• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Σειρα αυγουστου

mindcircus

New member
παραμεθωριος θεωρειται κ ο Παλασκας και η Σαλαμινα εκτος απο τα νησια.
 

oplonomos

New member
[quote author="Αλέξανδρος"]παιδιά να ρωτήσω μερικά πραγματάκια τους ψαγμένους εδώ
1 που είναι καλά για παραμεθώριο-κοντά στην αθήνα?
2 καλές μονάδες στη συνέχεια για θητεία - μου είπαν ΝΔΑ, Ναυτικά Νοσοκομεία + ΓΕΝ
3.καμιά καλή ειδικότητα?

κανένας για Γ ΕΣΣΟ 08 ΠΝ να τα λέμε?[/quote]

καταρχας καλη θητεια να εχετε η 08Γ και να παρετε την σκυταλη απο εμας της 07Γ...!

καλη πρωτη μεταθεση κοντα στην αθηνα ειναι φυσικα η σαλαμινα που θεωρειται παραμεθωριος, ο πορος που παιζει απο οτι θυμαμαι 5-5.... ακομα και η πατρα που ειναι 2 ωρες απο αθηνα και παιζει πολυ καλα. μακρια απο παλασκα!

ΝΔΑ ηταν καλη μοναδα. τωρα με διοικητη τον παληατσο δεν ειναι τοσο καλα. στα ναυτικα νοσοκομεια ειναι καλα αλλα δεν ειναι παραμεθωριος.

η ειδικοτητα θα σου δωθει δεν την διαλεγεις. παει αναλογα με την σχολη που εχεις τελειωσει (αν και οχι απαραιτητα). αν πχ εχεις τελειωσει οικονομικα θα γινεις διαχ (διαχειριστης), αν εισαι απο πολυτεχνειο θα γινεις μηχ (μηχανικος) κλπ. αλλα οτι και να παρεις σαν ειδικοτητα δεν εχει καμια μα καμια σημασια (πλην των γιατρων βεβαια, που μονο οι φοιτητες-αποφοιτοι ιατρικων σχολων περνουν)
 

alexadros

New member
Ναύτες «νέου τύπου»





Αλλάζει η χάρτα των ειδικοτήτων για τους «κληρούχες» στο ναυτικό. Αλλες καταργούνται, πολλές συγχωνεύονται, ενώ θεσπίζονται και νέες.




Προς το παρόν, πάντως, δεν προβλέπεται ειδικότητα συνοδού σκύλων στο Πολεμικό Ναυτικό.
Οι ναύτες που υπηρετούν σήμερα ως τεχνίτες τορπιλών, θαλαμηπόλοι, τηλεγραφητές θα είναι και οι τελευταίοι, καθώς αυτές οι ειδικότητες καταργούνται. Από την επόμενη σειρά, τον Σεπτέμβριο, όλα αλλάζουν.
Ταυτοχρόνως, στο υπουργείο Αμυνας προετοιμάζουν τη σύνταξη νομοθετικής ρύθμισης με την οποία η θητεία των ναυτών στην ειδικότητά τους θα αποτελεί πιστοποιημένη προϋπηρεσία: Μαζί με το απολυτήριο θα λαμβάνουν μια βεβαίωση αναγνωρισμένη από το κράτος, που θα μπορούν να επισυνάπτουν στο βιογραφικό τους.

Υπάρχουν σκέψεις να συνιστά αυτή η προϋπηρεσία μια επιπλέον μοριοδότηση για πρόσληψη στο Δημόσιο. Ολα αυτά βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καθώς αναμένεται να καθοριστούν τα «επαγγελματικά διαγράμματα» από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης και να ολοκληρωθεί η προεργασία από τα συναρμόδια υπουργεία.

Προς το παρόν η αρχή γίνεται με τις νέες ειδικότητες στο Π.Ν. (οι τελευταίες αλλαγές είχαν γίνει πριν 20 χρόνια). Από τις περίπου 40 υφιστάμενες θα απονέμονται από την επόμενη ΕΣΣΟ μόλις 17.

