• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Μάχιμη Επιχειρησιακή Θέση (μη γελάτε, ρωτάω στα σοβαρά)

6

6minos

Guest
Παίδες γειά σας,

Ποιά θα ήταν η καλύτερη θέση/υπηρεσία/ειδικότητα/μετάθεση/σχολείο για να κυνηγήσει κάποιος που θα ήθελε να εμπλακεί όσο το δυνατό περισσότερο με την επιχειρησιακή καθημερινότητα του Π.Ν.;

Καταλαβαίνω ότι σαν κληρωτός ναύτης δεν πρόκειται να σου εμπιστευτούνε κάποιο οπλικό σύστημα, ούτε καν θα μπείς σε καράβι, αλλά κάτι πρέπει να υπάρχει τέλος πάντον που να είναι "χρήσιμο" και "υπεύθηνο" και να σχετίζεται άμεσα με την υποστήριξη του επιχειρησιακού έργου του Π.Ν.

Υπάρχει κανείς που να έκανε κάτι κατά τη διάρκεια της θητείας του που να τον έκανε να αισθανθεί χρήσιμος από επιχειρησιακή άποψη;

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας και ελπίζω να αποφευχθούν τα ειρωνικά σχόλια (το τόπικ άλλωστε προσφέρεται για τετοια..... <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> )

Καλή θητεία σε όλη την 11 Γ' ΕΣΣΟ Π.Ν. !!!!!! <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

kwstas

New member
Νομίζω φίλε μου οτι θα δυσκολευτείς πααααρα πολύ να βρεις αυτό που θες. Και θα σου πω γιατί.

Συνήθως το πόσο επιχειρησιακός είσαι καθορίζεται από τη στάση του διοικητή σου και το πώς αντιλαμβάνεται την μονάδα του, σε τι υπόληψη έχει τους κληρωτούς, την ειδικότητα κάθε κληρωτού,κ.α. Δυστυχώς όσο υπάρχει η αγγαρεία θα αναλαμβάνει αυτό το "επιχειρησιακό κομμάτι" ο ναύτης. Έχω την αίσθηση ότι όλες οι μονάδες θα έπρεπε να ήταν επιχειρησιακές γιατί όλες σε κάτι προφανώς χρησιμεύουν στο ΠΝ.

Τώρα, εμπειρικά, μια μικρή μονάδα με ναύτες, λίγους ανωτέρους, και διοικητή σοβαρό είναι ας πούμε μια πιθανή μονάδα που ο κάθε ναύτης ίσως χρησιμεύει σε κάτι που άπτεται άμεσα της λειτουργίας του ΠΝ.

Αυτό που κατάφερα εγώ από τη θητεία μου ,ήταν να ασχοληθώ με τις τοπογραφικές εργασίες(καθότι τοπογράφος) της μονάδας στην οποία υπηρετούσα και έπρεπε να γίνουν. Είχα και την παρόμοια ειδικότητα.

Οπότε για να βρεις αυτό που θες, ο συνδυασμός είναι ειδικότητα ανάλογα με τα προσόντα σου, και μονάδα στην οποία η ειδικότητά σου ίσως φανεί χρήσιμη σε λειτουργικά θέματα. Αν κάνεις κάτι όπως το θες, αυτό θα είναι ανάλογο με την ειδικότητά σου (εξάλλου αυτό προβλέπεται ας πούμε).
 

manolaros

New member
Μπορείς να πας στις ΔΜΦΓ1 ή ΔΜΦΓ2 , θα είσαι σε ένα γραφείο σε μια φρεγάτα, θα έχεις καθημερινή εξόδου αλλά συμμετοχή σε μικρές 5ήμερες ασκήσεις ...όχι πολλές . . . 1 φορά το δίμηνο να σου τύχει.
 

gins1990

New member
Χειριστής ρ/Ε κάτι κανείς απο να σκουπιζεις και να φυλας σκοπιά στον Πειραιά
 

dimarch

New member
Ίσως στη ΣΔΑΜ στο υπόγειο να έχεις κάποια απαφή με το τι γίνεται στα πλοία. Άντε και στο Κοτρώνι (ΒΕΝ) να χαιδέψεις κάνα ελικόπτερο όταν θα το φυλάς το βράδυ. Ή στη ΔΝΟ να αγκαλιάσεις καμιά τορπίλη.
 
6

6minos

Guest
Manolare,

ennoeis oti to posto/ypiresia tha einai mesa se fregata pou einai elimenismeni sto NS? (logo eleipsis allou xorou grafeion ypotheto....)

dioti os aplos klirotos naytis ap'oso ksero den mporeis na exeis organiki thesi se ploio pou einai se apostoli.....
 

manolaros

New member
Ακριβώς. Δεν υπάρχει σταθερό γραφείο γι' αυτή την υπηρεσία, οπότε πηγαίνει από πλοίο σε πλοίο. Και στις ασκήσεις συμμετέχει ως επιτελείο.
 

rootbreaker

New member
Εμένα μου έτυχε να με χρησιμοποιήσουν σαν μηχανολόγο για διάφορα θέματα που άπτονταν της ειδικότητάς μου. Δεν γλύτωνα βάρδιες και σκοπιές αλλά δεν με χάλαγε καθόλου γιατί με είχαν μάθει όλοι οι αξιωματικοί και ασχολούμουν με κάτι που δεν θα ξαναέβλεπα (και θα το βάλω και στην προϋπηρεσία μου). Όλα αυτά βέβαια μέχρι που άλλαξε ο διευθυντής και ο καινούριος με έβγαλε γιατί τους κληρωτούς μας έχει για σφουγγάρισμα και άγημα.
Πιο παλιά πάντως οι κληρωτοί ήταν κανονικά σε πόστα στα καράβια ή σε υπηρεσίες στεριάς. Ο πατέρας πχ μου ήταν Ρ/Ε σε αντιτορπιλικό αλλά πάνε χρόνια από τότε.
Τώρα πάντως που τελειώνει η θητεία μου και το ξανασκέφτομαι δεν θα με χάλαγε να ήμουν σε καράβι. Ένα χρόνο τώρα που είμαι στο ΝΣ, σπάνια τα έχω δει να λείπουν σε άσκηση και στην τελική μπορεί να έπηζα παραπάνω αλλά όπως και να το κάνουμε είναι εμπειρία το να είσαι σε άσκηση με άλλα πολεμικά πλοία ή να είσαι σε πλοίο που κάνει βολές.
 
Top