• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

κατ'εξαιρεση μεταθεση sos

foibos7

New member
Καλησπερα παιδια μπαινω τον μαιο πεζικο ο πατερας μου περασε απο στρατιωτικη ιατρικη επιτροπη απου αποφασισαν οτι πασχει απο τετραπληγια συνεπεια πολυομυελιτις στην βρεφικη ηλικια με βαριες λειτουργικες διαταραχες ετσι γραφει η γνωματευση...τωρα δικαιουμαι κατε ξαιρεση μεταθεση και αν ναι σε ποσο καιρο την περνεις την μεταθεση ειχα ακουσει οτι κατευθειαν με το που τελειωνεις την βασικη εκπευδευση σου ερχεται η κατ'ξεραιση μεταθεση ας με βοηθησει καποιος αν μπορει.
 

nikaji

New member
Κανονικά δεν χρειαζόταν να περάσει απο στρατιωτική επιτροπή ο πατέρας σου γιατί λογικά έχει χαρτί αναπηρικής σύνταξης.

Σε κάθε περίπτωση ο πατέρας σου έχει τετραπληγία και κατά συνέπεια κινητική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.
Αν είναι έτσι δικαιούσαι κατ'εξαίρεση τοποθέτηση όπως λέει ο νόμος Ν.3421(ή κατ'εξαίρεση μετάθεση όπως λένε εσφαλμένα οι στρατολόγοι) αμέσως μετά τη βασική εκπάιδευση, δηλαδή αμέσως μετά το κέντρο.

Να φροντίσεις να κάνεις τα χαρτιά σου εγκαίρως, γιατί θα περάσουνε από επιτροπή (στη δικιά μου περίπτωση αποδείχτηκε αξιοκρατική) η οποία θα εγκρίνει τη πρώτη σου μετάθεση/τοποθέτηση από το κέντρο.

Να έχεις μαζί σου στο κέντρο
1)χαρτί 1βαθμιας επιτροπής που πιστοποιεί την κινητική αναπηρία του πατέρα σου σε ποσοστό 67% και πάνω
2)πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση
3)υπεύθυνη δήλωση του πατέρα σου ότι μένεις μαζί του
 

kost56

New member
Καλησπέρα και απο εμενα παιδια!!!
Το Φεβρουάριο μπαίνω μαζι με το διδυμο αδερφο μου στο στρατο κ μας είπανε απο τη στρατολογια πως τουλάχιστον ο ενας απο τους δυο (δεν ξερανε αν δικαιούμαστε κ οι δυο) δικαιούται κατ' εξαίρεση μετάθεση μετα τη βασική εκπαίδευση σε στρατόπεδο κοντά στην περιοχή που μένουμε!!Επειδή θα μπούμε Σπάρτη και οι δικοί μου δεν μπορουν να ερθουν σε επισκεπτήρια κτλ (λόγω αποστασης-400 χιλιομετρα απο το σπιτι μου) αλλα μονο στην ορκωμοσια θελω αν ξερει καποιος τι χαρτια χρειάζεται να προσκομήσουμε στο στρατοπεδο προκειμένου για κατ' εξαίρεση μετάθεση βάσει διδύμων αδελφών???
 

kost56

New member
Ξεχασα να σας συμπληρώσω στο προηγουμενο ποστ μου και το νομο που μου δωσανε απο τη στρατολογια:

Σύμφωνα με τον νόμο 3421-2005 περί μεταθέσεων "Ο ένας αδελφός από δύο αδέλφια που εκπληρώνουν ταυτόχρονα την στρατιωτική τους υποχρέωση στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από τη βασική εκπαίδευση υπηρετεί στον τόπο κατοικίας των συμφερόντων του, εφόσον υπάρχει μονάδα ή στην πλησιέστερη αυτής.Οι δίδυμοι αδελφοί εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στην ίδια μονάδα του τόπου των συμφερόντων τους, εφόσον αυτή υπάρχει ή στην πλησιέστερη αυτής.
 

nikaji

New member
Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς τι χαρτιά χρειάζονται αλλά λογικά θα χρειάζεσαι:
1)2 Πιστοποιητικά Οικογενειακής Κατάστασης για στρατολογική χρήση
2)2 Υπεύθυνες δηλώσεις από ένα εκ των γονέων σας ότι μένετε μαζί τους.


Θα δοκίμαζα να βρω το τηλέφωνο της στρατολογίας στη Σπάρτη που είναι αρμόδια για τις κατ'εξαίρεση και θα ρωτούσα. Πιθανόν να έχουν και φαξ και να μπορούν να στείλουν οι γονείς σου τα χαρτιά όταν θα είσαι μέσα στο κέντρο.
 

