• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Ή ΟΧΙ;

VismaTARA

New member
Καλησπέρα σε όλους, στις 11/05 παρουσιάζομαι στην Τρίπολη. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής είναι καλύτερα να γίνεις έφεδρος αξιωματικός ή καλύτερα να μην το προτιμήσει κάποιος.
Ρωτάω γιατί ένας γνωστός μου πήγε πριν χρόνια στρατό και έγινε έφεδρος αξιωματικός και μου το προτείνει τώρα ανεπιφύλακτα. Επειδή όμως άλλοι μου λένε να μην γίνω και να μην μπλέξω γιαυτό τον λόγο ρωτάω.
Επίσης, θα ήθελα εάν ξέρει κάποιος να μου πει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και γενικότερα περισσότερα πράγματα για τον Έφεδρο Αξιωματικό. Πολλά έχω ακούσει και δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι όχι.
Ξέρω ότι εάν γίνεις Έφεδρος Αξιωματικός θα μείνεις στον στρατό όχι 9 μήνες που είναι η θητεία αλλά περισσότερο, δεν ξέρω όμως πόσο;
Έχω ακούσει ότι έχεις το δικαίωμα να μένεις σε σπίτι που θα νοικιάζεις και όχι στο στρατόπεδο.
Επίσης, ότι η εκπαίδευση που κάνεις για να γίνεις έφεδρος αξιωματικός είναι λίγο δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο γιατί μετά είσαι καλύτερα από τους άλλους φαντάρους.
Εγώ έχω πτυχίο Πανεπιστημίου και τελειώνω το μεταπτυχιακό μου και έχω μάθει ότι θέλω δεν θέλω θα πρέπει να μετέχω στις διαδικασίες για την επιλογή των έφεδρων αξιωματικών.
Γνωρίζει κανείς να μου πεις ποιες είναι οι εξετάσεις που περνάει κανείς για να γίνει έφεδρος αξιωματικός; Ψυχολογικά τεστ, πνευματικά τεστ, αθλήματα και σωματικές εξετάσεις ισχύουν ή είναι ράδιο αρβύλα και εάν ισχύουν γνωρίζει κανείς να μου πει ακριβώς τις εξετάσεις αυτές.

Ευχαριστώ πολύ.
 

anakinskywalker

New member
Η θητεία του εφέδρου αξιωματικού είναι 14 μήνες. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης επιλογής καλύτερα θα τα μάθεις από άτομα που έχουν υπηρετήσει ως έφεδροι αξιωματικοί.
 

daemon

New member
Φίλε κι εγώ το είχα το δίλημμα αλλά τελικά 14 μήνες είναι πολλοί.
 

VismaTARA

New member
Σωστά 14 μήνες είναι αρκετοί αλλά σκέψου ότι θα έχεις εκπαίδευση 4 μήνες και μετά θα πηγαίνεις στο στρατόπεδο το πρωί και κατά τις 2-3 θα φεύγεις για να πας στο σπίτι σου. Δεν λέω μπορεί να κάτσει και να χρειαστεί να μείνεις και έως τις 6-7 πολύ πιθανό. Αλλά και μόνο που θα πηγαίνεις σπίτι σου και θα έχεις τον δικό σου χώρο και τις ανέσεις του σπίτι, μου ακούγεται πολύ καλό!!!
 

George84

New member
Όσοι έχουν ένδειξη ΥΕΑ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός) στο σημείωμα κατάταξης πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία. Κατ' αρχήν θα σε ρωτήσουν στη στρατολογία αν επιθυμείς να γίνεις ΔΕΑ. Την δεύτερη ή τρίτη μέρα θα σας πάνε σε γήπεδο για ασκήσεις ΥΕΑ (100μ, 1000μ, άλμα σε μήκος, άλμα εις ύψος, ρίψη σφαίρας). Δεν ξέρω ακριβώς τις επιδόσεις που πρέπει να έχει κάποιος για να περάσει αλλά σίγουρα είναι τόσο εύκολα που πρέπει να είναι πολύ γιωτάς κάποιος που θέλει να περάσει και να κοπεί. Κάποιος που δεν θέλει να πάει ΔΕΑ, κόβεται επίτηδες με θέατρο σε κάποιο από τα αθλήματα και τελειώνει. Όσοι περάσουν τα αθλήματα απ' όσο ξέρω δίνουν ένα νοητικό κι ένα ψυχολογικό τεστ (επίσης πρέπει να είναι στόκος κάποιος για να κοπεί).

