• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Άδιασμα για 2ο χρόνο ψυχιατρικής αναβολής, και παρουσίαση!

draculakos

New member
Καλησπέρα παιδιά από το θέμα που έβαλα λογικά θα καταλάβατε πολλά. Τέλος πάντων, παραθέτω :

Περσυ πήρα ένα χρόνο αναβολής για ψυχιατρικούς λόγους, με διάγνωση απο δημόσιο νοσοκομείο, και στην ουσία ξεκίνησα διαδικασία για Γιώτα.
Φέτος μου ήρθε πάλι το χαρτί, πήγα κανονικά σε γιατρό, πήρα διάγνωση, έκανα τα κλασίκα, δηλαδή πήγα φρουραρχείο, πήρα παραπεμπτικό και μετά στρατιωτικό νοσοκομείο..

Μπαίνω στο γιατρό, βλέπει τα χαρτιά, του λέω τι έχω, και μου λεεί "Δηλαδή δεν έχει πολύ καιρό που κάνεις θεραπεία ε;" ή κάτι τέτοιο.. Αυτό το συμπέρασμα το έβγαλε προφανώς επειδή δεν έγραφε η διάγνωση οτι είμαι καιρό σε θεραπεία.. Πρίν προλάβω να απαντήσω, μου λέει "όκ, τότε θα παρουσιαστείς με τις διαγνώσεις που έχεις κτλ, και πάρε την αναβολή απο μέσα"..

Τι μα μού πήγα να πώ εγώ, ήδη είχε ετοιμάσει το χαρτί, και αντε γειά σας..

Την Δευτέρα λοιπόν παρουσιάζομαι και έχω γκαγκανιάσει. Εν το μεταξύ δεν ξέρω τι να κάνω τώρα και ζητάω τα φώτα σας :
1. Δεν έχω τις εξετάσεις που ζητάει το χαρτί κατάταξης, πειράζει;
2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, δεν, δεν, δεν θέλω να υπηρετήσω. Σε αυτή τη περίπτωση τι κάνω, πρέπει να πάρω τα πράγματα που ζητάει το χαρτί κατατάξης μαζί μου (ρούχα κτλ) ή να πάω σαν τουρίστας και να ξεκαθαρίσω οτι ήρθα να πάρω αναβολή και όχι να υπηρετήσω;
3. Απο μέσα πόσο εύκολο είναι να πάρω αναβολή;
4. Πρέπει πρώτα να φτάσω να ορκιστώ για να πάρω αναβολή ή μπορώ από τις πρώτες μέρες;
5. Θα μου κάνουν εξετάσεις κτλ μέσα;
5. Καμία άλλη συμβουλή;

ΥΣ 1. Εν το μεταξύ η πάθηση μου έχει σχέση με το άγχος πάρα πολύ, πώς με έβαλε σε αυτή τη διαδικασία ο άλλος δεν καταλαβαίνω.
ΥΣ 2. Κόψανε αρκετούς, ένα παιδί δίπλα μου που είχε ήδη 2 χρόνια αναβολής και πήγαινε για Γιώτα, τον στειλανε κόρινθο, έναν άλλο και αυτόν τον κόψανε και τον στείλανε κανονικά. Και αυτά τα ξέρω επειδή ήταν δίπλα μου, ποιός ξέρει τί έγινε με τους άλλους
 

ygeionomikarios

New member
Κοιτα απ'τη στιγμή που ο ψυχίατρος έκρινε ότι μπορείς να παρουσιαστείς παίρνει και τις ευθύνες του. Τώρα για να λέμε και την αλήθεια δε θα πάθεις και τίποτα αν παρουσιαστείς. Εντάξει θα ταλαιπωρηθείς λίγο αλλά μην κάνεις λες και ήρθε το τέλος του κόσμου.
Πάνω σε αυτά που ρώτησες:
1) Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια ακτινογραφία θώρακα. Ακόμα και αν δεν την έχεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα φροντίσουν αυτοί να τη βγάλεις αν τελικά υπηρετήσεις.
2) Από την πρώτη στιγμή θα ξεκαθαρίσεις ότι θες αναβολή. Από την πρώτη κιόλας ημέρα. Πάντως μην πας σαν τουρίστας γιατί ποτέ δεν ξέρεις....
3) Από μέσα σίγουρα θα σε παραπέμψουν για αναβολή. Το αν θα πάρεις τελικά την αναβολή είναι θέμα του ψυχιάτρου που θα σε εξετάσει στο 414 και της επιτροπής αναβολών.
4) Όχι δεν χρειάζεται να έχεις ορκιστεί. Από τις πρώτες μέρες θα ξεκαθαριστεί το θέμα σου.
5) Από εξετάσεις ότι κάνουν σε όλους θα κάνουν και σε σένα.
6) Ακόμα και αν τελικά πάρεις αναβολή για άλλο ένα χρόνο να ξέρεις ότι την επόμενη φορά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για να πάρεις οριστική απαλλαγή.
 

