• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΕΛΔΥΚ

savvas_mz2

New member
Καλησπερα ειμαι ενας απο αυτους που δεν ηθελαν να πανε κυπρο αλλα τελικα με επελεξαν.
Δεν στεναχωρεθηκα αντιθετα σκεφτηκα τα θετικα και χαρηκα αφου κι ενας ξαδερφος μου που υπηρετει τωρα περναει μια χαρα. Εχω ειδικοτητα διαβιβαστης οδηγος αυτοκινητου και παω στο στρατοπεδο 196ΑΚΜΒΠ αν ξερει κανεις ας μου πει που ειναι αυτο το στρατοπεδο.Επισης ειμαι στην ΕΛΔΥΚ 31!!!!!!!
 
Καλησπέρα,
ι) Θα ήθελα να μάθω,σε ποια στρατόπεδα πάνε οι Πυροβολητές στην Κύπρο?
ιι) Η ΕΛΔΥΚ 3/1, έχει διαφορές απο την ΕΛΔΥΚ? (προβλεπέ,σκληρή εκπαίδευση,ποινές)
 

cypriot

New member
Παίδες όσοι καταταχτείτε τώρα Μαίο, μην διστάσετε καθόλου να δηλώσετε πως επιθυμείτε να πάτε Κύπρο όταν σας το ρωτήσουν.. Αξίζει τον κόπο.. !
 

ikarus260

Member
Ρε cypriot είσαι σοβαρός? φυσικά και καλύτερα είναι να μην δηλώσετε κύπρο, είναι σκατά το κλίμα εκεί και γενικά πέφτει πολύ εμπλοκή και μαυρίλα. Και όσο για τα λεφτά που πέρνουν επιπλέον, όλα φεύγουν στις εξόδους και σε αυτά. Δεν αξίζει στην καμία, εκτός αν είσαι στρατόκαυλος και γουστάρεις...
 

Manos_Avr

New member
Ισχύει οτι οι στρατεύσιμοι απο 270 € που πέρνουν θα πέρνουν 140;
Εχω φίλο μου που αυτή τη στιγμή υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ και τους είπαν οτι εν όψη οικονομικής κρίσεως θα γίνουν περικοπές στους μισθούς τους...
 

VismaTARA

New member
Φίλε Μάνο θεωρώ ότι αυτό που έχεις ακούσει ισχύει. Μίλαγα με έναν δόκιμο στην Τρίπολη και μου είπε ότι ο μισθός τους μειώθηκε και μάλιστα σημαντικά, συνεπώς θεωρώ ότι οι μειώσεις θα γίνουν (εάν δεν έχουν ήδη γίνει) και στους υπόλοιπους.
Για να απαντήσω και στο ερώτημα του θέματος αυτού, εγώ τελικά είπα όχι για Κύπρο, οκ τα θετικά είναι τα γνωστά που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε και που στον στρατό οι αξιωματικοί παρουσιάζουν στους νεοσύλλεκτους αλλά τα αρνητικά εάν το συζητήσεις με κάποιον παλιό φαντάρο είναι αρκετά. Ο καθένας τα βλέπει και αποφασίσει για την πάρτι του εάν θα πάει ή όχι!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν πεις ναι έχεις πάει Κύπρο 1000 τα 100!!!
 

