• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Δ' ΕΣΣΟ 2008 ΚΕΔΒ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ipanagiot8619

New member
Paides opoios paei kalamta diabibaseis as postarei na arxisoume na gnwrizomaste siga siga.Egw parousiazomai stis 10 tou mina. An doun to topic palaioteres seires as grapsoun gia to ti 8a perimenoume.
 

Mhtsos13

New member
Xerete

Kai gw parousiazomai stis 11 noemvriou sto KEDB stin Kalamata...San Kalamatianos poy eimai sou lew oti apo plevras polis ta perasoume kala...oson afora to stratopedo den xerw tpt to idiaitero...esy xereis tpt?apo pou eisai???
 

ipanagiot8619

New member
Athinaios eimai...To kserw oti einai wraia poli apo mia gnwsti mou pou spoudazei katw stin kalamata.To stratopedo einai mesa stin poli i ektos?Egw 8a katebw kana dio meres prin kalamata me tin kopelia na kanoume kai ligo vacation... <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 

costas22

New member
Μάγκες κι εγώ μπαίνω Καλαμάτα 10/11. Για να δούμε τι λένε και οι διαβιβάσεις. Θα τα πούμε μέσα <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

kapseros

New member
Καλησπέρα.. ακόμα δεν μου εχει το χαρτί αλλά μου "σφύριξαν " οτι θα ειμαι ΚΕΔΒ Καλαμάτα.. <!-- s:slap -->:slap<!-- s:slap -->
Για πειτε ιδέες για το πως πάμε εκεί απο Αθήνα... Καλύτερα Κτελ ή Τραίνο? αντε και φτάνουμε καλαμάτα , πως πάμε στρατόπεδο ??

Και να ρωτήσω και κάτι μεταξύ μας ..δεν νιώθεται κάπως που αφήνουμε τις δουλειές μας και τα μεταπτυχιακά μας και πάμε στρατό ή μόνο εγώ το σκέφτομαι υπερβολικά???
 

Mhtsos13

New member
Loipon katarxin gia to filo pou rwtise gia to pws einai kalytera na paei Kalamata, an den paizei autokinito, tote KTEL...treno den paei ton teleftaio kairo alla kai otan pigaine dystixws ekane 7+ wres!!!Me KTEL kanei 4 wres to kanoniko kai 3,5 peripou to express...oso gia to pou einai to stratopedo, ayto vrisketai voreioanatolika tis polis 2-3km exw. Apo to stathmo tou KTEL einai sxetika konta, oxi omws me ta podia. Prepei dld na pareis taxi kalytera.
Kai emena mou fenete kapws periergo na afinoume o kathenas tis ypoxrewseis tou ston exw kosmo alla kalws i kakws einai kati pou prepei(??) na ginei...elpizw magkes na exoume mia kali kai xwris aproopta thiteia...mexri tote tha ta leme kai apo dw!gia opoiadipote pliroforia mias kai eimai apo Kalamata,mou lete!!c u around:)
 

ipanagiot8619

New member
File mou se simbouleuw min perimeneis to xarti.Pigaine parto esy apo tin astinomia tis perioxis sou.Kamia fora ksexnane na eidopioisoun.Kai genika min agxwnese to pws 8a pas arkei na eisai stin wra sou <!-- s:p -->:p<!-- s:p --> .
 

kapseros

New member
Τελικά μαγκες τους πήρα τηλ και τους τα είπα(ε..εντάξει μιλούσα στον πληθυντικό και ευγενικά <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello --> ) διοτι απο την στρατολογία μου είπαν οτι το χαρτί εχει σταλέι εδώ και 2 - 3 μέρες , μετά απο μισή ωρα με πήραν τηλ πίσω και μου έιπαν οτι είχε έρθει!!! <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers --> Θα παω να το πάρω σε καμιά ωρίτσα ....Καλή μας θητεία παιδιά!! <!-- sPDT_Armataz_01_01 -->PDT_Armataz_01_01<!-- sPDT_Armataz_01_01 -->
 

notispp

New member
Γεια σας παιδιά. Κι εγώ 10 του μήνα μπαίνω. Μόλις εχθές πήρα το χαρτί.
 

ipanagiot8619

New member
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑ8ΑΡΑ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΘΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΜΕ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΥΣΜΑΤΙΚΟ.ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΒΥΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑ ΜΕΣΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Ή ΝΑΤΙΚΟ? :p
 

ntoremi

New member
Έχω περάσει από το ΚΕΔΒ Καλαμάτας στην θητεία μου, είναι κοντά στο σταθμό των λεωφορείων στο δρόμο που πάει για Σπάρτη περίπου στα 500 μέτρα.
Είναι σχετικά δύσκολο κέντρο. Στην βασική έχει πολλές υπηρεσίες, λίγες και ολιγόωρες εξόδους (την Καλαμάτα ξεχάστε την) και θα κάνετε σοβαρή εκπαίδευση. Επίσης πάρτε καλούς πάτους για τις αρβύλες διότι θα σας χρειαστούν με τόσο περπάτημα που θα ρίξετε.
Έχει και θετικά, σαν περιβάλλον είναι όμορφο κέντρο με πολύ πράσινο, δέντρα κτλ με ωραία θέα στον μεσσηνιακό και πολύ καθαρό όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους.