Καλό είναι να μάθεις πληροφορίες από όπου μπορείς, αλλά μην επηρεαστείς από κάποιον πχ που σου λέει ότι πέρασε καλά γιατί εσύ μπορεί να το δεις διαφορετικά. Υπάρχουν διάφορα που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου, και να αποφασίσεις με βάση τι σε ενδιαφέρει περισσότερο:

1. Χρόνος υπηρεσίας
Σημαντικός λόγος για να μην πάει κάποιος ΔΕΑ. 9 μήνες δεν θα καταλάβεις για πότε θα περάσουν. 14 μήνες ίσως είναι πολλοί, ίσως χάσεις επαφή με τους καθηγητές σου, ίσως χαθούν ευκαιρίες για κάποια δουλειά.

2. Εκπαίδευση
Στην ΣΕΑΠ η εκπαίδευση είναι πολύ πιο δύσκολη από όλα τα κέντρα (εξαιρούνται Ειδικές δυνάμεις). Θα ακούς φωνές συνεχώς, όχι μόνο από μόνιμους, αλλά και από Βητάδες της προηγούμενης σειράς. Έχει πολύ τρέξιμο, αρκετά καψώνια και είναι γενικά λίγο παλούκι. Για κάποιον μάχιμο που γουστάρει τέτοιες καταστάσεις είναι ιδανικό. Από άποψη πραγματικής στρατιωτικής εκπαίδευσης δεν γνωρίζω αν γίνεται κάτι ουσιαστικό (αν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο).

3. Μισθός
Απλοί στρατιώτες παίρνουν μισθό 8.80€ ενώ οι ΔΕΑ γύρω στα 500. Δεδομένου ότι θα μένεις σε δικό σου σπίτι (με ότι έξοδα συνεπάγεται αυτό) δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει οικονομικά.

4. Εξουσία
Μούφα υπόθεση. Υποτίθεται ότι ο Δόκιμος είναι ανώτερος κι από ανθυπασπιστή. Πρακτικά εξουσία θα έχεις μόνο στους φαντάρους και στους ΕΠΟΠ. Άντε να διατάξεις και κανέναν Επιλοχία, αλλά μόνο εφόσον έχεις πάρει διαταγές από ανώτερο και πρέπει να μεταφέρεις εντολές.

5. Υπηρεσίες
Γλιτώνεις από σκοπιές, περίπολα, θαλαμοφύλακας, μαγειρεία. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλο συν. Οι υπηρεσίες που θα κάνεις θα είναι συνήθως Έφοδος κι ανάλογα με τη μονάδα μπορεί να κάνεις ΑΥΔΜ (Αξιωματικός Υπηρεσίας Διανυκτερεύσεως Μονάδας) ή ΒΑΥΔΜ (Βοηθός ΑΥΔΜ), αξιωματικός πύλης κλπ. Οι υπηρεσίες είναι σημαντικά μειωμένες, που σημαίνει ότι οι εμπλοκές της μονάδας δεν σε πιάνουν. Συνήθως οι δόκιμοι αν δεν κάνω λάθος κάνουν 6-8 υπηρεσίες το μήνα. Όταν έχεις υπηρεσία μένεις στο στρατόπεδο, όταν δεν έχεις υπηρεσία φεύγεις με τα στελέχη (κατά τις 3) εκτός αν σε χώσουν καμιά αγγαρεία. Οι υπηρεσίες γενικά είναι μεγάλο παλούκι για τους φαντάρους λόγο καιρικών συνθηκών (πολύ ζέστη/κρύο), λόγω απαλεψιάς (εμπλοκή), λόγω χωσίματος (6 ώρες υπηρεσία+2ώρες αγγαρεία+5 ώρες πόστο+αναφορές).

