• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Πρόβλημα με εξάρθρωση ώμου

redprag

New member
Έβγαλα τον ώμο μου ενώ ήμουν εξοδούχος. Πήγα στο Ναυτικό νοσοκομείο που υπάρχει εδώ και μου δώσαν 20 ημέρες αναρρωτική και μου είπαν ότι ίσως πρέπει να εγχειριστώ. Για να μου πουνε σίγουρα για την εγχείρηση θα πρέπει να πάω στο ΓΝΑ στην Αθήνα (είμαι στην αεροπορία).
Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1) Μπορώ να εγχειριστώ και να υπηρετώ ταυτόχρονα?
2) Θα μου δώσουν αναβολή ή θα το αποφύγω?
3) Μπορεί ίσως να αλλάξει το Ι μου (Ι1 τώρα) και πώς?
4) Πώς μου δώσαν 20 μέρες αναρρωτική? Δεν είναι μέχρι 18?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Κουράγιο αδέρφια
 

Γιατρός

New member
[quote author="redprag"]Έβγαλα τον ώμο μου ενώ ήμουν εξοδούχος. Πήγα στο Ναυτικό νοσοκομείο που υπάρχει εδώ και μου δώσαν 20 ημέρες αναρρωτική και μου είπαν ότι ίσως πρέπει να εγχειριστώ. Για να μου πουνε σίγουρα για την εγχείρηση θα πρέπει να πάω στο ΓΝΑ στην Αθήνα (είμαι στην αεροπορία).
Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1) Μπορώ να εγχειριστώ και να υπηρετώ ταυτόχρονα?
2) Θα μου δώσουν αναβολή ή θα το αποφύγω?
3) Μπορεί ίσως να αλλάξει το Ι μου (Ι1 τώρα) και πώς?
4) Πώς μου δώσαν 20 μέρες αναρρωτική? Δεν είναι μέχρι 18?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Κουράγιο αδέρφια[/quote]

Περαστικά! Για τις ερωτήσεις σου:
1) Φυσικά, αλλά δες το (4).
2) Αναλόγως το πρόβλημα. Μπορεί και να πάρεις αναβολή. Δες παρακάτω.
3) Δύσκολο. Μόνο αν σου αφήσει αναπηρία το εξάρθρημα. Εάν τίθεται θέμα μακροχρόνιας ανάρρωσης, μπορεί να πάρεις αναβολή.
4) Οι επιπλέον ημέρες αφαιρούνται από την κανονική σου άδεια. Εάν τελειώσει και αυτή, υπηρετείς τις επιπλέον μέρες (αλλά υπό ένα ειδικό καθεστώς, "'ανευ στέγης και τροφής", που σημαίνει ότι είσαι φαντάρος αλλά δεν πατάς στη μονάδα).
 

takamine216

New member
Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα, σε μεγαλύτερο βαθμό! Είχα εγχειριστεί πριν 2 χρόνια γιατί μου "εβγαινε ο ώμος" καμια δεκαριά φορές το μήνα! Μετά το χειρουργείο έκανα 7-8 μήνες φυσιοθεραπεία επιτυχώς και τράβηξα μεγάλο ζόρι!

Τελικά το χέρι δε μου βγαίνει (εντελώς), μα ώρες-ώρες κάνει "κρακ" και για δευτερόλεπτα αιώρειται μεχρι να το ξαναβάλω προσεκτικα! Αυτή η "αστάθεια" μου είπαν πως λέγεται υπεξαρθρημα (κάπως έτσι) και ο γιατρός μου επιμένει πως δεν είναι τίποτα, χρειάζεται άσκηση με ειδικά λάστιχα και δε μου δίνει χαρτί! Πάντως δυσκολέυομαι να σηκώσω βάρη, να φορέσω μπλούζα, να οδηγήσω και γενικά ό, τι απαιτεί κινησεις του ώμου! Τι να κάνω με αυτό; Φοβάμαι μήπως με αγνοήσουν και τραυματιστώ ή σώνει και καλά με βάλουν ξακακάνω εγχείρηση!

Οποιος ξέρει κάτι ας με ενημερώσει! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΥΓ: Περιμένω το χαρτί, να μπω το Μάιο!
 
Top