arlekinos

New member
6) Ακόμα και αν τελικά πάρεις αναβολή για άλλο ένα χρόνο να ξέρεις ότι την επόμενη φορά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για να πάρεις οριστική απαλλαγή.
Ασε τους εκφοβισμους doc. Αν πας στο στρατοπεδο αποφασισμενος παιρνεις και αναβολη και απαλλαγη. Τελεια και παυλα. Κανεις μα κανεις δεν μπορει να σε υποχρεωσει να υπηρετησεις παρα τη θεληση σου.
Δρακουλακο, φροντισε να πας στο στρατοπεδο με καποιο συνοδο για να μην σε κρατησουν το βραδυ μεσα ετσι και δεν ξεμπερδεψεις μεσα σε 1 μερα.
 

ygeionomikarios

New member
Τι να εκφοβίσω ρε γιωτά!!!??? Φαντάρος είμαι. Έχω κανένα συμφέρον να εκφοβίσω κάποιον για να πάει να υπηρετήσει; Εγώ σε 3 μήνες δε θα είμαι καν στο στρατό. Απλά λέω την άποψη μου όπως την έχω ζήσει μέσα από την επιτροπή αναβολών μια και στις 2 τελευταίες κατατάξεις με έχουν τοποθετήσει εκεί. Ξεκόλλα λίγο το μυαλό σου.
 

dionyshs

New member
[quote author="ygeionomikarios"]Τι να εκφοβίσω ρε γιωτά!!!??? Φαντάρος είμαι. Έχω κανένα συμφέρον να εκφοβίσω κάποιον για να πάει να υπηρετήσει; Εγώ σε 3 μήνες δε θα είμαι καν στο στρατό. Απλά λέω την άποψη μου όπως την έχω ζήσει μέσα από την επιτροπή αναβολών μια και στις 2 τελευταίες κατατάξεις με έχουν τοποθετήσει εκεί. Ξεκόλλα λίγο το μυαλό σου.[/quote]

ναι αλλά θα ανήκεις για άλλους 6 μήνες στον στρατό.. <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
 

ygeionomikarios

New member
[quote author="dionyshs"][quote author="ygeionomikarios"]Τι να εκφοβίσω ρε γιωτά!!!??? Φαντάρος είμαι. Έχω κανένα συμφέρον να εκφοβίσω κάποιον για να πάει να υπηρετήσει; Εγώ σε 3 μήνες δε θα είμαι καν στο στρατό. Απλά λέω την άποψη μου όπως την έχω ζήσει μέσα από την επιτροπή αναβολών μια και στις 2 τελευταίες κατατάξεις με έχουν τοποθετήσει εκεί. Ξεκόλλα λίγο το μυαλό σου.[/quote]

ναι αλλά θα ανήκεις για άλλους 6 μήνες στον στρατό.. <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->[/quote]

Ti narkwtika pairneis?!!! Se 2misi mhnes h seira mou apolyetai. Apo pou symperaineis oti 8a anhkw allous 6 mhnes sto strato????
 

George84

New member
Εννοεί ότι για 6 μήνες αφού απολυθείς υπάγεσαι θεωρητικά στο στρατό. Πρακτικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο
Πλάκα κάνει, έχει βάλει και χαμογελάκι...
Κόφτε το.
 

airman

New member
Η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους δέν θα πρέπει να θεωρείται ποτέ δεδομένη. Όλο το παιχνίδι βασικά, παίζεται στο κατα πόσο εσυ, θα ψαρώσεις το ιατρο, οτι το πρόβλημα σου είναι τόσο σοβαρό που μπορεί πραγματικά να δημιουργήσεις πρόβλημα στον εαυτό σου ή σε τρίτο. Γιατι μετά αν έσυ κάνεις καμια κίνηση τρέλας ο γιατρός που σου έδωσε το οκ θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Είναι όπως έιναι παντου στο δημόσιο. Αν ο άλλος θέλει να έχει ήσυχο το κεφαλάκι του, και αναβολη θα σου δωσει και απαλλαγη και τούμπες θα κάνει. Αν πέσεις σε κανα ατρόμητο στρατόκαβλο που δέν ψαρώνει, τότε ξέχνατα όλα.
 
[quote author="George84"]Εννοεί ότι για 6 μήνες αφού απολυθείς υπάγεσαι θεωρητικά στο στρατό. Πρακτικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο
Πλάκα κάνει, έχει βάλει και χαμογελάκι...
Κόφτε το.[/quote]

Ούτε θεωρητικά ούτε πρακτικά. Αυτό αποτελούσε μια καραμέλα των στρατιωτικών για να μην τους δέρνουν όσοι απολύονται. <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: --> <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 

assistant

New member
[quote author="airman_style"]Ούτε θεωρητικά ούτε πρακτικά. Αυτό αποτελούσε μια καραμέλα των στρατιωτικών για να μην τους δέρνουν όσοι απολύονται. <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: --> <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->[/quote]Έτσι είναι όντως.
Τελικά με το φίλο τί έγινε; Πήρε την αναβολή;
 
Top