• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

αναβολη

ntopas

New member
ειχα παρει περσι αναβολη απο την σιβιτανιδειο για 4 χρονια περσι και επειδη δεν μπορουσα να παρακολουθησω τα μαθηματα εμεινα απο απουσιες....η αναβολη ισχυει αμα δεν φοιτω εκει φετος επειδη δεν με δεχτηκαν???
 

kd305

New member
H αναβολή ισχύει αλλά θα έχεις κάνει κακή χρήση αναβολής οπότε έχεις 2 λύσεις
1. Πληρώνεις το πρόστιμο που είναι 90 ευρώ
2. Κάνεις 1 μήνα παραπάνω θητεία
 

panmag

New member
Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει πλέον "κακή χρήση αναβολής". Έλεγξέ το με την στρατολογία.
 

andreasmatt

New member
Μέχρι και τη σειρα 313(10Δ) η κακή χρήση της αναβολής ίσχυε σαν παράπτωμα και πράγματι επιβάλλονταν ένα πρόστιμο της αυτής τάξης. Δε γνωρίζω αν έχει γίνει αναβολή. Κάνοντας μια εικασία, χωρίς να γνωρίζω το νόμο, αλλά με αυτά που είδα από σειρές μου που πλήρωσαν πρόστιμο, κακή χρήση αναβολής συνίσταται στο γεγονός ότι λαμβάνεις κάποια χρόνια αναβολή στράτευσης για έναν ικανό κι αναγκαίο για σένα λόγο που αναγνωρίζει ο στρατός, όπως λχ οι σπουδές. Όταν εσύ πας να κόψεις την αναβολή, παραδίδεις ένα χαρτί από το εκαπιδευτήριό σου, που λέει πότε εγγράφηκες, τι παρακολούθησες, αν παρακολούθησες, αν ανανέωνες την εγγραφή σου κοκ. Αν δεν ανανέωνε κάποιος την εγγραφή του(πραγματικό παράδειγμα γνωστού μου) στο ΤΕΙ, και πήγαινε να κόψει την αναβολή, τότε ο στρατός θεωρεί ότι δεν χρησιμοποίησες την αναβολή σου για το λόγο που την επικαλέστηκες αρχικά, και σε κοπανάει...

Όλα αυτά είναι σίγουρα σε περίπτωση που κάποιος πάει να κόψερι την αναβολή. Αν η αναβολή λήγει, φαντάζομαι ότι θα ισχύει κάτι παρόμοιο, μπορεί κι όμως όχι. Καλό θα ήταν, όπως λέω και κάθε φορά, να αποτανθείς στο Στρατολογικό γραφείο που ανήκεις για να δεις τι συμβαίνει. Καλύετα μια ώρα νωρίτερα, να ξερεις και τι έχεις μπροστά σου!
 

p_h

New member
όταν πας να κόψεις την αναβολή απο το στρατολογικό σου γραφείο θα σου ζητήσουν βεβαίωση σπουδών, αν πας όταν λήξει η αναβολή στο κέντρο κανείς δεν πρόκειτε να σου ζητήσει τη βεβαίωση <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 
Top