• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΕΜΧ

Johny.N

New member
Σκεφτηκα να φτιαξω αυτο το κειμενακι, για οσους θα παρουσιαστουν στο μελλον στο ΚΕΜΧ Ναυπλιου! Ελπιζω να λυσω οσες αποριες/αγωνιες εχετε και ειχα και εγω πριν μπω στο συγκεκριμενο στρατοπεδο.

Καταρχας το ΚΕΜΧ βρισκεται στο πανεμορφο Ναυπλιο 1,5χλμ περιπου απο το κεντρο της πολης. Ειναι ενα "χαλαρο" κεντρο, μη φανταστειτε καφενειο αλλα ουτε και κολαστηριο... Με καλη παρεα, θα σας μεινουν απιστευτες αναμνησεις που θα θυμαστε για παντα!

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ.


Καθως φτασετε στη πυλη ριχτε μια ματια γυρω σας και προσπαθειστε να μπειτε με τη καλυτερη δυνατη διαθεση. Να εχετε κοιμηθει οσο μπορειτε περισσοτερο το προηγουμενο βραδυ γιατι η πρωτη μερα εχει αρκετη ταλαιπωρια και επικρατει ενα χαος.
Μολις περασετε τη πυλη θα σας μαζεψουν σε μια 10αδα και θα σας παρει ο συνοδος για να σας παει σε μια αιθουσα οπου θα συμπληρωσετε μερικα χαρτια και θα μαθετε σε ποιο λοχο ανηκετε. Μολις τελειωσετε απο εκει θα σας παρει και παλι ο συνοδος και θα σας παει στο λοχο. Θα βαλετε καποιες υπογραφες θα αφησετε τα πραγματα σας στη διμοιρια που ανηκετε, θα διαλεξετε κρεβατι κτλπ. Στα γρηγορα σας περνει ο συνοδος και σας μεταφερει στην αιθουσα καταταξεως. Αρκετη χαρτουρα παλι, υπογραφες κτλπ. Η διαδικασια αυτη ειναι σχετικα γρηγορη. Θα δηλωσετε και τι ειδικοτητα επιθυμειτε οποτε να προσεξετε να επιλεξετε αυτη που θελετε, αν και το συγκεκριμενο κομματι ειναι πολυ τυπικο και ανουσιο καθως οι ειδικοτητες συνηθως βγαινουν τυχαια η βυσματικα.
Μετα τη συμπληρωση των χαρτιων θα φτασετε στους γιατρους. Και εδω ξεκιναει ΤΟ ΧΑΟΣ. Θα περιμενετε με τις ωρες για να σας κανουν τα εμβολια και να περασετε καποιες ερωτησεις των γιατρων του τυπου "Εχεις να δηλωσεις καποια παθηση; Καποια ασθενεια που περασες παλια;" Στο συγκεκριμενο χωρο βγαζεις μπλουζα παντελονι και μενεις με το μποξερακι, μεσα σε παραβαν. Σου λεει κανε και μια στροφη για να δει ο γιατρος και τη σπονδυλικη σου στηλη και αυτο ηταν. Τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω!
Μετα απ τις ατελειωτες ωρες απ' εξω και το μεσημεριανο διαλειμα οπου θα σας πανε για φαγητο, θα πατε στην αιθουσα ιματισμου οπου θα παρετε ρουχα. Πριχτε τους τα @@ να δοκιμασετε χιτωνια παραλλαγη, jockey, και αρβυλα. Εχουν την ταση να σου δινουν οτι πιανει το χερι τους αλλα μη ξεχνατε εχετε δικαιωμα να τα δοκιμασετε!
Μολις τελειωσετε απο εκει σας περνει ο συνοδος και παλι (εμεις ειχαμε συνοδο τον ανθυπολοχαγο της διμοιριας μας) και μετα το βραδινο φαγητο σας πανε στο λοχο οπου θα σας ρωτησουν αν θελετε να κανετε μπανιο. Οσοι ειστε για μπανιο θα σας πανε με συνοδο σε 3αδες για να μη χαθειτε. <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Μετα το μπανιο θα σας πουν να ντυθειτε οπως ... μπορειτε και να κατεβετε για αναφορα. Θα βγει ο διοικητης του λοχου, λοχαγος στο 1ο-2ο και υπολοχαγος στο 3ο αντιστοιχα. Θα σας κανει μια συντομη ενημερωση για το κεντρο κτλπ κτλπ και θα σας στειλει για υπνο. Με ολα αυτα το πρωτο βραδυ θα αργησετε να κοιμηθητε, εμεις μπηκαμε 10 το πρωι και ξαπλωσαμε 12 το βραδυ...

