• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

περί αναβολής για λόγους υγείας!

bassistas

New member
Γεια σε όλους,
μου έχει έρθει χαρτί για να παρουσιαστώ τον Μάιο στο παρανέστι Δράμας, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορώ αυτή την περιοδο να υπηρετήσω. Ρώτησα στο στρατολογικό γραφείο, και το μόνο που δικαιούμαι είναι η τρίμηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους, και αν την πάρω θα μπω Αυγουστο. Εγώ όμως χρειάζομαι μια εξάμηνη,για να μπώ με την ΕΣΣΟ του νοεμβρίου. Έχω γνωστό στρατιωτικό γιατρό. Που μπορεί να μου γράψει ένα χαρτί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας και να προτείνει 6άμηνη αναβολή.
Αυτό που θέλω λοιπόν να ρωτήσω είναι, εαν έχοντας αυτό το χαρτί στο χέρι περιμένω μέχρι την ημέρα που παρουσιάζομαι, και πάω πρωι πρωι στο παρανέστι δράμας δείχνοντας τους το χαρτί από το γιατρό και ζητώντας την αναβολή θα το δεχτουν?? θα με στείλουν κι αυτοί σε στρατιωτικό γιατρό για να εξακριβώσουν το πρόβλημα η αρκεί αυτό το χαρτί που θα είναι απο στρατιωτικό γιατρο ήδη και θα φύγω σπίτι απεθείας την ίδια μέρα? Επειδή είναι ρίσκο για μένα αυτό , έχω μεγάλο άγχος και δεν ξέρω τελικά τι να κάνω, να πάρω την σίγουρη τρίμηνη που έχω τώρα ή να το ρισκάρω και να περιμένω μεχρι τις 10 Μαίου που παρουσιάζομαι και να πάω με το χαρτί γιατρού για να ζητήσω την εξάμηνη?
Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

anakinskywalker

New member
Η μόνη αρμόδια να δώσει αναβολή για λόγους υγείας είναι η στρατιωτική υγειονομική επιτροπή. Το χαρτί του γνωστού σου γιατρού ίσως έκανε πιο εύκολο τον ρόλο της επιτροπής να επικυρώσει την αναβολή, βέβαια εξαρτάται από το είδος της πάθησης και την ευκολία με την οποία εξακριβώνεται.
 

dionyshs

New member
θα πρέπει να σε δει και γιατρός σε στρατιωτικό νοσοκομείο θα βγάλει και αυτός την γνωμάτευση και θα σε στείλει στην επιτροποή απαλλαγών για να σου εγκρίνουνε την αναβολή
 

bassistas

New member
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Δηλαδή ακόμα κι αν έχω στα χέρια μου το χαρτί από στρατιωτικό γιατρό, λογικά θα με στείλουν κι αυτοί σε άλλον γιατρό πάλι για να με εξετάσει? Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να με κρατήσουν μέσα και να μην μπορέσω να φύγω κατευθείαν? Έχω ακούσει ότι αν πάει κάποιος με συνοδό δεν μπορουν να τον κρατήσουν μέσα ούτε μια μέρα και ξεμπερδεύεις αυθημερόν! ισχύει?
 

geoim

New member
Θα σε παραπέμψουν από το στρατόπεδο σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μπορείς να έχεις γνωμάτευση από άλλο γιατρό αλλά αν σου βεβαιώνει καμία μούφα πάθηση που είναι φως φανάρι ότι δεν έχεις, τότε δε παίζει να σου δώσει αναβολή. Πάντως το μόνο εύκολο είναι να πάρεις αναβολή και άδικα αγχώνεσαι. Πήγαινε πες ότι δε μπορείς να υπηρετήσεις αυτή τη περίοδο επειδή δεν αισθάνεσαι καλά ψυχολογικά, πιέζεσαι, αγχώνεσαι, θέλεις να φύγεις κτλ και θα την πάρεις την αναβολή.
Αν θα ξεμπερδέψεις την ίδια μέρα είναι ένα ερώτημα. Σίγουρα καλύτερα αν είσαι με κάποιον δικό σου και στην την περίπτωση που πάρεις κατευθείαν το παραπεμπτικό για νοσοκομείο να έχεις με κάποιον να πας και να γυρίσεις. Θα έχεις και μεγαλύτερη προσοχή αν συνοδεύεσαι.
Παίζει και το ενδεχόμενο να σε κρατήσουν μια μέρα και να φύγεις την επομένη το πρωί για νοσοκομείο, γι'αυτό καλό θα είναι να έχεις και κάποια προσωπικά αντικείμενα που πιθανόν να χρειάζεσαι. Θα σου έλεγα να επικοινωνήσεις και με τη μονάδα στη Δράμα, να πεις ότι σκοπεύεις να πάρεις αναβολή και να ενημερωθείς για το ενδεχόμενο να τελειώνεις την ίδια μέρα.
 

