• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΝΑΥΤΙΚΟ Δ ΕΣΣΟ 2009

EVANS

New member
[quote author="nikos1987"]καλησπερα παιδια, και γω για νοεμβρη παω. ενα μαθημα μου εχει μεινει στον ασπροπυργο και ΕΥΧΟΜΑΙ να το περασω τωρα το σεπτεμβρη, αλλιως παω στα χακι <!-- s:( --:mad:<!-- s:( -->

ερωτησεις εχω αλλα ειναι γελοιες :p μην κραξετε παρακαλω.

αμα παω για υπαξιωματικος ποσα λεφτα παιρνω και απο ποτε πληρωνωμαι?Δικαιουμαι και αδειες? βγαινω δηλαδη?

κανω 17 μηνες σωστα?

αμα παω απλος ναυτης μπορω να δηλωσω μουσικος?παιζω τυμπανα (καλα :p) αλλα δεν εχω χαρτι ωδειου ή κατι τετοιο

εκτος απ'αυτο με proficiency και delf a1a2a3a4 γαλλικων παιρνω καμια καλη θεση?επισης εχω μυωπια 1.75.


ευχαριστω. <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->[/quote]
μην αγχωνεσαι. στο ναυτικο ολα γινονται με βυσμα.οτι και να εχεις δεν θα κρινει την θεση σου αλλα η τυχη σου , το βυσμα σου και τα ατομα που θα εχει η μοναδα σου.
απο οσο γνωριζω οι υπαξιωματικοι παιρνουν λιγα λεφτα και ουσιαστικα ειναι ναυτες με πιο πολλες ευθυνες.αλλα για αυτο ας σε διαφωτισει καποιος αλλος. <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

hab

New member
Τι εννοείς υπαξιωματικός? Μήπως θέλεις να πεις έφεδρος αξιωματικός? Εάν ναι, τότε παίρνουν αρκετά περισσότερα χρήματα από τους ναύτες, νομίζω γύρω στα 500€, αλλά για να γίνεις έφεδρος στο ναυτικό (ΣΕΑ) πρέπει να έχεις τελειώσει κάποια σχολή εμποροπλοιάρχων, δε μπορείς έτσι απλά να το ζητήσεις.

Για μουσικός δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει και πως μπορείς να μπεις σε αυτό το τμήμα. Υπάρχει πάντως μουσικό κι είναι στον Κανελλόπουλο.

Όλα τα άλλα που λες δεν παίζουν κανένα ρόλο για τη θέση που θα πάρεις. 10 πτυχία να έχεις μπορεί να καταλήξεις να κάνεις ότι κι ένας 18 χρονών που μόλις τελείωσε το σχολείο.
 

nikos1987

New member
[quote author="hab"]Τι εννοείς υπαξιωματικός? Μήπως θέλεις να πεις έφεδρος αξιωματικός? Εάν ναι, τότε παίρνουν αρκετά περισσότερα χρήματα από τους ναύτες, νομίζω γύρω στα 500€, αλλά για να γίνεις έφεδρος στο ναυτικό (ΣΕΑ) πρέπει να έχεις τελειώσει κάποια σχολή εμποροπλοιάρχων, δε μπορείς έτσι απλά να το ζητήσεις.
[/quote]
εννοουσα την ΑΕΝ ασπροπυργου
καλησπερα παιδια, και γω για νοεμβρη παω. ενα μαθημα μου εχει μεινει στον ασπροπυργο και ΕΥΧΟΜΑΙ να το περασω τωρα το σεπτεμβρη, αλλιως παω στα χακι <!-- s:( --:mad:<!-- s:( -->
[quote author="hab"]
Για μουσικός δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει και πως μπορείς να μπεις σε αυτό το τμήμα. Υπάρχει πάντως μουσικό κι είναι στον Κανελλόπουλο.
[/quote]