6. Ευθύνες
Μεγάλο μειονέκτημα. Ένας απλός φαντάρος κάνει την υπηρεσία του, την αγγαρεία του, το χαβαλέ του και έχει το κεφάλι του ήσυχο. Στον δόκιμο μπορεί και να χρεώσουν αποθήκες, οπλισμό, οχήματα κλπ. Κι ακόμα χειρότερα, αν τον βάλουν υπηρεσία ΑΥΔΜ είναι υπεύθυνος για ένα μάτσο απάλευτους που δεν μπορείς να φανταστείς τι μαλακίες μπορούν να κάνουν. Δε σου λέω να πέσεις σε κανέναν που να θέλει να αυτοκτονήσει. Να σου πω μόνο εγώ τι έχω δει να γίνεται σε λόχο; Τραυματισμός με όπλο, καυγάς μεθυσμένων, επιληπτική κρίση σε τουαλέτα, μαντραπήδα απ' το στρατόπεδο, θάνατος από ηλεκτροπληξία, τραυματισμός στα χιόνια, φωτιά σε όπλο λουσμένο με πετρέλαιο(!). Σκέψου να είσαι ΑΥΔΜ - υπεύθυνος λόχου και να συμβεί κάτι απ' αυτά ή οτιδήποτε άλλο. Να μην αναλύσω τα κλασσικά που γίνονται καθημερινά και μπορεί να μπλέξεις (διπλουπογραφές στα περίπολα, θαλαμοφύλακας να κοιμάται, λάθος στο μέτρημα των όπλων, χαμένες σφαίρες κλπ).

7. Φυλάκια
Μια βδομάδα κάθε μήνα συνήθως τους δόκιμους τους στέλνουν σε φυλάκια με καθήκοντα αρχιλοχία. Ανάλογα με το φυλάκιο μπορεί να είναι από απίστευτη λούφα μέχρι μεγάλη βαρεμάρα. Εννοείται όταν είσαι στο φυλάκιο δεν έχεις εξόδους και έχεις κάθε μέρα υπηρεσία. Σε φυλάκια πηγαίνουν και οι φαντάροι, αλλά συνήθως περνάνε καλά γιατί κάνουν μόνο την υπηρεσία τους, λίγες αγγαρείες και πολύ ξύσιμο

8. Σχέσεις με άλλους αξιωματικούς/υπαξιωματικούς
Κανείς δεν σέβεται το δόκιμο, ακόμα και οι υπαξιωματικοί. Δεν πρόκειται να κάνεις φιλίες με μόνιμους. Γι' αυτούς είσαι ο έφεδρος φανταράκος που του δώσαν εξουσία με δυο μήνες εκπαίδευση. Σε πολλές μονάδες ο Δόκιμος είναι το παιδί για όλες τις δουλειές. Άκρη δεν πρόκειται να βρεις. Ακόμα και λοχίας μπορεί να σε χώσει αν τα 'χει κάνει τσουρέκια με κανα λοχαγό. Θα μου πεις και οι φαντάροι στην ίδια μοίρα είναι, ακούνε φωνές κι από τους ΕΠΟΠ. Οι δόκιμοι όμως είναι όλη μέρα στα πόδια των αξιωματικών. Οι φαντάροι τις απάλευτες στιγμές τις περνάνε με χαβαλέ. Ο δόκιμος δεν έχει κανέναν.

9. Σχέχεις με άλλους φαντάρους
Εξαρτάται από τον Δόκιμο συνήθως. Δύσκολα οι φαντάροι θα κάνουν φιλίες με δόκιμο. Μία να το παίξει ανώτερος ο δόκιμος, το χει χάσει το παιχνίδι. Και είναι δύσκολο όταν παίρνεις συγκεκριμένες εντολές από αξιωματικούς να το παίζεις καλός στους φαντάρους. Προσωπικά έχω γνωρίσει καμιά 10ριά δόκιμους στη θητεία μου. Μόνο με έναν είχαμε καλές σχέσεις, βγαίναμε για καφέ κλπ. Ο στρατός γενικά παλεύεται μόνο αν έχεις καλή παρέα. Ένας δόκιμος νομίζω χάνει πολλά, οι φιλίες που κάνεις στο στρατό είναι πολλές και συνήθως κρατάνε.

10. Συνθήκες διαβίωσης
Ο δόκιμος μένει σε δικό του σπίτι, οπότε είναι κυριλέ από άποψη καθαριότητας, ύπνου, ελεύθερου χρόνου, προσωπικού χώρου κλπ. Οι φαντάροι μπορεί να συναντήσουν από μέτριες μέχρι πολύ άθλιες συνθήκες.

11. Τι αφήνεις πίσω σου
Το χω ξαναπεί. Το να φύγει κάποιος από τεθωρακισμένα, πεζικό ή πυροβολικό για να γίνει δόκιμος αξίζει. Να φύγει όμως κάποιος από υγειονομικό ή από άλλο χαλαρό σώμα πχ διαβιβάσεις για να γίνει δόκιμος είναι πατάτα.