teo86

New member
Καλημερα και απο μενα.
επειδη βλεπω και υπαρχουν πολλες γνωμες εδω περα θα πω δυο τρια πραγματα απο την προσωπικη μου εμπειρια,.
ημουνα στην κυπρο στο στρατοπεδο της αθαλασσας απο τον μαρτιο του 00 εως τον απριλη του 01 .
λοιπον οσοι ειχαμε δηλωσει οτι δεν θελουμε να παμε μας πηγαν...η απαντηση ηταν οτι πρεπει να υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος ατομων..βεβαια μετα τι βγηκε σαν συμπερασμα...οτι πολλοι που δηλωσανε οτι θελανε να πανε μεινανε ελλαδα..και αυτο γιατι (τοτε) δεν θελανε ατομα που να εχουν καποιον γνωστο στη κυπρο ωστε να μπορουν να περνουν διανυκτερευση ....
απο κει και περα...
περναμε αδεια καθε 3 μηνες και.....οι αδειες ηταν των 2 εβδομαδων περιπου...και τις πιο πολλες φορες με πολιτικα αεροπλανα με πτησεις κανονικες...τα c130 ειναι χαλια...
μεχρι μια εβδομαδα πριν φυγεις απο κυπρο βαρας σκοπιες,σε τρεχουν σε κιοσκια για εκπαιδευσεις και εγω που ημουνα οδηγος σε ερπιστριοφορο οποτε απεφευγα εκπαιδευση γεμιζα με γρασα...ηταν λιγες οι σκαστες που καναμε γιατι μας ψαχνανε συνεχως....εχει πολυ συχνα αναφορες και γιαυτο δε σε περνει να κοιμασε στη ζουλα κτλ.
ειναι συνεχως στη φαση ολα να ειναι προβλρπομενα σε σημειο υστερικο...
σε σημειο υστερικο ειναι και το θεμα καθαριοτητα αλλα λογω εγκαταστασεων λες ενταξει...
εχει πολυ καλες εγκαταστασεις ...
ειχαμε ελαχιστο χρονο ελευθερο γενικα...ακομα και τα σ-κ...
παντα επαιζε το παλιος νεος σε σημειο να πεφτουν μπουνιες καθε βραδυ.......φευγωντας ειδα οτι αλλαζε αυτο....
παιζουν πολλα ψυχολογικα εκει μεσα και εννοω απο ανθρωπους που δεν την παλευουν στην πραγματικοτητα και αντι να τους διωξουν τους γραφουν στα @@ τους και το αποτελεσμα ειναι να χαλιεται ολη η φαση μεταξυ φανταρων.
απο τιμωριες ειναι σκληροι αλλα σε ενα οριο αποδεκτο σβηνονται ολες οταν ερθεις ελλαδα..
την τελευταια βδομαδα μονο καταλαβαινεις κοινως οτι εισαι παλιος...που εχεις παραδωσει οπλα και εισαι ανετος γενικα......βεβαια απο το 6 μηνο και μετα τοτε υπηρχε η καλυτερευση υπηρεσιων κτλ αλλα οχι τιποτα το τρομερο...
το κλιμα ειναι χαλια....καλοκαιρι τρελη ζεστη την μερα και υγρασια με ζεστη το βραδυ και χειμωνα τρελη υγρασια που σπαει κοκαλα.
γενικα περασα καλα...αλλα δε θα συνιστουσα σε κανενα να παει γιατι ολα ειναι σχετικα ..με ποιους θα πεσεις μαζι κτλ...αλλα η κυπρος εκτος απο αυτα ειναι απο μονη της μια συνεχης πιεση....
 

tegeatis

New member
Πόσοι μήνες είναι η θητεία στην ΕΛΔΥΚ? Μετά το κέντρο μέχρι τέλους του 9μήνου και απολύεσαι στην Κύπρο ή επιστρέφεις Ελλάδα πριν την λήξη του 9μήνου και υπηρετείς και λίγο εδώ?

Επίσης, ποια όπλα και σώματα πάμε Κύπρο και κρατάνε την ιδιότητα τους? Δηλαδή, από Μηχανικό ή Τεχνικό για παράδειγμα αν δηλώσεις για ΕΛΔΥΚ θα συνεχίσεις να έχεις αυτή την ειδικότητα ή μετατρέπεσαι αυτόματα σε πεζικό?
 

ikarus260

Member
Η θητεία είναι ίδια με την ελλάδα δεν αλλάζει. Επιστρέφεις σίγουρα και νομίζω επιστρέφεις 1 μήνα πριν να απολυθείς
 

groucho

New member
[quote author="tegeatis"]Πόσοι μήνες είναι η θητεία στην ΕΛΔΥΚ? Μετά το κέντρο μέχρι τέλους του 9μήνου και απολύεσαι στην Κύπρο ή επιστρέφεις Ελλάδα πριν την λήξη του 9μήνου και υπηρετείς και λίγο εδώ?

Επίσης, ποια όπλα και σώματα πάμε Κύπρο και κρατάνε την ιδιότητα τους? Δηλαδή, από Μηχανικό ή Τεχνικό για παράδειγμα αν δηλώσεις για ΕΛΔΥΚ θα συνεχίσεις να έχεις αυτή την ειδικότητα ή μετατρέπεσαι αυτόματα σε πεζικό?[/quote]

Δεν αλλαζει η ειδικοτητα κανενος ειδικα για να παει στην Κυπρο. Και μηχανικαριοι και τεχνικαριοι υπαρχουν.

Επισης, το τι σωμα εισαι δεν εχει και πολυ σημασια αν εξαιρεσεις ορισμενες ειδικοτητες (υγειονομικο, οδηγοι, ταχυδρομοι) που τις καλυπτουν φανταροι με αντιστοιχες ειδικοτητες για τυπικους λογους. Στο στρατοπεδο σημασια εχει τι μπορεις να κανεις... υπαρχουν πεζικαριοι που επειδη ξερουν απο αυτοκινητα τους απασχολουν στον ορχο, οπως υπαρχουν και τεχνικοι σε γραφεια και πολυβολιτες στα χορτοκοπτικα κτλ.
 

Manos_Avr

New member
Λοιπόν όπως τα είπε το παιδί πιο πάνω είναι τα πράγματα...252 απο 280 που έπερνε ο απλός στρατεύσιμος...
Έχω μια απορία έχω δικαίωμα να υπηρετήσω 8μηνο αλλα θέλω διακαώς να κατέβω Κύπρο γιατί έχω κάποιους σοβαρούς λόγους...Υπάρχει περίπτωση να μην με δεχτούν επειδή δικαιούμαι 8μηνο ως προστάτης;;;
 
Top