αμα ηξερε καποιος θαταν καλα!
[quote author="hab"]
Όλα τα άλλα που λες δεν παίζουν κανένα ρόλο για τη θέση που θα πάρεις. 10 πτυχία να έχεις μπορεί να καταλήξεις να κάνεις ότι κι ένας 18 χρονών που μόλις τελείωσε το σχολείο.[/quote]
κατι εχω ψηλιαστει <!-- s:eek: -->:eek:<!-- s:eek: -->
 

psaraklas_desso

New member
Χαιρετίζω την σειρά μου.Μπαίνω και εγώ από Νοέμβρη. Πρέπει να παίζει πολύ ραδιοαρβίλα τελικά γιατί ακόμα και χθες κάτι πεζικάριοι μου έλεγαν ότι δεν παίζει να πάρουν άλλους στο ναυτικό και τσάμπα με ανησύχησαν...
Ένα μπράβο και για το forum διαβάζω εδώ και 4 ώρες με ενδιαφέρων και νοιώθω σαν να τα ξέρω όλα και κοντέβω να απολυθώ. Πείτε και καμιά κουβέντα οι ντροπαλοί όσοι είναι να μπουν να γνωριστούμε.
Καλή 8ητεία σε όσους μπήκαν.
 

Subrosaval

New member
Κι εγω Νοέμβρη μπαίνω. Καλή θητεί να έχουμε. Πραγματικά πιστεύω πως είναι ράδιο αρβύλα οτι δεν θα γίνει η Δ ΕΣΣΟ. Δεν υπάρχει καμία τέτεια επίσημη δήλωση, πόσο μάλλον σε προεκλογική περίοδο που όλα έχουν παγώσει. Μήπως να κάναμε κανένα γκρουπάκι στο Facebook ? για να γνωριστούμε ;;; Απλά είμαι ψιλοάσχετος με αυτά. Αν κάποιος κάνει την αρχή και φτιάξει το γκρουπάκι ας το ποστάρει εδώ. <!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->
 

barfastic

New member
Γεια χαρα παιδια,

Και εγω τωρα θα μπω, και δεν εχω και καμια ορεξι!!! χαχαχαχα...

εγω θα προσπαθησω να βρεθω στο Αβεροφ/Βελος μιας και ειναι διπλα στο σπιτι μου... για να δουμε... μπορουμε παντα να ελπιζουμε!
 

ch_I2

New member
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Ή ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΕΙΑ!!!... <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello -->
 

sekarius

New member
[quote author="barfastic"]Γεια χαρα παιδια,

Και εγω τωρα θα μπω, και δεν εχω και καμια ορεξι!!! χαχαχαχα...

εγω θα προσπαθησω να βρεθω στο Αβεροφ/Βελος μιας και ειναι διπλα στο σπιτι μου... για να δουμε... μπορουμε παντα να ελπιζουμε![/quote]

Το Βελος ειναι και το δικο μου ονειρο.Αντε να δουμε.
 

captain haddock

New member
[quote author="Subrosaval"]Παιδιά, ξέρει κανείς αν ο τωρινός διοικητής του Κ.Ε ΠΟΡΟΣ είναι ο ίδιος καλός διοικητής που ήταν και πριν 2 χρονια ; Επίσης ξέρετε αν στο ΠΑΛΑΣΚΑΣ ειναι ο ίδιος που τους εκανε τη ζωη ποδηλατο ;

Αν ειναι κάποιος που παρουσιαζεται στη 09Δ ας γράψει κάτι να αρχίσουμε να γνωριζομαστε[/quote]



Δεν είναι ο ίδιος αλλά και ο τωρινός είναι καλός άνθρωπος. Εγώ πάντως πέρασα όμορφα στον πόρο και αν και έχει λίγο πιο αυστηρή εκπαίδευση από τον κανελλόπουλο συστήνω ανεπιφύλακτα να πάει κάποιος στον πόρο. Κι αυτό το λέω γιατί υπήρχαν βύσματα στη σειρά μου που κανόνισαν να μείνουν κανελλόπουλο πράγμα το οποίο το θεωρώ αστείο για 2 λόγους: 1) είναι βλακώδες να υποχρεώνεσαι σε κάποιον για τέτοιο σκοπό, 2) ο πόρος ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. και μόνο από το περιβάλλον αν το δεις είναι εξαιρετικό μέρος.

