• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Δόκιμος ή φαντάρος

shelby

New member
Γεια σας. Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και σκέφτομαι το ενδεχόμενο όταν καταταγώ τον Αύγουστο να πάω για δόκιμος. Η ερώτηση που θα κάνω είναι η εξής: Αν κάποιος θέλει να μείνει μετά στο στρατό μπορεί να μείνει ως έφεδρος;
 

thagkol

New member
[quote author="shelby"]Γεια σας. Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και σκέφτομαι το ενδεχόμενο όταν καταταγώ τον Αύγουστο να πάω για δόκιμος. Η ερώτηση που θα κάνω είναι η εξής: Αν κάποιος θέλει να μείνει μετά στο στρατό μπορεί να μείνει ως έφεδρος;[/quote]
Στο στρατό μπορείς να μείνεις μετά μόνο ως οπλίτης (πχ να κάνεις τα χαρτιά σου για ΕΠΟΠ), έστω και αν ήσουν δόκιμος στη θητεία.
 

shelby

New member
Και αυτοί που ήταν δόκιμοι και αργότερα κατατάχθηκαν με βαθμό πως έγινε;

Αυτό εδώ ισχύει; <!-- l -->viewtopic.php?t=646<!-- l -->
 

tsele

New member
Κάποτε ως δόκιμος είχες τη δυνατότητα να παραμείνεις στο στρατό και να συνεχίσεις από το βαθμό που είχες.
Πλέον εδώ και αρκετά χρόνια αυτό δεν γίνεται.
 

shelby

New member
Μήπως ξέρετε και τι συμβαίνει με τις μεταθέσεις των έφεδρων; Μπορείς να ζητήσεις μετάθεση σε τόπο επιλογή σου ή όχι;
 

dionyshs

New member
πλάκα μας κάνεις ? χωρίς βύσμα σε στέλνουνε όπου θέλουνε..αν ήτανε έτσι θα πηγαίναμε όλοι δόκιμοι..
 

thagkol

New member
Οι άλλοι πάνε Ευελπίδων 4 χρόνια και βγαίνουν Ανθυπολοχαγοί, αλίμονο αν μπορούσε κάποιος να κάνει το ίδιο μόνο με 14 μήνες θητεία ΔΕΑ...
 

daemon

New member
Καλησπέρα κι από εμένα. Πληροφορήθηκα μέσω του army.gr ότι πάω τεθωρακισμένα τον Μάιο. Κανονικά είμαι υπόχρεος μειωμένης θητείας (8 μήνες) ωστόσο σκέφτομαι να πάω για ΔΕΑ. Το ερώτημα είναι αν αξίζει τον κόπο. Είναι 6 μήνες νομίζω παραπάνω για μένα και ένα θέμα που με απασχολεί είναι αν θα μπορώ να ζω αξιοπρεπώς όπου βρίσκομαι με αυτά που θα παίρνω ως έφεδρος ή αν θα πρέπει να τσοντάρουν και γονείς (κάτι που στα 27 μου με ξενερώνει απίστευτα σα σκέψη). Δε με ενδιαφέρει τόσο η εκπαίδευση, πιστεύω μπορώ να ανταπεξέλθω, αλλά το προηγούμενο θέμα είναι πολύ σημαντικό.

Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι το προτιμώ γιατί πιστεύω ότι θα ναι καλύτερα μια και θα μάθω και 5 πράγματα πιο ενδιαφέροντα από το να καθαρίζω τουαλέτες για 8 μήνες και να μαζεύω γόπες. Ισχύει κάτι τέτοιο ή ζω στον κόσμο του Γκούφυ; Γενικά κάθε πληροφορία για τα υπέρ ή τα κατά θα μου ήταν χρήσιμη.