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΚΕΜΧ


Η πρωτη εβδομαδα θεωρειται προσαρμογης και δε θα σας τεντωσουν πολυ. Θα κανετε λιγα παραγγελματα (προσοχη,ημιαναπαυση,χαιρετισμο, κλινατε επι δεξια αριστερα, μεταβολη κτλπ.) με αρκετα διαλειματα για τσιγαρακια και χαβαλε. Καποια μερα θα σας φωναξουν να βγαλετε φωτογραφιες για τις ταυτοτητες, συνεντευξη απ το διμοιρητη σας και τετοια. Οσοι δεν εχετε συνηθισει σε ορθοστασια θα ζοριστειτε.. Ειναι και τα αρβυλα μεχρι να μαθει το ποδι σας λιγο ζορι.. Θα σας χτυπησουν και θα πονανε οι φτερνες σας αλλα μη φανταστειτε οτι θα πεσετε και κατω απ τους πονους. Λιγο υπομονη και θα προσαρμοστειτε! Οσοι πονατε υπερβολικα ζητειστε να σας πανε στο γιατρο για να παρετε αδεια "Ελευθερος αρβυλων" για κανα δυο μερες, οπου θα φορατε αθλητικο παπουτσι που θα σας δωσουν τη πρωτη μερα.. Εμεις τα συγκεκριμενα αθλητικα τα λεγαμε ΓιωτοΝιke η γιωταδικα <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Μην αρχισετε να ζητατε "Ελευθεροι υπηρεσιων και ασκησεων" απ τις πρωτες μερες ομως γιατι δε θα προσαρμοστειτε ποτε.. Τη πρωτη Κυριακη εχει επισκεπτηριο 10.00 - 13.00 για να δειτε τους δικους σας να σας φερουν ρουχα φαγητα και οτι αλλο θελετε!
Η δευτερη εβδομαδα ειναι αρκετα ζορικη.. Το πρωι προβες ορκομωσιας με αρκετη ορθοστασια και ακινησια, φωνες του στυλ "ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;" κτλπ κτλπ. Φυσικα θα εχετε τα διαλειματα σας για τσιγαρακια κανονικοτατα και με το νομο. Επισης θα κανετε παρελαση αλλα η παρελαση μπροστα στην ακινησια της προβας ορκομωσιας ειναι ΖΩΑΡΑ. Θα πρεπει να μαθετε να κρατατε σωστο βημα, ψηλα τα χερια συγχρονισμενα κτλπ. Δεν ειναι τιποτα να μαθετε να κανετε σωστη παρελαση, θα σας εξηγησουν αλλωστε τι και πως. Υπομονη να φυγει αυτη η εβδομαδα και ολα θα ειναι καλυτερα μετα την ορκομωσια. Τη 2η παρασκευη (12 μερες) θα ορκιστειτε και θα φυγετε με αδεια αμεσως μετα το τελος της ορκομωσιας. Σε εμας εδωσαν 4 μερες +1 βραδυ δωρο που πηραν ολα τα στρατοπεδα στην ελλαδα.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι εγκαταστασεις του ΚΕΜΧ ειναι σχετικα καλες ειδικα σε 1ο και 3ο λοχο. Ειδικα του 1ου ειναι μια χαρα παντα με δεδομενα στρατοπεδου..
