• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ανυποτακτος?

Denis

New member
Καλησπερα.
Εχω παρει αναβολη απο σχολη μεχρι το τελος του 2012 αλλα στην συνεχεια παρατησα αυτη τη σχολη και πηγα σε μια αλλη του οαεδ χωρις διακοπη ομως απο την πρωτη που ειναι ΤΕΙ.
Η αναβολη ειναι απο το ΤΕΙ στο οποιο ομως δεν πηγαινα για ανανεωση αφοτου ξεκινησα την αλλη.
Η αναβολη ισχυει η ειμαι ανυποτακτος? και ποιες οι ποινες?
Γνωριζω οτι ενας καθηγητης μου , ο γιος του δεν πηγε ποτε στρατο και ειπε οτι αν παει θα τους παει στα δικαστηρια της Χαγης με το σκεπτικο οτι εφοσον ειμαστε στην Ε.Ε. και εφοσον καμια χωρα εκτος της Ελλαδος δεν εχει υποχρεωτικη θητεια δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα εκτος των δικαστηριων της Χαγης
 

G36c

New member
[quote author="Denis"]
Gνωριζω οτι ενας καθηγητης μου , ο γιος του δεν πηγε ποτε στρατο και ειπε οτι αν παει θα τους παει στα δικαστηρια της Χαγης με το σκεπτικο οτι εφοσον ειμαστε στην Ε.Ε. και εφοσον καμια χωρα εκτος της Ελλαδος δεν εχει υποχρεωτικη θητεια δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα εκτος των δικαστηριων της Χαγης[/quote]

Και εγώ θα πάω το Ελληνικό κράτος στο Δικαστήριο της Χάγης γιατί άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν χαμηλότερη φορολογία... Το σκεπτικό αυτό δεν νομίζω να στέκει φίλε...

Για το πρώτο κομμάτι δεν γνωρίζω ακριβώς. Το σίγουρο είναι ότι όταν θα πας στρατό θα πρέπει να παρουσιάσεις χαρτί που να δικαιολογεί την αναβολή σου. Τώρα αν τους πας χαρτί από σχολή ΟΑΕΔ ή ΤΕΙ, δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία. Πάντως ίσως θα πρέπει να ρωτήσεις και τη στρατολογία και να τους ενημερώσεις ότι άλλαξες σχολή.
 

Denis

New member
Το θεμα ειναι οτι τωρα ειμαι ανυποτακτος η οχι?
Γιατι θα φυγω για εξωτερικο (ΗΠΑ) μονιμα οχι για να αποφυγω τον στρατο αλλα γιατι ειναι η γυναικα μου απο εκει και μετακομιζω εκει.
οποτε το θεμα ειναι αν ειμαι ηδη ανυποτακτος η οχι και αν μπορω να φυγω απο την χωρα
 

G36c

New member
Η αναβολή σου είναι μέχρι το 2012, οπότε ως τότε έχεις δικαίωμα να κάνεις ότι θέλεις. Και διαβατήριο σου εκδίδουν, αν δεν έχεις, με ημερομηνία λήξης 31/12/2012. Όταν η αναβολή λήξει έχεις δικαίωμα να έρχεσαι Ελλάδα για μικρά χρονικά διαστήματα (δεν θυμάμαι το χρόνο). Αν μείνεις παραπάνω είσαι ανυπότακτος. Μετά τα 35 εξαγοράζεις τη θητεία και κάθεσαι όσο θες.
 

Denis

New member
Οπότε το ότι δεν πήγαινα να γραφτώ στα εξάμηνα τα επόμενα δεν παίζει κανένα ρόλο.
Γιατί είχα την εντύπωση ότι όταν δεν γράφεσαι στα εξάμηνα σε μερικά όχι όλα τότε κόβεται η αναβολή αυτόματα οτι το ΤΕΙ στελνει χαρτί στην στρατολογία οτι δεν ισχύει η αναβολή.
 

nikaji

New member
Δε σηκώνεσαι να φύγεις που το σκέφετεσαι κιόλας?Εχεις ακόμα αναβολή (δες το χαρτί που σου είχαν δώσει) άρα πας όπου θες με το διαβατήριο και αν δεν έχεις ή σου έχει ληξει πήγαινε βγαλε καινούργιο όπως σου είπαν παραπάνω. Με λίγα λόγια εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις χωρίς δεσμέσεις
 

kd305

New member
[quote author="Denis"]Το θεμα ειναι οτι τωρα ειμαι ανυποτακτος η οχι?
Γιατι θα φυγω για εξωτερικο (ΗΠΑ) μονιμα οχι για να αποφυγω τον στρατο αλλα γιατι ειναι η γυναικα μου απο εκει και μετακομιζω εκει.
οποτε το θεμα ειναι αν ειμαι ηδη ανυποτακτος η οχι και αν μπορω να φυγω απο την χωρα[/quote]


Κάτσε ρε μεγάλε γιατί μου φαίνεται αγχώνεσαι χωρίς λόγο..γιατί να είσαι ανυπότακτος ? από την στιγμή που δεν έχει λήξη η αναβολή σου και δεν σε έχουνε καλέσει στον στρατό..γιατί σκέφτεσαι τέτοια πράγματα ? μπορείς να πας όπου θέλεις..δεν καταλαβαίνω γιατί μπήκες στην διαδικασία να κάτσεις να σκέφτεις κάτι τέτοιο <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
 

Denis

New member
Δεν ξερω καν πως μου μπηκε η ιδεα αλλα ειχα αγχωθει με το θεμα ανυποταξιας και το οτι δεν πηγαινα στην σχολη λογω αλλαγης σχολης και επειτα δουλειας.
Αρα ειμαι ελευθερος να την κανω..
Γιατι εκει εχω βρει σπιτι και δουλεια και σε λιγα χρονια υπηκοοτητα.
 
Top