• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Διακοπή αναβολής χωρίς το πιστοποιητικό φοίτησης

Gintonik

New member
Καλησπερα σε ολους,

Τελείωσα το πανεπιστήμιο στο εξωτερικό πριν περίπου μια εβδομάδα και αποφάσισα να πάω στρατό να βγάλω την υποχρέωση απο τη μέση και μετα να πάω για master.

Καίγομαι λοιπόν να καταταγώ έτσι ώστε να προλάβω τη διορία (31/07/2012) για τη στράτευση το Νοέμβρη. Αν δεν προλάβω μέχρι την επόμενή εβδομάδα θα πρέπει να περιμένω μέχρι τον Φεβρουάριο .του 2013...

Πρέπει πάση θυσία να προλάβω για Νοέμβρη έτσι ώστε να είμαι ελεύθερος Αύγουστο 2013 (9 μήνες υποθέτω) και να ξεκινήσω το master το Σεπτέμβρη χωρίς να χάσω (κι άλλη) χρονιά απο τη ζωή μου!

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι εκτός Ελλάδας, οπότε και έχω στείλει μέσω της ελληνικής πρεσβείας μια υπεύθυνη δήλωση για να με εκπροσωπήσει ο πατέρας μου στο τοπικό γραφείο στράτευσης και να διακόψει την αναβολή.

Το πρόβλημά μου ειναι οτι δεν έχω το πτυχίο μου στα χέρια μου και ούτε έχω χρόνο (λόγο τις διορίας 31/7) για να παίρνω βεβαιώσεις απο το πανεπιστήμιο και να τις μεταφράζω στο υπουργείο, ξέρω οτι θα μου πάρει πάνω απο εβδομάδα.

Οι απορίες μου ειναι οι έξεις:

Μπορώ να διακόψω την αναβολή και να πάω τη βεβαίωση σπουδών μετα τη λήξη της προθεσμίας ?
(αν ναι υπάρχουν κυρώσεις ?)

Αν δεν το πάω καθόλου? ! Τι πρόστιμο υπάρχει?


Ευχαριστώ!
 

theod1986

New member
Δε χρειάζεται άγχος. Θα βάλεις τον πατέρα σου να συμπληρώσει και να παραδώσει στο όνομα και για λογαριασμό σου μίαν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνεις ότι ολοκλήρωσες επιτυχώς τις σπουδές σου και ότι σύντομα θα προσκομίσεις σχετική βεβαίωση. Στην υπεύθυνη δήλωση θα αναφέρεις φυσικά με λεπτομέρεια το πανεπιστήμιο, τη σχολή κλπ. Και όλα καλά και άγια. Όταν βρεις χρόνο, προσκομίζεις και τη βεβαίωση.
Αν θες, μπορώ να στη μεταφράσω εγώ ως δικηγόρος και σε τιμή χαμηλότερη από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.
<!-- e --><a href="mailto:theod1986@yahoo.gr">theod1986@yahoo.gr</a><!-- e -->
 

σακης1980

New member
συγνωμη η διοροια για την στρατευση του νοεμβρη δ λυγει στης 31 αυγουστου;
συμφωνα με την παρακατω πινακα απο το http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/katataksi_1.asp


Τα χρονικά διαστήματα που δημιουργούνται λόγοι κατάταξης και οι αντίστοιχες σειρές, φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:



Στρατός Ξηράς / Πολεμικό Ναυτικό

Εκπαιδευτική σειρά (ΕΣΣΟ)




Από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου

Με την Α' σειρά (Ιανουάριος)



Από 1 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Με τη Β' σειρά (Μάρτιος)



Από 1 Ιανουαρίου μέχρι 28 Φεβρουαρίου

Με τη Γ' σειρά (Μάιος)



Από 1 Μαρτίου μέχρι 30 Απριλίου

Με την Δ' σειρά (Ιούλιος)



Από 1 Μαΐου μέχρι 30 Ιουνίου

Με την Ε' σειρά (Σεπτέμβριος)



Από 1 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου

Με την ΣΤ' σειρά (Νοεμβρίου)


εχει αλλαξει κατι και δεν το ξερω;
εχω κανει προγραμμα να εμφανιστω τον αυγουστο
 
Top