Αυτά μου 'ρχονται στο μυαλό. Προσπάθησα να είμαι αντικειμενικός αν και μάλλον δεν τα κατάφερα. Γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να πάει κάποιος δόκιμος. Η απόφαση δική σου.
Καλή θητεία
 

geoim

New member
O george τα είπε αναλυτικότατα.
Απαντώντας στο αρχικό ερώτημα, θα πω απλά: ΟΧΙ.

Θετικά:

-Μετά τους 3-4 μήνες, είσαι σαν δημόσιος υπάλληλος (από θέμα ωραρίου) εκτός από τις μέρες που θα έχεις υπηρεσία οπότε και θα μένεις στο στρατόπεδο.
-Γενικά, δεν έχει καμία σχέση η "ποιότητα" του δόκιμου με αυτή του στρατιώτη. Ο δόκιμος θεωρείται αξιωματικός, ο στρατιώτης ιεραρχικά είναι ο κατώτερος. Στην πράξη, αυτό είναι οφθαλμοφανές στις συμπεριφορές που δείχνουν οι υπόλοιποι απέναντι τους. Κανείς δε θα την "πει" σε δόκιμο χωρίς ουσιαστικό λόγο...

Αρνητικά:

- 5 μήνες επιπλέον!
- Ευθύνες - Προβλεπόμενος. Δε μπορείς να είσαι "χύμα".
- Αν κάνεις χοντρή μαλ**ία και φας φυλακή, είναι υπηρετήσιμη από την πρώτη μέρα! Για τον στρατιώτη υπηρετίσημες είναι όταν ξεπεράσει τις 20 μέρες φυλακή.
-Τους 3-4 πρώτους μήνες είσαι μέσα και μάλιστα περνάς πολύ χειρότερα από απλό στρατιώτη σε αυτό το διάστημα. Η σχολή δοκίμων είναι πίκρα! Όταν βγεις από τη σχολή σου απομένουν 10 μήνες, ενώ σαν στρατιώτης θα έχεις μόλις 5 μήνες υπόλοιπο που ναι μεν θα είσαι μέσα όμως άλλο 150 και σήμερα κι άλλο 300 και σήμερα...
-Τέλος, εφόσον είσαι μεταπτυχιακός, όσο κάθεσαι στο στρατό έξω χάνεις επαγγελματικές ευκαιρίες και μήνες προϋπηρεσίας!

Τα λεφτά δε τα υπολογίζω στα θετικά καθώς επαρκούν μόνο για τα πάγια του σπιτιού που θα νοικιάζεις, το νοικοκυριό και κάποιο μέρος του φαγητού σου. Καλή συνέχεια ότι κι αν αποφασίσεις.
 

thagkol

New member
Να προσθέσω απλά στα παραπάνω, ότι αν δε θέλεις να γίνεις έφεδρος, το λες απλά και τελείωσε. Δε χρειάζεται ούτε θέατρο να παίξεις στα αγωνίσματα ούτε τίποτα, γιατί πολύ απλά δε λαμβάνεις μέρος σε αυτά.
 

VismaTARA

New member
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Έχει αρχίσει να ξεδιαλύνεται το όλο θέμα του έφεδρου αξιωματικού για εμένα. Μάλλον θα πω απο την αρχή. Βασικά απο δουλεία δεν έχω θέμα και ο λόγος είναι οτι ήδη δουλεύω και έχω μια πολύ καλή θέση και το καλό είναι οτι με περιμένουν να επιστρέψω όταν απολυθώ απο τον στρατό. Οπότε δεν χάνω επαγγελματικές ευκαιρίες με τους επιπλέον 5 μήνες εαν γίνω έφεδρος.
Να ρωτήσω κάτι εαν ξέρει κάποιο μου απαντάει. Εγώ σκεφτόμουνα να πάω για έφεδρος γιατί δεν έχω τελειώσει με την μεταπτυχιακή εργασία και έλεγα οτι κάθε απόγευμα θα μπορούσα μετά τον στρατό να ασχολούμαι με την εργασία μου ώστε να την τελειώσω. Γνωρίζει κανείς να μου πει εαν κάποιος δικαιούται ως μεταπτυχιακός φοιτητής και έχοντας μόνο την πτυχιακή του εργασία (δεν χρωστάω κάποιο μάθημα) φοιτητικές άδειες.
 

geoim

New member
Φίλε ο καθένας κρίνει από τις ανάγκες του και αποφασίζει τι τον συμφέρει. Εδώ δίνουμε μια γενική εικόνα θετικά-αρνητικά κι εσύ αποφασίζεις. Αν η δουλειά σου είναι εξασφαλισμένη όπως λες και θέλεις να εκμεταλλευθείς τον ελεύθερο χρόνο που θα έχεις σαν δόκιμος για εργασίες, τότε πήγαινε δόκιμος. Εσύ γνωρίζεις τι χρειάζεσαι και πως θα διαχειριστείς το χρόνο σου.