Αναλυτικά, οι νέες ειδικότητες:

* Τεχνικός συνεργείων (Τ/ΣΥΝ), αντί για σωληνουργός, χύτης, ξυλουργός, λεμβουργός, προτυποποιός, ελασματουργός, συγκολλητής και σιδηρουργός.

* Τεχνίτης όπλων (Τ/ΟΠΛ), αντί για τεχνίτης ναρκών, τεχνίτης τορπιλών, τεχνίτης πυροβόλων και τεχνίτης οπτικών οργάνων.

* Διοικητικής υποστήριξης (ΔΙΟΙΚ), που καταργεί σχεδιαστή, δύτη, θαλαμηπόλου, σαλπιγκτή και βοηθητικών θέσεων.

* Επιχειρήσεων/επικοινωνιών (ΕΕ), αντί σηματωρού, ραδιοεντοπιστή και τηλεγραφητή που ήταν μέχρι και σήμερα.

* Τεχνικός ηλεκτρονικών συστημάτων (Τ/ΗΝ), καταργώντας τις ειδικότητες ηλεκτρονικού συνεννόησης, ηλεκτρονικού αυτομάτων συστημάτων, ηλεκτρονικού Α/Υ, ηλεκτρονικού ΡΕ, ηλεκτρονικού Υ/Ο και ηλεκτρονικού ΔΒ.

* Τεχνικός μηχανολογικών συστημάτων (Τ/ΜΗΧ), αντί εφαρμοστή μηχανών, μηχανουργού, εφαρμοστή και μηχανικού.

* Οι διαχειριστές (ΔΙΑΧ) περιλαμβάνουν τις παλιές ευθύνες του απλού διαχειριστή και του διαχειριστή υλικού.

* Παραμένουν οι ειδικότητες του αρμενιστή (ΑΡΜ), του ηλεκτρολόγου (ΗΛ), του εσχαρέα (ΕΣΧ), του μουσικού (ΜΟΥΣ), του ιατρού (ΥΙ), του οδοντιάτρου (ΥΟΔ), ενώ οι παλιοί νοσοκόμοι και φαρμοκοποιοί θα είναι πλέον βοηθοί νοσηλευτικής (Β/ΝΟΣ).

* Οι νέες ειδικότητες είναι: ηλεκτρονικός υπολογιστών και δικτύων (ΗΝ/ΗΥ), τεχνίτης δομικών έργων και οδηγός τροχοφόρων οχημάτων (ΟΔΗΓ).

* Ειδικά για τους οδηγούς, η διαφορά με το παλιό καθεστώς είναι ότι θα λαμβάνουν μόνο την ειδικότητα αυτή. Μέχρι σήμερα είχαν διπλή (όπως τεχνίτης πυροβόλου-οδηγός). Αποτέλεσμα ήταν να απασχολούνται περισσότερο διάστημα για την εκπαίδευση και στις δύο ειδικότητες, ενώ εάν στην πορεία «ζορίζονταν» έπεφτε «βύσμα» για να τοποθετηθούν σε άλλη θέση από αυτή του οδηγού.

* Γενικότερα πλέον όλοι θα έχουν μόνο μία ειδικότητα (αντί δύο μέχρι σήμερα) και ο σχεδιασμός είναι να απασχολούνται αποκλειστικά στα καθήκοντά τους. Η πράξη, βέβαια, θα δείξει τι θα γίνει...

* Το σίγουρο είναι ότι για τις επόμενες ΕΣΣΟ τα «βύσματα» θα αντιμετωπίσουν ένα απρόσμενο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της προπαίδευσης στο Κέντρο δεν θα ξέρουν τι ειδικότητα να ζητήσουν, αφού παλιές «καβάντζες» καταργούνται.