Το μόνο στραβό με τον πόρο είναι ότι οι ανώτεροι είναι λίγο δεκτικοί στα βύσματα με αποτέλεσμα να αδικούνται σε ορισμένες περιπτώσεις οι αβύσματοι οι οποίοι για παράδειγμα δεν καταλήγουν σε κάποια "ειδική θέση". Ακόμα κι έστι πάντως μη σας φοβίζει τίποτα. Παίζει να είναι και το καλύτερο στάδιο της θητείας σας.
 

AdmiraL

New member
Όχι δεν είναι ο ίδιος διοικητής... πήγε στη ΣΕΘΑ στις αρχές του 09 αν δεν κάνω λάθος. Ούτε στο ΚΕΠΑΛ είναι αυτός στον οποίο αναφέρεσαι.

Διαφορά μεταξύ Κανελλόπουλου και Πόρου πρακτικά αδιάφορη. Πόρος περισσότερο τρέξιμο, αλλά πολύ πιο όμορφο περιβάλλον σε σχέση με το ψυχιατρείο του Σκαραμαγκά... Κανελλόπουλος κάποια κλεισούρα, αλλά απόλυτο ξύσιμο.

Πρακτικά για 15 μέρες είναι εντελώς ηλίθιο να βάλεις βύσμα για οτιδήποτε απ τα 2 <!-- sPDT_Armataz_01_01 -->PDT_Armataz_01_01<!-- sPDT_Armataz_01_01 -->
 

nikos1987

New member
λοιπον παιδια οσο περναει ο καιρος μαθαινω περισσοτερα και αγχωνομαι ακομα περισσοτερο
οποτε θα ρωτησω βασικα πραγματα, μιας και στις προηγουμενες αναρτησεις μου ελεγα αχρειαστα πραγματα

Εχουμε και λεμε:

Σε 8-9 μερες περνω το πτυχιο απτη σχολη ασπροπυργου πλοιαρχων.
Την αναβολη την εχω κοψει απτον ιουλιο οποτε (οπως και μου ειπαν) ειμαι στην Δ ΕΣΣΟ.
Χαρτι δεν μου εχει ερθει ακομα σπιτι, τιποτα!
Στα 18 μου ειχα δηλωσει τοτε στο ΚΕΠ πολεμικο ναυτικο.
Οταν εκοψα την αναβολη δεν δηλωσα καμια σχολη(αν κ το αναφερει το χαρτι της αναβολης) αλλα και μετα απο 2 μερες τους πηγα τη βεβαιωση απτη σχολη μου, που λεει πως φοιτω εκει και οτι θα παρω πτυχιο τον Οκτωβρη.


