• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Απορίες για το Ι5...

Mitsmeister

New member
Καλησπερα σε όλους,

Είμαι 22 χρονών και για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θέλω να καταταγώ. Πρόσφατα έμαθα ότι το Ι5 δεν έχει πλέον "συνέπειες" στην μετέπειτα πορεία εκείνου που το πήρε οπότε θα το θέσω πολύ μπακαλίστικα:

Έχω κάποια μικρά "θέματα" όπως κατάθλιψη κατα καιρούς, λίγη αγοραφοβία αλλά πολύ άγχος (ειδικά για αυτό το θέμα) με αποτέλεσμα να χάνω τον υπνο μου οταν συμβαινει κατι ή να εχω κρίσεις κτλ. Δεν είμαι για δέσιμο ούτε βλεπω μονόκερους να διασχίζουν την αυλή μου, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξελθω στις "απαιτήσεις" του στρατού. Με αγχώνει πάρα πάρα πολύ για πολλούς και διάφορους λόγους και ενίοτε μου κανει "ζημιά" ψυχολογικα. Από ότι κατάλαβα πρέπει να πάρω 2 χρονια αναβολή για λόγους υγείας και μετά απαλλαγή.

Για να ξεκινήσει αυτός ο "κύκλος" πρέπει να εχω χαρτιά στα χέρια μου από ψυχολογους δημόσιων νοσοκομείων?
Αν εχω αυτά τα χαρτιά μπορούν να μην με βγάλουν Ι5?
Με δεδομένα όσα είπα ηδη για την ψυχολογική μου κατάσταση πόσο δύσκολο μπορεί να είναι?

Ευχαριστω και ελπίζω να μην σας κούρασα

Y.Γ. Αν τελικά επιλέξω τον δρόμο του Ι5 να περιμένω να λήξει η αναβολή που πήρα λόγω σπουδών;

Υ.Γ.2. Βασικο: Δεν είναι θέμα λούφας, όντως μόνο στην ιδεά αγχώνομαι απίστευτα σε σημείο να το σκέφτομαι επι ώρες.
 

caushy

New member
Λογικό να μην θες να πας στρατό αφού δεν σου προσφέρει τίποτα και να έχεις και άγχος. Θα ταλαιπωρηθείς πολύ μέχρι να πάρεις οριστική απαλλαγή γιατί μπορεί να σου δίνουν για μικρό χρονικό διάστημα και πάντα θα πρέπει να παρουσιάζεσαι και να περνάς από εξετάσεις.
Ούτε εγώ γούσταρα να πάω στρατό (δεν είχα τίποτα απλά δεν ήθελα να υπηρετήσω κανέναν χωρίς να μου δώσουν κάποιο αντάλλαγμα) και ασφαλώς έψαχνα να βρω λύση να γλυτώσω αλλά τώρα σε 4 μέρες θα είμαι μέσα και δεν αγχώνομαι καθόλου κοινός πήρα απόφαση να τους γράψω όλους και όλα στα @@.
Εγώ θα σε συμβούλευα να κρατήσεις λίγο ακόμη την αναβολή σου και σύντομα θα είσαι έτυμος να πας.
Έχω κάποια μικρά "θέματα" όπως κατάθλιψη κατά καιρούς, λίγη αγοραφοβία αλλά πολύ άγχος (ειδικά για αυτό το θέμα) με αποτέλεσμα να χάνω τον ύπνο μου όταν συμβαινει κάτι ή να έχω κρίσεις κτλ. αλλά δεν πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στις "απαιτήσεις" του στρατού. Με αγχώνει πάρα πάρα πολύ για πολλούς και διάφορους λόγους και ενίοτε μου κάνει "ζημιά" ψυχολογικά.Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό έτσι νιώθουν όλοι λίγο πριν κόψουν την αναβολή τους εκτός κι’ αν είναι στρατοκαυλοι και φτιάχνονται στην ιδέα του στρατού.
Απλά συζήτησε με κάποιον είτε από εδώ μέσα είτε με κάποιον ψυχολόγο, πες τους λόγους και θα δεις πως δεν είναι και τόσο τραγική η θητεία.
 