paul20

New member
ένας φίλος μου παρουσιάστηκε στην τελευταία εσσο του 2010,ο πατέρας του έχει αναπηρία 70% έκανε τα χαρτιά τη μέρα που παρουσιάστηκε στην κόρινθο κ όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης αντί να πάει στην πόλη του τον έστειλαν Αλεξανδρούπολη,ζήτησε ακρόαση απο τον διοικητή τους είπε την ιστορία κ το ψάξανε κ λέει χάθηκαν τα χαρτιά σου κ τα ξανα έκανε κ απο τον Αύγουστο έχει κάνει 1 μήνα κόρινθο κ το υπόλοιπο Αλεξανδρούπολη,την τρίτη που μας έρχεται δηλαδή 5 μήνες αφου παρουσιάστηκε θα έρθει με μετάθεση Θεσσαλονίκη κ όλα τα τσατσόνια με τα βύσματα είναι 10 λεπτά απο το σπίτι τους απο την πρώτη μέρα κ κλαίνε κ όλας,αυτός είναι ο στρατός σας κύριοι να τον χαίρεστε
 

foibos7

New member
nikaji τα χαρτια τα καταθετω στο κεντρο μολις παρουσιαστω την πρωτη μερα?
 

foibos7

New member
και κατι αλλο οταν εννοεις προτωβαθμια επιτροπη γινεται να ειναι το χαρτη απο δημοσιο νοσοκομειο?
 

nikaji

New member
[quote author="foibos7"]nikaji τα χαρτια τα καταθετω στο κεντρο μολις παρουσιαστω την πρωτη μερα?[/quote]

Ναι στο κέντρο. Όσο πιο σύντομα μπορείς να πας στο στρατολογικό γραφείο του κέντρου να τα καταθέσεις. Εντάξει δεν είναι απαραίτητο από την πρώτη μέρα, αλλά επειδή γενικότερα στο στρατό υπάρχει ένας ρυθμός χελώνας να το πω όσο πιο γρήγορα μπορείς.
Εγώ τα κατέθεσα 5μέρα, γιατί δεν είχα υπέυθυνη δήλωση μαζί μου και περίμενα να φθάσει με fax.
 
J

jouls

Guest
καλημερα. θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις την αιτηση για κατ'εξαιρεση τοποθετηση την κανουμε μολις παρουσιαστουμε στο κεντρο εκπαιδευσησ ή αφου παρουμε την μεταθεση για παραμεθοριο?
 

Miles Cretensis

New member
[quote author="jouls"]καλημερα. θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις την αιτηση για κατ'εξαιρεση τοποθετηση την κανουμε μολις παρουσιαστουμε στο κεντρο εκπαιδευσησ ή αφου παρουμε την μεταθεση για παραμεθοριο?[/quote]
Το καλό που σου θέλω να τα καταθέσεις στο κέντρο εκπαίδευσης και, όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, από τις πρώτες μέρες κιόλας: αν δεν σας ενημερώσουν μέσα στις 3-4 πρώτες μέρες για το πότε γίνεται η υποβολή των δικαιολογητικών στη στρατολογία του κέντρου, τότε να ψαχτείς και να πας μόνος σου στη στρατολογία (ρώτα, θα σου πουν). Προσωπικά ήμουν από τους τυχερούς σε σχέση με άλλους, διότι είχε φροντίσει πριν καταταγώ να πληροφορηθώ από το forum του thiteia.org για τα δικαιολογητικά που χρειάζονταν, προκειμένου της κατ' εξαιρεσιν μετάθεσης, κι έτσι έφυγα απ' ευθείας από το κέντρο με μετάθεση (κατ' εξαίρεσιν) στην κοντινότερη μονάδα της περιοχής κατοικίας μου: κάποιοι συστρατιώτες όμως, με σοβαρότατους λόγους, δεν είχαν την "τύχη" μου, διότι πριν παρουσιαστούν στο κέντρο δε γνώριζαν τι δικαιολογητικά χρειάζονταν και το έμαθαν εκεί, με αποτέλεσμα είτε να τα καταβάλουν καθυστερημένα (γιατί τους έδωσαν διορία 2 μόνο εργάσιμες μέρες από τη μέρα που τους ενημέρωσαν!!!!!!!!!!!!!!!!) και να μην προλάβουν και να πάρουν ως απάντηση: "θα τα καταθέσεις στη μονάδα σου"= στην παραμεθώριο (από την οποία και θα γλίτωνες, αν όλα γίνονταν εντός χρονικών ορίων) = κατ' εξαιρεσιν μετάθεση στον τόπο διαμονής σου μετά από -στην καλύτερη περίπτωση- 2 μήνες!!!!!!!!! Δεν ξέρω, αν σε άγχωσα, αλλά... "κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαΐδουρογύρευε" όπως λέν' και στο χωριό μου... <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->)) Καλή θητεία, φίλε μου
 
J

jouls

Guest
Σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντηση σου. Θα προετοιμαστώ αναλόγως...
 
J

jouls

Guest
Το άρθρο 75 του νόμου 3421/2005 δεν αναφέρει για πρόσφατο θάνατο γονέα ή για οπλίτες με τέκνα. Γιατί υπάρχουν αυτές οι δύο κατηγορίες στο τέλος στην φετινή ανακοίνωση???? Δηλαδή με πρόσφατο θάνατο γονέα ή με παιδί τι κερδίζεις αν μπεις σε αυτό το άρθρο???
Επίσης μήπως ξέρει κανείς τι λέει η ΠαΔ 4-4/2010 /ΓΕΣ/ΔΟΘ που αναφέρεται εκεί?
 
Top