• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

9μηνο και 2η μετάθεση από παραμεθόριο

Teo83

New member
Έχω μια σημαντική απορία. Από τη μια ο στρατολογικός νόμος λέει ότι τα χαρτιά για το 9μηνο υποβάλλονται οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της θητείας. Από την άλλη οι διαταγές του ΓΕΣ επιβλλουν το αμετάθετο στους 9μηνίτες παίρνοντας με το ένα χέρι ότι δίνουν με το άλλο.

Αυτό που ρωτάω είναι: Εάν κάποιος τσιμπήσει τη δεύτερη μετάθεση κοντά στο σπίτι του και ΜΕΤΑ κάνει τα χαρτιά για το 9μηνο (πχ στους 8 μήνες) τι επιπτώσεις μπορεί να έχει?

Παρακαλώ αναφέρατε εάν γνωρίζετε και τι προβλέπεται όσο και συγκεκριμένα περιστατικά. Ευχαριστώ πολύ.
 

Teo83

New member
Κοιτά φίλε ο στρατολογικός νόμος είναι ισχυρότερος από οποιαδήποτε διαταγή οποιουδήποτε Γενικού Επιτελείου ή ακόμα και Υπουργού. Αυτό είναι κοινή λογική. Φιλικά.

Τεσπα παρακαλώ να απαντήσει μόνο όποιος γνωρίζει τι ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ή γνωρίζει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ περιστατικά
 

mavroskoufis

New member
Είναι θέμα διοικητή. Όλοι το ξέρουν πλέον το κόλπο. Ο δικός μας το πέρναγε στο "ντουκου" κάποιος άλλος μπορεί να το πάει και "παρακάτω"
 

Teo83

New member
Αυτό ρωτάω ποιό είναι το όριο "του παρακάτω";

Το να κάνεις 12μηνο προφανώς δεν είναι και πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία. Εάν και εφόσον έχει γίνει κάτι τέτοιο "ο παθών" μπορεί να τους ξεκωλιάσει κανονικά εάν έχει την όρεξη να κινηθεί νομικά.
 

assistant

New member
[quote author="Teo83"]Από τη μια ο στρατολογικός νόμος λέει ότι τα χαρτιά για το 9μηνο υποβάλλονται οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της θητείας. Από την άλλη οι διαταγές του ΓΕΣ επιβλλουν το αμετάθετο στους 9μηνίτες παίρνοντας με το ένα χέρι ότι δίνουν με το άλλο.

Αυτό που ρωτάω είναι: Εάν κάποιος τσιμπήσει τη δεύτερη μετάθεση κοντά στο σπίτι του και ΜΕΤΑ κάνει τα χαρτιά για το 9μηνο (πχ στους 8 μήνες) τι επιπτώσεις μπορεί να έχει?[/quote]Δεν μπορεί κανείς να σου κάνει τίποτα. Ο στρατιωτικός νόμος είναι πάνω από όλα. Δικαιούσαι να υποβάλλεις αίτημα για 9μηνο ακόμα και μια μέρα πριν την εκπνοή του. Από αυτά που έχω δει στην ΠΑ, υπήρχαν φαντάροι που έκαναν τα χαρτιά τους μερικές μέρες πριν, χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο ΣΞ υποτίθεται είναι πιο αυστηρά, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ να υπάρχουν προβλήματα. Ακόμα κι αν ένας Δκτης ή ανώτερός σου στραβώσει, δε μπορεί να κάνει τίποτα. Ακόμα κι αν στην πει, τον γράφεις κανονικά και μετράς μέρες για την απόλυσή σου.
Μπορείς να πεις ότι δεν γνώριζες ότι δικαιούσουν 9μηνο και το έμαθες πρόσφατα.
Πίστεψε με, οποιοσδήποτε στη θέση σου, ακόμα και οι μόνιμοι στρατιωτικοί, θα έκαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Για ποιο λόγο να μείνεις αμετάθετος κάπου 9 μήνες;

Δες και εδώ συζητήσεις που έγιναν παλιότερα.

Δήλωση 9μηνου
Αλλαγή από 12μηνο σε 9μηνο... μέχρι πότε;
9μηνο και παραμεθόριος
9μηνο αμετάθετο και αεροπορία
Πότε είναι καλό να δηλώσω δικαίωμα για 9μηνο;
 
Top