Στο 2ο λοχο ειναι λιγο μπουρδελε ολε. Θα σας μιλησω κυριως για το 3ο λοχο μιας και εκει ημουν. Οι 2 κατω διμοιριες ειναι με πλακακια ολοκαινουρια οπως και ο διαδρομος. Οι δυο επανω διμοιριες εχουν τσιμεντο ακομα (μαλλον τελειωσαν τα λεφτα της ανακαινισης <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> ). Τα κρεβατια ειναι σχετικα καλα αν και μερικα στρωματα εχουν λακουβες. Οι κουβερτες ειναι παλιες και μη κανετε το λαθος να κοιμηθειτε πανω σε αυτες.. Σεντονακι κανονικα απο πανω απ τη πρωτη μερα! Οι τουαλετες του 3ου σε σχεση με των αλλων λοχων και ειδικα των εξωτερικων ειναι ξενοδοχειο.. Πλακακι κανονικα οποτε με ενα σφουγγαρισμα το πρωι λαμπουν! Τα λουτρα του 3ου λοχου ειναι και αυτα απιστευτα σε σχεση με τα αλλα! Το κακο ειναι οτι σκαει ολο το στρατοπεδο στα λουτρα του 3ου και πριν την ορκομωσια η σε νυχτερινη, γινεται της καριολας.. Νερο ζεστο εχει ολη μερα, ατελειωτο οποτε μην ανησυχειτε!
Παμε τωρα στο Κ.Ψ.Μ που ειναι επιοικως για γελια, με λιγα πραγματα και ξεμενει συχνα. Οσοι καπνιζετε παρτε κανα δυο κουτες για τις πρωτες 2 βδομαδες που δε θα βγειτε για να μην ξεμεινετε. Απο φαγωσιμα εχει σαντουιτς συσκευασμενα και hot dog αλλα τελειωνουν γρηγορα. Αν εχετε κανενα γνωστο σας που ειναι Κ.Ψ.Μ πειτε του να σας κραταει. Επισης εχει τηλεοραση με ΝΟVA και μπορειτε να αραζετε να βλεπετε στον ελευθευρο χρονο σας. Αν και οι περισσοτεροι το μεσημερι κυριως φιδιαζουν κανα 2ωρο στον υπνο <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Λιγο παραδιπλα εχει ενα κιοσκι-μπαρακι υπαιθριο οπου μπορειτε να περνετε νερα coca-coles κτλπ. Εχει κανονικα τραπεζακια και τηλεοραση. Για καλοκαιρι ειναι μια χαρα το υπαιθριο. Βρισκονται απεναντι απ το 3ο λοχο.
Τα ΜΑΓΕΙΡΙΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ειναι πολυ καλα με καινουριες εγκαταστασεις και καθαρα. (Καθε μερα καθαρισμα με χλωρινη οσοι εχουν υπηρεσια). Τελος, το στρατοπεδο διαθετει 3 μηχανηματα με καφεδες, 50 λεπτα ο καθε καφες. Ενα στο 3ο λοχο, ενα εξω απ το 1ο και ενα στα εστιατορια. Το καλυτερο καφε τον φτιαχνει το μηχανημα στο 3ο λοχο. Ειδικα ο φραπες εγγυηση! (Ειπαμε ολα τα καλα ο 3ος γιατι ειμαστε ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> )

