• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Απαλλάγη λόγω ψυχολογικού!

stilos

New member
Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά,
Πάσχω απο ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχη και παιρνς φαρμακα! Ειδα οτι θεωρειται παθηση για Ι5 (σε καποιεσ περιπτωσεις)! Ηθελα να ρωτησω το ποιος κανονιζει αν η κατασταση σου ειναι σοβαρη δεδομενου οτι δεν ειναι μια παθηση που φενεται! Αν παω χαρτι από ιδιωτη ψυχιατρο (που με παρακολουθεί) ειμαί οκ?
Ευχαριστώ!
 

Maleficus

New member
OCT θα γραψει ο γιατρος οτι ειναι η ψυχολογικη παθηση απο την οποια πασχεις και οχι δεν μπορεις να το κανεις με ιδιωτη
με το που πας στη μοναδα καταταξης σου θα σε στειλουν στο 401 για εκτιμηση της ψυχολογικης σου υγειας και εκει θα αποφασισουν ...
 

stilos

New member
Βασικά OCD ειναι( <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> )....σε ευχαριστώ φίλε μου αλλα το πρόβλημα ειναι οτι αμφιβάλω οτι οι γιατροι θα εκτιμισουν σωστα την κατασταση καθως οπώς ειπα παίρνω φαρμακα και ειμαι σχετικως καλυτερα! το θεμα ειναι αγχογωνες καταστασεις θα επειδινώσουν την κατάσταση! Ασε που ο γιατρος πιστευοντας οτι ειμαι λουφαδώρος θα με βγάλει μια χαρα! ( <!-- s:( --:mad:<!-- s:( --> )
 

Teo83

New member
Θα ζητήσεις να πάς 414 ΣΝΕΝ (το μόνο εύκολο)

Εκεί θα εκτιμήσουν την κατάσταση σου και κατά 99% θα βγεις η Ί3 άοπλος ή θα πάρεις αναβολή.

Μια σειρά μου με OCD πάντως υπηρέτησε ως Ι3 άοπλο και ήταν μια χαρά καθόλη τη διάρκεια της θητείας.

Μη σου πώ την πάλευε καλύτερα από πολλούς άλλους, ενώ έπαιρνε φάρμακα και παρόλα αυτά είχε εμφανή συμπτώματα.
 

i5i5i5

New member
γεια
θελω να παρω απαλλαγη...εχω βεβαίωση απο γιατρό, είμαι όμως στην αρχή της
διαδικασίας καθοτι τωρα θα πρέπει να περάσω την πρώτη αναβολή ένεκα
ψυχολογικών λόγων...εσυ τι έκανες; πήγες φρουραρχείο 5 μέρες πρίν;
εγω παρουσιάζομαι 19/ 3 και 18 ειναι Καθαρα Δευτέρα. τα χαρτιά πρέπει να
φτάσουν στο στρατολογικό γραφείο πριν τις 19/3 ή στις 19/3; ο,τι ξερεις εκ
πείρας πες μου...εσυ πήρες τελικά απαλλαγή;
 

crazy_boy

New member
Πρωτα απο όλα συνιστώ ψυχραιμία.

Η διαδικασία έχει ως εξής ¨:

Α. παίρνεις τηλ. στο φρουραρχειο , δίνεις το όνομα σου και κλείνεις ένα ραντεβου. Το ραντεβού στο ορίζουν σε ένα διάστημα περίπου 5ʹ ημερολογιακές-προσοχή όχι εργάσιμες!!- πριν την κατάταξη. Μπορείς να πας και χωρις ραντεβού αλλά θα ταλαιπωρηθείς περισσότερο. Εγώ πχ το ρύθμισα χωρις ραντεβού.

Β. Τη μέρα που θα σου ορίσουν , η την μέρα που γουστάρεις εσύ να πας μ;εσα στο διάστημα των πέντε ημερών, παιρνεις τα χαρτιά σου δηλ. ιατρική βεβαίωση, νοσηλείες, φάρμακα, (εάν φυσικά έχεις νοσηλευτεί), ταυτότητα και σημείωμα κατάταξης και πας στο φρουραρχείο.Το φρουραρχείο στην Αθήνα είναι ένα μικρό σπίτι στο λειβάδι <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> μέσα στο άλσος της αστυνομικής σχολής. Να έχεις μαζί σου λεφτά, καλή παρέα και υπομονή.

Όταν ανοίξουν( υπόψιν είναι βυσματική υπηρεσία τα ωράρια δεν τηρούνται επακριβώς)
i)αν έχεις κλείσει ραντεβού περιμένεις να διαβάσει το όνομα σου ο ΑΜ
ΙΙ) εάν δεν έχεις κλείσει κάνεις το σταυρό σου <!-- s:| -->:|<!-- s:| --> να σε βάλουν μέσα.Το καλύτερο αν σκάσεις ακάλεστος είναι να πας όσο πιο κοντά γίνεται στην μέρα κατάταξης σου.

Γ. Όταν μπεις μέσα θα συμπληρώσεις μια αίτηση η οποία επισυνάπτεται στα χαρτιά σου και θα δεις τους γιατρούς. Αυτοί δεν σε εξετάζουν αλλά κοιτάνε μονο τα χαρτιά σου και σε παραπέμπουν είτε στο 401 για παθολογικά , είτε στην περίπτωση μας στο 414 στην Πεντέλη. Το παραπεμτττικό είναι ένα μικρό κίτρινο χαρτάκι το οποίο αναφέρει την πάθηση και τα στοιχεία σου.Το παραπεμπτικό είναι μονο για την ιδια μερα προσοχη.

