• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Νέος - Παλιός

Severin-23

New member
Τί παίζει με το θέμα νέος-παλιός; Ξέρω τα γνωστά, π.χ. οι νέοι κάνουν περισσότερες αγγαρείες και σκοπιές από τους παλιούς, αλλά αν π.χ. πάμε σε μια μονάδα, ποιός είναι αυτός που ορίζει ποιος θα κάνει τι: ο παλιός ή ανώτερος; Μήπως λέει πρώτα ο ανώτερος, και μετά οι νέοι μοιράζονται τις δουλειές των παλιών; Ή οι παλιοί λένε τί θα κάνουν οι νέοι; Ρωτάω γιατί, από τη μία δε θέλω να με πιάνουνε συνέχεια κορόιδο και να τα κάνω όλα, από την άλλη δε θέλω να νομίζουν πως τους το παίζω άγριος και δεν κάνω τίποτα και μετά με έχουνε για ξύλο. Πώς επιτυγχάνεται μια μέση κατάσταση;
 

silver

New member
μην το σκεφτεαι καν.δεν υπαρχει πλεον νεος και παλιος.
και αυτοι που το παιζουν ετσι ειναι συνηθως πιτσιρικαδες που ο δικας τους εχει στη μπουκα.μη μασας καθολου αν καποιος παει να σου το παιξει παλιος,κοψτου απο τη πρωτη μερα το τσαμπουκα.αυτοι που το παιζουν ετσι ειναι ψευτομαγκακια,αλλα αν τους αρπαξεις γινονται αρνακια.
προσωπικες εμπειριες.
 
Λοιπόν....νέος και παλιός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Έτσι είναι παντού. Άλλο πράγμα ο σεβασμός στην προσωπικότητα κάποιου και άλλο πράγμα η αρχαιότητα ιεραρχικά.

Όποιος είναι νέος σε μονάδα και τον ειρωνευτούν ή τον βρίσουν, του προτείνω να βγει παραπονούμενος στην αναφορά του λόχου γι'αυτό.

Ο δκτης λόχου ορίζει ποιος κάνει τι και έχει ορίσει άτομα (μόνιμοι, ΛΥΒίτες ή παλιοί στρατιώτες) για να βγάζουν πρόγραμμα υπηρεσιών. Σε μονάδα όπου οι παλιοί στρατιώτες δεν κάνουν υπηρεσία ΛΥΛ (Λοχίας Υπηρεσίας Λόχου) ή ΔΥΛ (Δεκανέας Υπηρεσίας Λόχου) τότε κάνουν υπηρεσίες και καθαριότητες όπως όλοι.

Κάνουν τον ίδιο αριθμό υπηρεσιών όλοι αλλά συνήθως οι παλιοί κάνουν τα νούμερα σκοπιάς 10-12, 12-2 συχνότερα από ότι οι νέοι, γιατί αυτά τα νούμερα είναι πιο εύκολα από τα 2-4, 4-6. Αν δεν υπάρχουν αρκετοί γιωτάδες να κάνουν θαλαμοφύλακες, τότε οι παλιοί κάνουν πιο συχνά αυτή την υπηρεσία από ότι οι νέοι. Καθαριότητες κάνουν συχνότερα οι παλιοί αυτές που θεωρούνται πιο εύκολες.

Ο όρος "συχνότερα" είναι υποκειμενικός και είναι στην κρίση του καθενός να βγει παραπονούμενος για υπηρεσίες, αν θεωρεί ότι αδικείται πολύ. Γενικά όμως, ότι και να γίνει, ποτέ δεν πρόκειται να κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα κάποιος που είναι 1 μήνα στη μονάδα και κάποιος που είναι 8, για παράδειγμα.
 
Top