Mitsmeister

New member
Κατ αρχας ευχαριστω για την άμεση απάντηση. Να τονισω πως αυτά που έγραψα για άγχος, καταθλιψη κτλ δεν αφορούν αποκλειστικά τον στρατό (λάθος μου αν αφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο) είναι προβλήματα που αντιμετωπίζω πάνω από μια δεκαετία απλά το συγκεκριμένο θέμα όπως είναι λογικό με απασχολεί ιδιαίτερα.
 

dioptras

New member
Κοίτα το ΦΕΚ 5897/2011 περί κοινωνικής εργασίας των ανίκανων για στράτευση.
 

SOTIRIS24

New member
καταρχας καλησπερα παιδες.απο πολυ πολυ προσφατη προσωπικη εμπιερια και για την ακριβεια της 19 σεπτεμβρη 2011 δηλαδη πριν απο 1 εβδομαδα περιπου πηρα το πολυποθητο ι5 η αλλιος ΤΡΕΛΟΧΑΡΤΟ.πρωτα απ ολα μην ακουτε οποιον σας λεει οτι ειναι δυσκολο.οποιες αποριες εχετε και θελετε το τρελοχαρτο στο τσεπακι σας στειλτε μ mail στο <!-- e --><a href="mailto:swthrhskaralhs@live.com">swthrhskaralhs@live.com</a><!-- e -->
 

billis40

New member
καλημερα παιδια λοιπον εγω παρουσιαστηκα το 09 τελοςπαντων ειναι εξαρθρημα ωμου με εβγαλαν ι4 αοπλο αν και ημουν για ι5 ενα δοκιμος με πηρε με το ζορι σε ασκηση και ο ωμος μου εγινε σκατα τωρα μου εδωσαν 2 χρονια αναβολη αλλα ο ωμος μου βγαινει με το παραμικρο πλεον τωρα θα με καλεσουν φεβρουαριο θα μου δωσουν ι5 ??
 

kd305

New member
Πως ξέρεις ότι η πάθηση που έχεις είναι για Ι5 ? το γράφει μέσα το φεκ ?
 

niokos

New member
Καλησπέρα,
Εχω παρει απαλλαγη της στρατευσιμη στρατιωτικης μου θητειας για πραγματικα ψυχολογικους λογους πριν 2 χρονια.
Τωρα μου ηρθε ενα χαρτι που λεει οτι 2008 κριθηκα ανυποτακτος που δεν πηγα να παρουσιαστω σε μια μοναδα που ελεγε.
Εκεινη την περιοδο δεν ειχαμε τηλεφωνο στο σπιτι και η αστυνομια δεν μπορεσε να με βρει για να μου δωσει το κατατακτηριο, εγω ομως επειδη ειχα αναβολη περιμενα να μου ερθει, και περασε λιγος καιρος (απο την ημερομηνια που ελεγε το κατατακτηριο που αργοτερα ειδα) και πηγα μονος μου στην αστυνομια για να δω τι θα κανω για τη ηθελα να τελειωσω με αυτα νομιμα.
Και μου ειπε οτι με βγαλανε ανυποτακτο, μετα απο εκει παω στο φρουραρχειο να δω τι θα κανω και μου ειπαν να ξανακανω αλλη χαρτουρα και να μπω με την επομενη σειρα.Επεισης με καλουν στο ενας αξιωματικος μαλλον απο το στρατοδικειο αν θυμαμαι καλα να δωσω καταθεση για την επικειμενη ανυποταξια μου,του εξηγω πως εχουν τα πραγματα και μου ειπε οτι θα γινει καποια στιγμη στρατοδικειο για αυτο και μου δινει ενα χαρτι οτι πραγματι πηγα και εδωσα καταθεση.
Μετα απο καιρο παω μεσα αφου εχω παρει 2 χρονια αναβολη για ψυχολογικους λογους και τους λεω οτι θελω να παρω απαλλαγη.
Και μαζι με αλλους μας πανε στο στρατικο νοσοκομειο και εκει με ρωτησαν διαφορα και μετα πολλα μου ειπαν να κατσω μεσα να με παρακολουθησουν και μετα απο μεγαλη πιεση ψυχολογικη δικη μου εκατσα μια εβδομαδα.Και εκει με εξεταζαν ψυχιατροι-ψυχολογοι τακτικα και κατα το τελος της βδομαδας εκαναν ενα συμβουλιο καμια 7-8 γιατροι και μου κοινοποιησαν οτι θα μου δωσουν απαλλαγη για ψυχολογικους λογους.
Την αλλη μερα πηγα στο στρατοπεδο και απο εκει πηρα ενα χαρτι που λεει οτι απαλλασεται της στρατευσιμης στρατιωτικής του υποχρεωσης.
Αυτο που θελω να ρωτησω τωρα ειναι, αν παω στο στρατοδικειο μπορει να μου ακυρωσουν την απαλλαγη?γιατι εγω σκεφτομαι να βαλω δικηγορο να το αναλαβει.
Ευχαριστω.
 

