• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

κυρώσεις για λιποτάκτες ???

thodoris1989

New member
Gια σας παιδιά είμαι καινούργιος στο φόρουμ. Συγχαρητηρια για το φόρουμ και θα ήθελα να κάνω μια ερωτήσει χτες.Έχω 1 χρόνο που έχω μεταναστεύσει στην Ιταλία γιατί βρήκα δουλιά. και πριν 1 μήνα μου ήρθε στο σπίτι ένας αστυνομικός και έδωσε στους γονείς μου ένα χάρτη που έλεγε ότι έπρεπε να παρουσιαστο στο τμήμα της γειτονιάς μου. Λόγος της δουλιάς μου δεν μπορώ να πάω. Tη κυρώσεις θα έχω???και αν θα έχω πρόβλημα να περνάω τα σύνορα η θα με πιάσουν???και αν θα μπορώ να βγάλο διαβατήριο κανονικά???
 

Νίκος_Ν

New member
Λιποτάκτης είναι όποιος ενώ κάνει ήδη φαντάρος, την κοπανήσει.
Εσύ -εφόσον δεν υπήρξες ποτέ φαντάρος- αν δεν παρουσιαστείς θα είσαι ανυπότακτος, όχι λιποτάκτης.
Άρα για την ανυποταξία δες εδώ:
http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=1&t=8845
 

kd305

New member
. Οι ανυπότακτοι εξωτερικού μπορούν να εκδώσουν διαβατήρια μέσω των προξενείων στο εξωτερικό και μέσω της αστυνομίας, όπως και κάθε έλληνας πολίτης, όταν επισκέπτονται την Ελλάδα.

Πλέον τα διαβατήρια των ανυπότακτων εξωτερικού είναι όλα 5ετούς διάρκειας και φυσικά δεν συνοδεύονταi από οποιαδήποτε στοιχείο δηλωτικό της στρατολογικής κατάστασης του κατόχου. 5ετή διαβατήρια δικαιούνται επίσης, με βάση προηγούμενα πορίσματα και αποφάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για το θέμα αυτό, όσοι είναι μεν παράνομα εκτός στρατεύματος αλλά δεν έχουν ακόμη κηρυχθεί επίσημα ανυπότακτοι από την στρατολογία.


Τα υπόλοιπα θα τα βρεις στο σύνδεσμο που σου έδωσε ο φίλος από πάνω,είναι δικό μου ποστ αν πατήσεις στο πρώτο σύνδεσμο θα διαβάσεις λεπτομέρειες για την ανυποταξία.
 

thodoris1989

New member
Σας ευχαριστώ πολλή για τις απαντήσεις. Aρα τα 6 χιλιαρικα και την ΘΗΤΕΙΑ μου δεν την γλιτώνο θα τα πληρώσω αν αποφασίσω κάποια στιγμή να γυρίσω στην πατρίδα!!! το θέμα είναι πως κάθε φορά που θα έρχομαι στην ελλάδα να επισκέπτομαι τους δικούς μου θα προσεύχομαι να μην μου ελενξουν τον αριθμό ταυτότητα μου στον υπολογιστή. Και αν με πιάσουν τη γίνετε???
 

kd305

New member
Να ξέρεις όμως ότι αυτό το πόσο όσο είσαι ανυπότακτος θα ανεβαίνει,απλά ξεκινάει από τις 6.000 ,αν σε πιάσουν δεν γίνεται τίποτα,απλά θα πας να δικαστείς,θα σου πούνε γιατί δεν παρουσιάστηκες και παπαριές,δεν θα έχεις άλλες κυρώσεις.
 

panmag

New member
Αν δεν κάνω λάθος, το πρόστιμο πιστώνεται στην εφορία, πράγμα που σημαίνει ότι είσαι υπόχρεος στην εφορία και όχι στον στρατό (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Επίσης, νομίζω επιστρέφεται όταν παρουσιαστείς και κάνεις την θητεία σου.
 

thodoris1989

New member
δηλαδή για να καταλαβω το πόσο αυτό θα ανεβαίνει όσο καιρό δεν παρουσιαστο??? δηλαδή με λίγα λόγια εγώ όσο καιρό δουλεύω εδώ θα τα δώσω στην εφορία όταν επιστρέψω.
 

