμής (και ο νοών νοείτω).

Τέλος να ξέρετε ότι οι καλές μεταθέσεις είναι και θέμα γούστου-ιδιοσυγκρασίας του καθένα. Εγώ πχ. προτιμούσα να είμαι στο 1-1 σε ψιλο-προβλεπέ μονάδα παρά 30-1 σε χημείο μονάδα, άλλοι πάλι το αντίθετο.
 

Alonso

New member
Ygionomikarie με παρεξήγησες. Αυτό που ανέφερα εγώ (κυρίως από το όποιο ψάξιμο έκανα)
είναι οτι στατιστικά αν θες το μεγαλύτερο μέρος πάει Κύπρο ή Έβρο.Κυρίως για τα αρνητικά της
Κύπρου(οικονομικό,δυσκολία στις άδεεις κτλ).

Τώρα για τη κατάσταση εκεί θα συμφωνήσω μαζί σου.Θέμα διοικητή είναι καθαρά.
(By the way ετοιμάζεται αλλαγή διοικητή στο 2/39.Θα δείξει.. <!-- s:? -->:?<!-- s:? --> )

302lele πολύ χρήσιμα όσα γράφεις <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->

Απ΄ότι έχω καταλάβει η αποφυγή του 4ου λόχου είναι καθαρά θέμα τύχης
οπότε απλά ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί)

Sleeping bag είχες πάρει μαζί σου,σε είχαν αφήσει?
Θα μου πείς είχες μπεί 2 χρόνια μπορεί να έχει αλλάξει αλλά θέλω να
ξεκινήσω με τα ψώνια και το σκέφτομαι..
 

302lele

New member
Sleeping bag μπορείς να πάρεις, αλλά σε γενικές γραμμές απαγορεύεται (κ καλά για να μάθεις να κάνεις "φάκελο" το κρεβάτι). Το σε τι λόχο θα πέσεις είναι θέμα γνωριμιών/τύχης. Εγώ πχ. ήξερα τον Α.Μ. (φαντάρος) και είπε σε κάποιον να με βάλει στον 2ο λόχο που τότε ήταν πιο χαλαρά. Μακάρι να είναι στην σειρά σας ο ίδιος διοικητής του στρατοπέδου (Σ/ΧΗΣ Σ**ΟΣ) είναι ντόπιος και δεν θέλει κακές κουβέντες για το στρατόπεδό του (είναι κ θέμα δημόσεων σχέσεων), επίσης θέλει τους νεοσύλλεκτους να βγαίνουν τακτικά (ώστε να ενισχύουν την ντόπια οικονομία κλπ κλπ). Γενικά δεν ασχολούταν και πολύ με τους νεοσύλλεκτους και σε καμμιά περίπτωση δεν ήταν ούτε στρατόκ@**ος ούτε είχε διάθεση να τεντώσει κορμιά.

Τώρα όσον αφορά τους λόχους στην σειρά μου, όπως προείπα 2ος κ 3ος λόχος είμασταν μακράν πιο χαλαρά από τον 1ο και 4ο. Είναι θέμα διοικητή λόχου. Πχ. στον 4ο λόχο ο πανμέγιστος Λοχαγος Ξεν**ος μετρούσε το φάκελο με μεζούρα να δει αν 40χ40 εκατοστά ενώ ο Λοχαγός Μπ****ας του 2ου λόχου μας έλεγε στην αναφορά "όλα καλά ρε Μάγκες??".
Απο κει και πέρα πάρε γαντάκια 1 χρήσης για γόπινγκ κ καθαριότητες, καθαριστικά μαντηλάκια για τα χέρια, πάτους για τις αρβύλες και 5-6 λουκέτα. Επίσης δεν είναι ανάγκη να μπεις 6 το πρωί. Εγώ είχα πάει κατά τις 11.00 άλλοι ερχόντουσαν πιο αργά κατά το μεσημεράκι.

Τώρα όσον αφορά τις μεταθέσεις, βρες κάποιον φίλο σου ή άτομο που πραγματικά εμπιστεύεσαι να σου πει συγκεκριμένες λεπτομέριες κάποιες μονάδες. Γενικά να ξέρεις ότι τα πράγματα αλλάζουν από μήνα σε μήνα κ παίζει πολύ ράδιο αρβύλα.
 

Alonso

New member
Μεζούρα ε?

Να ρωτήσω κάτι?Οταν μπούμε την όλη διαδικασία την αναλαμβάνουν οι ανώτεροι ή οι
φαντάροι του στρατοπέδου?
 

302lele

New member
ναι ρε με μεζουρα ο τρελός...
Καλά βέβαια μην σε επηρεάζει 1 τρελός. Γενικά είναι καλό σαν κέντρο don't worry.
Την διαδικασία κατάταξης την αναλαμβάνουν φαντάροι και χαμηλόβαθμοι. Μην σε ανησυχει. Ξέρουν ότι οι νεοσύλεκτοι τραβάνε ζόρι και ούτε φωνές, ούτε τίποτα. Εγώ τις 3 πρώτες μέρες ήμουν με το κινητό στο χέρι (άτιμες γκόμενες...) και παρόλο που απαγορεύεται ρητά να μιλάς έτσι χύμα κανένα στέλεχος δεν μου είπε τπτ γιατί καταλαβαίνουν όλοι οτι βρίσκεσαι σε πίεση και δεν σου λένε και πολλά.

Και να προσπαθήσεις να κάνεις χαβαλέ (στα όρια του επιτρεπτού βέβαια). Υπήρχαν στιγμές στο 2/39 που είχα πέσει κάτω από τα γέλια... Το ζόρι είναι στην παραμεθώριο και όχι στο Κέντρο φίλε μου
 

Alonso

New member
Eχεις δικιο.Πολυ ασχολήθηκα με το ΚΕΝ.Σκάρτος μήνας είναι και τα δύσκολα μετά αρχίζουν.
Παρείτσα να βρούμε και αν τύχει με κάποιον-ους από αυτούς να έχουμε κοινή μετάθεση
θα ήταν το τέλειο..
 

Alonso

New member
Για την επομενη σειρά:

Αν είστε τυπικοί και το IQ σας είναι πάνω από 5 (..) δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
Ευχαριστώ τον θεό που γνώρισα άνθρωπο σαν τον λοχαγό μου (4ος Λοχος)

Και αυτό μπορώ να το πώ και επώνυμα..
 

ckouk

New member
Μπαινω 9/2...Για να δουμε τι θα δουμε!!!
Οποτε sleeping bag ουτε λογος εεε???
 

peroukas

New member
[quote author="ckouk"]Μπαινω 9/2...Για να δουμε τι θα δουμε!!!
Οποτε sleeping bag ουτε λογος εεε???[/quote]


Παρτο εσυ οπως θα το παρω και εγω. Ετσι κι αλλιως στο ΚΨΜ πουλανε! Εξαρταται σε ποιον θα πεσεις για να σου κανει τετοιο καψωνι.
 
Top