Και τέλος να πω ότι οι διαβιβάσεις θεωρούνται «βυσματικό» όπλο (ΔΒ = Δυνατό Βύσμα) διότι λόγω τις κρισιμότητας του ρόλου που έχουν στις επικοινωνίες και του απορρήτου χρειάζεσαι συστάσεις και κάποια μόρφωση για να μπεις. Δεν είναι βυσματικό με την έννοια που είναι το Ναυτικό ή η Αεροπορία που είναι λούφα.
Οι ΔΒ συνήθως δεν έχουν πολύ κόσμο αλλά έχουν κάλο κόσμο (το 80% είναι απόφοιτοι ανωτέρων σχολών άνω των 25) κατά συνέπεια δεν θα συναντήσετε πολλούς «απάλευτους» στην θητεία σας.
Αλλά να ξέρετε ότι στην παραμεθόριο υπάρχει η τάση να προτιμώνται οι διαβιβαστές ως πιο υπεύθυνοι και άρα βρίσκονται να κάνουν τελικά σε ατομικό επίπεδο περισσότερες υπηρεσίες (ιδικά σε κρίσιμα φυλάκια).
Προσωπικά στην θητεία μου ως ένοπλος με πήγε μέσο όρο 7 μέσα μια έξω, με μάξιμουμ 30 μέρες μέσα (σε φυλάκιο)και μάξιμουμ ώρες υπηρεσίας (σκοπιά) σε μια μέρα 12. Αλλά ήμουν σε σειρά με λίγο κόσμο. Οι Δ ΕΣΣΟ πάνε σε γενικές γραμμές καλύτερα.
 

ipanagiot8619

New member
ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ...ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΣ ΠΕΡΝΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
 

costas22

New member
ipanagiot8619 κι εγώ χωρίς βύσμα είμαι. Μάλλον με διάλεξαν λόγω σπουδών (πτυχίο ΑΕΙ πληροφορικής) και λόγω τύχης ίσως. Να δούμε αν θα παραμείνουμε διαβιβάσεις ή αν θα φάμε μετάταξη για κάπου αλλού... Για Κύπρο το σκεφτόμουν κι εγώ (κυρίως για τα 270 € που παίρνεις ) αλλά δεν ξέρω και πολλά...
 

dimisrap

New member
Paidia ki egw Parousiazomai stis 10/11 kalamata. Mias kai rwtate, vusma den eixa, opote mallon me epileksane epeidh eimai teleiofoitos hlektrologos mhxanikos sto polutexneio. Ypothetw oti kai oi perissoteroi ekei pera kapws etsi tha einai.
 

mousatos

New member
Λοιπόν παίδες τα λέμε Καλαμάτα.

Τελειόφοιτος φυσικός είμαι, και γνωρίζοντας πως θα'χει καλή εκπαίδευση
("προβλεπόμενο"), κ' δεν θα ξύνεις και πολύ τα αρχίδια σου (πλήξη sux)
το "σπρωξα" το θέμα για να με πάρουν εκεί.

Οπότε ναι είμαι βύσμα, αλλά όχι βλακόβυσμα...

υγ: τα σήματα morse θεωρούνται μάλλον άχρηστα ; Είχα δει κάπου ειδικότητες,
αλλά δε νομίζω να παίζουν τίποτε ασυρματιστές ή τέτοιες φάσεις...χεχε.
 

kapseros

New member
[quote author="costas22"]λόγω σπουδών (πτυχίο ΑΕΙ πληροφορικής).[/quote]

[quote author="dimisrap"] teleiofoitos hlektrologos mhxanikos sto polutexneio..[/quote]

[quote author="mousatos"]Τελειόφοιτος φυσικός είμαι, και γνωρίζοντας[/quote]

Χέρομαι που ακούω οτι θα υπάρχουν άτομα που θα μπορώ να συνεννοηθώ μιας και εγω ειμαι απόφοιτος πληροφορικάριος

costas22 ποια σχολή τελειώσες αδερφέ?? Εγώ το τμήμας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ (α.κ.α di.uoa.gr)

ntoremi ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.. <!-- sPDT_Armataz_01_07 -->PDT_Armataz_01_07<!-- sPDT_Armataz_01_07 -->
 

costas22

New member
kapseros εγώ τελείωσα την πληροφορική στο Πα.Πει. (Πανεπιστήμιο Πειραιά) τον Σεπτέμβρη και το μόνο που μένει είναι να ορκιστώ. Ώστε είσαι di-ίτης. Ωραίος μεγάλε. Να κι ένας συνάδελφος στο ΚΕΔΒ!!!
 