kd305

New member
Από την στιγμή που θα σου σκάσει ειδοποιητήριο στο πατρικό σου ότι έχεις κηρυχθεί ανυπότακτος από τότε μπαίνει η ταρίφα..και μετά ανεβαίνει..και δεν σταματάει.
 

thodoris1989

New member
και αν γυρίσω στην πατρίδα σε 1 χρόνο και θα κάνω την θητεία μου και θα πληρώσω το πρόστιμο που θα έχει φτάσει πόλη ψηλά ???
 

thodoris1989

New member
[quote author="thodoris1989"]και αν γυρίσω στην πατρίδα σε 1 χρόνο και θα κάνω την θητεία μου και θα πληρώσω το πρόστιμο που θα έχει φτάσει πόλη ψηλά ???[/quote]
αλλά δεν διαβάζω πουθενά ότι το πρόστιμο ανεβαίνει όσο δεν εμφανίζομαι!!
 

kd305

New member
Και που ήθελες να το διαβάσεις ας πούμε ? εγώ για εσένα το λέω εμένα τι με νοιάζει,εσύ θα πληρώνεις όχι εγώ,σε 1 χρόνο το πρόστιμο θα έχει ανέβει + 500 ευρώ.
 

panmag

New member
Το πρόστιμό σου θα λαμβάνει προσαυξήσεις απο την εφορία. Θα είναι πρακτικά οφειλή απλήρωτη προς την εφορία και θα πέφτει το ανάλογο πρόστιμο.
 

Νίκος_Ν

New member
Αν θες να γίνεις ανυπότακτος ρώτα έναν δικηγόρο που να ξέρει καλά αυτά τα θέματα.

Εναλλακτικά, αν έχεις μεγάλο πρόβλημα να παρουσιαστείς τώρα, ζήτα:
α) αναβολή κατάταξης για κοινωνικούς λόγους, με την οποία απλώς καθυστερείς μια σειρά να μπεις, δλδ ένα δίμηνο.
β) μπορείς να πας στο Φρουραρχείο να ζητήσεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους.

Το πρώτο το δίνουν εύκολα. Και για τα δύο ψάξε στο Φόρουμ, έχουν γραφτεί πολλά.
 

thodoris1989

New member
λοιπόν παιδιά πήρα τηλέφωνο στην ελληνική πρεσβία και μου είπαν το εξής ότι θα βγω ανυπόταχτος από 7 χρόνια συνεχομένεις δουλειάς εδώ στην ιταλία η 11 χρόνια παραμώνεις μου εδώ στην ιταλία μπορώ να βγάλο εδώ στηνελληνική πρεσβία ένα πιστοποιητικό που θα αποδεικτίνει ότι είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και μετά μπορούν από τα εφτά χρόνια και με χαρτη να μου βσήσουν το πρόστιμο α επίσεις και στο ρουφ τα ίδια λόγια μου είπαν. αλλά μέσα στα εφτά χρόνια θα με ψάχνει κανικά η εφορία
 

kd305

New member
Ναι αυτό είναι γνωστό,αν βγεις Μόνιμος κάτοικος Εξωτερικού το πρόστιμο παραγράφεται και κάνεις και 6 μήνες.
 
B

bluenoir

Guest
[quote author="thodoris1989"]λοιπόν παιδιά πήρα τηλέφωνο στην ελληνική πρεσβία και μου είπαν το εξής ότι θα βγω ανυπόταχτος από 7 χρόνια συνεχομένεις δουλειάς εδώ στην ιταλία η 11 χρόνια παραμώνεις μου εδώ στην ιταλία μπορώ να βγάλο εδώ στηνελληνική πρεσβία ένα πιστοποιητικό που θα αποδεικτίνει ότι είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και μετά μπορούν από τα εφτά χρόνια και με χαρτη να μου βσήσουν το πρόστιμο α επίσεις και στο ρουφ τα ίδια λόγια μου είπαν. αλλά μέσα στα εφτά χρόνια θα με ψάχνει κανικά η εφορία[/quote]

Στα 4 χρονια δεν παίρνεις την Cittadinanza ;;;;; Γιατί θέλει 7 χρόνια;
 

thodoris1989

New member
την Cittadinanza την πήρα μέσα σε τρεις μήνες αλλά δεν έχει καμία σχέση αυτή στο προξενείο που είπα ακριβώς η 7 χρόνια συνεχόμενους δουλειάς η 11 χρόνια μόνιμης διαμονής
 
Top