Οι κινησεις μου ποιες πρεπει να ειναι?
1ον εστω οτι μου ερχεται χαρτι καταταξης πριν εχω το πτυχιο στα χερια μου, και λεει οτι ειμαι ΠΕΖΙΚΟ, τοτε με το που παρω το πτυχιο παω και το καταθετω?Μετα παω σιγουρα ναυτικο?
2ον αμα ερθει χαρτι που με εχει στο ΝΑΥΤΙΚΟ δεν κανω καμια κινηση και απλα παρουσιαζομαι οταν μου λεει.
~~~να υπογραμισω οτι δεν θελω να παω εφεδρος/17μηνο δηλαδη~~~

Εστω οτι και στις 2 περιπτωσεις πηγαινω ναυτικο οταν παρουσιαστω, πρεπει να καταθεσω το πτυχιο μου?
 

tommas

New member
Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το χαρτί θα σου έρθει 10-15 μέρες πριν την κατάταξη οπότε άνετα προλαβαίνεις να καταθέσεις το πτυχίο σου στη στρατολογία και θα μεταταχθείς στο Πολεμικό Ναυτικό. Πάντως, πρέπει να είσαι απόφοιτος ΑΕΝ για να μεταταχθείς οπότε η βεβαίωση απλώς δε φτάνει για να μπείς Ναυτικό, τη βεβαίωση την έδωσες για να αποδειχθεί ότι έκανες καλή χρήση της αναβολής σου. Συνεπώς θα πρέπει να καταθέσεις στη στρατολογία αντίγραφο του πτυχίου σου οπωσδήποτε όταν το πάρεις(μην περιμένεις να σου έρθει το χαρτί της κατάταξης γιατί θα είναι αργά).

Τώρα, όσον αφορά το να γίνεις έφεδρος και πάλι να μην ανησυχείς αν και συνηθίζουν να λένε στους απόφοιτους ΑΕΝ να γίνονται ΣΕΑ (Σημαιοφόροι Έφεδροι Αξιωματικοί) δε μπορούν να σε υποχρεώσουν, οπότε πολύ απλά όταν θα σε ρωτήσουν θα πεις όχι <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> .

Όταν παρουσιαστείς, υποτίθεται ότι ναι, πρέπει να το παρουσιάσεις το πτυχίο σου. Αλλά, δε νομίζω να έχεις κυρώσεις και να μην το κάνεις.
 

nikos1987

New member
[quote author="tommas"]Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το χαρτί θα σου έρθει 10-15 μέρες πριν την κατάταξη οπότε άνετα προλαβαίνεις να καταθέσεις το πτυχίο σου στη στρατολογία και θα μεταταχθείς στο Πολεμικό Ναυτικό. Πάντως, πρέπει να είσαι απόφοιτος ΑΕΝ για να μεταταχθείς οπότε η βεβαίωση απλώς δε φτάνει για να μπείς Ναυτικό, τη βεβαίωση την έδωσες για να αποδειχθεί ότι έκανες καλή χρήση της αναβολής σου. Συνεπώς θα πρέπει να καταθέσεις στη στρατολογία αντίγραφο του πτυχίου σου οπωσδήποτε όταν το πάρεις(μην περιμένεις να σου έρθει το χαρτί της κατάταξης γιατί θα είναι αργά).

Τώρα, όσον αφορά το να γίνεις έφεδρος και πάλι να μην ανησυχείς αν και συνηθίζουν να λένε στους απόφοιτους ΑΕΝ να γίνονται ΣΕΑ (Σημαιοφόροι Έφεδροι Αξιωματικοί) δε μπορούν να σε υποχρεώσουν, οπότε πολύ απλά όταν θα σε ρωτήσουν θα πεις όχι <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> .

Όταν παρουσιαστείς, υποτίθεται ότι ναι, πρέπει να το παρουσιάσεις το πτυχίο σου. Αλλά, δε νομίζω να έχεις κυρώσεις και να μην το κάνεις.[/quote]
τελειωσα με τη σχολη! τωρα περιμενω να βγει το πτυχιο μου...θελαν να κανουμε και αιτηση για να το παρουμε, λες να μην το θελα? 4χρονια εκει ημουν. τεσπα.

υπομονη...
 

noa

New member
Ειμαι και εγω ενας απο αυτους που θα μπει τον νοεμβρη... Αγνοια επι πολλων θεματων φυσικα...

και ερωτω: Μετα την εκπαιδευση για ποσους μηνες πας παραμεθόριο? και ποιες ειναι οι περιοχες που θεωρειτε οτι ειναι παραμεθόριος? να φανταστω οτι ειναι υποχρεωτικη μεταθεση?
 

noa

New member
σορρυ για τις ακυρες ερωτησεις, βρηκα την απαντηση μου στο φορουμ! Θεσσαλονικη παραμεθοριος θεωρειται η Ναυτικη Διοικηση? Παιζει και κατι στο αγγελοχωρι?

παλι συγνωμη αν ρωταω μπαρουφες.... αλλα ειμαι ασχετος! τα φωτα σας λοιπον πλιιιζ!
 

AdmiraL

New member
4 Μήνες παραμεθόριο, υποχρεωτικά. Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά και ό,τι περιλαμβάνει, Ναύσταθμοι (Σαλαμίνα, Κρήτη) και ναυτικοί σταθμοί νησιών είναι η παραμεθόριος.

ΝΔΒΕ απ' όσο θυμάμαι δεν είναι παραμεθόριος.
 
Top