Υ.Γ.: το έβαλα εδώ γιατί πιστεύω κολλάει με τον τίτλο του θέματος.
 

thagkol

New member
Το αν θα σου φτάνουν τα λεφτά είναι σχετικό. Υπάρχουν φαντάροι που χαλάνε 100 ευρώ το μήνα και άλλοι που χαλανε 1000 ευρώ το μήνα. Το θέμα είναι εσύ πώς ζεις. Όσο θα είσαι στην παραμεθόριο, υπολόγισε θα παίρνεις μια 700άρα το μήνα μαζί με τα επιδόματα, και θα πρέπει να νοικιάσεις σπίτι γιατί θα είσαι σα μόνιμος, θα φεύγεις κάθε μέρα το μεσημέρι από το στρατόπεδο και θα έχεις 4-5 υπηρεσίες το μήνα. Σίγουρα πάντως θα έχεις μεγαλύτερη οικονομική άνεση από τους φαντάρους, οι οποίοι δε βγάζουν τίποτα οπότε συντηρούνται ούτως ή άλλως από τους γονείς τους (έχουν και λιγότερα έξοδα, αλλά είπαμε, αυτό είναι σχετικό, ο καθένας χαλάει όσα θέλει).

Γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να πας για ΔΕΑ, γιατί 6 μήνες παραπάνω είναι μεγάλο διάστημα. Θα με θυμηθείς όταν θα δεις τη σειρά σου να απολύεται κι εσύ θα έχεις ένα 6μηνο ακόμα.
Για 2 μόνο περιπτώσεις θα το πρότεινα: Αν έχεις ανάγκη τα χρήματα για να ζήσεις (πολλοί φαντάροι δεν έχουν καμία πηγή εισοδήματος, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό για σένα, αλλά είπες απλά ότι σε ξενερώνει να σε συντηρούν οι γονείς σου, όχι ότι δεν μπορούν), ή αν θέλεις τα μόρια για να κάνεις αργότερα χαρτιά για κάποια σχολή όπου χρησιμεύουν.
Ειδικά στην ηλικία που είσαι (κι εγώ 27 είμαι), το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να τελειώνω με το στρατό όσο πιο γρήγορα γίνεται, ούτε τι θα κάνω εκεί μέσα ούτε πόσα λεφτά θα παίρνω. Έτσι κι αλλιώς χάσιμο χρόνου είναι, δεν είναι ότι θα μάθεις τίποτα τρομερό. Απλά σαν ΔΕΑ δε θα έχεις σκοπιές και αγγαρείες, και η υπηρεσία σου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αρχιφύλακας σε κάποιο φυλάκιο στην παραμεθόριο. Εκεί παρέα με τους φαντάρους θα είσαι και θα κάνετε χαβαλέ, απλά αυτοί θα έχουν να κάνουν και σκοπιά ενώ εσύ θα ξύνεσαι όλη τη μέρα (αλλά θα έχεις και την ευθύνη αν κάτι πάει στραβά).
 

shelby

New member
Tελικά δεν αξίζει για 2 λόγους: α) Δεν σε κρατάνε άμα θέλεις β) 5 μήνες παραπάνω είναι πολύς καιρός. Ένας λόγος που θα άξιζε είναι ότι δεν υπηρετείς ως φαντάρος με τις αγγαρίες και τις σκοπιές.
 

daemon

New member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όχι δεν έχω ανάγκη τα χρήματα για να ζήσω μπορούν να με συντηρήσουν οι δικοί μου απλά αν είμαι ΔΕΑ θα έχω περισσότερα έξοδα όπως είπες άρα μεγαλύτερη επιβάρυνση και για περισσότερο καιρό.

6 μήνες παραπάνω είναι μεγάλη υπόθεση είναι η αλήθεια, σχεδόν διπλάσια θητεία (παρά δύο μήνες). Οπότε θα το ψάξω λίγο ακόμα αλλά αρχίζω και τείνω τελικά προς το να μην πάω για έφεδρος.
 

ArmyHorny

New member
epop kai dea pote apolieste den exete idea....
fantaros file...mi kaneis to lathos...eidiko tora pou meiothike i thiteia..tous dokimous tous gamane pantou kai exoun poli perisoteres euthines poa ta apla fantaria... <!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 --> <!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->
 
Top