<!-- m -->http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 8,44224944<!-- m -->
 

alexadros

New member
Και η «Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος» (πρώην κέντρο εκπαίδευσης) στο Σκαραμαγκά θεωρείται πλέον παραμεθόριος περιοχή για το υποχρεωτικό 4μηνο της πρώτης μετάθεσης για τους ναύτες. Η απόφαση ελήφθη τις περασμένες ημέρες και δικαιολογεί ακόμη περισσότερες (πρώτες) μεταθέσεις στην περιοχή.

<!-- m -->http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 8,44224944<!-- m -->
 

costsab

New member
Παιδιά καλημέρα, μπαίνω και εγώ Σεπτέμβρη και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το θέμα με τις ειδικότητες. Ξέρει κανείς τι συμβαίνει με τους χημικούς στο ναυτικό; Κάποιος μου είπε ότι δεν υπάρχει ειδικότητα χημικού στο σώμα (σε αντίθεση με στρατό και αεροπορία) αν και το χημείο στη Σαλαμίνα παίρνει χημικούς??? Ξέρει κανείς τι ειδικότητα παίρνουμε οι χημικοί ή ότι να ναι;
Ευχαριστώ και καλή θητεία σε όλους...
 

billy the kid

New member
εχω ενα φίλο χημικο πήρε ειδικότητα ΤΠΒ και ήταν στο χημείο του ΝΣ (διπλα στη ΔΔ) για τους μήνες παραμεθωρίου όπου περασε πολύ καλά και μετα πήγε ΔΔΜΝ (καμια σχεση με χημεία). Το ναυτικό είναι ενα χημείο οπότε χωρίς βύσμα πρέπει να εχεις τύχη, να σου πώ οτι στο χημείο του ΝΣ μαζί με αυτόν το φίλο ήταν 2 ακόμα παιδιά ο ενας δικηγόρος και ο άλλος ηλεκτρολόγος.
Παντως αν πας πρώτη μεταθεση (παραμεθωριου) στην ΔΔ/ΝΣ και πεις στον ΓΕ οτι είσαι χημικός και θες να πας στο χημειο, νομίζω οτι θα σε στείλει χωρις να χρειαστείς βύσμα.... ξεκάθαρα......
 

theostam

New member
Καλησπέρα,

γιατί όλη αυτή η συζήτηση για ειδικότητες; Η μόνη φορά που θα σας απασχολήσουν οι ειδικότητες είναι όταν θα επιστρέψετε στο ΚΕΠΑΛ μετά την άδεια ορκομωσίας. Και θα σας απασχολήσουν γιατί κάποιοι από έσας θα φύγεται αμέσως για τις μονάδες (π.χ. Διαχ, ΤΠΒ κτλ) και κάποιοι τις επόμενες δύο ημέρες. Από εκεί και πέρα δε θα ασχοληθείτε ποτέ με την ειδικότητα σας....

Για τον φίλο που ψάχνει μονάδες 1-3, 1-4 να διευκρινίσουμε ότι το 1-3, 1-4 είναι μία μέρα μέσα και τρείς (ή τέσσερις) εξόδου (δηλαδή έξοδο στις δύο το μεσημέρι). 1-3 off ή 1-4 off σημαίνει ότι έχεις μια ημέρα βάρδια και τρείς (ή τέσσερις) μέρες εκτός υπηρεσίας. Τέτοιες θέσεις είναι πολύ δύσκολο να τις βρείς και γενικά δε θα τις έψαχνες εδώ. Θα σε είχαν στείλει ήδη.....

Τώρα όσον αφορά το 1-3, 1-4 εξόδου υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες στη Σαλαμίνα (π.χ. ΑΣ και όχι μόνο). Απλά να ξέρεις ότι συνήθως σε τέτοιες μονάδες επειδή πάει πάρα πολύ κόσμος υπάρχει ο (σίγουρος) κίνδυνος της απόσπασης. Δηλαδή εκεί που νομίζεις ότι είσαι στο ΑΣ με 1-3 ή 1-4 να βρεθείς σε κάποιο θέρετρο (ΘΑΝ ή ΘΑΥΝ) ή στα ελικόπτερα (ΒΕΝ) ή στη ΔΥΚ και να σε παίζει 1-1 για μερικούς μήνες ή ακόμη χειρότερα (όπως έγινε πριν μια εβδομάδα στο ΑΣ) να βρεθείς με απόσπαση στη ΝΔΑ και στη συνέχεια σε κάποιο νησί.