SouthernOne

New member
Μιας και είμαι Καλαματιανός να σας πω μην έρθει κανενός η ιδέα,έτσι και έρθει με το κτελ, και πάει με τα πόδια...δεν είναι μεγάλη η απόσταση αλλα είναι ο δρόμος που πάει για Σπάρτη είναι στενός με 3, 4 στροφές μέχρι να φτάσεις και ανηφόρα τζάμπα ο κόπος είναι παίρνεις ταξί σε 2 λεπτά θα κατέβεις χαλάλι τα 3 ευρω που θα σας πάρει...
όσο για όσους έρθουν με αυτοκίνητο καλο είναι να πάτε προς το κέντρο και όχι προς την θάλασσα έχει μεγάλες πινακίδες αφού φτάσουν στο κέντρο που σε οδηγούν...αν μπερδευτείτε να θυμάστε ότι το στρατόπεδο είναι στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας Σπαρτης
 

ntoremi

New member
Τώρα σας φαίνονται πολλά τα 500 μέτρα για να πάτε με τα πόδια και θέλετε ταξί ; <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
Όταν θα έχετε απολυθεί όχι από το κτέλ στο στρατόπεδο αλλά από το στρατόπεδο στο φιλοξενία και πίσω θα μπορείτε να κάνετε με τα πόδια και δεν θα σας φαίνετε καθόλου.
Ενημερωτικά να σας πω ότι στην μονάδα που ήμουν, ο λόχος των διαβιβάσεων από τα εστιατόρια και το μέρος που γινόταν η φρουρά απείχε περίπου 500-600 μέτρα. Όποτε υπολογίστε, 500 μέτρα για να πας για πρωινό αν ήθελες (συνήθως δεν ήθελες), 500 να επιστρέψεις για να πάρεις όπλο εξάρτηση ώστε να πας στη φρουρά -κάτι φορές είχα πάει με όπλό εξάρτηση για πρωινό <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> - , 500 μέτρα για να πάς μετά για φρουρά, 500 να επιστρέψεις, 500 να ξαναπάς μετά να ανεβάσεις την σημαία(η φρουρά των ΔΒ είχε και την σημαία για κάποιους μήνες), 500 να επιστρέψεις, 500 να πας για φαγητό το μεσημέρι , 500 να επιστρέψεις, 500 για φρουρά το μεσημέρι, 500 να επιστρέψεις, 500 για να κατεβάσεις την σημαία με την δύση του ηλίου, 500 για να επιστρέψεις, 500 για βραδινό φαγητό, 500 να επιστρέψεις συν το περπάτημα που θα έκανες φορτωμένος με όπλο, κράνος, εξάρτηση, πυρομαχικά, και αλεξίσφαιρο(άδειο) για 3 ή 6 ώρες στην σκοπιά η οποία ήταν κινούμενη πόσα χιλιόμετρα βγαίνουν ; Τα 10+ τα είχες σίγουρα σε ημέρα που είχες υπηρεσία. Και δεν έβαλα μέσα τα έξτρα του στυλ πήγαινε στον όρχο (300 μ απόσταση μόνο για να πας, η οποία ήταν ψωμοτύρι) πάρε το φτυάρι και μάζεψε τις πευκοβελόνες από το διοικητήριο -τουλάχιστον αυτό ήταν κοντά- και ξαναπήγαινε το πάλι στην θέση του.
Και τώρα μου θέλετε ταξί για 500 μέτρα <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->


[quote author="SouthernOne"]Μιας και είμαι Καλαματιανός να σας πω μην έρθει κανενός η ιδέα,έτσι και έρθει με το κτελ, και πάει με τα πόδια...δεν είναι μεγάλη η απόσταση αλλα είναι ο δρόμος που πάει για Σπάρτη είναι στενός με 3, 4 στροφές μέχρι να φτάσεις και ανηφόρα τζάμπα ο κόπος είναι παίρνεις ταξί σε 2 λεπτά θα κατέβεις χαλάλι τα 3 ευρω που θα σας πάρει...
όσο για όσους έρθουν με αυτοκίνητο καλο είναι να πάτε προς το κέντρο και όχι προς την θάλασσα έχει μεγάλες πινακίδες αφού φτάσουν στο κέντρο που σε οδηγούν...αν μπερδευτείτε να θυμάστε ότι το στρατόπεδο είναι στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας Σπαρτης[/quote]
 
Top