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

Ο 3ος λοχος διαθετει τους καλυτερους ανθυπολοχαγους-διμοιριτες! Ολοι τους ειναι πολυ καλοι συνεννοησιμοι, προθυμοι να σου λυσουν ολες τις αποριες και να συζητησουν καποιο προβλημα που αντιμετωπιζεις. Ειδικα αν ειστε στις πανω διμοιριες 3η-4η με Φιλλιπ. και Παναν. θα κανετε Ζ Ω Α Ρ Α. Ειναι απιστευτοι!!! Και οι αλλοι ανθλγοι ομως ειναι πολυ καλοι και δε θα σας τεντωσουν για κανενα λογο εκτος αν μαλακιζεστε στη διαρκεια της εκπεδευσης η της αναφορας... Διοικητης του λοχου ειναι υπλγος. Ουτε τεντα ουτε χυμα.. Καλος με τους καλους, εκνευριζεται με αυτους που πανε συστηματικα στους γιατρους.. (Και με το δικιο του...) Ο διοικητης του ΚΕΜΧ ειναι παρα πολυ καλος ανθρωπος και απο εκει ξεκιναει το ολο θεμα!
Για 1ο λοχο δε γνωριζω πολλα αν και λενε οτι ειναι μια χαρα! Ο 2ος ειναι λιγο τεντα και ειναι κριμα να εισαι εκει εφοσον παρουσιαζεσαι ΚΕΜΧ. Ξυπνημα πιο νωρις, τεντωμα στην εκπεδευση την ωρα που οι αλλοι 2 λοχοι κανουν τσιγαρακια!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι υπηρεσιες πριν την ορκομωσια ειναι λιγες για παρα πολλα ατομα. Παει περιπου 1-6. Τιποτα δηλαδη. Μεχρι την ορκομωσια λογικα θα κανετε μια φορα θαλαμοφυλακας και μια μαγειρια. Τα βραδινα μαγειρια ειναι λιγο σκοτωμα γιατι δεν υπαρχει εξοδος αρα παει ολο το στρατοπεδο στα εστιατορια αλλα οκ μια μερα ειναι θα περασει. Επισης εχει πρωινα μαγειρια που ειναι ζωαρα και υπευθηνοι τουαλετων που παλι ειναι λουφα.. Πρωινα μαγειρια και τουαλετες μετα την ορκομωσια δε γραφονται ως υπηρεσια αλλα αγγαρεια...
Μετα την ορκομωσια οι υπηρεσιες του 3ου λοχου ειναι :

Σκοποι 1ου και 2ου ΤΕ: Eιστε σε ενα φυλακιο εντος του στρατοπεδου μαζι με ενα αρχιφυλακα, παλιο. 18 ατομα συνολο. Οι μισοι φυλανε τις αποθηκες οπλισμου εξω απ το φυλακιο(1o TE) και οι αλλοι μισοι τις αποθηκες οπλισμου διπλα στο 2ο λοχο(2ο ΤΕ). Γλιτωνετε απογευματινη εκπεδευση και μεχρι το επομενο 2ωρο σας λουφαρετε αναλεητα. Λιγες καθαριοτητες να μη φαει καμια καμπανα ο αρχιφιλακας και τιποτα παραπανω. Πρωινη εκπεδευση πατε κανονικα μολις τελειωσετε το νουμερο σας. Απ το πρωι μεχρι τις 8 το βραδυ που δεν εχετε συνθηματικα και σφαιρες φορατε jockey. Το βραδυ κανονικα κρανος σφαιρες συνθηματικα, σφυριχτρα ασυρματο τα παντα.. Λιγο τυπικοτητα θελει δεν ειναι τιποτα. Σκανε συχνα εφοδοι και τα περιπολοπουλα και περναει το βραδυνο 2ωρο.

Σκοποι Καυσιμα: Σχεδον τα ιδια με ΦΡΕΑΡ (1ο,2ο ΤΕ) αν και ειναι λιγο πιο χαλαρα γιατι σκανε λιγοτεροι εφοδοι καθως ειναι εκτος στρατοπεδου το φυλακιο. Οι σκοπιες ειναι κινητες οποτε πας γυρω γυρω...

Δεκανεας Αλλαγης: Η πιο σπαστικη υπηρεσια. Στην ουσια κανεις τα παντα. Βιβλιο κινησης οπλων του στυλ θαλαμοφυλακας, αλλαγες σκοπων μετρημα τις σφαιρες κτλπ. Συνηθως ο αρχιφιλακας φιδιαζει και τα αναθετει ολα στο δεκανεα αλλαγης. Ξυπνας καθε μιαμιση ωρα για τις αλλαγες κτλπ και ειναι σπασιμο η ολη φαση.

Μαγειρια Βραδινα: Αν δε πεσεις σε νυχτερινη, Τριτη και Πεμπτη δηλαδη, τις αλλες μερες ειναι ζωαρα καθως το μισο στρατοπεδο λειπει σε εξοδο και δε τρωνε.

