• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Διαδικασία για Αεροπορία

Katsanos

New member
Γεια!
Έκοψα την αναβολή τώρα τον Οκτώμβριο και δήλωσα ότι θέλω να πάω Αεροπορία. Μου είπαν ότι γράφεσαι απ'ευθείας στον στρατό ξηράς και ότι θα πρέπει να κάνω εγώ τις απαραίτητες ενέργειες για να πάω Αεροπορία (κάτι μου είπανε και για κάποιο Υπουργείο). Μου είπανε ότι θα μου δώσουν ένα χαρτί (το οποίο έχω ήδη στα χέρια μου) και με αυτό θα πάω στα αρμόδια γραφεία.
Η ερώτηση μου είναι, ποιες είναι οι απαραίτητες ενέργειες για αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

b_a_k

New member
Φίλε μου μακάρι όλα τα πράγματα στη ζωή να ήταν τόσο εύκολα!! Δυστυχώς όσο και να ψάξεις τέτοια υπηρεσία δε θα βρεις!! Το χαρτί που σου έδωσαν είναι πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α; Λογικά αυτό θα είναι.
Αυτό που θες εσύ να κάνεις, όπως και ένα μεγάλο μέρος όσων είναι να παρουσιαστούν σύντομα, ονομάζεται μετάταξη, πας δηλαδή από το ένα σώμα που σε έχουν κατατάξει, σε ένα άλλο. Αυτή θεωρητικά γίνεται για πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. Πρακτικά όμως γίνεται με παρέμβαση τρίτου, κοινώς με βύσμα. Αν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει, του δίνεις αυτό το χαρτί το οποίο περιέχει όλα τα στοιχεία που θα χρειαστεί, του λες ότι θες να μπεις αεροπορία και από εκεί και πέρα περιμένεις να τα κανονίσει αυτός. Αν δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει και να το σπρώξει το πράγμα, λυπάμαι αλλά μην περιμένεις και πολλά. Να σου πω επίσης πως αφού έκοψες την αναβολή σου τώρα τον Οκτώβριο να υπολογίζεις να καταταγείς τον Φεβρουάριο.
 
Γεια σου Κατσανέ,

καλά όταν πέρασες 'περιοδεύων' πριν να πάρεις την αναβολή που σε κατατάξανε? σε ποιο σώμα εννοώ,

γιατί συνήθως εκεί που σε πρωτοκατατάσουν πας και μετά την αναβολή - όχι πάντα βέβαια μερικές φορές σου κάνουνε μετάταξη οι ίδιοι.

και γω έκοψα την αναβολή και συμπλήρωσα μία αίτηση στο στρατολογικό για να μπω μερικές εσσο νωρίτερα, θυμάμαι ότι επέλεγα στην αίτηση σε ποιο σώμα θέλω να υπηρετήσω,γνώσεις κτλ. αλλά απ' το στρατολογικό μου είπανε ότι θα καταταγώ εκεί που με κατατάξανε απ την αρχή.
 
Top