p_h

New member
εφοσον απαλλάχθηκες απο την θητεία δεν έχεις καμμία άλλη υποχρέωση εναντι του στρατού, και ανυπότακτος να είχες κυρηχθει πλέον δεν ισχύει η ανυποταξία. Τι ακριβώς λέει το χαρτί; Έχω την εντύπωση ότι πρόκειτε απλά για ετεροχρονισμένη κληση, το 2008 βγήκες ανυποτακτος και το 2013 σε καλούν σε στρατοδικείο; καλά κρασιά πες τους.
Βρες δικηγόρο και πήγαινε απο εκεί
 

niokos

New member
Ευχαριστω βασικα για την απαντηση.
Ο τιτλος του χαρτιου λεει " προσωρινο απολυτηριο,τυχοντων αναβολης"
Και απο κατω λεει "μεταβολη προσωρινης απολυσης" και γραφει,
απαλλασεται της στρατευσιμης στρατιωτικης του υποχρεωσης βαση του νομου ταδε και αρθρο ταδε.
και εχει υπογραφη και σφραγιδα του ΓΕΣ.
Ευχαριστω.
 

niokos

New member
Λεει οτι την ταδε ημερομηνια που ηταν να καταταγει στην ταδε μοναδα δεν κατατακτηκε και μετα απο αυτο κριθηκε ανυποτακτος σε περιοδο ειρηνης συμφωνα με τον νομο ταδε.
Να εμφανιστει την ταδε ημερομηνια στο τριμελες στρατοδικειο για να δικαστει για αυτην του την πραξη.
Χοντρικα αυτα λεει.
Ευχαριστώ.
 
D

dls1989

Guest
[quote author="niokos"]Λεει οτι την ταδε ημερομηνια που ηταν να καταταγει στην ταδε μοναδα δεν κατατακτηκε και μετα απο αυτο κριθηκε ανυποτακτος σε περιοδο ειρηνης συμφωνα με τον νομο ταδε.
Να εμφανιστει την ταδε ημερομηνια στο τριμελες στρατοδικειο για να δικαστει για αυτην του την πραξη.
Χοντρικα αυτα λεει.
Ευχαριστώ.[/quote]

αυτο ειναι κληση κατηγορουμενου[quote author="niokos"]Ευχαριστω βασικα για την απαντηση.
Ο τιτλος του χαρτιου λεει " προσωρινο απολυτηριο,τυχοντων αναβολης"
Και απο κατω λεει "μεταβολη προσωρινης απολυσης" και γραφει,
απαλλασεται της στρατευσιμης στρατιωτικης του υποχρεωσης βαση του νομου ταδε και αρθρο ταδε.
και εχει υπογραφη και σφραγιδα του ΓΕΣ.
Ευχαριστω.[/quote]

αυτο χορηγειται σε περιπτωση σοβαρων παθησεων
 
Top