• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Αρνηση Απολυσης σε στρατευσιμο

wgibson

New member
στην Πατρα , στο ΚΕΤΧ οπως εχεται μαθει εχει χαθει ενα οπλο.
εδω και μια εβδομαδα γινεται ενας πολεμος νευρων στους φανταρους με την ''λογικη'' της συλλογικης ευθυνης
40 ατομα απειλουνται οτι δεν θα απολυθουν

Επειδη ενας φιλος μου εχει τρομοκρατηθει με ολα αυτα, πιστευω οτι για λογους εκφοβισμου γινονται
και η απολυση του σε 5 μερες θα γινει κανονικα

σωστα?
 

ikarus260

Member
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην απολυθεί κανείς, εκτός κι αν του ρίξουν 30 μέρες φυλακή που έχω την υποψία ότι δεν γίνεται να του τις ρίξουν μαζεμένες. Και εγώ έτσι πιστεύω, ότι θα απολυθεί κανονικά, αν και είναι πολύ σοβαρό όντως το παράμπτωμα
 

daemon

New member
<!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ σοβαρό παράπτωμα απ' ότι ξέρω. Ίσως βρουν τρόπο να τους κρατήσουν παραπάνω μέχρι να βρεθεί η άκρη. Μακάρι πάντως να βρεθεί γρήγορα η λύση να μην ταλαιπωρηθούν τόσοι φαντάροι που περιμένουν την απόλυσή τους. Καλά και το όπλο πώς χάθηκε, δεν είναι καρφίτσα (αλλά από την άλλη πριν κάτι χρόνια είχαν πάρει ολόκληρο hummer αν θυμάμαι καλά).

Αυτός πάντως που είχε τη φαεινή ιδέα να το εξαφανίσει θα φάει καλά αν τον βρουν.
 

wgibson

New member
ο φιλος ελειπε σε αδεια δεν εχει καμια σχεση με το περιστατικο
απλα δε γινεται ρε παιδια να την πληρωνουν παιδια με μεταπτυχιακα, δουλειες κλπ εξω επειδη τα στελεχη ανακαλυψαν !! μετα τις διακοπες οτι ελειπε το οπλο???
οι ΑΥΔΜ τι εκαναν τοσο καιρο????
 

daemon

New member
Κοίτα όπως και να χει προφανώς ο φίλος σου δεν έχει να φοβάται τίποτα. Δεν ξέρω τί γίνεται μια και δεν έχω υπηρετήσει ακόμα, σε ένα μήνα μπαίνω, απλά με την κοινή λογική λέω ότι ίσως βρουν παράθυρο να τους κρατήσουν λίγο παραπάνω λόγο της σοβαρότητας της υπόθεσης μέχρι να εξιχνιαστεί και να βρεθεί τί ακριβώς έχει γίνει και να σκίσουν αυτόν που το εξαφάνισε (παίρνουμε ως υπόθεση εργασίας ότι όντως κάποιος το εξαφάνισε και δεν έχει γίνει μαλακία στην καταμέτρηση όπως διάβασα σε κάποια site ότι ακούγεται). Μπορεί κάποιος να θεώρησε έξυπνο να κάνει πλάκα εξαφανίζοντας ένα όπλο ή να κρατήσει ένα όπλο σαν κειμήλιο από τη θητεία του ή μπορεί να έχει πιο σκοτεινούς σκοπούς. Εν πάση περιπτώσει αυτό πρέπει να διαλευκανθεί, κακά τα ψέμματα.
 

thagkol

New member
Στο στρατό αν χαθεί όπλο, θεωρείται κάτι πάρα πολύ σημαντικό, και υπάρχουν οδηγίες να γίνει πόλεμος νεύρων στους φαντάρους, προκειμένου να ομολογήσει όποιος ξέρει κάτι. Στην Κύπρο που είχε χαθεί όπλο όταν υπηρετούσε ένας φίλος μου, τους είχαν αφήσει άυπνους για 2 μέρες, φαγητό μία φορά τη μέρα και στα γρήγορα, καψόνια τρελά κλπ.
Εννοείται ότι δεν πρόκειται να δώσουν άδεια σε κανέναν αν δε βρεθεί το όπλο, τώρα για το απολυτήριο, δε νομίζω να έχουν το δικαίωμα να το καθυστερήσουν αλλά δεν ξέρω και σίγουρα, μόνο αν βάλουν φυλακές λογικά, αλλά δε γίνεται να βάλουν 30 φυλακές σε 40 άτομα μαζικά χωρίς να έχουν κάνει κάτι.
 

wgibson

New member
μίλησα με αξιωματικο που γνωριζει τα θεματα και μου ειπε οτι μονο με Υπουργικη αποφαση μπορει να καθυστερησει η απολυση επομενως μαλλον απιθανο να συμβει κατι τετοιο...
 

konc

Member
ΔΕΝ υπάρχει τέτοια περίπτωση... μπορεί ήδη να δηλώνει πολίτης και να γράφει τους βλάκες κανονικά, εκτός και αν βρουν το όπλο στον... σάκο του.
Να μην αγχώνεται, να μην ψαρώνει (έλεος, απολύεται, ακόμα δεν έμαθε ο ψαράς?) και 5 μέρες είναι μόνο..
 

rpdnick

New member
Απολυτηριο θα δωθει κανονικα ,αλλωστε αν καποιος ειναι αναγκη να παραστει ως μαρτυρας σε ΕΔΕ η ακομα και να εκρεμμει εναντιον του στρατοδικειο,απολυεται και συνεχιζουν τα "τρεχαματα" του ως πολιτης...Το λεω μετα βεβαιοτητας γτ εχω γνωστο παραδειγμα ατομου που σερνεται σε στρατοδικειο περιπου 8 μηνες μετα απο ενα σοβαρο συμβαν και ενω εχει απολυθει το φλεβαρη.το οτι καποιος γινεται πολιτης δε σημαινει πως ο τι εκκρεμει σβηνεται,αρα αλλο να συνεχιστει το ψαξιμο κ αλλο να μην δινουν χαρτι μεχρι να βρουν τι εγινε..δε συνδεονται αυτα
 

anakinskywalker

New member
[quote author="andrant"]απο οτι γράφει εδώ βρέθηκε το όπλο...[/quote]

Αν εκτός από το όπλο βρέθηκε και ο ένοχος της απώλειάς του, θα φάει καλά... <!-- s:slap -->:slap<!-- s:slap -->
 

anakinskywalker

New member
[quote author="andrant"]μάλλον τον βρήκανε και αυτόν (εδώ)[/quote]

Μα καλά, τί μυαλό κουβαλάει και πήρε σπίτι του το G3; Τον βλέπω να υπηρετεί μέχρι το 2050 στο Αφγανιστάν, έχοντας ως αποστολή να εκχριστιανίσει τους Ταλιμπάν...
 

andrant

New member
Μπορεί να το πήρε για ενθύμιο.Το κακό είναι οτι πήρε όπλο άλλου, το οποίο βάζει σε μπελάδες και τον τύπο που είχε άδεια και γύρισε και είδε το όπλο του να λείπει! !
 

thagkol

New member
Αν το όπλο ήταν χρεωμένο κανονικά στο θαλαμοφύλακα όταν χάθηκε, τότε ο κάτοχός του δεν έχει κανένα πρόβλημα.
 
Top