Οπότε μην κυνηγάς γενικά μονάδες με 1-3, 1-4 αλλά μονάδες στις οποίες μπορείς να διασφαλίσεις ότι θα μέινεις εκεί και δε θα φύγεις με απόσπαση. Αν καταφέρεις και τα δύο ακόμη καλύτερα!!!
 

cobra

New member
Μια διευκρίνιση το ΘΑΝ μέχρι και σήμερα παίζει στην ειδικότητα που είμαι εγώ ΘΑΛ 5 μέσα 5 Off
 

neosullektos

New member
μια ερωτηση: αν ερχεσαι απο οικονοπμικη σχολη πας διαχειριστης? και αν εχεις πτυχιο μηχανολογου και εχεις κανει και οικονομικα σε μεταπτυχιακο τι συμφερει να δηλωσεις, μηχανικος ή καστι αλλο?
 

Looter

New member
Στο ναυτικο καλυτερη σχολη ειναι βυσματικη. Αν προερχεσαι απο τετοια , θα περαασεις σιγουρα καλα.

Απο εκει και περα η μονη ειδικοτητα που συνδεεται με συγκεκριμενες σχολες ειναι αυτη του γιατρου.
 

theostam

New member
Καλησπέρα,

από τη στιγμή που το πρώτο σου πτυχίο είναι μηχανικού τότε μηχανικός θα είναι και η ειδικότητα σου. Δεν μπορείς να δηλώσεις το μεταπτυχιακό χωρίς να δηλωσεις το πρώτο σου πτυχίο. Βασικά όπως είπε και το παλικάρι παραπάνω το βύσμα μετράει περισσότερο από την ειδικότητα.
 

billy the kid

New member
[quote author="neosullektos"]μια ερωτηση: αν ερχεσαι απο οικονοπμικη σχολη πας διαχειριστης? και αν εχεις πτυχιο μηχανολογου και εχεις κανει και οικονομικα σε μεταπτυχιακο τι συμφερει να δηλωσεις, μηχανικος ή καστι αλλο?[/quote]

Mporeis na dilwseis giatros? den nomizw, an mporeis pantws kanto.....
Dilwse oti goustareis perisotero, basika eisai mixanologos mixanikos omws....
Sto pn den metroun oi eidikotites alla den mporeis na dilwseis oti thes, parousiazeis eggrafa opws ptyxia, apodiktika spoudwn klp, na ta apokripseis ginete omws. Diladi na parousiaseis mono to ptyxio tou mixanologou xwris na dilwseis to master alla an dilwseis master tha sou poun re megale kati prepei na exeis teleiwsei gia na kaneis master. Anaboli pires logw spoudwn ara prepei na proskomiseis toulaxiston tin foitisi sou san mixanologos, opote tha pareis eidikotita mixanikou mallon k an dilwseis to master mporei k na gineis s.diopos mixanikos fantazomai.
Egw eimai ilectrologos mixanikos me eidikotita ilectrologou opou sti mia monada eimoun odigos kamionetas k twra simatwros (emeines fantazomai).
Gia mena dilwse ta ptyxia sou kai molis pas sti monada sou pes tous oti eisai oikonomikos gia na mpeis se kamia ΔΟΥ na peraseis kala se kana grafeiaki.

PROSOXH min dilwseis diploma se kamia periptwsi!
-diplwma exeis?
-oxi
-dil den exeis autokinito, den ksereis na odigas?
-oxi
-eisai sigouros giati ta psaxnoume auta sto ypourgeio metaforwn
-sas eipa den exw diplwma

autos na einai o dialogos an sou zitisoun diplwma, min psarwseis giati tha fas to kepal sti mapa.
diplwma mporeis na dilwseis sti monada sou ef' oson den exeis parei eidikotita odigou.
Genika autoi pou den paroun eidikotita odigou k dilwsoun sti monoda tous diplwma mono kalo mporoun na kanoun ston eauto tous..............
 
