• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ερωτησεις για εκπαίδευση Κανελλόπουλο

Staloc

New member
Καλησπέρα σας μπαινω με την Δ ΕΣΣΟ 2018 δηλαδη σε μισο μηνα απο τωρα.

Διαβαζω οτι καλο ειναι να εχουμε μαζι μας ακτινογραφία θώρακα ώστε να μην ταλαιπωρηθούμε την πρώτη μερα. Χρείαζεται να ειναι απλα μια ακτινογραφία θώρακα ή χρειάζεται να την δεί και παθολόγος και να γραψει γνωμάτευση. Επίσης ειναι απαραίτητο να ειναι απο δημόσιο νοσοκομείο ή μπορει να ειναι και απο διαγνωστικό κέντρο και γιατρο που συνεργάζεται πχ με τον ΕΟΠΠΥ.

Επίσης επειδη ταλαιπωρουμαι απο αλλεργικη ρινιτιδα πρεπει να εχω μαζι μου γνωματευση απο γιατρο για τα 2 φαρμακα που παιρνω ; Αν ναι πρεπει να ειναι παλι απο δημοσιο νοσοκομειο ή αρκει και ενας γιατρος ωριλα να μου τα γραψει .

Τέλος διαβασα οτι καλο ειναι να παρουμε μαζι μαξιλαρι γιατι αυτα στο κεντρο ειναι σε αθλια κατασταση. αληθευει ; και αν ναι επειδη ειναι ογκωδες όσοι πηραν μαζι που το ειχαν και πως το μετεφεραν ;

Ευχαριστω εκ των προτερων και καλη θητεια σας οσουν μπαινουμε τον Νοεμβριο 
 

nasosg7

New member
Καλησπερα και καλη θητεια , καταρχην χρειαζεσαι ακτινογραφια θωρακα+γνωματευση την οποια μπορεις να τη βγαλεις σε οποιοδηποτε δημοσιο νοσοκομειο (για να μη ταλαιπωρηθεις καθολου καλυτερα να πας στο ΝΝΑ και χωρις ραντεβου σε βαζουν μεσα σε 5 λεπτα και ξεμπερδευεις και παιρνεις και γνωματευση ειναι στο κεντρο της αθηνας στο μεγαρο μουσικης απο πανω ) . Οσον αφορα την αλλεργια καλο θα ηταν να ειχες τα απαραιτητα εγγραφα απο ενα δημοσιο νοσοκομειο για σιγουρα , αλλα ακομα και του γιατρου σου να εχεις δε νομιζω να στα απαγορεψουν. Μαξιλαρι σου δινουν και μαξιλαροθηκη , αλλα καλυτερα να εχεις το δικο σου στο σακο που θα παρεις μαζι μαζι με μαξιλαροθηκη προφανως . tip : το sleeping bad εσωσε πολλους ναυτες απτο στρωσιμο κλπ κλπ  . εγω προσωπικα δεν ειχα, αλλα αυτοι που ειχαν ηταν μια χαρα
 

anakeros

New member
Αααχ, αυτήν η στιγμή που μπορείς να "βοηθήσεις" ένα συφάνταρο.

Συνοπτικά:
1. Ακτινογραφία Θώρακα ΜΕ γνωμάτευση πνευμονολόγου ή ακτινολόγου από δημόσιο ή στρατιωτικό νοσοκομείο.
2. Για τα φάρμακά σου οπωσδήποτε συνταγή από γιατρό αλλιώς θα σου τα κρατήσουν - μέχρι και ντεπόν κρατάνε (κατά προτίμηση από δημόσιο νοσοκομείο).
3. Το μαξιλάρι παλεύεται αλλά καλό θα ήταν να φέρεις δικιά σου μαξιλαροθήκη (αν και έχουν πλυθεί όλα αυτά).
4. Sleeping bag, όπως είπε και ο έτερος ναύτης από πάνω, θα σε σώσει γιατί δε θα χρειάζεται να στρώνεις κάθε πρωί το κρεβάτι (πίστεψέ με είναι σημαντικό).
 

Staloc

New member
Αρχικα ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση και βοηθεια.
Κατι τελευταιο που θελω να ρωτησω ειναι επειδη εχω δυσχρωματοψια ,αυτο θα το δουν και θα το σημειωσουν στον κανελλοπουλο ή θα χρειαστει να παω απο νοσοκομειο. Ρωταω οπως καταλαβαινετε γιατι εχω διαβασει οτι ειναι ταλαιπωρια το νοσοκομειο και προσπαθω να το αποφυγω τελειως
 

anakeros

New member
Όταν θα πάτε στους γιατρούς θα σας περάσουν και από οφθαλμίατρο. Εκεί θα πεις ότι έχεις δυσχρωματοψία και λογικά θα σου κάνουν πρόταση για Ι2.

Το νοσοκομείο δεν είναι τόσο μεγάλη ταλαιπωρία όσο φαντάζεσαι, ιδιαίτερα αν σας πάνε την επόμενη ημέρα.
 

nasosg7

New member
Ο τελευταιος που θα ασχοληθει μαζι σου θα ειναι ο οφθαλμιατρος εκει , απλα σε ρωταει τυπικα αν βλεπεις καλα και σου βαζει σφραγιδα, καλως η κακως ετσι γινεται με τοσα παιδια εκει. Τωρα αν εσυ θες να το φανερωσεις για δικους σου λογους (που ισως επηρεαστει το Ι σου απο αυτο) αναφερε το. Απλα μπορεις να το αποφυγεις, δε θα το παρει κανεις χαμπαρι
 
Top