• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

πήρα μετάθεση (σημαντικές απορίες)

timvorixos

New member
Καλησπέρα!

Μεθαύριο παρουσιάζομαι στην μονάδα που πήρα κατ εξαίρεση μετάθεση και αναρωτιέμαι αν δικαιούμαι εβδομάδα προσαρμογής.
Η μονάδα είναι καμιά εικοσαριά λεπτά απο το σπίτι μου και έτσι θα έχω διανυκτέρευση.

τι ισχύει ? να την ζητήσω η θα μου την δώσουν ? (εφόσον δικαιούμαι)
γιατι έχω μάθει μέχρι τώρα πως στο στρατό αν δεν ζητήσεις κάτι και δεν είσαι ενημερωμένος την πατάς (όπως με την πρώτη μου άδεια στην Λήμνο που δεν μου είπαν οτι πρέπει να ζητήσω προαναχώριση με αποτέλεσμα να την θεωρώ δεδομένη και να ΜΗΝ την πάρω και να χάσω μια μέρα απο την άδεια μου στο πλοίο).

και τέλος το σημαντικότερο.

Πόσο ανεκτικοί θα είναι μέχρι να μπορέσω να προσαρμοστώ ? ήμουν τρεις μήνες παραμεθόριο και η κατάσταση που επικρατούσε εκεί διαφέρει πολύ απο αυτό που φαντάζομαι οτι θα συναντήσω. Για παράδειγμα τα στελέχη ήταν πολυ χαλαρά απέναντι μας (λόγο τον δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε λογικά) και έτσι δεν συνήθισα πχ να χαιρετάω κλπ <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->

λέτε να μετρήσω φ ?.. και καλά να είναι φ , μην παιχτεί σεξ και ξενερώσω την ζωή μου , να ειμαι κοντά στο σπίτι μου και να μην μπορώ να πάω.

αν γίνεται να πάρω κάποιες απαντήσεις μέχρι αυριο θα το εκτιμούσα , να ξέρω τι με περιμένει
ευχαριστώ <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

p_h

New member
ναι, δικαιούσαι βδομάδα προσαρμογής, καινουργια μονάδα ειναι
 

timvorixos

New member
στην εβδομάδα προσαρμογής θα μπορώ να έχω διανυκτέρευση ? ή θα είμαι αναγκασμένος να επιστρέφω να κοιμάμαι στην μονάδα?
κάποιος 321 που έφευγε πριν απο εμένα και πήγαινε κοντά στο σπίτι του μου είπε πως η εβδομάδα προσαρμογής είναι σαν άδεια για όσους είναι απο την περιοχή, εφόσον δεν εκτελείς υπηρεσία και δεν είσαι νεος ώστε να έχεις κάτι να μάθεις δεν εισέρχεσαι και στην μονάδα. μου φαίνεται κάπως τρελό για να ισχύει , σωστά ?
 

kd305

New member
Καλό θα είναι να αναφέρεις σε ποια μονάδα πήρες μετάθεση,έτσι θα σε βοηθήσουν και άλλα παιδιά που ίσως ήτανε εκεί όταν είχανε υπηρετήσει.
 

timvorixos

New member
στο Κεχτ στην Πάτρα (δεν το ανέφερα γιατι στο θέμα που άνοιξα ρωτώντας για την μονάδα δεν υπήρχε κάποια απάντηση άρα υπέθεσα οτι δεν θα ξέρει κάποιος ) <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello -->

και μια ακόμα απορία. Ο τρόπος που παρουσιάζομαι δεν αλλάζει τώρα που απο πυροβολικό πήρα μετάθεση σε μονάδα πεζικού , παραμένω στρ(πβ) σωστά? <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

kd305

New member
Φυσικά και παραμένεις στο πυροβολικό,λογικά θα είσαι στον λόχο διοικήσεως...

Γενικά σε κέντρο όταν μπαίνει νέα σειρά δεν είναι ότι καλύτερο,ειδικά σε θέματα υπηρεσιών(σκοπιές) και σε θέματα πειθαρχίας,δηλαδή πρέπει να είσαι προβλεπόμενος αναγκαστικά.
 

timvorixos

New member
είχα την εντύπωση πως το κετχ είχε σταματήσει να δέχεται σαν κέντρο νεοσύλλεκτους (έλεγαν οτι θα το έκλειναν)
απόσπασμα απο είδηση "Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΤΧ έχει σταματήσει να δέχεται νεοσύλλεκτους"
σε αυτή την περίπτωση θα είναι καλύτερα τα πράγματα?