Γεια σας και πάλι
ρε παιδιά το ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ και η ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ είναι διαφορετικά?
Στο χαρτί από στρατολογία έγραφε ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ και μου το έσβησαν και έγραψαν ΝΒ ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. Αξίζει για παραμεθώριο στη ΝΒ ΚΑΝΝΕΛ.?

ΤΕΛΟΣ έχω ένα βύσμα που λέει πως μπορεί να βοηθήσει, μπορώ να πάω κατευθείαν στη ΔΓΓΕΝ/ Ε΄ΚΛΑΔΟΣ χωρίς παραμεθώριο και να μείνω 12 μήνες εκεί?Είναι καλά?

Thanks for all
Best wishes for Γ΄ΕΣΣΟ 2007!
 

billy the kid

New member
Koita to palio KEKAN (kentro ekpaideusis kanelopoulos) sygxwneutike sto KEPAL kai ksana egine twra nomizw NB Kanelopoulos, alla min masas ola auta einai to idio meros KEPAL.
H DGEN den nomizw na einai paramethwrios alla paidi pou eimastan mazi salamina pige me apospasi sti DGEN alla ksanagyrise giati ton epaize 2-1.
Thelw na sou pw analoga ti bysma exeis mporeis na pas opou thes, dyskola na min kaneis paramethwrio alla an einai gero to bysma sou kai to piezeis toulaxiston 2-3 fores to mina tha pas me apospasi sti DGEN kai tha mineis ekei.
 

neosullektos

New member
Φιλε billy the kid εισαι ωραιος.

θα δηλωσω οικονομολογος και οτι κατσει. Και αν μου πουν για χαρτουρα θα πω οτι δεν την εχω μαζι.. λετε να με στειλουν πισω να τους την φερω και να κατσω και την πρωτη μερα off?

και δεν εχω οδηγησει ουτε μοτοποδηλατο γιατι φοβαμαι τις μηχανες..κακο πραμα..
 

theostam

New member
Καλησπέρα,

είναι προφανές ότι δεν μπορείς να δηλώσεις οικονομολόγος αφού έχεις πρώτο πτυχίο μηχανικού....ανεξάρτητα από το μεταπτυχιακό σου. Το πρώτο πτυχίο είναι αυό που θακαθορίσει την ειδικότητα σου.
Αν δεν έχεις πτυχίο μαζί σου απλά θα συμπληρώσουν ότι είσαι απόφοιτος λυκείου και μετά την ορκομωσία θα το προσκομίσεις. Να σε αφήσουν να φύγεις για να φέρεις το πτυχίο δεν υπάρχει περίπτωση. Άλλωστε στο χαρτί γράφει ότι είσαι υποχρεωμένος να έχεις μαζί σου όλα τα αποδεικτικά έγγραφα. Αν δε τα έχεις απλά δε θα τα περάσουν στο φάκελο σου.
Γενικά δεν θα πρέπει να σε απασχολεί το θέμα της ειδικότητας. Δεν έχει κανένα νόημα... το μόνο πραγμα που έχει νόημα είναι ένα καλό βύσμα....
Όσον αφορά τη ΔΓΕΝ δεν ακούγονται καλά λόγια...εκτός αν ο γνωστός σου γνωρίζει συγκεκριμένη (βυσματική) θέση στη ΔΓΕΝ και μπορεί να σε στείλει εκεί. Δεν είναι παραμεθώριος όμως και συνεπώς δεν μπορείσ να πάς εκεί απ΄την αρχή. Αν το βύσμα σου είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να σε κάνει να αποφύγεις παραμεθώριο τότε σίγουρα θα μπορεί να σε στείλει και σε καμιά καλύτερη μονάδα (π.χ. ΜΤΝ, ΓΕΝ κτλ.).
Έτσι και αλλιώς υπάρχουν υπηρεσίες στη Σαλαμίνα και αλλού όπου είναι πολύ καλύτερα από τη ΔΓΕΝ. Σε βυσματική υπηρεσία στη Σαλαμίνα που γνωρίζω έστελναν με μετάθεση ή και απόσπαση στη ΔΓΕΝ τους ναύτες που είχαν σε black list. Η ΔΓΕΝ θεωρούνταν δυσμενής μετάθεση.
 