Φοιτητική άδεια μπορείς να πάρεις για την παράδοση-εξέταση της εργασίας. Όχι πολλές μέρες όμως, νομίζω 2 μέρες, όσες δίνουν και για κάθε μάθημα. Είχα πάρει κι εγώ φοιτητική 4 μέρες, 2 μέρες δικαιολογούσα στο χαρτί για παράδοση πτυχιακής και 2 μέρες για υποτιθέμενο μάθημα που ποτέ δεν έδωσα γιατί δεν χρωστούσα! <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 

VismaTARA

New member
Και πως τις δικαιολόγησες τις 2 μέρες αφού δεν έδωσες κανένα μάθημα; Στις δικαιολόγησε ο καθηγητής σου και καλά σαν να είχες δώσει μάθημα που χρώσταγες; Να ρωτήσω κάτι άλλο, εάν πάρεις φοιτητική άδεια όταν επιστρέψεις στο στρατόπεδο θα πρέπει να καταθέσεις τις βεβαιώσεις που έχεις πάρει ότι όντως πήγες να δώσεις μάθημα ή εργασία σωστά;
 

geoim

New member
[quote author="VismaTARA"]Και πως τις δικαιολόγησες τις 2 μέρες αφού δεν έδωσες κανένα μάθημα; Στις δικαιολόγησε ο καθηγητής σου και καλά σαν να είχες δώσει μάθημα που χρώσταγες; Να ρωτήσω κάτι άλλο, εάν πάρεις φοιτητική άδεια όταν επιστρέψεις στο στρατόπεδο θα πρέπει να καταθέσεις τις βεβαιώσεις που έχεις πάρει ότι όντως πήγες να δώσεις μάθημα ή εργασία σωστά;[/quote]

Παίρνεις ένα χαρτί από τη γραμματεία της σχολής στο οποίο σημειώνεις τα μαθήματα που δίνεις και μαζεύεις τις αντίστοιχες υπογραφές από καθηγητές. Εγώ απλά μπήκα σε μια εξέταση τυχαίου μαθήματος και ζήτησα μια υπογραφή για το στρατό. Κανείς δε θα καθίσει εκείνη την ώρα να τσεκάρει αν όντως χρωστάς το μάθημα. Τουλάχιστον έτσι γίνεται συνήθως, αν υπάρχουν σχολές που σε αυτό το θέμα λειτουργούν αλλιώς και γίνεται κάποιος έλεγχος από τη γραμματεία, αυτό δε το γνωρίζω και ούτε έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο
 

VismaTARA

New member
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Σε ότι αφορά την δική μου σχολή επειδή πρόκειται για μεταπτυχιακό όλοι οι καθηγητές με γνωρίζουν και γενικά όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε (σχετικά λίγα άτομα είμαστε σε σχέση με τα προπτυχιακά) αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπω σε μια άσχετη εξέταση μαθήματος χωρίς να γίνει αντιληπτό. Πολύ πιο εύκολο από αυτά που μου λες είναι να βρω 2-3 καθηγητές και να τους ζητήσω να μου δώσουν βεβαιώσεις, δεν ξέρω φυσικά κατά πόσο θα μου πουν ναι σε αυτό.
Αυτό που δεν θέλω είναι να χάσω την προθεσμία υποβολής της μεταπτυχιακής μου εργασίας και πολύ φοβάμαι ότι με τον στρατό ή θα φτάσω οριακά στην τελευταία ημερομηνία που έχει οριστεί ή θα την χάσω!!!
 

Psminitis

New member
Re megale VismaTARA esy tha mas trellaneis? Apo ti mia rotas shetika me dianyktereusi ktl. kai apo tin alli milas gia dokimos. Ektos ton 1 mina vasiki pou tha sai san upopsifios gia DEA o arhiroufianos ton ypaksiomatikon mes to kentro prepei na fas kai 5 mines ekpaideusi sti SEAP ( gnosti kai Simera erhesai avrio pethaineis) kai meta monada ekstrateias 5 mines kai meta kontini metathesi. Entaksei de tha kaneis polles ipiresies alla tha heis upo tin euthini sou kai fantarous. Eisai sigouros? Pigaine aplos fantarakos 9 mines na ksemperdeveis, afou opos les kaneis master ti to thes to dokimiliki?
 

