• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Εισαγωγή σε στρατιωτικό νοσοκομείο μέσω Φρουραρχείου?

xela

New member
Καλησπέρα.

Είναι δυνατόν να εισαχθεί κάποιος στρατεύσιμος σε στρατιωτικό νοσοκομείο χωρίς να παρουσιαστεί στο στρατόπεδο αλλά μέσω Φρουραρχείου? Νομίζω ότι ως πολίτης δεν μπορείς να εισαχθείς σε στρατιωτικό νοσοκομείο...

Για να γίνει η τελική κρίση της Σωματικής μου Ικανότητας μου είπαν ότι πρέπει να εισαχθώ σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να κάνω κάτι εξετάσεις κτλ.

Αντί να παρουσιαστώ και να κάνω την όλη διαδικασία μέσω στρατοπέδου μπορώ να πάω στο φρουραρχείο (με τα κατάλληλα δικαιολογιτικά της ασθένειας) και να με στείλουν στον νοσοκομείο για εισαγωγή αν απαιτείται μέτα από την εξέταση του γιατρού? Θα επιτρέπεται στον γιατρό να μου κάνει εισαγωγή για εξετάσεις ή πρέπει απαραίτητα να πάω εκεί μέσω στρατοπέδου?

Ελπίζω να έβαλα αυτό το post στο κατάλληλο γκρουπ (Στρατολογικά).

Ευχαριστώ!
 

dionyshs

New member
Αν κατάλαβα καλά σου έχει έρθει το χαρτί να παρουσιαστείς και θέλεις να γλυτώσεις την ταλαιπωρία του στρατοπέδου και να πάρεις αναβολή μέσω φρουραρχείου ?
 

xela

New member
Μόνη ερώτηση είναι εφόσον μετά την εξέταση του στρατιωτικού γιατρού και την παράδοση της απόφασης στο φρουραρχείο, θα sε καλέσουνε σε 15-20 μέρες να περάσεις από επιτροπή απαλλαγών... αυτό σημαίνει ότι αν κριθώ Ι4, η Εσσο μου θα είναι ήδη μέσα στο στρατόπεδο 20 μέρες.

Θα με πάνε στην επόμενη ΕΣΣΟ ή θα μπώ στην εσσο με 20 μέρες καθυστέρηση?

Γιατί καλύτερα θα ήταν, αν σε βγάλουν Ι4 να μην χάσεις άλλους 4 μήνες περιμένοντας την επομενη ΕΣΣΟ...

Thanks
 

ygeionomikarios

New member
Φίλε μου την ίδια μέρα που θα πας στο Φρουραρχείο, την ίδια μέρα θα σου δώσουν παραπεμπτικό για στρατιωτικό νοσοκομείο και την ίδια μέρα θα κριθεί το Ι σου (η απαλλαγή στην περίπτωση σου). Η επιτροπή απαλλαγών μετά από 20 μέρες απλά θα επικυρώσει την απόφαση. Με βάση τη δική μου εμπειρία σαν οπλίτης γιατρός η επιτροπή απαλλαγών έχει διαδικαστικό-γραφειοκρατικό χαρακτήρα, δηλαδή επικυρώνει αυτό που έχει εισηγηθεί ο στρατιωτικός γιατρός που σε εξέτασε στο νοσοκομείο. Φυσικά δεν γίνεται να τα γνωρίζω όλα. Είναι πιθανό να μου διαφεύγει κάτι. Πάντως στο απίθανο κατ'εμέ σενάριο που θα σου δώσει απαλλαγή ο γιατρός αλλά η επιτροπή απαλλαγών θα σε κρίνει Ι4, είναι προφανές ότι θα υπηρετήσεις με την επόμενη ΕΣΣΟ.
 

hralman

New member
Παιδιά καλησπέρα,

Ξεθάβω παλιό topic αλλά έχει άμεση σχέση με την απορία μου, για την οποία άνοιξα καινούριο θέμα αλλά αργότερα ανακάλυψα ότι έχει συζητηθεί κι εδώ, ζητώ συγγνώμη γι'αυτό.

Πέρσι υπηρέτησα περίπου ένα μήνα και μετά βγήκα με ετήσια αναβολή για λόγους υγείας. Φέτος μου ήρθε το χαρτί (συγκεκριμένα σήμερα παρουσιαζόμουν κανονικά) αλλά λόγω προβλημάτων υγείας πέρασα από φρουραρχείο --> 401 --> φρουραρχείο. Αύριο θα πάω στο Ρουφ για να καταθέσω τα χαρτιά. Έχω όμως την εξής απορία. Ενώ ο γιατρός του 401 έγραψε στη γνωμάτευσή του ότι δεν δύναμαι να μεταβώ σε κέντρο εκπαίδευσης τουλάχιστον για 4 μήνες από σήμερα λόγω του προβλήματός μου, μου είπε πως αυτό δεν αποτελεί αναβολή στράτευσης, απλά μετατόπιση της ημερομηνίας κατάταξης κατά κάποιο τρόπο. Με αποτέλεσμα να παραμείνω χρεωμένος μόνο με την πρώτη ετήσια αναβολή που είχα πάρει μέσα από το στρατόπεδο. Ισχύει κάτι τέτοιο? Ξέρει κανείς κάτι? Με μπέρδεψε πολύ ο τύπος, εγώ ξέρω ότι όταν υπάρχει αδυναμία μετάβασης στο κέντρο χορηγείται τουλάχιστον 6μηνη κανονική αναβολή. Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος?
 
Top