• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Διευκρινησεις για μειωμενη θητεια

bill25

New member
Καλημερα σε ολους.Παρουσιαζομαι ΚΕΤΘ Αυλωνα την πεμπτη και εχω καποιες αποροιες σχετικα με τη μειωμενη θητεια.Ο πατερας μου ειναι πανω απο 70 χρονων και τυφλος(αναπηρικη συνταξη).Η μητερα μου ειναι συνταξιουχος του ΟΓΑ. Η κατασταση μου εμπιπτει στο εξαμηνο για 2 γονεις ανικανους για καθε εργασια, η θα κανω οχταμηνο λογω του πατερα μου που ειναι πανω απο 70; Αν ισχυει το δευτερο, γνωριζει κανεις ποια τα δικαιολογητικα και ποτε πρεπει να τα παρουσιασω;
Επισης,διαβασα καπου το εξης: "οπλίτες που έχουν γονέα με κινητική αναπηρία άνω του 67% ή είναι τυφλός, τοποθετούνται μετά τη βασική εκπαίδευση στον τόπο κατοικίας των γονέων τους ή πλησίον αυτής." Ισχυει αυτο; Σημενει πως δεν θα κανω την τετραμηνη παραμεθωριο; Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
 

Slackware

New member
Τετραμηνη παραμεθωριο ετσι και αλλιως δεν κανεις αφου η 8μηνοι δεν κανουνε 4 μηνες παραμεθωριο αλλα μετατιθενται απο εκει στους 4 μηνες σαν φανταροι (δηλαδη απο 3 εως και 1 μηνα ανάλογα με την ειδικοτητα).
Λογικά εμπιπτεις στην περιπτωση της αμεσης μετάθεσης διπλα στο σπιτι σου λόγω αναπηριας γονέα.
Επισης καλό θα ήταν να πας στο στρατολογικο σου γραφειο για να δεις για το 6μηνο (δεν γνωριζω αν με συνταξη κάποιος θεωρειται ανικος για εργασια).
Οπως και να χει να πας με ολα σου τα χαρτια και να ξερεις ότι ο πατερας σου θα περασει απο επιτροπη για την αναπηρια (αν και αρκει το ηλικιακο για το 8μηνο σου)
 

thagkol

New member
Αν κάνεις 6μηνο, δικαιούσαι έτσι κι αλλιώς μετάθεση δίπλα στο σπίτι σου. Αν πάλι κάνεις 8μηνο, τότε δικαιούσαι τη μετάθεση στο σπίτι σου επειδή ο πατέρας σου είναι τυφλός, αλλά θα πρέπει να κάνεις τη σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά όταν θα πας στην Αυλώνα. Τώρα σχετικά με το αν κάνεις 6μηνο ή 8μηνο, δεν μπορώ να σε διαφωτίσω, το καλύτερο είναι να πάρεις ένα τηλέφωνο στη στρατολογία. Η λογική μου πάντως μου λέει ότι ο συνταξιούχος δεν ανήκει στην κατηγορία του "ανίκανου για κάθε εργασία", διαφορετικά δε θα υπήρχε το κριτήριο των 70 ετών (όλοι πάνω από 70 είναι έτσι κι αλλιώς συνταξιούχοι άρα σύμφωνα με τη λογική που υιοθέτεις ανίκανοι για κάθε εργασία)
 

bill25

New member
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Την στρατολογια την παιρνω τηλεφωνο 2 μερες τωρα αλλα δεν το σηκωνει κανεις, για αυτο απευθυνθηκα σε αυτο το forum. Μαλλον δε το γλυτωνω το να παω εκει. Απο ο,τι καταλαβα λοιπον, αφου τελειωσω απο Αυλωνα θα παρω μεταθεση καπου κοντα στην Αθηνα (απο εκει ειμαι) και δε θα παω καπου παραμεθωριο και απο εκει θα απολυθω κιολας.Τωρα το που θα παω φανταζομαι ειναι τυχαιο, η μηπως ειναι συγκεκριμενα τα μερη που πας απο Αυλωνα; Συγγνωμη για τις χαζες ερωτησεις αλλα ειμαι τελειως απληροφορητος για το τι παιζει.
 

thagkol

New member
Το πιο πιθανό είναι να μείνεις Αυλώνα μέχρι να απολυθείς, εκτός αν βάλεις κάποιο βύσμα και πας ΓΕΣ ή κάτι άλλο σχετικό.
 
Top