το οτι θα είμαι στον λόχος διοικήσεως με επηρεάζει θετικά ή αρνητικά ή απλά το αναφέρεις?
 

kd305

New member
Α έχει σταματήσει ? δεν το γνώριζα,σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα είναι καλύτερα τουλάχιστον σε θέματα υπηρεσιών,τώρα για καμπάνες κτλπ είναι θέμα διοικητή.


τον λόχο διοικήσεως έτσι τον ανέφερα,γενικά εκεί πάνε μικτοί οπλίτες,δηλαδή απ'όλα τα σώματα/όπλα
 

timvorixos

New member
ας ελπίζω τότε πως ο διοικητής θα έχει κατανόηση όπως αυτός της προηγούμενης μονάδας που τον σεβόμουν πρώτα απ όλα σαν άνθρωπο γιατί μας αντιμετώπιζε σαν ανθρώπους και όχι σαν φαντάρους.

anyway , thanks για τις πληροφορίες <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers --> <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers --> , αν έχει να προσθέσει κάποιος άλλος κάτι , ευχαρίστως να τον ακούσω <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool --> <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
 

kd305

New member
Όσο για την βδομάδα προσαρμογής εγώ όταν είχα παρουσιαστεί σε μονάδα της Αθήνας(Πέμπτη πρωί) απλά είχα πάρει Π/Σ/Κ και μπήκα δευτέρα κανονικά για υπηρεσίες.
 
D

dls1989

Guest
αποτι θυμαμμαι ωφειλεις να παρουσιαστεις ως τις 22.00
 

timvorixos

New member
το ξέρω απλά λέω να παρουσιαστώ σχετικά πρωί να τακτοποιηθώ μήπως προλάβω να πάρω και διανυκτέρευση (εφόσον πάρω εβδομάδα προσαρμογής).
για την διανυκτέρευση αρκεί οτι ειμαι κάτοικος της περιοχής έτσι ? δεν θέλει κάποια ενέργεια με χαρτιά κλπ σωστά?
και τέλος η έξοδος με διανυκτέρευση τι ώρα ειναι καθημερινές και τι ώρα Σ/Κ? δεν θυμάμαι γιατι είχα να βγω εξοδούχος απο την εβδομάδα προσαρμογής στην προηγούμενη μονάδα .
 

timvorixos

New member
ψάχνοντας ανακάλυψα οτι θα πρέπει να δώσω μια υπεύθυνη δήλωση για να παίρνω διανυκτερεύσεις φτιαγμένη απο τους γονείς μου. <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: -->

http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=4&t=5838

σύμφωνα με το παραπάνω θα πρέπει να είναι έτσι

Ο Στρ.(ΠΒ) ........ ΜΕ Α.Σ.Μ. ........ της 2012 Ε ΕΣΣΟ, είναι γιος μου και επιθυμώ κατά τις εξόδους του από τον Λόχο να διανυκτερεύει μαζί μου στην Πάτρα επί της οδού ...... αρ. .....
Τ.Κ. ..., Τηλ. ..... Κιν. .....

στο παρακάτω όμως τι πρέπει να λέει ?? καθώς δεν ειμαι νεοσύλλεκτος και επίσης δεν γνωρίζω τον λόχο που θα είμαι (αυριο παρουσιάζομαι)

Στο χώρο "Προς της υπεύθυνης δήλωσης" να συμπλρώσει: Κ.Ε.ΤΧ. / Τ. ΕΜ / *****ος Λ.Ε.Ν. όπου *** ο αριθμός του λόχου σου (Λ.Ε.Ν. = λόχος εκπαίδευση νεοσυλλέκτων)

υπολόγιζα να έχω μαζι μου αυριο την υπεύθυνη δήλωση (να την έφτιαχναν οι γονείς μου το απόγευμα ).

λιγη βοήθεια σε αυτό ...

δεν αρκεί που είμαι μόνιμος κάτοικος της περιοχής και στα χαρτιά φαίνεται πως μένω με τους γονείς μου μόνιμα? χρειάζεται απαραιτήτως η υπεύθυνη δήλωση ?
 

kd305

New member
Θα σου πούνε εκεί τι να γράψεις μην τρελαίνεσαι,σαν νέος κάνεις...

εμένα πάντως δεν μου είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο.
 

timvorixos

New member
το θέμα ειναι πως με όλα αυτά που έχω δει μέχρι τώρα συν το γεγονός ότι για σοβαρούς προσωπικούς λόγους χρειάζομαι να αρχίσω άμεσα τις διανυκτερεύσεις φρίκαρα λιγάκι <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

τέσπα , θα δω και απο κοντά τι θα μου ζητηθεί και τι ισχύει <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
ευχαριστώ για την βοήθεια <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 
Top