ramza

New member
Φιλε, θα σου ελεγα να μην γινεις εφεδρος αξιωματικος, απλα δεν αξιζει. Μολις μιλησα με εναν φιλο μου και μου ειπε πως τους χαμηλωσαν τον μισθο απο 500 ευρω σε 300 κατι ευρω (λογω κρισης και καλα). Οι απλοι φανταροι παιρνουν πια 6 ευρωλακια, απ'αυτους βρηκαν να κοψουν τις δαπανες, σα δεν ντρεπονται...
Το μονο καλο ειναι οτι θα γυρνας σπιτι σου αλλα ειναι το μονο πλεονεκτημα το οποιο μπορω να σκεφτω. Ασε που μπορει να σε ξανακαλεσουν για επανεκπαιδευση... Θες να ξανατρεχεις στα στρατα στα 30 σου και στα 40 σου?
 

Axilleas

New member
[quote author="VismaTARA"] Οπότε δεν χάνω επαγγελματικές ευκαιρίες με τους επιπλέον 5 μήνες εαν γίνω έφεδρος.
[/quote]

Ξανασκέψου το, γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει...βλέπεις τι γίνεται καθημερινά με νομισματικά ταμεία, περικοπές κτλ, θα ξεχάσουμε και πράγματα που θεωρούσαμε σίγουρα..Εάν όπως λες σε περιμένουν για δουλειά, μην το καθυστερείς, 5 μήνες παραπάνω δεν είναι και λίγοι...
Επίσης εάν θες να πας για δόκιμος απλά και μόνο να έχεις απογεύματα ελεύθερα για να δουλεύεις την εργασία σου, αυτό θα μπορείς να το κάνει μετά από 4 μήνες αφού παρουσιαστείς. Δηλαδή εάν μπεις Μάιο, μετά τα μέσα Σεπτέμβρη θα έχεις χρόνο για την εργασία. Μήπως λοιπόν θα ήταν προτιμότερο, εάν σε πιέζει και ο χρόνος, να ζητήσεις μια τρίμηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους, όπου στο διάστημα αυτό θα τρέξεις την εργασία σου?
 

lefty012

New member
[quote author="George84"]11. Τι αφήνεις πίσω σου
Το χω ξαναπεί. Το να φύγει κάποιος από τεθωρακισμένα, πεζικό ή πυροβολικό για να γίνει δόκιμος αξίζει. Να φύγει όμως κάποιος από υγειονομικό ή από άλλο χαλαρό σώμα πχ διαβιβάσεις για να γίνει δόκιμος είναι πατάτα.[/quote]
Αν είσαι Δόκιμος σε χαλαρό σώμα περνάς καλύτερα, ενώ σε πεζικό και τεθωρακισμένα που πάνε οι περισσότεροι φαντάροι έχεις να αντιμετωπίσεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Δεν είναι τυχαίο ότι για να γίνεις ΔΕΑ Υλικού Πολέμου, Πυροβολικού κ.ά. πρέπει να έχεις βύσμα. Άσε που γλιτώνεις και την εκπαίδευση στη ΣΕΑΠ.
 

shelby

New member
Mε τίποτα δεν αξίζει σου το λέω εγώ που πάω με πτυχίο στο χέρι φαντάρος. 5 μήνες παραπάνω είναι χαμένος καιρός έτσι όπως είναι τα πράγματα. Άσε που μπορεί να βρουν άλλον στη δουλειά που κάνεις όπως έκαναν σε έναν φίλο μου
 

VismaTARA

New member
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής γνωρίζει κανείς σίγουρα πόσοι μήνες είναι η εκπαίδευση του εφεδρου αξιωματικού; Έχω ακούσει από κάποιους ότι είναι 4 μήνες και από άλλους ότι είναι 2 λόγω του ότι έχει μειωθεί η θητεία.
Επίσης, γνωρίζει κανείς τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση των δόκιμων και το πεζικό σε ποιό στρατόπεδο πάει για εκπαίδευση των δοκίμων.
 

VismaTARA

New member
Σε ευχαριστώ πολύ!!! Έμαθα ότι η εκπαίδευση δεν είναι 2 μήνες αλλά 4! Τους 2 πρώτους είσαι αλφάς και τους 2 επόμενους βητάς οπότε είναι και πιο χαλαρά! Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς περιλαμβάνει η εκπαίδευση και εάν είναι καλά στην Κρήτη?
 
Top