Δ. Παίρνεις όλη τη χαρτούρα και πας Πεντέλη.Ρωτάς την πύλη που είναι τα εξωτερικά ιατρεία, και περιμένεις σε μια τεράστια ουρά να δεις τον ψυχίατρο. Κατά βάση αν έχεις χαρτιά δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.Έιδα με αστεία χαρτιά (ψεύτικα δηλαδή) η ακόμη και χωρίς χαρτια <!-- s:roll: -->:roll:<!-- s:roll: --> να παίρνουν ακόμη και δύο χρόνια.Ο ψυχίατρος ανάλογα με την πάθηση θα προτείνει ένα ή δύο χρόνια ή έξι μήνες, βασικά όμως στις πραγματικές περιπτώσεις δύο χρόνια, θα στο γράψει στο παραπεμπτικό άλλωστε.

Ε. Μόλις τελειώσεις απο το νοσοκομείο πας ξανά στο φρουραρχείο την ίδια ή την επόμενη μέρα.Συντάσεται ένα πρακτικό (αν θυμάμαι καλά...) παιρνεις ότι χαρτούρα σουδώσαν και πας στο στρατολογικό γραφείο όπου θα παραδώδεις όλη τη χαρτούρα.

Ζ. Μετά από λίγο καιρό (θα στο πουν και στην στρατολογία ) θα σου έρθει χαρτί να περάσεις από επιτροπή (επιτροπή αναβολώ -απαλλαγών) Βρίσκεται στο 401 . Δεν είναι εντελώς τυπικό (αν δεν πας θα έχεις ζήτημα), αλλά κατά βάση ακολουθούν την γνωμάτευση του 414 . Για την επιτροπή δεν χρειάζεται ραντεβού, αλλά πρέπει να σιγουρευτείς ότι όλη η χαρτούρα έχει πάει από την στρατολογία στο 401 . Εάν πας και δεν έχεις, απλά έχασες μια μέρα από τη ζωή σου. έτσι λοιπόν πρέπει να πάρεις ένα τηλέφωνο πιο πριν.

Αυτό (το να παρεις τηλ.) δεν είναι και τόσο εύκολο όσο φαίνεται, αφού αυτές οι υπηρεσίες είναι βυσματικές,υποστελεχωμενες και υποβαθμισμένες. Χρειάζεται και εδώ υπομονη, επιμονή και λίγο τύχη.

Όταν με το καλό φτάσεις στην επιτροπή, θα περιμένεις σε μια ακόμη ουρά. Θα δώσεις το όνομα σου στον άτυχο στρατεύσιμο που θα βρεις εκεί και αυτός μέσα από -κυριολεκτικά- εκατοντάδες φακελους θα ψαρέψει το δικό σου. Τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Ηεπιτροπή είναι τριμελής αλλά εσύ θα μιλήσεις μόνο με έναν. Ίσως εδώ να σε ζορίσει κάποιος λίγο (η μάλλον κάποια , δεν θα πω περισσότερα) αλλά εφόσον έχεις πραγματικό πρόβλημα, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Κατά βάση ούτε αυτοί σε θέλουν στο στρατό.

Η επιτροπή δεν δεν ενημερώνει κατευθείαν τι αναβολή θα πάρεις. Θα σου έρθει μετά από λιγό καιρό με γράμμα. Παρόλα αυτά στο 99 % των περιπτώσεων ακολουθούν την γνωμάτευση.


Κάποιες συμβουλές
- Να έχεις μεταφορικό μέσο. Το 414 είναι πολύ μακριά (να σκεφτείς ελιναι 8 -10 ευρώ με ταξί από τον σταθμό Χαλανδρίου) και για να γυρίσεις, εκτός από μια λεωφορειακή γραμμη που κάνει το γύρο των Β. προαστείων δεν έχει άλλο μέσο. Αν δεν με έπαιρνε ένα παληκάρι πέρσι το μάρτη με το αυτοκίνητο του, μάλλον θα ήμουν ακόμη εκει <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
-Να έχεις παρέα. Θα περιμένεις αρκετές ώρες σε ουρές , χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθάει. Υπόψιν ότι η ύπαρξη συνοδού δεν επηρεάζει την γνωμάτευση του γιατρου.Ούτε μπαίνει μαζί σου στο εξεταστήριο
-Να έχεις λεφτά. Θα τα χρειαστείς για νερό, φαί, ταξί
-Μην κάνεις τον καραγκιόζη και μην κλαίγεσαι. Αν έχεις χαρτιά δεν χρειάζεσαι τίποτα από όλα αυτά.
-Ψυχραιμία, ηρεμία και διπλή δόση χαπιών <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->

ΥΓ. Για να πάρεις απαλλαγή πρέπει να συμπληρώσεις δυο χρόνια αναβολών. Για να πάρεις κατυθείαν απαλλάγή πρέπει να είσαι πολύ σοβαρή περίπτωση (και καλύτερα που δεν είσαι φυσικά ...)
Όταν συμπληρώσεις τα δυο χρόνια από ότι ξέρω περνάς την ίδια διαδικασία. Εκεί πέρα ας πει κάποιος που τα ΄χει περάσει...

ΥΓ 2 Αυτή είναι η διαδικασία για αναβολή χωρίς κατάταξη. Την αναβολη κατευθείαν από το στρατόπεδο ας την περιγράψει κάποιος αλλος
 
Top