• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Προβλήματα σε καρδιά και μάτια και απαλλαγή

dimitris86_

New member
Γειά σας είμαι καινούργιο μέλος.

Έχω ένα σύνδρομο το οποίο μου έχει δημιουργήσει σοβαρα προβλήματα στην καρδιά. Επίσης έχω πρόβλημα και στα μάτια.

Ποιο συγκεκριμένα στην καρδιά έχω 4 παθήσεις, μέτρια προσ σοβαρή ανεπάρκια μητροειδούς, διάταση αορτής με μικρή ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας και ήπια ανεπάρκεια τριγλωχίνας.
Επίσης στα μάτια έχω 16.5 βαθμό μυωπίας στο ενα ματι και 15 στο άλλο μάτι και έχω και ιριδοδόνηση στους φακούς.

Τι Ι βγαίνω με αυτά τα συμπτώματα? Το Ι που θα βγώ το αποφασίζουν οι γιατροί ή υπάρχει κάποιος κανονισμός του στρατού για όλα αυτά? Υπάρχει περίπτωση απαλλαγής?

Επίσης σε περίπτωση που περάσω στον στρατό και έχω μαζί μου φάρμακα θα πρέπει όταν τελειώνουν να με αφήνουν να βγαίνω έξω να τα αγοράζω ή υπάρχει περίπτωση να μην δίνουν άδεια να βγώ ?? Έχω ένα φάρμακο που τελειώνει κάθε εβδομάδα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

valtsia1990

New member
Καλησπερα φιλε την γνωμη μου σαν παλιος(στο στρατο) και νοσηλευτης αυτη την στιγμη, πρεπει να βγεις Ι5 παθολογικο γιατι κανενα στρατοπεδο εδω στην ελλαδα δεν ειναι 100% καθαρο!!!γνωμη μου παντα
 

panmag

New member
Δημήτρη, για την Σωματική Ικανότητά σου θα πρέπει να δείς το αντίστοιχο ΦΕΚ. Δες εδώ

<!-- m -->http://www.thiteia.org/downloads/si.pdf<!-- m -->

Υπάρχει πίνακας στο παραπάνω ΦΕΚ που έχει όλες τις ασθένειες. Όταν θα παρουσιαστείς, θα αναφέρεις τα προβλήματά σου και θα περάσεις από εξετάσεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Ανάλογα με την βαρύτητα των προβλημάτων σου θα σου αποδοθεί σωματική ικανότητα. Εδώ δεν είμαστε γιατροί για να κρίνουμε. Από αυτά που γράφεις όμως (και χωρίς να έχω διαβάσει το παραπάνω ΦΕΚ) καταλαβαίνω ότι πας για Ι4 (η διάταση αορτής νομίζω οδηγεί σε ανεύρυσμα, οπότε δεν πρέπει να ανεβάζεις πίεση, άρα καμία σωματική δραστηρίοτητα) ή Ι5.

Αν πάρεις Ι4 και χρειάζεσαι φάρμακα θα στα δώσει ο στρατός. Την πρώτη μέρα θα μπείς με τα δικά σου ενώ θα έχεις τις συνταγές και τις διαγνώσεις του γιατρού σου. Από εκεί και πέρα, δεν είναι -τόσο- ηλίθιοι στον στρατό ούτε παίζουν με την υγεία του κόσμου. Μην ανησυχείς.

valtsia1990 γράφεις άκυρα και αποπροσανατολίζεις το κόσμο. Αν δεν ξέρεις κάτι, μην απαντάς. Τι σχέση έχει η καθαριότητα με αυτά που λέει το παιδί; Αν τον βάλεις να τρέχει μια ώρα σε αποστηρωμένο περιβάλλον θα είναι μια χαρά;;;;;;
 

dimitris86_

New member
Ευχαριστώ πολύ. Θα ψάξω καλά αυτό το ΦΕΚ που μου είπες.

Ο προηγούμενος φίλος μάλλον δεν μιλάει για την καθαριότητα που λέμε αλλά θα εννοεί οτι υπάρχουν και τα λεγόμενα μαύρα στρατόπεδα που φήμες λένε οτι εκεί οτι Ι και να βγεις σε βαζουν να κάνεις οτι τους γουστάρει, και μάλλον ενοεί οτι πουθενά δεν είναι 100% καθαρά.
 
Top