thagkol

New member
Αν πάντως πάρεις 6μηνη αναβολή, να ξέρεις ότι πιθανότατα θα παρουσιαστείς με τη σειρά του Φεβρουαρίου, μιας και όταν λήξει η αναβολή σου το Νοέμβριο, η επόμενη ΕΣΣΟ θα είναι αυτή του Φεβρουαρίου.
 

bassistas

New member
Παιδιά , δηλαδή για να μπώ ακριβώς τον Νοέμβριο που θέλω (ούτε αργότερα , ούτε νωρίτερα) τι θα μπορούσα να κάνω? Από το στρατόπεδο αναγκαστικά δίνουν 6άμηνες και πάνω? αν πάρω τώρα την τρίμηνη για κοινωνικούς λόγους, και πάω να παρουσιαστώ στο στρατόπεδο τον αυγουστο που με καλέσουν και ζητήσω άλλη μια τρίμηνη για να μπώ νοέμβρη γίνεται? sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά καταφθάνουν οι μέρες και έχω αγχωθεί δεν ξέρω τι να κάνω τελικα!!! <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: -->
 

bassistas

New member
τουλαχιστον γίνεται να γλιτώσω τον αυγουστο και να πάω λίγο αργότερα, π.χ. μετά 20 μέρες και να τους πάω χαρτί ότι νοσηλευόμουν σε νοσοκομείο? έχω γνωστούς σε κρατικό και μπορούν να μου γράψουν οτιδήποτε.
 

geoim

New member
[quote author="bassistas"]τουλαχιστον γίνεται να γλιτώσω τον αυγουστο και να πάω λίγο αργότερα, π.χ. μετά 20 μέρες και να τους πάω χαρτί ότι νοσηλευόμουν σε νοσοκομείο? έχω γνωστούς σε κρατικό και μπορούν να μου γράψουν οτιδήποτε.[/quote]

Αυτό που λες γίνεται αλλά μάλλον χλωμό για 20 μέρες μετά. Διάβασε στο http://www.thiteia.org/downloads/N.3421)05.pdf το άρθρο 15.
2d7zct3.jpg

Αυτό λέει ότι πρέπει να καταταχθείς εντός 5 ημερών μετά την έξοδο από το νοσοκομείο. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν ισχύει για οποιαδήποτε περίοδο μέσα στην εσσο (πράγμα μάλλον αδύνατο) ή υπάρχει κάποιο όριο που μετά σε στέλνει στην επόμενη εσσο. Πιθανολογώ ότι οι 15 μέρες που λέει είναι ακριβώς αυτό. Μετά τις 15 μέρες από τη στιγμή που πρέπει να παρουσιαστείς σε στέλνουνε στην επόμενη σειρά, στην περίπτωσή σου το Νοέμβριο. Διάβασε όλο το άρθρο και ρώτα κανέναν αρμόδιο για σιγουριά.
 

bassistas

New member
Είναι αυτό ακριβώς που θέλω κι εγώ, να μπω δηλαδή το Νοέμβριο. θα πρέπει όμως να ενημερώσω ίσως το στρατολογικό γραφείο ότι πρόκειται π.χ. να μπω νοσοκομείο για κάποια εγχείρηση? και να τους πω ότι μόλις βγω θα τους φέρω χαρτί που το αποδυκνείει? (και θα φροντισω να το καθυστερήσω τόσο όσο να με βάλουν στην επόμενη ΕΣΣΟ). Γίνεται αυτό παιδιά η θα με κυνηγάνε να με πιάσουν? ανυπότακτος?
<!-- s:? -->:?<!-- s:? -->
 
Top