neosullektos

New member
Φιλε theostam

thanks για τις πληροφοριες. Σκεφτομαι να δηλωσω κανενα νησι ωστε να ειμαι 15 μεσα 15 εξω. απο το να πηγαινερχομαι σαλαμινα. Θα κανω και τις διακοπες μου εκει.

Απο οτι καταλαβα πρεπει συνεχως να ειμαστε σε συνεχη επαφη με το βυσμα. Μου φαινεται και λιγο ακυρο βεβαια να τον παιρνω συνεχεια τηλεφωνο. θα με γεμισει και με προεκλογικα φυλλαδια τωρα που ερχονται και οι εκλογες και δε γουσταρω. Αφου το ναυτικο οπως λενε ειναι κολλεγιο δεν νομιζω να μου τυχει τιποτα τραγικο.

Παντως ησουν πολυ κατατοπιστικος.
Ασχετο, αν παρει καποιος στην αρχη μεταθεση σε στρατοπεδο στην Αθηνα και πηγαινοερχεται με αυτοκινητο και το παρκαρει εκει κοντα ειναι πιθανο οτι θα το δουνε οι ανωτεροι και παιζει να γινει οδηγος?
Με τοσα που λετε για τους οδηγους λεω να σταματησω να κυκλοφορω απο τωρα στους δρομους με το αυτοκινητο... <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

peiraioths

New member
paidia katarxas kalispera kai kali sas 8hteia.....
liges meres sas emeinan mexri na parousiastite....
ta pragmata gia mas pou eimastan palaska einai duskola gi authn thn eudomada giati etoimazoume edafos gia sas pou 8a mpeite twra......
perimenoume pws kai pws auth th stigmh gia epaner8oume se kanonikous ru8mous.....
kai pali kalh 8hteia kai ta leme se liges meres!!!!!
 

Giorgio--

New member
Φίλε Πειραιώτη καλησπέρα! 1-2 ερωτησούλες αν μπορείς να μας βοηθήσεις.
Και όποιος άλλος μπορεί.

1. Πως σας παίζει γενικά τώρα Παλάσκα. Παίζει κανένα offακι;
2. Πόσο νομίζεις θα κρατήσει η βασική. Άκουσα από 10 μέχρι και 20 μέρες, αν μπούμε τώρα 1-2-3-4 πότε μας κόβεις ορκομωσία;
3. Με κινητά και αποσμητικά καλλυντικά κλπ τι παίζει στη κατάταξη; Τα χώνουμε στο σάκο ή να τα έχουμε πάνω μας.

Αυτά προς το παρόν...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

peiraioths

New member
ston palaska twra paizei 1-1 karavisia me enallax s/k off......
otan er8ete eseis meta thn adeia orkomosias kai meineta palaska 8a gurisei 1-2 kai mporei kai 1-3.....(1 mesa-3 eksodous)
h propedeush krata 20 meres ara upologise peripou gia thn orkomosia.......
twra gia ta proswpika sas pragmata ugeiinhs pou 8a parete mazi einai periergh upo8esh....
eksartatai ean autoi pou 8a sas psaksoun ston elenxo einai ok tupoi kai kanoun ta strava matia...
emena den mou afeisan tipota...apo aposmitika,ksirafakia,travmaplast mexri patous louketa ugro fakwn mou phran.... kinita me camera,mp3+nuxokopth epanw sou....
1800 mpenete telika????
 
Top