• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Αποσπαση

sklavos

New member
Παιδια ξερει κανεις την διαδικασια για να παρει καποιος αποσπαση?με βισμα εννοω αλλα με ποιους πρεπει να επικοινωνησει ?και επιπλιον υπαρχει καποιο ρισκο ?
 

Psminitis

New member
Οι απασπάσεις βάση της προβλεπόμενης διαδικασίας διαρκούν 1 μήνα και γίνονται μεταξύ στρατοπεδων του ίδιου νομού. Πχ ένα στρατόπεδο στο Κιλκίς έχει πολλούς φαντάρους, άλλο στρατόπεδο του τυχαίνει να χει πολύ λίγους και δεν του βγάινουν οι υπηρεσίες οπότε ζητάει από το 1ο στρατόπεδο φαντάρους για να καλύψει τις ανάγκες του. Αν δεν μπορεί να βρει φαντάρους μέσα από το νομό τότε απευθύνεται σε πλησιέστερους νομούς. Ετσι γίνεται κανονικά. Συνηθώς σε αυτές τις αποσπάσεις πάνε όσοι δεν έχουν βύσμα γιατί είναι δεδομένο ότι οι συνθήκες θα ναι χειρότερες. Μετά τον 1 μήνα οι αποσπασμένοι πρέπει να επιστρέψουν και αν η ανάγκη συνεχίζεται τότε στέλνει άλλους φαντάρους.

Βάση της βυσματικής διαδικασίας γίνεται με 2 τρόπους : 1) Υπάρχει κάποιο κονέ το οποίο σε πληροφορεί ότι υπάρχει θέση για απόσπαση πχ σε κάποια μονάδα της Αθήνας εσύ βάζεις το βύσμα σου να μιλήσει με το διοικητή της μονάδας αυτής, ο διοικητής στέλνει υπηρεσιακό έγγραφο στο δικό σου διοικητή ότι ζητάει άτομο και ο διοικητής σου σε στέλνει πακέτο σε κεινη τη μονάδα.

2) Ο διοικητής της μονάδας που θες να πας "δημιουργεί" μια θέση για σένα χωρίς να χρειάζεται πραγματικά, και στη συνέχεια ακολουθείται η παραπάνω διαδικασία.
Εννοείται πως στο μήνα πάνω δεν αλλάζεις να γυρίζεις πίσω απλά η "ανάγκη" συνεχίζει να υπάρχει και απλά εσύ δεν αντικαθίστασαι από άλλον. Η διαδικασία έιναι παλιά και απλή γιατί γίνεται βάση υπηρεσιακών εγγράφων τα οποία δεν ελέγχονται από ΚΑΝΕΝΑΝ αλλά και να ελεγχθούν 1 στο εκατομμύριο εσύ δεν έχεις καμιά ευθύνη το πολύ να σε γυρίσουν πίσω στη μονάδα σου. Ο μόνος κίνδυνος είναι ο διοικητής σου να μην τα χει καλά μαζί σου και να σου αρνηθεί την απόσπαση. Αυτό γίνεται πολύ σπάνια δεν το έχω ακούσει ποτέ. Απλά πρέπει το βύσμα σου να χει καλά κονέ με διοικητές μονάδων κτλ. η με ανώτερους αξιωματικούς για να σε φτιάξει. Αν υπάρχουν αυτά τα κονέ τότε απόσπαση = μετάθεση.

Φυσικά στον παραπάνω κανόνα υπάρχουν άπειρες εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές έτσι γίνεται....
 

Valygar

New member
Το απόσπαση=βύσμα είναι τεράστιος μύθος!Δε λέω ότι δεν υπάρχουν βύσματα που παίρνουν αποσπάσεις, αλλά κι εγώ πήρα απόσπαση 4,5 μήνες στο Γουδί, χωρίς να βάλω κανένα βύσμα...Αυτό με τον ένα μήνα είναι τυπικό καθαρά.Αν υπάρχει ανάγκη δε σε πηγαινοφέρνουν, μένεις εκεί που είσαι, οργανική μονάδα σου όμως είναι αυτή που σε έστειλε αποσπασμένο, όχι αυτή που πας να υπηρετήσεις.
 

Manakias

New member
ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ??
ΚΑΙ ΑΝ ΖΗΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ??
 
Top