Περιπολο:2o και 3ο νουμερο κανουν ενα 2ωρακι και τελος. 1ο και 4ο κανουν 2 νουμερα. Το περιπολο χωριζετε σε ανατολικο και δυτικο. 2 περιπολοπουλα μαζι ενας βασικος και ενας βοηθητικος. Οπως και οι σκοποι. Κινεισαι και περναει το 2ωρακι. Ειναι λιγο κουραστικο γιατι ειστε φορτομενοι σα γαιδαροι με τα οπλα στον ωμο και τις σφαιρες στις φυσιγγιοθηκες αλλα οκ παρεα με εναν αλλο ειστε περναει η ωρα!

Επιφυλακη: Ζωαρα... Καθεσαι ολη μερα μεχρι να προκυψει προβλημα με καποιον που δε μπορει να εκτελεσει υπηρεσια και πρεπει να τον αλλαξεις. Επισης αν πεσει συρμα και καλα για φωτια πρεπει να εισαι ετοιμος σε 5 λεπτα...

Αρτοκλιβανος: Καθαρα βυσματικη υπηρεσια, θα δειτε συνεχεια θα ειναι οι ιδιοι εκει. Πας το πρωι στις 6 και τελειωνεις 1. Γλιτωνεις την εκπεδευση και βγαινεις και εξοδουχος μετα...

Κ.Ψ.Μ: Βυσματιωση τραλαλαλαλα....

Bοηθος Οργανου: Μουφα.. Και καλα εξουσια αλλα στην ουσια κανεις ολη τη λατζα που θα σου αναθεσει το οργανο του λοχου (παλιος).. Δε παιζει να σε ακουσει κανενας και μονιμως θα εισαι με ενα χαρτι στο χερι και θα ψαχνεις καποιον...

Αυτα τα ολιγα.. Οτι εχω ξεχασει η οτι αλλη απορια εχετε εδω ειμαι εγω <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
 

soukoutoube

New member
Όπως τα περιγραφεις μεγαλε ειναι τα πραγματα...
Είμαι στο 2ο λόχο,όπου γενικά είναι λίγο εως πολύ τέντα,ανάλογα τον διμμοιριτη.Παίζουν και κουλ,παίζουν και ντεμί, παιζει και το Ραμπόνι(ονοματα δεν λέμε)...Τα όργανα, είναι λιγακι πρηξαρχιδες,αλλά μάλλον πρέπει και καποιος να φωναζει, γιατι δουλεια δεν γινεται αλλιως...Όλα βέβαια εκπορευονται από τον λοχαγό, που έχει και τη φημη του σκληρού του κέντρου...Εχουμε φάει λίγο ζόρι με τις τουαλέττες και τα μπάνια(ειδικά για μπάνιο πηγαινουμε στου 3ου λόχου)...Γενικά το κεντρο είναι κομπλε,αρκει να είσαι σχετικά προβλεπόμενος..Επίσης μεγάλο ατού ειναι οτι σε 20' περπατημα πίνεις καφεδακι στο Ναύπλιο...Με τις υπηρεσίες,μετά την ορκομωσία,λογικό ειναι να σε πηγαινει 1-1 ή 1-2...Βεβαια,από την Παρασκευη που αρκετοι θα αναχωρήσουν(περιπου το 40-50% όπως ειχε πει και ο δικας),ίσως να γινει 2-1, αλλά.. και πάλι μια χαρα θα είναι...
 

mavraganis238

New member
απλά παιδιά να έχετε υπ'οψιν οτι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν μετά απο μερικές ΕΣΣΟ. Οι αξιωματικοι παιρνουν μεταθέσεις και αναλαμβάνουν αλλοι οπότε τα πράγματα στους λοχους δεν μένουν ιδια.
 

gpelvin

New member
Ισχύουν πλέον για το ΚΕΜΧ αυτά που περιγράφει στο αρχικό ποστ ο φίλος το 2010 ? για τις εγκαταστάσεις, αξιωματικούς, λοχους αν έχει αλλάξει κάτι ας ενημερώσει κάποιος το θέμα....
Πάντως μπράβο του, αρκετά καλή και αναλυτική η περιγραφη του!!! <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->
 
Top